15/11/11

«Πόλεμος» μυστικών υπηρεσιών για το αέριο Προσβάσεις στην Ε.Φ. έχουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ισχυρίζονται τουρκικά ΜΜΕ

Του Παναγιώτη Τσαγγάρη
Με διαρροή πληροφοριών άνευ ουσίας προσπαθεί τώρα η Άγκυρα να δημιουργήσει ένα νέο νεφελώδες τοπίο γύρω από το θέμα φυσικού αερίου και των ενεργειών της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού τώρα ενέταξε στο παιχνίδι και «κατασκοπευτικό πόλεμο».


Πιο συγκεκριμένα, τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από υψηλά δώματα της τουρκικής Κυβέρνησης αλλά και των τουρκικών Σωμάτων Ασφαλείας κάνουν λόγο για «επιτυχία» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) επειδή κατάφεραν και εξασφάλισαν πληροφορίες και στοιχεία για τον όγκο των κοιτασμάτων στην ΑΟΖ της Κύπρου, στοιχεία που κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό η Κυπριακή Δημοκρατία. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ η ΜΙΤ προχώρησε και σε σύσταση ειδικής μονάδας αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες και ειδικούς σε θέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου ώστε να προβούν σε ανάλυση των στοιχείων αυτών και να καταγράψουν τα συμπεράσματα τους. Άκρως ενδιαφέρουσα είναι και μια άλλη παράμετρος των τουρκικών δημοσιευμάτων, όπου γίνεται λόγος και για τον τρόπο, με τον οποίο η ΜΙΤ εξασφάλισε τις «άκρως απόρρητες πληροφορίες». Σύμφωνα λοιπόν με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ΜΙΤ να έχει μυστική συμφωνία με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες», απ’ όπου και εξασφάλισε (η ΜΙΤ) τις «ευαίσθητες πληροφορίες» ενώ ένα δεύτερο ενδεχόμενο για το πώς η ΜΙΤ εξασφάλισε τις πληροφορίες είναι μέσω της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα «η ΜΙΤ έχει προσβάσεις και στην ΕΦ».

Τα τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο τέλος για «πόλεμο μυστικών υπηρεσιών Τουρκίας, Ισραήλ και Ελλάδας» ως προς το φυσικό αέριο της περιοχής.

Κυβερνητική πηγή σχολιάζοντας στην «Κ» τα όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά ΜΜΕ τα ενέταξε στη σφαίρα «των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας» για να διερωτηθεί «τι είδους στοιχεία κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία τα οποία δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να έχει; Μην ξεχνάτε ότι τα στοιχεία των ερευνών για την περιοχή μας μπορούν να εξασφαλιστούν από εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα». Τέλος σημείωσε πως «τα πλείστα των όσων δημοσιεύονται ή λέγονται επί του θέματος από πλευράς Άγκυρας εμπίπτουν στο παιχνίδι της εσωτερική κατανάλωσης. Σας υπενθυμίζω και τι διέδιδαν όταν θα αρχίζαμε τη γεώτρηση χωρίς να ευσταθεί, όπως αποδείχτηκε, το παραμικρό απ’ όσα έλεγαν».
http://www.kathimerini.com.cy

Σχετική ανάρτηση:Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011-«Σαμπάχ»: Πόλεμος μυστικών υπηρεσιών για τους υδρογονάνθρακες

1 σχόλιο:

  1. "τι είδους στοιχεία κατέχει η Κυπριακή Δημοκρατία τα οποία δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να έχει;"

    Πολλά.
    Αρχικώς, πόσο 'ύποπτη' είσαι εσύ 'κυβερνητική πηγή' πού προσπαθείς να υποβαθμίσεις ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
    Δευτερευόντως, το γεγονός και μόνο πως θεωρείς ότι τα στοιχεία που έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο παίγνιο ταυτίζονται δείχνει πόσο εκτός τής αγοράς είσαι.

    Συμπέρασμα: υπάρχουν 2 ενδεχόμενα σχετικά με αυτή την 'κυβερνητική πηγή':
    [Α] παίζει κάποιο ρόλο ο οποίος εξυπηρετεί τη ΜΙΤ, ή/και
    [Β] διαβάζει Ινφογνώμονα και είναι άπληστος: λέει ανοησίες για να εκμαιεύσει περισσότερη πληροφόρηση.

    Όπως άφησε να εννοηθεί -αδόκιμα μεν, στη σωστή κατεύθυνση δε- και κάποιος κύριος προ ολίγου (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/26.html), η λύση δεν 'έρχεται' (δεν είναι φυσικό φαινόμενο το οποίο 'προκύπτει' - αν και πλέον ούτε αυτά 'προκύπτουν') και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με τη δημόσια συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.