20/11/11

«Σε καλό δρόμο» οι προετοιμασίες για την κυπριακή προεδρία της ΕΕ

Η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο αναφορικά με την προετοιμασία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012, εκτιμά η ΥΠΕΞ της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλή, δύο μέρες πριν τις συνομιλίες της στη Λευκωσία με τον Έλληνα ομόλογο της Σταύρο Δήμα.

Η κ. Μαρκουλλή σε διευρυμένη υπουργική σύσκεψη πρόσθεσε παράλληλα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να κινηθούν με «με πολύ πιο υψηλές ταχύτητες» για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.
Ο υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης συμπλήρωσε εξάλλου ότι επιτελείται πολύ σοβαρό έργο από όλα τα υπουργεία, είπε όμως ότι «δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό, καθώς υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να καλυφθεί».
Στη σύσκεψη εγκρίθηκε ένας κατάλογος 21-22 επιπρόσθετων συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Προεδρίας στην Κύπρο, οι οποίες θα παραπεμφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για να αναθεωρηθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων ο τελικός αριθμός των συναντήσεων που είχε εγκριθεί τον περασμένο Μάιο.
Όπως είχε αποφασιστεί το Μάιο από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Κύπρο 15 συναντήσεις υπουργικού επιπέδου, καθώς και 178 συναντήσεις και δραστηριότητες άλλων επιπέδων.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό (62 εκ.ευρώ), κάτι που τονίστηκε στη συνάντηση και από τον υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία.
Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης η κ. Μαρκουλλή ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι ο αριθμός των συναντήσεων να παραμείνει εντός του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε τον περασμένο Μάιο».
Ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε από την πλευρά του ότι από τις μέχρι τώρα επαφές και τη συνεργασία με όλα τα υπουργεία φαίνεται ότι επιτελείται πολύ σοβαρό έργο και ότι η όλη προετοιμασία βρίσκεται στον σωστό δρόμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.