1/11/11

Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Ριζικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ κατά την απογευματινή συνεδρίαση του υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη.
Το Συμβούλιο αποφάσισε την αποστράτευση των αρχηγών των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, ανακοινώνοντας παράλληλα μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στοΣτρατό Ξηράς.
Αναλυτικότερα με αποφαση του ΚΥΣΕΑ τίθενται σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία:

- Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, Πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, (ΑΜ: 9165) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας.
- ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Φράγκος Φραγκούλης (ΑΜ: 39944) ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
- ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης ΠΝ (ΑΜ: 1481) ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία, ενώ του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
- ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας (ΑΜ: 10794) ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία, ενώ του απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:
α. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας ο Αντιστράτηγος (ΠΒ) Κωσταράκος Μιχαήλ (ΑΜ: 41824) ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Στρατηγού
β. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο Αντιστράτηγος (ΤΘ) Ζιαζιάς Κωνσταντίνος (ΑΜ: 41926)
γ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού ο Υποναύαρχος Χρηστίδης Κοσμάς ΠΝ (ΑΜ: 1555) ο οποίος προάγεται στο βαθμό του Αντιναυάρχου
δ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο Αντιπτέραρχος (Ι) Τσαντηράκης Αντώνιος (ΑΜ: 11563)
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε από το υπουργείο Εθνικής ’μυνας παραλείπονται οι:
α. Αντιστράτηγος (ΜΧ) Λυμπέρης Δημήτριος (ΑΜ: 40373) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου ΓΕΠΣ.
β. Αντιστράτηγος (ΤΘ) Αγγελούδης Δημήτριος (ΑΜ: 40817) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητή Α’ Στρατιάς
γ. Αντιστράτηγος (ΠΒ) Νακόπουλος Γεώργιος (ΑΜ: 41158) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ
δ. Αντιστράτηγος (ΠΖ) Ζάρας Ιωάννης (ΑΜ: 41165) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητή ΑΣΔΕΝ
ε. Αντιστράτηγος (ΠΖ) Ρουσάκης Θεόκλητος (ΑΜ: 41212) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητή Β’ ΣΣ
στ. Αντιστράτηγος (ΤΘ) Τσολακίδης Παναγιώτης (ΑΜ: 41217) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητή ΑΣΔΥΣ
ζ. Αντιστράτηγος (ΠΖ) Σεφερλής Γεώργιο (ΑΜ: 41839) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ
η. Αντιναύαρχος Ευσταθίου Παναγιώτης ΠΝ (ΑΜ: 1527) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού Στόλου
θ. Αντιναύαρχος Σκιαδάς Γεώργιος ΠΝ (ΑΜ: 1541) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ
ι. Υποναύαρχος Καλόγηρος Γεώργιος ΠΝ (ΑΜ: 1548) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητή ΔΝΕ
ια. Υποναύαρχος Κρυονερίτης Νικόλαςο ΠΝ (ΑΜ: 1557) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού ΓΕΝ
ιβ. Υποναύαρχος Κωνσταντινίδης Ιωάννης ΠΝ (ΑΜ: 1583) στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητή ΣΝΔ
Επικρίσεις από την αντιπολίτευση
Η πρωτοβουλία για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ στηλιτεύτηκε έντονα από την αξιωματική αντιπολίτευση, που έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική ενέργεια» από μια κυβέρνηση που καταρρέει.
Ειδικότερα, σε αιχμηρή δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας ανέφερε ότι «την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
Κάλεσε επίσης τον υπουργό «να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια» και δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα αναγνωρίσει «μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος».
«Κάτω τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ο υπουργός Αμυνας και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό για ποιο λόγο σ’ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων» τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Πολιτικά άκομψο και ηθικά ανεπίτρεπτο» χαρακτήρισε ο ΛΑΟΣ τον «τεμαχισμό» του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων «λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης». «Αξιοι ανώτατοι αξιωματικοί αποκεφαλίστηκαν με μία πρακτική που και στο παρελθόν είχε καταφύγει το ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η θέση που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ διά μέσου Θ. Δρίτσα, ο οποίος σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από καιρό απομονωμένη από το λαό κινδυνεύει να χάσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής».
«Θεωρούμε», συμπλήρωσε, «απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, συγκεκριμένα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός».
Πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης χαρακτήρισε την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ και την αλλαγή του συνόλου της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε ανακοίνωσή της ηΔημοκρατική Συμμαχία ΔΗΣΥ .
Η συγκεκριμένη εξέλιξη «επιβεβαιώνει την οριστική ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα», υποστηρίξε η ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει χρέος προστατεύοντας την νομιμότητα, να αρνηθεί την υπογραφή των διαταγμάτων.
«Οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης», τόνισε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά προθέτοντας, «οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα. Ποια ανάγκη τις επέβαλε; Αυτό είναι το ερώτημα της κοινωνίας».
Ναυτεμπορική

8 σχόλια:

  1. Πέρα από κομματικές προκαταλήψεις και χωρίς να κρίνω τις επιλογές των νέων αξιωματικών για τα αρχηγεία αφού δεν ξέρω καν ποιοί είναι...
    Μια ερώτηση μόνο???
    Τώρα που καίγεται η χώρα και είμαστε σε πόλεμο αλλάζετε την ηγεσία του Στρατού???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχείτε !!!Υπάρχουν και οι ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ της ΛΕΦΕΔ !!!!Εγγυητές για το μέλλον της Πατρίδας μας.Τα προδοτάκια τους πολιτικούς ποιός τους υπολογίζει;; Ερχεται η ωρα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι την τελευταία στιγμή να κάνει το καθήκον του ο Παπούλιας και να μην υπογράψει τα διατάγματα . Λίγος πατριωτισμός κύριε Πρόεδρε ..........
    Χρειαζόματε άντρες σαν τον Φράγκο στο τιμόνι .

    Κύριε Αλέξανδρε εμείς είμαστε εδώ , αλλά και πέντε χιλιάδες να ήταν οι Θεσπιείς , χωρίς τον Λεωνίδα και τους 300 , δεν κρατούνται θερμοπύλες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ .
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δὲν νομίζω ὅτι θὰ βελτιωθῆ κάτι μὲ τὴν ἀλλαγὴ στὴν ἡγεσία τοῦ στρατοῦ.
    Δὲν γνωρίζω ἐπίσης, ἐὰν ἡ νέα ἡγεσία θὰ ὑποκύψη στὰ σχέδια τοῦ ὑπουργοῦ ἐθνικῆς ἀμύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο νέος αρχηγός τσιμπουκαράς του Μπελγίτη κατά κοινή φημολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. konion θα υποκύψει γιατι όταν τραπεζώνεις τον υπουργό όποτε είναι Θεσσαλονίκη κάτι παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΜΟΙ
    Ήταν οι πρώτοι που έγλειφαν χαρίζοντας πράσινους μπερέδες και μαχαίρια κομμάντο σε απάτριδες και ενδεχομένως αστράτευτους πολιτικούς .
    Οι πρώτοι που ως άλλοι ΓΑΠ το πρωί συνομιλούσαν με στελέχη και έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν , και το βράδυ υπέγραφαν τον θάνατο των στελεχών μέσα από μειώσεις μισθών. Ήταν κάποιοι από τους επιτέλους επίτιμους, που χαριεντιζόντουσαν με τους Τούρκους, εντός και εκτός την ώρα που τα μεμέτια μας έβαζαν "χέρι" σε αέρα ξηρά και θάλασσα,οι ίδιοι που έστελναν στον Έβρο για τιμωρία τους άξιους και κρατούσαν στο κέντρο τους καλοθελητές ρουφ βάζοντας τους να καρφώνουν στελέχη που αργούσαν τρία λεπτά να εισέλθουν των πυλών στρατοπέδων και μονάδων, χαρίζοντας τους προστασία , μόρια , θέσεις κ.ά. Οι επιτέλους επίτιμοι θα κριθούν ανάλογα με τους επιτέλους αντιπολίτευση κυβερνώντες, γιατί μαζί έκαναν 2 χρόνια τώρα το ταξίδι της χρεοκοπίας και δεν έκανα τίποτα για να το σταματήσουν , ή έστω να το καταγγείλουν ή έστω να παραιτηθούν την ώρα που τα στελέχη τους πονούσαν από τον βιασμό των οικογενειών τους. Οι επιτέλους επίτιμοι με δεξιώσεις υπέρ πολιτικών και πολιτευτάδων προσπαθούσαν να κρατήσουν τις θεσούλες τους !
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΜΟΙ, μπορώ να γράφω για ώρες για το ποιοί είναι οι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΜΟΙ.
    Το ότι δέχθηκαν το μνημόνιο στισ Ε.Δ είναι αρκετό για να μην με απασχολούν οι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΙΜΟΙ.
    Ένας ΛΟΧΙΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ έστω ΥΠΟΔΕΚΑΝΕΑΣ.

    ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ και ΑΥΤΟΕΞΟΡΙΣΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.