22/11/11

Ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ζητά η ΠΓΔΜ

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, απέστειλε επιστολή προς τους ομολόγους του των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EE), ζητώντας να λάβει η ΠΓΔΜ, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβριο, ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ενώ παράλληλα θα εξελίσσονται διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.


    <<Απέστειλα την επιστολή αυτή στους ομολόγους μου, επισημαίνοντας ότι το κοινό συμφέρον επιτάσσει να ενθαρρύνομε μία ευρωπαϊκή προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι η προσέγγιση αυτή δεν πρέπει να βασίζεται σε ακαμψία και σε παρεμποδίσεις, παρά σε συνεργασία, ιδιαίτερα στους τομείς όπου υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα>>, δήλωσε σήμερα ο κ. Πόποσκι, μετά την αποστολή της επιστολής του.

    Η ΠΓΔΜ έλαβε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, χώρας το 2005, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε πρώτη φορά σύσταση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ στην έκθεσή της το 2009. Η ίδια σύσταση επαναλήφθηκε και στις εκθέσεις του 2010 και του 2011, ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχει υιοθετήσει ακόμη τη σύσταση αυτή της Επιτροπής, κυρίως λόγω της έλλειψης προόδου στο ζήτημα της ονομασίας.
http://www.nooz.gr

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς όνομα, δεν μπορούν να ενταχθούν. Αλλά αν θέλουν να τους εντάξουν, θα μας πιέσουν να "τα βρούμε". Πολύ φοβούμαι ότι, όπως είναι η Ελλάδα τώρα, θα υποκύψει σε οποιεσδήποτε πιέσεις. Όχι ότι δεν υπέκυπτε μέχρι σήμερα, αλλά τώρα ένα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.