16/11/11

Συρία: Επίθεση αντικαθεστωτικών σε εγκαταστάσεις υπηρεσιών πληροφοριών

Στρατιώτες που έχουν αυτομολήσει από το συριακό στρατό επιτέθηκαν εναντίον συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών στα περίχωρα της Δαμασκού, στην πρώτη μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον σημαντικού στόχου των υπηρεσιών ασφαλείας του συριακού καθεστώτος από την έναρξη της εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Σύμφωνα με πηγές των σύρων ακτιβιστών, μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εκτόξευσαν ρουκέτες και έβαλαν με πολυβόλα εναντίον μεγάλου συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στα βόρεια περίχωρα της Δαμασκού στις 02.30 τα ξημερώματα.
Όπως αναφέρουν πηγές των αντικαθεστωτικών, ακολούθησαν συγκρούσεις και ελικόπτερα περικύκλωσαν την περιοχή.
«Ακουσα πολλές εκρήξεις, ανταλλαγή ριπών πολυβόλων», δήλωσε κάτοικος της περιοχής της Χαράστα.
Μαζί με τις υπηρεσίες Πληροφοριών του στρατού, οι υπηρεσίες Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας είναι επιφορτισμένες με την πρόληψη της μετάδοσης της εξέγερσης στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Και οι δύο υπηρεσίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταστολή της συριακής εξέγερσης.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας τελούν υπό τον έλεγχο του αδελφού του Ασαντ, Μάχερ, και μελών της μειονότητας του Αλαουιτών, τη στιγμή που ο συριακός στρατός απαρτίζεται κυρίως από σουνίτες μουσουλμάνους, που αποτελούν επίσης την πλειοψηφία του πληθυσμού της Συρίας.
Αραβας αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε δηλώνει ότι οι επιθέσεις των αντικαθεστωιτκών δυνάμεων εναντίον των συριακών δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί σηγμαντικά τις τελευταίες δέκα ημέρες, αν και διατηρείται η συνοχή στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.
Οι συριακές αρχές επιρρίπτουν σε «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις» την εξέγερση και δηλώνουν ότι 1.100 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.