19/11/11

Κατσάδα Αρχηγού για ειδική θητεία Προειδοποιήσεις για ωράρια

ΤΟΥΝΕΑΡΧΟΥΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
Φωτογραφία
Τα αφτιά διοικητών μονάδων τράβηξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Αιτία αποτέλεσε η μη τήρηση του ωραρίου υπηρεσίας και εκπαίδευσης στις μονάδες που εφαρμόζεται ο θεσμός της ειδικής στρατιωτικής θητείας. Σε κάποιες μονάδες παρατηρήθηκε το φαινόμενο στρατιώτες που υπηρετούν ειδική στρατιωτική θητεία (32 μηνών) να φεύγουν από τις μονάδες πριν από την καθορισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς ώρα.
Τα περιστατικά αυτά, περιέπεσαν στην αντίληψη του Αρχηγού της ΕΦ ο οποίος σε έντονο ύφος προειδοποίησε του Διοικητές των μονάδων ότι θα έχουν οι ίδιοι επιπτώσεις σε περίπτωση που εξακολουθήσει να μην εφαρμόζεται πιστά το ωράριο.

Όπως αναφέρεται σε διαταγή που εξέδωσε ο Αρχηγός για το συγκεκριμένο θέμα, καλούνται οι μονάδες στις οποίες υπηρετείται η ειδική στρατιωτική θητεία να μελετήσουν και να εφαρμόζουν πιστά το πρόγραμμα ωρών υπηρεσίας και εκπαιδεύσεως. Ο Αρχηγός τονίζει ότι, σε τρεις μονάδες οι εθνοφρουροί αναχωρούσαν νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα εξόδου, και πιο συγκεκριμένα με τη λήξη του ωραρίου των στελεχών ή και νωρίτερα. Παράλληλα ο αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης καλεί τους Διοικητές των μονάδων να αξιοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό προς όφελος των μονάδων τους, τους φαντάρους που υπηρετούν ειδική θητεία, λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες, αδυναμίες, δεξιότητες και τα προσόντα του κάθε στρατιώτη.
 
Σύμφωνα με τη διαταγή του Αρχηγού της ΕΦ οι οπλίτες που υπηρετούν ειδική θητεία πρέπει να αναχωρούν από τα στρατόπεδα τις ακόλουθες ώρες: για την καλοκαιρινή περίοδο τις καθημερινές στις 19:30, την Παρασκευή στις 14:40 και τα Σαββατοκύριακα και αργίες στις 14:00 και για τη χειμερινή περίοδο τις καθημερινές στις 17:30 και τις ίδιες ώρες για Παρασκευές και Σαββατοκύριακα.
Τέλος, σημειώνει ότι επιδίωξη της Εθνικής Φρουράς είναι η επανένταξη των εθνοφρουρών που υπηρετούν ειδική στρατιωτική θητεία, στους υπόχρεους κανονικής θητείας και αποτελεί υποχρέωση των διοικήσεων σε όλα τα επίπεδα σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι εν λόγω φαντάροι να αξιολογούνται συνεχώς και εφόσον είναι εφικτό, να επανεντάσσονται στους υπόχρεους κανονικής θητείας.

Έκτιση ποινών εντός στρατοπέδων ΣΤΗδιαταγή του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς τονίζει στους Διοικητές των μονάδων ότι σε περίπτωση επιβολής ποινής σε στρατιώτες που υπηρετούν ειδική στρατιωτική θητεία, να την εκτίουν εντός των στρατοπέδων, όπως ακριβώς ισχύει και για τους υπόλοιπους εθνοφρουρούς, καθώς υπάγονται στους πειθαρχικούς κανονισμούς της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Νάσης ξεκαθαρίζει επίσης ότι τυχόν διευκολύνσεις, πέραν των προβλεπόμενων σε εθνοφρουρούς που εκπληρώνουν ειδική θητεία, για την αντιμετώπιση σοβαρών προσωπικών προβλημάτων, δεν θα πρέπει να έχουν μόνιμο χαρακτήρα αλλά να παρέχονται κατά την κρίση του Διοικητή, ανάλογα με τις περιστάσεις και τη φύση των προβλημάτων και σύμφωνα με τις υπηρεσιακές δυνατότητες της μονάδας.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.