30/11/11

Επεισόδιο στη ΣΣΕ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον ΓΙΟ, ΑΔΕΛΦΟ, ΘΕΙΟ

Εδώ και πέντε ημέρες παρακολουθώ τα αναγραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, σχε-τικά με το θέμα της Σχολής Ευελπίδων, που έφερε στη δημοσιότητα το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.

Δεν θα αναφερθώ στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 17/11/11 καθ’ όσον με εντολή του κ. ΥΕΘΑ έχουν κινητοποιηθεί οι θεσμικές διαδικασίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο. Ούτε είναι της παρούσης να α-ναλύσω γιατί δέχεται επίθεση η οικογένειά μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου και τα δυο μου ανίψια. Ο κό-σμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.
Επειδή όμως κάποια βδελυρά δημοσιεύματα είδαν το φώς της δημοσιότητας αποφάσισα να πω μερικά πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Αναφέρομαι στα τέσσερα άρθρα
«Σόι πάει το βασίλειο» (Ζούγκλα),
«Να τον χαίρεστε» (Ζούγκλα )
«Η χούντα της ευελπίδων» (Ζούγκλα)
«Η απόρρητη έκθεση του Α2 για τα σταγονίδια στο στρατό»
Θα μιλήσω πρώτα ως γιός του Χρίστου Φαραντάτου, αποστράτου αξιωματικού. Ο πατέρας μου είναι τάξεως 1955, 79 ετών και όταν έγινε το πραξικόπημα υπηρετούσε στην Κύπρο από το καλοκαίρι του 1966. Ουδεμία συμμετοχή είχε ποτέ στη χούντα. Απέχει από την ενεργό υπηρεσία από το Μάρτιο του 1983, όταν από τους τότε υπερδημοκράτες σοσιαλιστές καρατομήθηκε, ενώ ευρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας, όπου υπηρετούσε ως σπουδαστής, αφού ήταν απαίτηση της τότε πολιτικής ηγεσίας, λόγω επεισοδίου που είχε λάβει χώρα στη Σχολή Ευελπίδων και είχε εμπλακεί το όνομα του τότε Αρχηγού Σχολής και αδελφού μου Παναγιώτη. Για όσους γνωρίζουν -γιατί οι δημοσιογράφοι του βήματος, έθνους, on-alert και zouglas δεν είναι ενημερωμένοι (είναι και παραείναι αλλά εκστασιάζονται με τη διαστρέβλωση των γεγονότων)- ο πατέρας μου έφυγε «τσιμπητός», όπως λέμε στη γλώσσα των κρίσεων. Το αν ήταν καλός αξι-ωματικός, ας ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι αυτοί, τους συμμαθητές του, τους εν ζωή προϊσταμένους του, αλλά κυρίως τους αξιωματικούς που είχε διοικήσει και πρωτίστως τους στρατιώτες του. Εγώ θα πω ότι είναι άριστος πατέρας, φίλος, συμπαραστάτης, ψυχούλα.
Θα μιλήσω στη συνέχεια ως αδελφός του Παναγιώτη Φαραντάτου, που έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, επί του ποτ. Έβρου (εκτιμώ ότι μόνο σε βιβλία γεωγραφίας την έχουν δει την περιοχή οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ή ίσως να την έχουν ακούσει σε κανένα τραγούδι τύπου «Διδυμότειχο μπλουζ»). Για ενημέρωσή τους λοιπόν τους λέγω ότι στο επεισόδιο του 1982, στο οποίο αναφέρθηκαν με τόση προκλητική λασπολογία, ακολούθησε πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αποπομπής του, στο οποίο ο παθών πρωτοετής εύελπις είχε καταθέσει ότι «ο Αρχηγός Εύελπις IV τάξεως δεν τον είχε αγγίξει ποτέ». Άρα αυτά που γράφονται περί χαστουκιού, μείωσης συναδέλφου, βασανιστών κλπ κλπ είναι ανοησίες κάποιων ευφάνταστων κουραμπιέδων. Και επειδή θα θεωρηθεί ότι μεροληπτώ δεν θα μιλήσω για τις ικανότητές του ως αξιωματικού. Ας ανατρέξουν στις επιδόσεις του στα διάφορα σχολεία του όπλου του, σχολές πολέμου, εθνικής άμυνας, σχολεία εξωτερικού κλπ. Ας ρωτήσουν και γι’ αυτόν τους συμμαθητές του, τους προϊσταμένους του, τους υφισταμένους του αξιωματικούς και φυσικά τους στρατιώτες που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του. Ως αδελφός όμως θα έδινα και τη ζωή μου γι’ αυτόν.
Τέλος θα μιλήσω για τα ανίψια μου.
Πρώτα να ξεκαθαρίσω ότι ασχέτως ακαδημαϊκής επίδοσης, όπου αναγκαστικά θα υπάρχουν πρώτοι, καλοί, χειρότεροι, μέτριοι, τελευταίοι, όλοι ανεξαιρέτως οι ευέλπιδες και ανεξαρτήτως σειράς είναι άριστοι, είναι στρατευμένοι στην ιδέα της πατρίδας και της φυλής, είναι αυτοί που θα δώσουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη ζωή τους για την ελευθερία, όπως θα κάνουν πρόθυμα και όλοι οι Έλληνες πατριώτες. Είναι οι θεματοφύλακες των δημοκρατικών ελευθεριών μας από κάθε ξένο επιβουλέα.
Αναγκαστικά μέσα στη σχολή υπάρχει μια επετηρίδα. Δεν σημαίνει ότι ο πρώτος είναι καλύτερος από τον δεύτερο ή από τον εκατοστό τρίτο. Σημαίνει ότι απλά πέτυχε υψηλότερο σύνολο στην επίδοσή του που είναι συνισταμένη της ακαδημαϊκής επίδοσης, των αθλητικών και στρατιωτικών προσόντων κλπ. Οι ευέλπιδες από τον πρώτο έως τον τελευταίο είναι της ίδιας αξίας, είναι παραστάτες, είναι αδέλφια, είναι μια ψυχή.
Ο ανιψιός μου λοιπόν ο Χρίστος πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων το 2008 με πανελλήνιες με 19.360 μό-ρια και για όσους έχουν ελάχιστη γνώση αυτών των θεμάτων, αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να μπει σε όποια σχολή ήθελε. Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτικού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος και ήθελε να ακολουθήσει τη στρατιωτική περιπέτεια με πίστη και αφοσίωση στη μεγάλη του λατρεία, που ήταν, είναι και θα είναι η πατρίδα και ο στρατός. Για την ποιότητά του και τις επιδόσεις του ας ερωτηθούν οι αξιωματικοί του αλλά κυρίως οι ευέλπιδες και οι συμμαθητές του. Το να λέει ένας κομπλεξικός ότι «Ο νεαρός Εύελπις ήταν Αρχηγός της Σχολής, αν και υπήρχε καλύτερος σε επιδόσεις Εύελπις ο οποίος όμως δεν ήταν των Όπλων αλλά των Σωμάτων και σ’ αυτές τις περιπτώσεις επιλέγεται ο Αρχηγός από τα πρώτα» είναι τουλάχιστον βλακώδες διότι διαψεύδεται από τα γεγονότα, αφού ο περσινός αρχηγός ήταν των Σωμάτων. Τους προτρέπω λοιπόν να ζητήσουν από κάποιο εύελπι τον προσωπικό κωδικό του (password) και ας ρίξουν μια ματιά στις βαθμολογίες όλων των ακαδημαϊκών περιόδων όλων των τελευταίων ετών, που δημοσιεύει, για λόγους διαφάνειας, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο moodle.sse.gr . Μπορούν αν θέλουν να ρωτήσουν και τους καθηγητές του στη ΣΣΕ, αν τολμούν φυσικά.
Ο άλλος μου ανιψιός Κωνσταντίνος πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολο-στρόγγυλα εικοσάρια στις πανελλήνιες. Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξεί-δωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας.
Για το ήθος και τον χαρακτήρα των δυο ανιψιών μου ευελπίδων, ας ρωτήσουν οι κύριοι κιτρινιστές τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. όπου ήταν και οι δυο σημαιο-φόροι. Το είχαν κάνει και πριν 29 χρόνια κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι, που ρωτούσαν στο Ζ’ Αρρένων Πα-γκρατίου για μένα και τον αδελφό μου και έφαγαν «πόρτα» και μάλιστα περισσότερο από εκείνους τους κα-θηγητές μας, που ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Και αυτό γιατί υπήρχε μεταξύ μας αγάπη και σεβασμός.
Μάλλον θα φαντάζονται αυτοί οι καχεκτικοί δημοσιογράφοι ότι ίσως να πρόκειται για τίποτε πλαδα-ρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους. Τους συνιστώ να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία.
Καλό λοιπόν είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι, πριν δημοσιεύσουν τα γεμάτα μίσος δημοσιεύματά τους, να μη ρωτούν μόνο τους χαφιέδες τους, που εξυπηρετούν άλλες ανάγκες, αλλά και άλλους και κυρίως τα παιδιά του λαού που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μας. Αυτοί είναι οι αδέκαστοι κριτές μας και οι αιώνιοι αδελφοί μας.
Η αμεροληψία και αντικειμενικότητα των εν λόγω βεβαιωμένων ψευτών φαίνεται άλλωστε και από τα παρακάτω στοιχεία:
1. Γράφουν για τον μεν πρωτοετή εύελπι του επεισοδίου του 1982 ότι «Λόγω του συμβάντος ο κ. Παπαϊορδανίδης εγκατέλειψε το στρατό δίνοντας πρόωρο τέλος στην στρατιωτική του καριέρα» ενώ για τον νυν τεταρτοετή αρχηγό γράφουν «Ο 22χρονος Εύελπις έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων, τα οποία όπως και να παρουσιαστούν, όσο κι αν “στρογγυλέψουν” δεν τον απαλλάσσουν από τις ευθύνες του και το κόστος που καλείται να πληρώσει με την αποπομπή του από τη Σχολή Ευελπίδων». Δηλαδή προδικάζουν και προδιαθέτουν τους αναγνώστες ότι ο τεταρτοετής αριστούχος των 1100 ημερών φοίτησης πρέπει να αποπεμφθεί, ως να μην έχει μπροστά του καριέρα, ενώ ο τότε πρωτοετής των 40 ημερών έχασε άδικα τη στρατιωτική του καριέρα.
2. Αν δείτε το δημοσίευμα της κυρίας ζούγκλας, αναφέρει ότι «Εξ αιτίας του επεισοδίου παρενέβη δυναμικά στην υπόθεση το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. ο αείμνηστος Κώστας Κάππος, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών». Όμως στο ηχητικό ντοκουμέντο/συνέντευξη του Παπαϊορδανίδη στην κυρία ζούγκλα θα ακούσετε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος αρνείται κάτι τέτοιο λέγοντας μάλιστα ότι ο «πατέρας του που τον συνόδευσε στη σχολή έμοιαζε με τον βουλευτή του ΚΚΕ Κάππο και έτσι θεωρήθηκε ότι παρενέβη ο Κάππος». (Ζούγκλα)
Όσο για το άρθρο κάποιου δημοσιοπλάνου ότι ανήκαμε σε μυστικές οργανώσεις με οπλοστάσια κλπ, δεν θα πω κάτι, αφού αυτό πλέον είναι καθαρά θέμα της ψυχιατρικής επιστήμης, η οποία στην περίπτωσή του, εξ’ όσων έχω αντιληφθεί, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ως εναλλακτική μέθοδο ψυχοθεραπείας οι γιατροί του έχουν συστήσει να ακολουθεί ειδική πρωτοποριακή αγωγή που περιλαμβάνει παρακολούθηση ταινιών δράσης και ίντριγκας. Είναι ένα κατάλοιπο της παιδικής του ηλικίας, που όταν τον ρωτούσαν «τι θα γίνεις αγοράκι μου όταν μεγαλώσεις;» εκείνος απαντούσε «θα γίνω εύελπις», αλλά τελικά κατέληξε να γίνει «κυνηγός χουντικών φαντασμάτων».
Τελειώνοντας απευθύνω σε όλους αυτούς τους μπούληδες δημοσιογράφους ένα ερώτημα:
Γιατί ασχολούνται τόσο πολύ οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι με μια οικογένεια δυο συνταξιούχων, δυο σπουδαστών και ενός δημοσίου υπαλλήλου; Ίσως να διακατέχονται από μια μορφή λαγνείας προς το επώνυμό μας….ποιος ξέρει;
Προς τους λοιπούς αναγνώστες:
Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση; Ποιοι είναι οι πραγματικοί σκοποί που υπηρετούν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα;
Αναστάσιος Φαραντάτος, Σχης εα
ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη από τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους για τα κοσμητικά επίθετα «ευφάνταστοι κουραμπιέδες», «κομπλεξικοί», «λασπολόγοι», «κιτρινιστές», «καχεκτικοί», «δημοσιοπλάνοι», «μπούληδες», αλλά αν όντως ενοχλήθηκαν, τότε βεβαίως τα ανταλλάσσω με τον χαρακτηρισμό «χουντικός».

46 σχόλια:

  1. ...με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.

    ...Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.

    Σε αυτά τα δύο στέκομαι μονάχα χωρίς να πώ τίποτα παραπέρα. Χρήσιμη η συνολική τοποθέτηση του Κου Αναστάσιου Φαραντάτου Σχη ε.α.

    όμως τα δύο πραπάνω αποσπάσματα της, το δικό μου δημοκρατικό αίσθημα δεν το ικανοποιούν.

    Ούτε με ικανοποιεί η αντιπαράθεση .

    ...Ως εναλλακτική μέθοδο ψυχοθεραπείας οι γιατροί του έχουν συστήσει να ακολουθεί ειδική πρωτοποριακή αγωγή που περιλαμβάνει παρακολούθηση ταινιών δράσης και ίντριγκας.
    -Μια ματιά στην τάξη του 1936 και όσων επακολουθησαν με τον ΙΔΕΑ, τον Ασπίδα, το σχεδιο Περικλής, οι κινήσεις του "Ασβού" αναφορικά με την "παραίτηση Παπάγου" και στην συνέχεια με την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ είναι μια καλή ταινία για όποιον ενδιαφέρεται για ίντριγκες και δράση

    -Οι Έλληνες στρατιωτικοί
    Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στην μεταπολεμική Ελλάδα: Επιλογές: Εκπαίδευση: Κυρίαρχη ιδεολογία: Εξαρτήσεις
    Συγγραφέας: Κακαράς Αντώνης
    Εκδότης: Παπαζήσης
    Για όποιον ενδιαφέρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του μνημονίου και της υποτέλειας να «ευδοκιμεί» μία οικογένεια με αρχές και αξίες, όπως αυτή του κ. Φαραντάτου; Η καθεστηκυία τάξη του ελληνικού κράτους τρέμει μήπως και πολλαπλασιαστούν τέτοιας ποιότητας οικογένειες στη χώρα μας, γιατί τότε αυτοί οι αποδεδειγμένα «ολίγιστοι» (του Χρήστου Γιανναρά), που μας καταστρέψανε και συνεχίζουν να μας ξεφτιλίζουν διεθνώς, θα πρέπει να μεταναστεύσουν.


    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aκρίτα:
    Στην πραγματική δημοκρατία, ο καθένας μας δικαιούται, να φοράει το δημοκρατικό του αίσθημα και το βρακί του, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται.
    Οι Φαραντάτοι πράγματι, έχουν διαφορετικό δημοκρατικό αίσθημα από πολούς άλλους συμπολίτες μας, εσένα, τον κ. κακαρά κ.λ.π.
    Η υπηρέτηση ολόκληρης οικογένειας στο στρατό, σίγουρα πάντως δεν μπορεί να δείχνει ιδιοτέλεια, όπως πάρα πολών δημοσιογράφων-συγγραφέων και λειτουργών της κοινωνίας μας γενικότερα, που σπεύδουν να τους προσάψουν τους γνωστούς χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακεφαλαιωνω τα συγκλονιστικοτερα απο τα γραφεντα που πρεπει να γραψει στην μνημη του αυτος ο λαος μας γιατι ερχονται αλλες καταστασεις και θα κληθουν πολλοι να δωσουνε το παρων=

    >" από ανοξεί-δωτο ατσάλι " ( Αναστάσιος Φαραντάτος, Σχης εα )
    ====================

    Θα μιλήσω πρώτα ως γιός του Χρίστου Φαραντάτου, αποστράτου αξιωματικού .Ο πατέρας μου είναι τάξεως 1955, 79 ετών
    Θα μιλήσω στη συνέχεια ως αδελφός του Παναγιώτη Φαραντάτου, που έχει την τιμή να διοικεί μια από τις ισχυρότερες ταξιαρχίες του Ελληνικού Στρατού, επί του ποτ. Έβρου
    Τέλος θα μιλήσω για τα ανίψια μου.Ο ανιψιός μου λοιπόν ο Χρίστος πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων το 2008 με πανελλήνιες με 19.360 μό-ρια.Παρά τις παραινέσεις μου να ακολουθήσει άλλο κλάδο, λόγω των δυσχερειών του στρατιωτικού επαγγέλματος, αυτός ήταν ανένδοτος.....Τους προτρέπω λοιπόν να ζητήσουν από κάποιο εύελπι τον προσωπικό κωδικό του (password) και ας ρίξουν μια ματιά στις βαθμολογίες όλων των ακαδημαϊκών περιόδων όλων των τελευταίων ετών
    Ο άλλος μου ανιψιός Κωνσταντίνος πέρασε φέτος στη Σχολή με 19.600 μόρια, γράφοντας πέντε ολο-στρόγγυλα εικοσάρια στις πανελλήνιες. Είναι και αυτός σαν τον πατέρα του και τον αδελφό του, από ανοξεί-δωτο ατσάλι και μάλιστα προηγμένης τεχνολογίας.
    Για το ήθος και τον χαρακτήρα των δυο ανιψιών μου ευελπίδων, ας ρωτήσουν οι κύριοι κιτρινιστές τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους στο 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής. όπου ήταν και οι δυο σημαιο-φόροι
    Μάλλον θα φαντάζονται αυτοί οι καχεκτικοί δημοσιογράφοι ότι ίσως να πρόκειται για τίποτε πλαδα-ρούς σπασίκλες ή κακομαθημένους μαμμόθρεφτους. Τους συνιστώ να μην τους πλησιάσουν ποτέ γιατί ένα απλό φτέρνισμα τους είναι ικανό να τους στείλει στο νοσοκομείο με βαρείας μορφής πνευμονία<

    Αν αυτη δεν ειναι η "ΕΛΛΑΔΑ" για μενα δεν υπαρχει πλεον Ελλαδα και να πανε ολοι να πνιγουνε και κακως ασχολουμαστε να νουθετησωμε ηληθιους που επιθυμουν να χορευουν οριενταλ εμπρος σε αφεντικα και τουρκους πασαδες.Αξιοι της αθλιας μοιρας τους και αν δεν καταλαβουμε τιποτα τοτε τιποτα δεν σωζει κανενα μας.Αρκετα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>γιατί τότε αυτοί οι αποδεδειγμένα «ολίγιστοι» (του Χρήστου Γιανναρά), που μας καταστρέψανε και συνεχίζουν να μας ξεφτιλίζουν διεθνώς, θα πρέπει να μεταναστεύσουν.<<

    Γιατί;
    Επειδή το είπε ο Γιανναράς θα τούς χτυπήσει κρίση φιλότιμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρετές: φρόνησις, σωφροσύνη, ανδρεία, δικαιοσύνη
    Αξίες: καλόν, αγαθόν, αληθές, ελεύθερον
    Αρχές: τιμή, σέβας, άμιλλα, μετοχή ( συμμετοχή στα κοινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγκάτοικε

    Κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο

    Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων παραβρέθηκε τη 16η Νοεμβρίου 2011, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου για το έτος 2011, κατέθεσε στεφάνι, ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ψυχή, το αίμα και τη ζωή τους, κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου της 17ης Νοεμβρίου του 1973, για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης.

    Την πράξη του νεαρού Ευελπι την θεωρώ αντιδημοκρατική, ανθελληνική, ανέντιμη, ανευθυνη και άνανδρη. Δεν κρίνω τίποτα άλλο αυτή και μόνο την πράξη και για αυτή την πράλη κάποιοι αρνούνται να πούν τα πράγματα με το όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aκρίτα;
    Mεγάλα λόγια, μικρό περιεχόμενο.
    Σήμερα έχουμε δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης;
    Οι αγώνες της ελλάδας ήταν το πολυτεχνείο;
    Την πράξη του νεαρού Εύελπη την θεωρείς αντιδημοκρατική, ανθελληνική, ανέντιμη, ανεύθυνη και άνανδρη, αλήθεια την γνωρίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΔΕ θα το δείξει αλλά δεν είδα κανείς να αρνείται τα γεγονότα. Ο καυγάς γίνεται για όταν υπάρχει πυρήνας "ακροδεξιών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως περήφανος για την Κεσσάνη-Αελξανδρούπολη δεν είμαι, ούτε για την απόσυρσης της μεραρχίας, ούτε για τον Ασπίδα, ούτε για τον "Περικλής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιά τα όρια ανάμεσα στη λατρεία για την πατρίδα και το στρατό και το να αποδεχτεί κανείς ενδόμυχα οτι κάθε τι που είναι αμφισβήτηση του στρατού ακόμη κι αν αυτός καταστέλλει τη δημοκρατία (πολυτεχνείο)ή η εκδήλωση άλλων φρονημάτων σημαίνει και επίθεση κατά του κράτους και ισούται με τιμωρία, χλεύη και μίσος;

    Να μας πει ο κ. Φαραντάτος αν ο ανηψιός του όντως προέβη σε αυτά που του καταλογίζονται. Άν όχι, αθώος και άξιος. Άν ναι, η απόταξη είναι το λιγότερο που του πρέπει.

    (ένας μπούλης, κουραμπιές δημοσιογράφος - τους οποίους χαρακτηρισμούς κρατώ για αργότερα....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ψυχή, το αίμα και τη ζωή τους, κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου"

    Συμπαθάτε με , αλλά εδώ και κάποια χρόνια ψάχνωντας για νεκρούς του πολυτεχνείου , δεν έχω βρει κανέναν .
    Επίσης είδα με τα μάτια μου τον Σκανδαλίδη του ΠΑΣΟΚ , ο οποίος ήταν μέσα και είχε κάποια θέση εκεί τελος πάντων , στους Φάκελους του Παπαχελά , να λεει ότι κανένας δεν σκοτώθηκε όυτε τραυματίστηκε και ότι οι Αριστεριστές είχαν κλείσει την πόρτα και το άρμα την έριξε σε συνενόηση με τους μέσα .

    Επειδή σε θεωρώ Ακρίτα ηθικό άνθρωπο και προσγειωμένο , θα μπορούσες να με κατευθήνεις κάπου ΄που να καταγράφονται οι Πεσώντες?
    (όχι σε επικήδειους και πανυγηρικούς)

    Όσο για το παληκαράκι τον Ευέλπι , είμαι μαζί του . Κυρίως γιατί έχει το δικαίωμα όπως όλοι μας , να εκφράζει τις απόψεις του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Pro
    Ολόκληρο το πόρισμα Τσεβά για το Πολυτεχνείο
    http://www.inout.gr/showthread.php?t=50502

    Και δεν μετρά το μέσα ή το έξω και για τα περι κατευθυνόμενης "εξέγερσης" ας ψάξουν κάποιοι τον "νερατζοπόλεμο".Αυτο δεν σημαίνει ότι δεν την εκμεταλεύτηκαν πάμπολοι πολιτικά την εξέγερση.Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και ότι εν μια νυκτί ο πρώτος πράκτορας της cia στην Ευρώπη ο Ασβός έγινε αντι-αμερικανός.Απλά τελείωσε η αποστολή του.Τυχαίο όποτε τελειώνει η αποστολή κάποιων να χάνονται, να εξαφανίζονται ή να "ανατρέπονται"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για το Θεό,Ακρίτα, θα μάθουμε ποτέ τα ονόματα και τον αριθμό των νεκρών του πολυτεχνείου; Θα δούμε ποτέ τις χαροκαμένες και μαυροφορεμένες μανάδες και αδερφές τους;
    Α και κάτι για τους χαρακτηρισμούς σου σε ό,τι αφορά στην πράξη του Εύελπη: Και αν ακόμη πρόσθετες τη φράση "αν όντως έγινε όπως λένε", ακόμα και τότε οι χαρακτηρισμοί σου θα ήταν άκαιροι και θα μαρτυρούσαν προκατάληψη και κάτι ανώμαλο στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τη δημοκρατία.
    Καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε προηγούμενη ανάρτηση, είχα αφήσει ένα σχόλιο, το οποίο δεν αντέκρουσε κανείς.

    Σήμερα διαβάζω κάτι παραπλήσιο στην "Ελεύθερη Ζώνη".

    Νομίζω ότι το όλο θέμα εξετάζεται από λάθος σκοπιά, ή έστω μονομερή, αν δεν το δούμε κι έτσι.

    Όπου υπάρχουν υγιείς δημοκρατίες και καλώς λειτουργούντα κράτη, όπου υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη, εκεί δεν υπάρχουν "σταγονίδια". Αν πάλι σε μία χώρα έχομε βροχή σκανδάλων και τελεία παραποίηση των δημοκρατικών θεσμών από τους κυβερνώντες, τότε τα "σταγονίδια" δεν θα μας βρέξουν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τα υπονοούμενα που διακινούνται το τελευταίο 48ωρο, ο 22χρονος εύελπις οδηγείται σε αποπομπή από τη Σχολή Ευελπίδων. Με αυτό, άλλωστε, το ερώτημα παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαθέτει όμως την ευστροφία και την ικανότητα να αφουγκράζεται το κλίμα που επικρατεί στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο."

    Ενδιαφέρον το παραπάνω, το οποίο διάβασα στην "Δημοκρατία".

    Μετά από τις μειώσεις του μισθού και των συντάξεών των, ενώ βλέπουν τους πολιτικούς να εξακολουθούν να ζουν σκανδαλωδώς καλά και να περνούν την κρίση, που αυτοί δημιούργησαν, χωρίς θυσίες, οι στρατιωτικοί είναι μάλλον δυσαρεστημένοι. Ε, ας μην τραβήξουμε κι άλλο το σχοινί, σκέφτεται φρονίμως ο Αβραμόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΥΦΕΘΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά για Εύελπι και πραξικόπημα!
    “Λάδι στη φωτιά” έριξε για το θέμα του Εύελπι και των όσων έγιναν στον αμφιθέατρο της Σχολής ,ο ΥΦΕΘΑ Κ.Σπηλιόπουλος!

    Ο κ.Σπηλιόπουλος σε άλλη γρμμή απ΄ αυτή του ΥΕΘΑ που λέει ότι “περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ληφθούν αποφάσεις”,έδωσε άλλη διάσταση στο ζήτημα ,λέγοντας ”όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους και μας φέρνουν και στο παρελθόν, γιατί γεγονότα τέτοια και στο παρελθόν τα άφησαν κάποιοι άλλοι να έχουν μεγέθυνση. Γιατί να μεγεθυνθούν και να αυξηθούν; Δημιούργησαν προβλήματα στη χώρα μας. Η χώρα χρειάζεται υπερπροσπάθεια, χρειάζεται ασφάλεια και σιγουριά. Χρειάζεται ήρεμο κλίμα”.

    Ο κ.Σπηλιόπουλος αναφερόμενος στον Εύελπι είπε ότι “υπάρχει μια ιστορία για το συγκεκριμένο εύελπι” και έθεσε ζήτημα για τη διοίκηση της Σχολής αλλά και για τον πατέρα του Εύελπι:
    “Συμμετείχαν και άλλοι, δεν ήταν μόνος του. Συμμετείχαν με τη θέλησή τους ή όχι δεν έχει σημασία, συμμετείχαν όμως κι άλλοι σε αυτό το γεγονός”,είπε ο κ.Σπηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι “δεν ενημερώθηκε άμεσα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Αυτό αφορά βέβαια αυτά τα γεγονότα και αυτό αφορά τη Σχολή των Ευελπίδων”.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τον πατέρα του Εύελπι που είναι εν ενεργεία ταξίαρχος,ο κ.Σπηλιόπουλος είπε:
    “Γι’ αυτό είπα στην αρχή ότι είναι σοβαρό το γεγονός αυτό και ανησυχητικό και ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να είναι ανησυχητικό και σοβαρό είναι και η ιστορία και η καταγωγή του εύελπι. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι’ αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο”.

    Κλείνοντας ο κ.Σπηλιόπουλος έδωσε μάλλον δραματικό τόνο λες και πρόκειται να γίνει …πραξικόπημα!

    “Άρα λοιπόν έχουμε ευθύνη και εμείς που είμαστε εδώ στο Υπουργείο, αλλά πολύ περισσότερο και τα κόμματα θα έλεγα, αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός να μην επιτρέψουμε να ξαναρθούμε στο παρελθόν. Θα είναι μια τραγωδία για τη χώρα, γιατί ζήσαμε εκείνη την εμπειρία, είδαμε πού μας οδήγησε και είδαμε και τα αποτελέσματά της”.

    ONALERT.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα άλλο Λωζάνη κι άλλο Κοζάνη.
    Άλλο πράγμα η δημοκρατία σαν φιλοσοφικοπολιτικό σύστημα κι άλλο οι εγκύκλιες επιδόσεις των γόνων της οικογένειας, συγκρίνει ό ατυχής επιστολογράφος ανόμια πράγματα.
    Και για την ιστορική και αντικειμενική αλήθεια από το 1936 η φασιστική δεξιά των άκρων θεωρούσε φέουδο της τις Ε.Δ λες και δεν υπήρχαν αξιωματικοί με διαφορετικά φρονήματα. "αυτοί ήταν οι πατριώτες και οι άλλοι τα μιάσματα" έτσι φτάσαμε στον εμφύλιο- στον ΙΔΕΑ-στο στρατηγέ ιδού ο στρατός σας-στο καθεστώς Παπάγου-στον ΑΣΠΙΔΑ -στις εκλογές βίας και νοθείας -στο λαομίσητο παλάτι του "σας ανήκω και μου ανήκετε"-στην 21 Απρίλη -στην απώλεια της κύπρου,γιατί πραιτωριανοί της δεξιάς θέλαν πάντα νάχουν στο στράτευμα το πάνω χέρι ως να ήταν τσιφλίκι τους με το αζημίωτο( μεταθέσεις- προαγωγές φαβοριτισμοί τα δικά μας παιδιά) Περάσαμε από τις Ε.Δ. και δεν μας είναι άγνωστο το στρεσογενές και ψυχθοφόρο αίσθημα της "ελλάδας των ελλήνων χριστιανών" όταν οι γ@μημένες νοοτροπίες ανθρωπίσκων κατέτρωγαν ανθρώπους με αριστεία και νου, απλά γιατί δεν ανήκαν στην φασιστική ακραία δεξιά.
    Πιά σκοπιμότητα οδήγησε ένα νεαρό εύελπι "ΘΕΟ" κατά τις βλακώδεις θεωρίες των εθίμων της ΣΣΕ να επιβάλει απόψεις πάνω από το σύνταγμα και το νόμο που ορκίστηκε;;;
    Καιρός είναι οι Ε.Δ επιτέλους μέσα στον 21 αιώνα να είναι το στήριγμα του λαού και όχι των μειψηφιών μέσα σε ένα περιβάλλον ανθρωπιστικής δημοκρατίας, που χωράει και αντέχει όλες τις νοοτροπίες -απόψεις και ιδεολογίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. θα απαντησει καποιος αν τραγουδησαν το συγκεκριμενο τραγουδι?
    ολα τα αλλα ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι ωραία λόγια!!!
    Αφού το σλόγκαν:"Μνημόνιο ή χρεωκοπία"δεν στάθηκε ικανό να τρομοκρατήσει τους Έλληνες, να το καινούργιο σλόγκαν:"Μνημόνιο ή χούντα"!!!
    Τ άκουσες κύριε Θεοδωράκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά, μη κουράζεσθε άδικα! Το έγραψε το ΒΗΜΑ, το είπε και ο Μάκης, είναι ...θέσφατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παιδιά, μη κουράζεσθε άδικα! Το έγραψε το ΒΗΜΑ, το είπε και ο Μάκης, είναι ...θέσφατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Εύελπις έχει ανωτέρους,διοικητή,ο οποίος με τη σειρά του έχει άλλο ανώτερο και όλα καταλήγουν στην πολιτική ηγεσία.Τέλος.

    Μιλάμε για τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,το ελάχιστο που ωφείλουμε να κάνουμε είναι να της δείξουμε εμπιστοσύνη,και να μη δώσουμε σε κανέναν άλλο το δικαίωμα να μπλεχτεί στα εσωτερικά της,ήδη έχει γίνει σοβαρή ζημία.

    Εμπιστοσύνη στη σχολή που ξέρει καλά να βγάζει Άξια στελέχη.

    Αν υπάρχει ένας θεσμός που είναι ακόμη όρθιος σε αυτή τη χώρα αυτός είναι ο Ελληνικός Στρατός,ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα,τα οποία όλως τυχαίως δεν είδα να ανησυχούν τους ενοχλημένους δημοσιογράφους απο το περιστατικό.

    Περί σταγονιδίων,θα συμφωνήσω με τον nativist.

    Η Δημοκρατία δεν απειλείται γιατί δεν υπάρχει,οι μόνοι που φοβούντε και τρέμουν είναι όλοι εκείνοι που στην καλύτερη περίπτωση θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στις φυλακές,όταν αποκατασταθεί η Δημοκρατία στον τόπο.

    Και αν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα την επαναφέρει Αξιωματικός του Στρατού τότε εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα,και πυροσβέστης να τη φέρει το ίδιο μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γυρνώντας μόλις από το χωράφι, πρώτη μέρα στο λιομάζωμα, είδα τη "φωτιά" που άναψε η επιστολή του θείου του ευέλπιδος, Φαραντάτου.
    Όσον αφορά την πράξη αυτή καθ' αυτή, ο αρχηγός κινήθηκε εκτός διαταγών και χαρακτήρισε τους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο "μπούρδα'.
    Οι εορτασμοί για το Πολυτεχνείο έχουν καθιερωθεί κατά τα νόμιμα, και σίγουρα, δεν ειναι ο αρχηγός της ΣΣΕ αυτός που θα τους καταργήσει.
    Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η βούληση των πολιτών.
    Το αν η πράξη του επισύρει την απόταξή του, είναι θέμα της Πειθαρχικής Επιτροπής και κανενός άλλου.
    Πολιτικοί αναστήματος νάνου, που μιλούν και προκαταβάλλουν την απόφαση της επιτροπής, θα πρέπει να καταδικαστούν στη συνείδηση των πολιτών.
    Για παράδειγμα, ο κ. ΥΦΕΘΑ, έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών της Πάτρας, που τον έκραξαν μαζικά και με το χειρότερο τρόπο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
    Για τους δημοσιογράφους που χύνουν χολή για το να πω στρατό, δεν έχω τίποτα. Απλά υπενθυμίζω το σύνθημα που επικράτησε γι' αυτούς, για να αντιληφθούν πόσο κακό κάνει η συνθηματολογία. Μοιάζει με λάκο που σκάβουμε για τους ευέλπιδες και τους αξιωματικούς, και μετά πέφτουμε όλοι μας μέσα.
    Επί της ουσίας, χούντα δεν έγινε πουθενά, αν δεν βρισκόταν πίσω από τους πραξικοπηματίες η γνωστή τριγράμματη υπηρεσία.
    Τη Χούντα του 1967 την έφεραν οι Αμερικανοί.
    Σήμερα, άλλοι είναι εκείνοι που τους κάνουν τις δουλειές τους.
    Αν πραγματικά εχουμε δημορκατική ευαισθησία και αγαπάμε την πατρίδα μας, όσοι έχουμε κάκαλα, ας καταγγείλουμε τους νέους πραξικοπηματίες, που κατέστρεψαν και ξεπούλησαν τη χώρα.
    Η πράξη και το φαινόμενο Φαραντάτου, είναι ένα βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα που διογκώθηκε και χρησιμοποιήθηκε για ξεκάρφωμα από τους πραγματικούς ενόχους, τους πραγματικούς πραξικοπηματίες, τους πραγματικούς πράκτορες της Ουάσιγκτον, που όλοι μας γωνρίζουμε ποιοι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!! ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΛΑΟΠΛΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ-ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.
    ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ "ΥΨΙΣΤΟ" ΑΓΑΟ ΣΑΣ; ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΗΔΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ; ΤΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συγγνώμη, είμαι ο μόνος που έχω πρόσβαση, μέσω τού εκπληκτικού, τελευταίας γενιάς James Bond εργαλείου με το όνομα google, σε όλα τα manual που έχουν στον αέρα, δωρεάν διαθέσιμα να τα διαβάσει ο κάθε ταπεινός πολίτης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τής γης;
    Κείμενα από Ινστιτούτα και Φορείς αναρτώνται διαρκώς εδώ μέσα και, μέχρι πρόσφατα που ο τζάμπας ζει μόνο στο Media Markt, τύγχαναν τής κατάλληλης απογύμνωσης.
    Είμαι ο μόνος πού κατανοεί πως οι άνθρωποι αυτοί δηλώνουν με λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, τη φιλοσοφία τους και την πρακτική τους;
    Τόσα μαθήματα ανάλυσης iw έχω παραδόσει εδώ μέσα και κάποια από τα τέκνα μου, όπως ο Πιγκουίνος, έχουν γίνει ατσίδες τής κλάσης τους!
    Είμαι ο μόνος που βλέπει πως, αν δεν αποκτήσουμε στρατηγικό σχεδιασμό, θα καταντήσουμε κάθε φορά έρμαιο των ενεργειών οργάνων κάποιας εκ των ισχυρών αλλοδαπών υπηρεσιών;
    Το πρόβλημα είναι η θεά τύχη που έφερε τις αλλοδαπές υπηρεσίες στον μάταιο τούτου κόσμο ή εμείς, που έχουμε επιτρέψει στο Ελληνικό κράτος να στερείται λειτουργικών και αποτελεσματικών θεσμών, λειτουργικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών;
    Η λύση είναι στην καταγγελία τού όποιου αλλοδαπού ή ντόπιου υλοποιεί σχέδιο το οποίο εξυπηρετεί αλλοδαπά συμφέροντα ή το placement στη δημιουργία αυτών των αλλοδαπών σχεδίων σε συνδυασμό με τη δημιουργία Ελληνικού σχεδίου και Ελληνικών μηχανισμών;

    ΥΓ. Τη Χούντα του 1967 δεν την έφεραν οι Αμερικανοί: την έφερε η ανικανότητα τού τότε Ελληνικού πολιτικού συστήματος - δεν πιστεύω να σάς θυμίζει και κάποια εποχή πιο πρόσφατη...
    Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι υπήρχαν και θα υπάρχουν και θα κοιτάνε το συμφέρον τής πατρίδας τους και καλά κάνουν. Το θέμα είναι εμείς τί κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συμφωνώ με τον Σάββα.

    Πώς πάνε οι ελιές; Άν θέλεις βοήθεια μη διστάσεις να πάρεις τηλέφωνο, τον ανακόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Anaconda
    30 Νοεμβρίου 2011 6:38 μ.μ.

    CHINESE MILITARY CREATES STRATEGIC PLANNING DEPARTMENT


    On November 22, Chinese President Hu Jintao and the Central Military Commission (CMC) issued a directive creating a “Strategic Planning Department” (zhanlüe guihua bu). The new department will fall under the People’s Liberation Army (PLA) General Staff Department as the twelfth such unit (Xinhua, November 22; Beijing Evening News, November 23). CMC Vice Chairman Guo Boxiong stated the new department would improve the quality and effectiveness of the PLA’s strategic management (Xinhua, November 24; Caixin, November 23; PLA Daily, November 23). Indeed, the department marks a departure from the PLA’s previously uncoordinated or personalized efforts at strategic assessment, and it is not clear that those other efforts linked planning to military reforms (Lianhe Zaobao, November 25).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ουδέποτε κατάλαβα γιατί πρέπει νά απολογούνται οι οπαδοί τής χούντας ή τής Ακροδεξιάς σέ αυτόν τόν τόπο, όπως έκανε ο Βορίδης στόν κεμαλικό Σταύρο Θεοδωράκη!!

    Γιατί νά μήν απολογηθούν ας πούμε καί οι οπαδοί τού ΚΚΕ πού έσφαξε αρκετές χιλιάδες στά ορεινά τής χώρας, πού έκανε εκτελέσεις μέσω λαϊκών δικαστηρίων, πού έκανε παιδομάζωμα, πού πολέμησε γιά τήν απόσχιση τής Θράκης καί τής Μακεδονίας, πού εμπόδισε τόν Ζέρβα νά βοηθήσει τούς βορειοηπειρώτες πού, πού, πού... Ήταν καλύτερος ο Ζαχαριάδης από τόν Παπαδόπουλο;

    Γιατί νά μήν απολογηθούν ας πούμε καί οι νοσταλγοί τής οθωμανικής αυτοκρατορίας πού τήν εξευμενίζουν μέσα από τίς εκπομπές, τά σχολικά βιβλία, τίς εφημερίδες. Ήταν καλύτερος ο Αλή πασάς από τόν Παπαδόπουλο; Ο Φυντανίδης είχε κάνει καί εκπομπή γιά τήν προσφορά τού Αλή πασά στά Γιάννενα!!!

    Γιατί νά μήν απολογηθούν ας πούμε όσοι καταθέτουν στεφάνια στόν Κεμάλ καί όσοι τόν εκθειάζουν σάν τόν Μπουτάρη καί τήν Ρεπούση. Ήταν καλύτερος ο Κεμάλ από τόν Παπαδόπουλο;

    Γιατί νά μήν απολογηθούν ας πούμε οι νοσταλγοί τού Στάλιν. Ήταν καλύτερος ο Στάλιν από τόν Παπαδόπουλο;

    Γιατί νά μήν απολογηθούν ας πούμε οι φίλοι τού Καντάφι, τού Κάστρο καί τόσων άλλων δικτατόρων πού είναι φορτωμένοι μέ χιλιάδες δολοφονίες;

    Βιώνουμε μία πατρίδα στήν οποία αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν κάνει δεκάδες δολοφονίες, αριστεροί αναρχικοί κατακαίνε τά αυτοκίνητα, τά βιβλιοπωλεία, τά μαγαζιά, αριστεροί φοιτητές τρομοκρατούν στά πανεπιστήμια, αριστεροί συνδικαλιστές κάνουν καταλήψεις όπου τούς γουστάρει καί γενικότερα οι αριστεροί χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους καί ευθαρσώς δηλώνουν ανυπακοή στούς νόμους καί τούς θεσμούς. Γιατί οι οπαδοί αυτών τών αντιλήψεων καί τών πρακτικών νά μήν απολογούνται ποτέ;

    Γιατί δέν απολογούνται οι οπαδοί τών σκοπιανών πού τούς χαρίζουν καί τή Μακεδονία μας;

    Γιατί νά μήν ντρέπονται καί οι οπαδοί τής ΝΔ καί τού ΠΑΣΟΚ πού καταλήστεψαν τήν χώρα μας καί τήν έκαναν υποτελή στούς Γερμανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και το σημαντικότερο,να μην ξεχνάμε ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι πρώτος στην εκτίμηση των πολιτών,πολύ ενοχλητικό και επικίνδυνο για κάποιους.

    Το γεγονός ότι οι τσούλες των Αμερικανών επιτίθενται στο Στρατό με κάθε ευκαιρία,κάνοντας την τρίχα τριχιά,πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις,είναι και θετικό και αρνητικό μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. είδατε τι ωραία ξεχάσαμε την τρέχουσα κατάσταση; κουβέντα να γίνεται χωρίς στόχο, νομίζω ότι ο Σάββας έβαλε τα πράγματα στα ίσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οχι και χωρις λογο η κουβεντα.ετσι τα βλεπεις εσυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρήστο, μού έδωσες την αφορμή για μια ιστοριούλα.

    Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια κοπέλα που είχε μεγαλώσει μαζεμένα. Κάποια μέρα βγήκε στον έξω κόσμο και, πιστεύοντας σε πρίγκηπες, γατζώθηκε στον πρώτο που τής έδωσε σημασία. Όταν την παράτησε, όλος ο κόσμος διαλύθηκε στα μάτια της. Από τότε έψαχνε κάποιον να βρει για να πηδηχτεί, νομίζοντας πως αυτό επιβεβαιώνει τη ζήτησή της ως άνθρωπο. Μετά από πολλά χρόνια άσωτης ζωής τίγκα στην αμαρτία, και ενώ όλοι, ακόμα και οι πιο στενές της φίλες, την έλεγαν τσούλα, κάποια στιγμή βρέθηκε κάποιος που την αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια. Αυτή ανταποκρίθηκε, αλλά όχι για πολύ: όταν έχεις μάθει να λειτουργείς σαν τσούλα και όλοι σε αντιμετωπίζουν σαν τσούλα, σού έρχεται περίεργο, και εν τέλει απωθητικό, να σε αντιμετωπίζει κάποιος με αξιοπρέπεια. Γύρισε λοιπόν πίσω στη ζωή της, με όλους να τής λένε "έλα καλέ, επειδή πηγαίνεις με όποιον βρεις ή με όποιον πληρώσει με λεφτά ή εξουσία είσαι τσούλα; έξυπνη είσαι!", και πίσω από την πλάτη της να γελάνε και να την κοροϊδεύουν. Μια μέρα κρυφάκουσε και κατάλαβε πως είναι μόνη της. Και όλοι γύρω της έζησαν καλά και αυτή έκλαιγε, ήταν πάντα δυστυχισμένη και πέθανε μόνη.

    Ηθικό δίδαγμα: το περιβάλλον έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά μεγαλύτερη έχει το τί θα επιλέξεις.
    Π.χ. το γεγονός και μόνο πως δεν ενημερώνεσαι από την έωλη προπαγάνδα αλλά από το παρόν ιστολόγιο, κάτι λέει.
    Το θέμα είναι να γίνεις, από γνωστός που ακούει να την φωνάζουν τσούλα, σε φίλος που θα τής δείξεις την άλλη επιλογή.


    Yan, η κουβέντα έχει στόχο, και μάλιστα τον σημαντικότερο που θα μπορούσε να έχει κουβέντα σε ιστολόγιο: προσδιορισμό τού εθνικού προβλήματος.
    Εκτός και αν ως στόχο εννοείς κάτι μη Ελληνικό, το οποίο όντως δεν εξυπηρετείται από την κουβέντα.
    Είδες την παραπομπή τού Sterg; "uncoordinated or personalized efforts at strategic assessment, and it is not clear that those other efforts linked planning to military reforms" - σού λέει κάτι; Μάλλον όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Anaconda

    Δεν έχω την παραμικρή διάθεση να περιαυτολογήσω,αλλά απο το να καταθέτω προτάσεις εδώ μέσα άλλο τίποτα.(να δείχνω την άλλη επιλογή που γράφεις)

    Δυστυχώς(ή ευτυχώς;) δεν έχω πρόσβαση ή οποιαδήποτε επαφή με την εξουσία για να καταθέσω απόψεις και προτάσεις,δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος επίσημος φορέας για κάτι τέτοιο,αν και θα έπρεπε.

    Έχω φτάσει στο σημείο να κινδυνεύω να χαρακτηριστώ χουντικός,φασίστας,κομμουνιστής,δεξιός,αριστερός,και ούτε εγώ ξέρω τι άλλο.

    Μακάρι να γίνει αυτό με την ανάρτηση για συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Fstav. Μαζί σου φιλε 100%. Θελω ομως να σου πω κατι, το οποιο ξεκαθαριζει το ΓΙΑΤΙ .
    Τι ποσοστο των αριστερων κατοικων της Ελλαδας ειναι Ελληνες και οχι Ελληνοφωνοι . 1-2-3% αντε 5% γιατι νοιωθω χουβαρντας.
    Οι Ελληνες απολογουνται. Οι ανθεληνες γιατι να απολογηθουν.
    Και μια ακομα προταση. Να φτιαξουμε ενα μνημειο για τον "Αγνωστο πεσοντα του Πολυτρχνειου" Κατι σαν τον αγνωστο στρατιωτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τιμή και δόξα στους Έλληνες Αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων! Προσωπικά έχω την τιμή να φέρω τον βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού και το μόνο που έχω να δηλώσω είναι ότι θα ήθελα πάρα πολύ να έχω τελειώσει και εγώ τη Σχολή Ευελπίδων... Αφήστε το παλικάρι να σταδιοδρομήσει, θα γίνει εξαίρετος αξιωματικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το τι πραγματικά έγινε θα φανεί με την ΕΔΕ.
    Αυτό το οποίο είναι πραγματικά αηδιαστικό είναι ότι πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα κάποιοι…δημοσιοκάφροι και όχι δημοσιογράφοι, δημοσιοποίησαν το ονοματεπώνυμο του νεαρού Εύελπι και επιτέθηκαν σε όλη την οικογένεια είτε με την έννοια της σχολής είτε με την βιολογική του έννοια. Χωρίς καν να έχει βγει πόρισμα! Που είναι τα προσωπικά δεδομένα για τα οποία κάποιοι αγωνιούν σε άλλες κατά καιρούς μη στρατιωτικές υποθέσεις? Αν αυτό δεν λέγεται δημοσιοκαφρική αλητεία, τι λέγεται κύριοι?
    Ουσιαστικά φάνηκε για ακόμα μια φορά το "επαναστατικό" μίσος κάποιων για τον στρατό. Ανθρώπων που μόνο στο άκουσμα στρατός βγάζουν σπυράκια. Πολλές φορές εκτός του ότι είναι ηλίθιοι ψευτοεπαναστάτες παρασυρόμενοι, είναι ψευτοεπαναστάτες υπηρέτες του συστήματος με το αζημίωτο. Πολλοί δε απ' αυτούς κάνανε τους πεθαμένους, τους τρελούς, τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τις θείες, τους θείους, τους ομοφυλόφιλους, τους άρρωστους ή οτιδήποτε άλλο προκειμένου να μην κρατήσουν με ΤΙΜΗ το όπλο που τους εμπιστεύεται η πατρίδα για να γ@ στο τουφεκίδι και λόγχισμα όποιον "καλό" γείτονα διανοηθεί να κάνει "τρελίτσες".
    Υπάρχουν αρνητικά στις ΕΔ. Ειδικά στις Ελληνικές. Κανένας ρεαλιστής δεν τα αρνείται.
    ΝΑΙ στον στρατό, ειδικά στον Ελληνικό, πολλές φορές ΔΕΝ υπάρχει λογική και υπάρχουν μερικοί ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που...γουστάρουν "απλά" να διατάζουν. Φαίνονται από τη φάτσα και μόνο. Ακριβώς λόγω του ότι πολλές φορές δεν υπάρχει λογική + το γεγονός ότι στην Ελλάδα ο στρατός βάλλεται από κάποιους "επαναστάτες" συνεχώς, οι ΕΔ χάνουν ίσως ανθρώπους που θα είχαν μεγάλη, ίσως ατελείωτη "όρεξη" να γίνουν αξιωματικοί καθαρά για τα πιστεύω τους και όχι για μια...μόνιμη θέση. Άλλωστε μερικοί δεν θα είχαν καν την οικονομική ανάγκη της μόνιμης θέσης όπως είναι αυτή του αξιωματικού. Ίσως ακούγεται παράλογο αλλά ο στρατός ακόμα και στη σημερινή εποχή χάνει αρκετούς τέτοιους. Όχι λόγω τόσο της έλλειψης μερικές φορές της λογικής αλλά λόγω του ότι βάλλουν συνεχώς κατά των αξιωματικών λες και είναι κακό να είσαι αξιωματικός του Ελληνικού στρατού! Σε αυτό συμβάλει και ο σαπροκομματισμός κάποιων αξιωματικών.
    ΝΑΙ στον στρατό κάποιοι ανώτεροι(πχ στρατολογίας) είχαν καλομάθει και θέλανε διπλά μέτρα στη στολή διότι είχαν γίνει σαν έγκυες στον 9ο μήνα. Πίσω από το γραφείο τους δε σου θύμιζαν όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και όχι μάχιμο αξιωματικό. Χωρίς να είσαι στρατηγός σου ερχόταν να ουρλιάξεις και να τους "ξηλώσεις".
    ΝΑΙ στον στρατό υπάρχουν ΠΑΝΤΑ μερικά ακροδεξιά στοιχεία. Άνθρωποι που έχασαν το μέτρο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Είναι ένα από τα κλασσικά φυτώρια(να το πω γεωπονικά). Είναι όμως λίγοι. Η πλειοψηφία των αξιωματικών σήμερα είναι φανατικοί υπερασπιστές του Δημοκρατικού πολιτεύματος και θα θυσίαζαν τα πάντα για την πατρίδα τους.
    Γιατί βάλλεται τόσο η ΣΣΕ? Ακόμα κι αν φταίει ο νεαρός Εύελπις τελικά γιατί τόση φασαρία για έναν νεαρό στην ηλικία μου? Ας ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα. Αν είναι οπαδός της "επανάστασης 1967" με μια απλή απόφαση να γραφτεί στη σχολή δεύτερης προτίμησης που είχε δηλώσει. Εννοείται μη στρατιωτική. Έτσι θα περάσει το μήνυμα που πρέπει. Άλλο πατριωτισμός και άλλο Χούντα. Αυτή η χώρα βαρέθηκε τους "πατριώτες" και τους αριστερούς "επαναστάτες".
    Αμφότεροι με κάθε ευκαιρία κάνουν κακό στη πατρίδα. Ο λεγόμενος προοδευτικός τρόπος πολιτικής σκέψης καθώς και η αγάπη προς την πατρίδα δεν είναι "μονοπώλιο" κανενός. Τα πάντα μπορούν να συνδυαστούν...πχ τήρηση των νόμων του κράτους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. αντιεξουσιαστική πολιτική σκέψη και πίστη μέχρι θανάτου στην ιδέα της πατρίδας. Διότι είναι υγιές για ένα κράτος:
    1) Η τήρηση των νόμων από τους πολίτες
    2)Η αγάπη για τη πατρίδα
    3)Η αντιεξουσιαστική πολιτική σκέψη των πολιτών. Οι σχέσεις εξουσίας είναι διπολικό σύστημα. Αυτός που την ασκεί και αυτός που την δέχεται. Για να υπάρχει ισορροπία πρέπει οι πολίτες να είναι αντιεξουσιαστές. Πιο αποτελεσματικός λοιπόν είσαι με άλλους τρόπους παρά πετώντας μια μολότωφ κτλ. Εκεί είσαι όργανο, πολλές φορές και εν αγνοία σου.
    Ίσως να ακούγεται παράλογος ένας τέτοιος συνδυασμός στα αυτιά κάποιων που ζουν σε καλούπια αλλά παράλογο είναι ο άνθρωπος να μην είναι ελεύθερος. Πρωτίστως στη σκέψη. Διότι αν είναι στη σκέψη αργά ή γρήγορα θα είναι και στο σώμα. Ελεύθεροι πολίτες στη σκέψη είναι οι πραγματικοί αντιεξουσιαστές. Είναι πραγματικά «πυρηνικά όπλα» εναντίον όσων ασκούν την εξουσία και τυγχάνει να ναι αλαζόνες ή οτιδήποτε άλλο. Είναι οι πολίτες που το σάπιο σύστημα πάντα φοβάται. Ειδικά όταν πληθαίνουν. Ειδικά όταν γίνονται ενοχλητικοί και πιέζουν για αλλαγές. Παράλογο είναι ο άνθρωπος να ζει σε καλούπια και τα "Πρέπει" κάποιων που είτε το παίζουν "πατριώτες" είτε "αναρχοεπαναστάτες" και αμφότεροι τα αρπάζουν χοντρά κάτω από το τραπέζι. Πως το λένε να δεις..."Πολλά τα λεφτά Άρη". Περιμένουμε το πόρισμα για τον νεαρό Εύελπι. Σε κάθε περίπτωση όμως από έναν δεν κρίνεται ποτέ μια ολόκληρη σχολή, ούτε ένα ολόκληρο στράτευμα. Πόσο μάλλον όταν αυτό το στράτευμα πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδείξει την αξία του όταν διοικείται πολιτικά και στρατιωτικά με τον σωστό τρόπο. Και ποιοι διοικούσαν μπροστά πάντα αυτό το στράτευμα στις μάχες, μέσα στη κόλαση από ατσάλι, αίμα, φωτιά και τον φόβο οέο? Ποιοι τα κάνανε πάνω τους αλλά νικούσαν τον φόβο τους οδηγώντας τους άλλους? Απόφοιτοι της ΣΣΕ! Άνθρωποι οι οποίοι από 18 χρονών έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα του θανάτου. Άνθρωποι οι οποίοι μια ζωή θα είναι υπεύθυνοι (σε ειρήνη και πόλεμο) για την επιβίωση 10,20,30 και παραπάνω φαντάρων. Άντε και γ@ συγκεκριμένοι δημοσιοκάφροι! Λίγη αντρική τιμή δεν θα έβλαπτε!

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΣΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟ ΕΝΑΝ ΕΥΕΛΠΙ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συγνωμη που χαλώ με όσα παραθέτω την εικόνα του Ασβού
    -ένθερμος θιασώτης του «ελληνοτουρκισμού» και της δημιουργίας μιας «ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας».
    -ο Aσβός στις 25/5/71, έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα μαζί με τον Μετίν Τοκέρ, γαμπρό του Ισμέτ Ινονού. Σύμφωνα δε με δηλώσεις του στη Μιλιέτ, στις 29/5/71, στις συνομιλίες του με τον γαμπρό του Ινονού ετέθη το θέμα της «ελληνοτουρκικής ομοσπονδίας», την οποία η Αθήνα αντιμετώπιζε θετικά, με δεδομένο την προηγούμενη βιώσιμη λύση του Κυπριακού Ζητήματος
    -Το 1943 ξεκινά η συνεργασία του με τους Ναζί: όταν συγκροτήθηκαν τα Τάγματα Ασφαλείας από τους κατακτητές, προσκλήθηκε και συμμετείχε ως οργανωτής στο Τάγμα της Πάτρας που τελούσε υπό τη διοίκηση του συνταγματάρχη Κουρκουλάκου.[11] Παράλληλα, εντάσσεται στην οργάνωση Μίδας 614 του συνταγματάρχη Τσιγάντε, και μετά την διάλυσή της στην «Οργάνωση Χ» του Γεωργίου Γρίβα. Το 1944, με τη βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, διέφυγε στην Μέση Ανατολή όπου και του απονεμήθηκε ο βαθμός του υπολοχαγού. Κατά την εκεί παραμονή του πιθανολογείται η ένταξή του στην αντιδημοκρατική και αντικομουνιστική ομάδα ΕΝΑ (Ένωση Νέων Αξιωματικών) της οποίας ηγετικό στέλεχος ήταν ο αντισυνταγματάρχης Καραγιάννης. Το 1945 όταν επανήλθε στην Ελλάδα και η οργάνωση ΕΝΑ και άλλες συγχωνεύτηκαν στον ΙΔΕΑ ο Γ. Παπαδόπουλος εντάχθηκε από τους πρώτους σ΄ αυτόν. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στον Εμφύλιο (1946-1949) και τιμήθηκε με χρυσό αριστείο ανδρείας, μετάλλιο εξαιρέτων πράξεων και πολεμικό σταυρό[12] Κατά τη δεκαετία του '50 υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες σε υψηλή θέση και μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ. Όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος David Binder[13] χωρίς να τολμήσει να τον διαψεύσει το δικτατορικό καθεστώς, ο Παπαδόπουλος ήταν πράκτορας της CIA και εισέπραττε παχυλό μισθό ήδη από το 1952.[14]

    -Το 1956 ο Δημήτριος Ιωαννίδης ίδρυσε την ΕΕΝΑ (Εθνική Ένωση Νέων Αξιωματικών), μια κλειστή ολιγομελή ομάδα αξιωματικών, που προήλθε από τους κόλπους του ΙΔΕΑ και προετοίμασε μεθοδικά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Γρήγορα, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναδείχθηκε ως ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της.

    -Στις 28 Μαΐου 1951 ο Παπάγος υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό Σοφοκλή Βενιζέλο εκφράζοντας την πρόθεσή του να πολιτευτεί. Ο Βασιλιάς Παύλος, επικαλούμενος εξαπάτηση του Θρόνου με τη διαβεβαίωση του Στρατάρχη να μην πολιτευτεί, διέταξε τον αρχηγό Γ.Ε.Σ. στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο να συλλάβει τον Παπάγο αλλά η εντολή δεν εκτελέστηκε. Το βράδυ μεταξύ 30 Μαΐου και 31 Μαΐου εκδηλώθηκε το Κίνημα του ΙΔΕΑ από αξιωματικούς που πίστευαν οτι ο Παπάγος αναγκάστηκε να παραιτηθεί της Αρχιστρατηγίας ύστερα από πιέσεις της βασιλικής οικογένειας. Ο Παπάγος παρενέβη το πρωί της 31 Μαΐου και διέταξε του Κινηματίες να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους.

    -Το 1961 ήταν γραμματέας της επιτροπής του σχεδίου «Περικλής», που είχε ως στόχο την αποδυνάμωση της ΕΔΑ, η οποία στις εκλογές του 1958 είχε αναδειχθεί αξιωματική αντιπολίτευση. Το σχέδιο εφαρμόστηκε στις εκλογές του 1961, που έμειναν στην ιστορία ως «εκλογές βίας και νοθείας», οι οποίες έδωσαν άνετη πλειοψηφία στην ΕΡΕ.

    -Στρατηγοί και Παλάτι κάνουν το μοιραίο λάθος και αναθέτουν στους Παπαδόπουλο και Μακαρέζο την επικαιροποίηση του Νατοϊκού σχεδίου «Προμηθεύς», που προβλέπει την επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων σε περίπτωση «ερυθράς» απειλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. -Οι συνωμοτικές κινήσεις του Παπαδόπουλου και της ΕΕΝΑ ήταν εν γνώσει των προϊσταμένων του και μετά την άνοδο της Ένωσης Κέντρου στην εξουσία, το 1964, τέθηκε θέμα αποστρατείας του. Τον έσωσε η φιλία του πατέρα του με τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και η φιλευσπλαχνία του «Γέρου της Δημοκρατίας».

    -Έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο από το αποκληθέν «Σαμποτάζ του Έβρου», όταν ισχυρίσθηκε ότι εξάρθρωσε ομάδα αριστερών στρατιωτών, που προκαλούσαν δολιοφθορές, ρίχνοντας ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των στρατιωτικών φορτηγών της μονάδας του. Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι ήταν δικής του εμπνεύσεως προβοκάτσια και αντί στρατοδικείου τιμωρήθηκε μόνο με 15 μέρες φυλακή. Αυτή τη φορά δεν τον έσωσε ο Παπανδρέου, αλλά μάλλον ο βασιλιάς.

    -Βαριάς μορφής ψυχασθένεια (Γ.Κάτρης Δημοσιογράφος)

    -Σύμφωνα με τον Τ. Παπαδόπουλο (κατάθεση 25.6.2008, σελ. 14), ο οποίος παρευρισκόταν στη συνάντηση με το Σ. Βανς, το κείμενο με τα δέκα σημεία που είχε προσκομίσει στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και αφορούσε τις απαιτήσεις της Τουρκίας ήταν ήδη υπογραμμένο από τον ίδιο και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας.

    Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ανέφερε στην επιτροπή ότι ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Π. Πιπινέλης τού ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, για να δεχθεί τους όρους του Βανς (κατάθεση 10.12.2009, σελ. 137).

    Η κυπριακή κυβέρνηση παράλληλα επιχείρησε να πείσει τη χούντα να απορρίψει τους όρους της διακοίνωσης Τσαγλαγιαγκίλ. Σε συναντήσεις που είχε ο πρέσβης Νίκος Κρανιδιώτης με τον Π. Πιπινέλη (25.11.1967-26.11.1967) ζήτησε πλην της απόρριψης των τουρκικών όρων την παραμονή της Μεραρχίας και την ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου με πρόσθετες δυνάμεις και οπλισμό.

    Στην κατάθεσή του ο τέως Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχε με το Βανς, σε κάποιο διάλειμμα της συνεδρίας στο Προεδρικό, του ανέφερε σχετικά με τη μεσολαβητική του προσπάθεια ότι αυτή του επιφύλασσε μία μοναδική εμπειρία στη ζωή του σε σχέση με τη στάση της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η τουρκική κυβέρνηση τον είχε ταλαιπωρήσει 7 ώρες, μέχρι να του επιδώσει τις προτάσεις της. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση τον εξέπληξε ευχάριστα, γιατί σε σύντομο διάστημα και χωρίς δυσκολία αποδέχτηκε το αίτημα για απόσυρση της Μεραρχίας και υπέγραψε τη συμφωνία (κατάθεση Τ. Παπαδόπουλου, 25.6.2008, σελ. 15, 23).

    Η απόφαση της χούντας να προβεί στην απομάκρυνση της Μεραρχίας μπορεί να οφείλεται είτε σε συμμαχικές παρεμβάσεις είτε στο φόβο μήπως ένα σημαντικό τμήμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας δεν ελέγχεται αποτελεσματικά και το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αποσταθεροποίηση του καθεστώτος. Η επίσημη όμως εκδοχή ήταν η αποκατάσταση της νομιμότητας με βάση τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, η οποία είχε διαταραχθεί με τη δήθεν παράνομη μεταφορά της Μεραρχίας.

    Ανεξάρτητα από τους πραγματικούς λόγους, η αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας είχε ως αποτέλεσμα:

    - την αποδυνάμωση των αμυντικών ικανοτήτων της Κύπρου και κατ’ επέκταση την αύξηση των πιθανοτήτων επιτυχίας επιθετικής ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και

    - τον επηρεασμό του ηθικού των δύο πλευρών, θετικά για την τουρκική πλευρά (Τουρκία και Τουρκοκύπριοι), αρνητικά για τους Ελληνοκυπρίους.

    Τελικά το Δεκέμβριο του 1967 άρχισε η σταδιακή αποχώρηση των τμημάτων της Ελληνικής Μεραρχίας και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 1968. Με την αποχώρηση της Ελληνικής Μεραρχίας διαλύθηκε και η ΑΣΔΑΚ. Ο στρατηγός Γρίβας είχε ήδη ανακληθεί από την Κύπρο στις 18 Νοεμβρίου 1967.

    Για σκοπούς ιστορικής αναφοράς η ανάκληση της Μεραρχίας αποφασίσθηκε από την τότε κυβέρνηση της χούντας με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Κόλλια, Υπουργό Εξωτερικών τον Π. Πιπινέλη, Υπουργό Εθνικής Αμύνης τον αντιστράτηγο Γρ. Σπαντιδάκη, Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης τον Γ. Ζωιτάκη και Υπουργό Προεδρίας τον αρχηγό του πραξικοπήματος Γ. Παπαδόπουλο. Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ κατά την επίμαχη περίοδο των γεγονότων της Κοφίνου και της αποχώρησης της Μεραρχίας ήταν ο Γρ. Μπονάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. -Αρετές: φρόνησις, σωφροσύνη, ανδρεία, δικαιοσύνη
    Αξίες: καλόν, αγαθόν, αληθές, ελεύθερον
    Αρχές: τιμή, σέβας, άμιλλα, μετοχή ( συμμετοχή στα κοινά)

    Αυτές τις αρετές -για μένα- ο Νεαρός Ευέλπις δεν τις φέρει και ούτε το οικογενειακό ιστορικό , ούτε οι βαθμοί του αποτελούν άλλοθι

    - Συγκεκριμένα μετά την τελετή της 17 Νοεμβρίου κάποιοι ευέλπιδες είχαν την ιδέα να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, που ήταν αυτό που χρησιμοποίησε και η χούντα ως ύμνο της για προπαγανδιστικούς λόγους εκείνης της εποχής.

    Ένας εκ των ευελπίδων, μου είπε τους στίχους του τραγουδιού που είναι οι παρακάτω:

    «Μεσ' στου Νοέμβρη τη γιορτή, το μέλλον χτίζει η νιότη
    με εργάτη αγρότη φοιτητή και πρώτο το στρατιώτη
    αδελφωμένοι δυνατοί για μια Ελλάδα πρώτη» ("Kάτω τα χέρια από τους Ευέλπιδες" , επιστολή του Σπύρου Σταματόπουλου Συνταγματάρχη ε.α.) Δεν τό ήξερα ότι η 17 Νοέμβρη γεννά "ερωτικά συναισθήματα" σε ευέλπιδες.Μήν δουλευόμαστε μεταξύ μας λοιπόν

    -Τέλος για παράγκες χορήγησης πιστοποιητικού πατριωτικών φρονημάτων για τους αριστερούς Ελληνες παραπέμπω στο τέλος Μανδηλαρά όταν ανέφερε το όνομα Ασβού στην δίκη για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ και στην μεταχείριση του Ηλία Ηλιού απο το χουντικό καθεστώς ως τιμωρία για τα όσα είχε προφητεύσει απο το βήμα της Βουλής

    -Με τον ίδιο σεβασμό που προσεγγίζω την Μακρόνησο με την ίδια τιμή προσεγγίζω την σχολή Μακρυγιάννη

    -Προτείνω στον νεαρό Ευελπι την επόμενη φορά την 17η Νοέμβρη να αναφωνήσει τον όρκο του ΕΛΑΣ αξίζει ένας Ελληνας να διαβάζει και κάποια έξω απο τις πολιτικές του συμπάθειες αν δε θέλει ας τον αντιπαρατάξει με την ιδρυτική πράξη του ΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Συμφωνω καιεγω με τον αγαπητο Γιωργο εκ Θεσσαλονικης οτι η ΕΔΕ ειναι το καλυτερο μεσο να διελευκανθει τι εγινε η τι δεν εγινε...
    Σιγουρα οτι και να γινει πρεπει να γινει με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και οι κ. δημοισιογραγοι να επιδειξον την μεγιστη ΠΡΟΣΟΣΧΗ σ΄οτι αφορα εναν ευαισθητο τομεα οπως οι ΕΔ.
    @ειναι ενδιαφερον οτι "καποιος" καταφερεται εναντιον του Πολιτευματος μας χρησιμοποιντας το σημα της 3ης SS Panzer Division "Tottenkompf" η οποια ειχε συγκρτοτηθει απο φρουρους των στρατοπεδων συγκεντρωσης υπο την διοκησςη του Teodor Eike "ονομαστου" για την βανασοτητα, τον σαδιασμο (και την αθεια) του...Οπως λενε και`σε μια λλη χωρα "The devil is in the details"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.