3/11/11

«Θα σας πετάξω στη θάλασσα. Και ή θα μάθετε να κολυμπάτε ή θα πνιγείτε».

12 σχόλια:

  1. Ὅποιος τὸ λέει αὐτό, νὰ πετάξη πρῶτα τὰ παιδιά του στὴν θάλασσα.

    Ἔτσι πέταξες καὶ τὴν Κῦπρο στὶς ἐγγυήτριες δυνάμεις τὸ 1950 κάτι, ἄσε μας ρὲ φίλε.

    Κατὰ τὰ ἄλλα θεὸς σχωρέσ΄τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω... με ποια λογική παραθέτεις το "γνωμικό" ενός αρχι-αχρείου και προδόταρου λες και η Ελλάδα δεν γέννησε μυριάδες σπουδαίους άνδρες που πρέπει πρώτους να μνημονεύουμε!
    Ο ινφογνώμων εδώ και λίγο καιρό ακροβατεί μεταξύ γνησίου και φάβλου πατριωτισμού, δηλαδή μεταξύ του αγνού και επαναστατικού πατριωτισμού που πηγάζει από τα σπλάχνα του λαού και του στείρου, συντηρητικού πατριωτισμού των δεξιών που δεν έκαναν τίποτα όσα χρόνια είχαν τη διακυβέρνηση της χώρας!

    Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέρες τώρα "φτύνω αίμα" για να στείλω ένα σχόλιο. Μόλις πάω να κάνω εγγραφή, μου βγάζει "Λυπόμαστε, αλλά δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε το αίτημά σας.
    Εντοπίστηκαν τα ακόλουθα σφάλματα:
    Input error: Memcache value is null for FormRestoration".

    Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα;

    ______________________________________

    @ konion

    Αυτές τις ώρες λείπει απ' όλους. Θα αισθανόμουν πολύ πιο σίγουρος αν τώρα είχα αυτόν για πρωθυπουργό. Άσε που, αν είχαμε αυτόν για πρωθυπουργό, δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ. Αλλά κανείς δεν είναι αιώνιος.

    Διαφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nativist

    Το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα παλαιότερα και βρήκα μια εύκολη λύση.

    Αφού γράψεις το σχόλιο και πρίν το δημοσιεύσεις κάνε αντιγραφή αυτό που έγραψες,έτσι αν αποτύχει η πρώτη αποστολή κάνε απλά επικόληση και είσαι οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ, Χρήστο, να είσαι καλά. Κάνω αυτό που λες, αναγκαστικά πια, ή βάζω μία τελεία ή κάτι τέτοιο, προσπαθώ να συνδεθώ, όπως και σήμερα και αφού τα καταφέρω, κάνω επεξεργασία και γράφω το σχόλιο.

    @ Φλάβιος Ηράκλειος

    Εσύ, με το σήμα της ΑΕΚ, τι είσαι απ' όλα; Πολύ σούργελο άρχισε να μαζεύεται εδώ μέσα. Μήπως είσαι ο ... Flavius Domenicus, γνήσιος Ρωμαίος από το Περιστέρι, [που ντρεπόταν να λέει ότι είναι Έλληνας;

    Πού είσαι μωρέ Flavius Sephirius; Μήπως σε κάλεσε ο Marcus Antonius Samarius και πήγες; :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι΄εμένα μου παρουσιάζεται συχνά αυτές τις μέρες το πρόβλημα με την εγγραφή σχολίων.
    Ενα στα δύο δεν στέλνεται. Τέλος πάντων, θα ηρεμήσει πιστεύω.

    Μια που θυμηθήκαμε τον Καραμανλή, που έλεγε "ανήκομεν εις την Δύσιν", να θυμηθούμε και τον μπαμπά του ΓΑΠ που του απαντούσε "Θα προτιμούσα η Ελλάδα να ανήκει στους... Ελληνες"
    Τα΄μαθες τα νέα πατέρα;;;;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nativist, ανιστόρητε, το σήμα που έχω ως άβαταρ είναι η Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και ο Φλάβιος Ηράκλειος ήταν από τους σπουδαιότερους βασιλείς και αυτός που θέσπισε ως επίσημη την ελληνική γλώσσα στην αυτοκρατορία και έκανε πάμπολλες μεταρρυθμίσεις που εξελλήνισαν πλήρως το Βυζαντινό κράτος. Οι οπλαρχηγοί του '21 είχαν σε μεγάλο σεβασμό το βυζαντινό παρελθόν μας.
    Αυτά για την ιστορία...
    Μάθε λοιπόν να φέρεσαι και πριν χαρακτηρίσεις κάποιον ως "σούργελο", βεβαιώσου ότι δεν είσαι εσύ, και γενικώς συμπεριφέρσου ως ενήλικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως επανειλημμένως έχω γράψει, το "ανήκομεν εις την Δύσιν" (δεν θυμάμαι αν το είπε και στην καθαρεύουσα!), το είπε ο Κών/νος Καραμανλής στον Α. Παπανδρέου, επειδή ο τελευταίος εξεθείαζε όλους τους μπααθικούς τυραννίσκους (Καντάφι, Άσαντ, Σαντάμ Χουσεΐν και δεν συμμαζεύεται), τους οποίους είχε σαν πρότυπο και κάπου εκεί στόχευε να πάει την Ελλάδα, τουλάχιστον την πρώτη τετραετία της πρωθυπουργίας του.

    Το "ανήκομεν", λοιπόν, δεν έχει την έννοια ότι ανήκομε πολιτικά, αλλά πολιτισμικά. Συνεπώς, η ρήση του Παπανδρέου που αναφέρεις, είναι άσχετη. Και το η "Ελλάδα στους Έλληνες" ήταν παρμένο από το "η Τουρκία στους Τούρκους" των Νεότουρκων. Όχι ότι είναι κακό ή λάθος, απλώς για την ιστορία του πράγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φλάβιε Ηράκλειε,

    Με συγχωρείς, βρε παιδί μου, εγώ νίμιζα ότι είναι η σημαία της ΑΕΚ ή/και της Εκκλησίας (το ξέχασα αυτό το δεύτερο). Καλά που μου το είπες, δηλαδή!

    Κι έβαλε και την ελληνική γλώσσα ως επίσημη της "Βυζαντινής" Αυτοκρατορίας, ε; Μμμμ, κάτι μου θυμίζει αυτό από την Ε' Δημοτικού, μέχρι την οποία πήγα.

    Θα ξαναδιαβάσω την Ιστορία της Ε' Δημοτικού, λοιπόν, σαΐνι μου, εσύ! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Nativist
    Δεν νομίζω ότι είναι άσχετη η ρήση του Α.Παπανδρέου προς τον Καραμανλή, διότι αυτά ειπώθηκαν σε διάλογό τους σε συγκεκριμένη στιγμή μέσα στη Βουλή.
    Τότε ίσως κάτι να εννοούσαν και οι δύο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι, Ελίνα, παρακολουθούσα την συζήτηση ζωντανή. Η απάντηση του Παπανδρέου ήταν άσχετη με την παρατήρηση του Καραμανλή. Έκανε πως δεν κατάλαβε τι του είπε ο άλλος, ο οποίος προφανώς είχε δίκιο. Και λέω "έκανε", διότι ο Ανδρέας ήταν πολύ έξυπνος για να μην καταλάβει. Δεν ήταν Γιωργάκης.

    Με συγχωρείς που επιμένω, αλλά ήταν πολύ ξεκάθαρο και το θυμάμαι σαν ήταν χθές, παρά το ότι έχουν περάσει περίπου 35 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.