19/11/11

Έφυγε για τους ουρανούς ο Νεοκλής Σαρρής

Υπήρξε ένας μεγάλος Έλληνας διανοούμενος, με κλασσική παιδεία, με τον αέρα και το πνεύμα του Κωνσταντινουπολίτη και της Ανατολής.

Ένας καλός πανεπιστημιακός δάσκαλος, που είχε κάνει φύλλο και φτερό την Οθωμανία και παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς την πορεία και την εξέλιξη της σύγχρονης Τουρκίας.
Δεν μασούσε τα λόγια του και το πλήρωσε, αφού όλοι οι δήθεν -ιμάντες της διαπλοκής και της διαφθοράς- τον είχαν κατατάξει στους ...ακραίους.
Τώρα ταξιδεύει στους ουρανούς και θα πάρει σίγουρα μια θέση από την οποία θα έχει καλή "θέα" προς την Ελλάδα, την Πόλη και την Ανατολή.
Καλό ταξίδι δάσκαλε.

14 σχόλια:

  1. Στο καλό ΣυνΈλληνα αγωνιστή, είμαστε σίγουροι ότι και από κει που θα είσαι θα φροντίζεις για την Ελλάδα, οι γνωστοί αγώνες σου για την υπεράσπιση της θα μας είναι συνέχεια καλό παράδειγμα και οδηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φεύγουν οι ΈΛΛΗΝΕΣ και μένουν τα παράσιτα και οι γραικύλοι στο προσκήνιο του δημόσιου λόγου, όπου και κυριαρχούν.Δεν αφήνουν αντικαταστάτες.. Στην παρούσα συγκυρία φωνές όπως η δική του πρέπει να υπάρχουν για να αφυπνίζουν την Ελλάδα.
    ΧΑΙΡΕ ΝΕΟΚΛΗ ΣΑΡΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το που διάβασα την είδηση έπαθα σοκ.... Τρομακτική απώλεια, οι μογγόλοι θα κάνουν γλέντι απόψε.... Ελπίζω οι Θεοί των Ελλήνων να σε προσέχουν Δάσκαλε, σου αξίζει μία θέση στο Πάνθεον των Μεγάλων Ελλήνων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα μας λείψει.
    Τα βίντεο από της αναλύσεις του βρίσκονται εύκολα στο ίντερνετ και αξίζει να τα (ξανά)βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aιωνία σου η μνήμη Νεοκλή!

    Ο Ρωμιός Νεοκλής Σαρρής αποτελούσε γιά μένα πρότυπο στήν αντίσταση κατά τής Νέας Τάξης Πραγμάτων καί τήν Νεο-οθωμανικής επέλασης. Άριστος γνώστης τής Τουρκίας ο οποίος δυστυχώς έμεινε αχρησιμοποίητος από τό Υπουργείο Εξωτερικών γιατί δέν προσκυνούσε τόν Τούρκο.

    Ο λόγος του ήταν αληθινός καί οξύς καί γιαυτό έμενε εκτός τών μεγάλων καναλιών. Ευτυχώς πού υπήρχε τό κανάλι τού Χούντα καί τόν ακούγαμε καί τόν απολαμβάναμε.

    Πολέμιος τού σχεδίου Αννάν. Ένα σχέδιο γιά τό οποίο πολλοί εισέπραξαν εκατομμύρια δολλάρια, προκειμένου νά τό στηρίξουν.

    ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΝΕΟΚΛΗ. ΥΠΗΡΞΕΣ ΕΝΤΙΜΟΣ, ΑΔΟΥΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλη απώλεια, ενός μεγάλου άνδρα που φέρει πανάξια τον τίτλο του Καθηγητή.

    Ας αναπαυθεί εν Ειρήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας μας έγινε φτωχότερη μετά την απώλεια αυτού του μεγάλου ακαδημαϊκού δάσκαλου. Μεγάλη και η απώλεια για την Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ), όπου δίδασκε επί σειρά ετών και όπου ευτυχώς υπάρχουν μαγνητοφωνημένες όλες οι διαλέξεις του για μελλοντική χρήση από τους επιστημονικούς ερευνητές.
    Παρά τη θλίψη μου τολμώ να πω ότι ήμουν τυχερός που είχα δάσκαλο τον εκλιπόντα στη ΣΕΘΑ και δεν νοιώθω τύψεις που τον «απασχολούσαμε» ακόμη και στα διαλλείματα, μαζί με πολλούς άλλους σπουδαστές της σχολής, συνεχίζοντας τις επιστημονικές μας αναλύσεις αλλά και τις προβλέψεις για το μέλλον της πατρίδος μας, που δυστυχώς επαληθεύτηκαν.
    Αιωνία σου η μνήμη ΔΑΣΚΑΛΕ.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς λιγοστεύουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ας έχουμε στην μνήμη μας το αδούλωτο πνεύμα του, το ηθικό του ανάστημα, την επιστημονική του διαύγεια.
    Ας μας ποτίζει την ψυχή με εθνική νοσταλγία το ευγενικό του παράστημα.
    Ο Θεός της Ελλάδος θα τον τάξει σίγουρα στους δίκαιους και τους ευπατρίδες.
    Αντίο ΔΑΣΚΑΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Νεοκλής εκτός από εξαιρετικός επιστήμονας, δημοκράτης και προοδευτικός ένθερμος πατριώτης,υπήρξε ένας από τους ανθρώπους που μέσα από την δουλειά και τις θέσεις του, 60 χρόνια μετά την Γενοκτονία και το ξεριζωμό των δικών μας από την πατρίδα τους,έβαλε το Ποντιακό ζήτημα στις διαστάσεις που το γνωρίζουμε σήμερα όλοι μας.Αγωνίστηκε μαζί μας, δίνοντας διαλέξεις σε όλο τον κόσμο τεκμηριώνοντας τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα της περιόδου ,1908-1922 και τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο Ελληνισμός, στο σύνολό , του εκείνη την περίοδο.Η προσφορά του,στην πατρίδα και ειδικότερα σε όλους εμάς που έλκουμε την καταγωγή μας από τον ιστορικό Πόντο ασφαλώς και είναι μεγάλη.Είχα την τύχη αλλά και την εξαιρετική τιμή να βρεθώ μαζί του δεκάδες φορές σε τραπέζια ημερίδων και συνεδρίων σε χώρες όλου του κόσμου,με κορυφαία εκείνη της παρουσίας μας στις Η.Π.Α πριν από 16 χρόνια, για την προώθηση του θέματος της διεθνοποίησης της Ποντιακής Γενοκτονίας και γνώρισα από κοντά,τον άρτια καταρτισμένο επιστήμονα, να υπερασπίζεται με πίστη και πάθος τις ιδέες και τις θέσεις του,αγνοώντας το όποιο προσωπικό κόστος.Σε μια φοβερή όσο και επικίνδυνη για τη χώρα,αλλά ειδικότερα για τους συμπατριώτες μου περίοδο και με ένα μέλλον αβέβαιο και σκληρό για τα παιδιά μας,η παρουσία και ο λόγος του θα λείψει από όλους μας.Φίλε Νεοκλή το έργο που αφήνεις πίσω σου μεγάλο και αξιόλογο,αλλά και η συνολική στάση ζωής σου ,είμαι βέβαιος ότι μπορούν να εμπνεύσουν τους νεώτερους, που αποτελούν τη ελπίδα για μια καλύτερη πατρίδα,κοινωνικά δίκαιη και εθνικά υπερήφανη . καλό σου ταξίδι ,σεβαστέ δ Δάσκαλε και αγαπημένε φίλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό ταξίδι!Ο Θεός να τον αναπαύσει!Μεγάλη η προσφορά του σε όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τίμησε με το έργο του την Ελληνική Ακαδημαϊκή κοινότητα και υπηρέτησε ΜΑΧΗΤΙΚΑ και ακούραστα τα δίκαια του Ελληνισμού. Δικαίως του δώσαν οι απέναντι τον τιμητικό τίτλο personna non grata, όπως κάποιον άλλον...
    Αιώνια η μνήμη του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.