25/11/11

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί (και κατατρώγουν το έθνος και τα μυστικά κονδύλια!)

Μπήκαν στην πόλη οι …οχτροί
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η στάση των κυβερνήσεων της Αθήνας και της Λευκωσίας, να αναζητούν διαχρονικά  διεθνείς συμμαχίες για την εξασφάλιση και προάσπιση της εδαφικής μας κυριαρχίας μέσω των συσχετισμών, πηγάζει από την ιδιαιτερότητα του ελληνικού χώρου, ο οποίος συνδέει τρεις ηπείρους και ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες από και προς Εύξεινο Πόντο, Διώρυγα του Σουέζ και Γιβραλτάρ.
Αυτή η ιδιαιτερότητα, που προσδίδει μια ασύλληπτη γεωπολιτική αξία στον ελληνικό χώρο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κύπρος, ο Ελληνισμός, λόγω μεγέθους δεν είναι σε θέση να τον προασπιστούν να τον διαχειριστούν αυτόνομα και αυτοδύναμα, καθιστά υποχρεωτική τη σύναψη συμμαχιών με μεγάλους γεωπολιτικούς παίκτες, των οποίων τα ζωτικά συμφέροντα «διέρχονται» από το χώρο αυτό.
Η Ελλάδα, που πλήρωσε την προσήλωσή της στο ΝΑΤΟ με την εισβολή των βαρβάρων στην Κύπρο και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας στο Αιγαίο, με την είσοδό της στην ΕΟΚ, το 1981, έκανε μια επιλογή η οποία είχε περισσότερο στρατηγικές και λιγότερο οικονομικές στοχεύσεις. Ο προσανατολισμός της Ελλάδος προς την Ευρώπη, που από τότε ήταν φανερό πως η οικονομική συνεργασία θα οδηγούσε σταδιακά στην πολιτική συνεργασία και ολοκλήρωση, ήταν μια παραπληρωματική ενέργεια για τη διασφάλιση της εθνικής μας κυριαρχίας, αφού η πολιτική του ΝΑΤΟ, ειδικά μετά την αποχώρηση της χώρας μας από το στρατιωτικό του σκέλος το 1974, ήταν κατά κάποιο τρόπο τουρκοβαρής.
Αν αυτό ίσχυε για την Ελλάδα μια, για την Κύπρο ίσχυε χίλιες φορές, αφού αυτό το χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος της Ανατολικής Μεσογείου, με το 40% των εδαφών της υπό την μπότα του βάρβαρου Τούρκου κατακτητή, είχε ανάγκη περισσότερο από κανέναν την πολιτική προστασία της Ευρώπης των 27 κρατών.
Το πού ακριβώς βρισκόμαστε σήμερα, θα το δούμε παρακάτω, όμως κανείς, εχθρός ή φίλος, μέχρι τώρα δεν αμφισβητούσε ότι η συμμετοχή πρώτα της Ελλάδος και μετά της Κύπρου στην Ε.Ε., αποτελεί στρατηγικής σημασίας κατάκτηση του Ελληνισμού, κατάκτηση που εξισορροπεί ή μάλλον εξισορροπούσε σε μεγάλο βαθμό κυρίως το γεωπολιτικό και όχι τόσο το στρατιωτικό μέγεθος της Τουρκίας.
Ενώ βρισκόμαστε σ’ αυτό το κομβικό σημείο, έρχονται στο προσκήνιο δυο εξελίξεις, που θα κρίνουν την τύχη και την ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Η πρώτη είναι το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που κρύβονται στους βυθούς των θαλασσών του Ελληνικού χώρου και η δεύτερη είναι η πορεία και η τύχη της Ε.Ε.
Η εκμετάλλευση προϋποθέτει άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και η άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων προϋποθέτει εξασφάλιση της κυριαρχίας, μιας κυριαρχίας που στην περίπτωση της Κύπρου είναι ήδη βάναυσα παραβιασμένη με στρατό κατοχής, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδος είναι σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο αμφισβήτησής της από την Τουρκία -και όχι μόνο- στο Καστελόριζο, την Γαύδο, πέριξ της Κρήτης, στο Αιγαίο και τη Θράκη!
Επίσης, η εκμετάλλευση, εκτός από τους γεωπολιτικούς, βάζει στο παιχνίδι ελέγχου και διεκδίκησης του Ελληνικού χώρου νέους παίκτες, που δεν είναι κράτη, αλλά εταιρείες, πίσω από τις οποίες κρύβονται αφανείς παράγοντες του διεθνούς κεφαλαίου τόσο ισχυροί, που όταν το κρίνουν σκόπιμο, επιτίθενται και αποσταθεροποιούν -μέχρι στιγμής μόνο οικονομικά- κράτη όπως είναι οι ίδιες οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία.
Η άλλη εξέλιξη, έχει να κάνει με την πορεία και την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οικοδόμημα της οποίας κλυδωνίζεται λόγω έλλειψης οράματος και ηγετών να το στηρίξουν, λόγω διαρθρωτικών και οργανωτικών προβλημάτων, αλλά και λόγω της επίθεσης που δέχεται από μηχανισμούς του διεθνούς κεφαλαίου, που προαναφέραμε. Είναι δε τέτοια η σφοδρότητα των κλυδωνισμών, που τίθεται εν αμφιβόλω το ευρώ, άρα το σύνολο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνισμό, που επαναλαμβάνουμε προσδοκά κυρίως πολιτικά οφέλη από την ενεργό συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σ’ αυτό το κομβικό σημείο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρόσφατη ανάλυση του Stratfor (ιδιωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον George Friedman και αποκαλείται και «σκιώδης CIA», λόγω των δεσμών του με το «στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα» των ΗΠΑ), σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα, που μέχρι σήμερα στήριξε την ύπαρξη και την εδαφική της ακεραιότητα, επωφελούμενη από την αντιπαλότητα ΗΠΑ-Ρωσίας, κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση, αφού πλέον δεν υπάρχουν γεωπολιτικές αντιπαλότητες στην περιοχή από τις οποίες θα μπορούσε να επωφεληθεί. Μας δείχνει μάλιστα ο συμπαθής αναλυτής το δρόμο της συνεργασίας με την Τουρκία, για να μην εξαφανισθούμε εξ ολοκλήρου από προσώπου γης ως έθνος.
Οι Έλληνες είμαστε εγκλωβισμένοι στην σοβαρή οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, μια κρίση που διαλύει την κοινωνία, αφού το κράτος το είχε ήδη διαλύσει κυρίως ο πράσινος και εν μέρει ο γαλάζιος συνδικαλισμός και οι πολιτικάντηδες, και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι απειλές για το έθνος και για τον καθένα από μας πηγαίνουν πολύ παρά πέρα από το μισθό, τη σύνταξη και την εισφορά-χαράτσι για το σπίτι. Κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι, εδώ και καιρό πριόνισαν τους πυλώνες του οικοδομήματος που κρατούν αιώνες όρθια την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση. Η επαίσχυντη αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας, ο πόλεμος στην ελληνική γλώσσα, ο πόλεμος στην εθνική υπόσταση του Έλληνα μέσω εκδοτικών συγκροτημάτων, η κατάργηση του «Εθνικής» από το Υπουργείο Παιδείας, ο εκβαρβαρισμός των Ελλήνων μέσα από το απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα των φωτοτυπιών και των κλειστών πανεπιστημίων, η κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου και του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, δεν ήταν τυχαία γεγονότα.
Ο αναλυτής του STRATFOR λέει ότι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους στηρίχτηκε η Ελλάδα επί μισό αιώνα είναι ο τουρισμός και η ναυτιλία και «προβλέπει» ότι οι τομείς αυτοί δεν θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα. Υπό το πρίσμα αυτό, μπορεί να αναζητήσει ο κάθε Έλληνας τους λόγους που οι πιστοί υπερασπιστές όχι των εθνικών μας συμφερόντων αλλά -κατά δήλωσή τους- της παγκόσμιας διακυβέρνησης, κατήργησαν με πάθος τα Υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Γι’ αυτό λέμε στον τίτλο ότι μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, αδέλφια, και η ζημιά που έκαναν στον Ελληνισμό είναι πιο τρανή απ’ το ανάστημά τους. Ήλθ’ ο καιρός να σηκώσουμε τα βλέμματα και το ανάστημά μας, για να κρατήσουμε το έθνος όρθιο και ζωντανό. Τα εθνικά προβλήματα και οι κίνδυνοι είναι πολύ πιο μεγάλοι από τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Και πρέπει να ξεκινήσουμε από τους οχτρούς, που ακόμα ζουν από τα μυστικά κονδύλια και κάποιοι ακόμα στρογγυλοκάθονται στα αναπαυτικά ...ανάκλιντρα της εξουσίας.


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης



Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

50 σχόλια:

  1. Σάββα

    Θα συμφωνήσω για τους λόγους που ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΟΝΕ,δεν θα πρέπει όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα απο τότε ήταν παντελώς ασύμβατη με την υπόλοιπη Ευρώπη,ούτε η οικονομία αλλά ούτε και το επίπεδο του πολιτικού μας συστήματος ήταν τέτοιο ώστε να υποστηρίξει,έστω και στοιχειωδώς ένα τέτοιο εγχείρημα.Επείσης έχω την αίσθηση ότι ένα απο τα ανταλάγματα που δώσαμε ήταν και το -Η Κύπρος κείται μακράν-.

    Όσο για το στράτφορ,νομίζω ότι απο αυτά που γράφει η αλήθεια είναι ακριβώς στην άλλη άκρη,όλη η περιοχή βράζει και η Ρωσία τελείωσε με το γλύψιμο των πληγών της,τώρα θα ξεκινήσει σκληρό ρόκ και ο ψυχρός πόλεμος θα μοιάζει με παιδική χαρά σε λίγο.Η αξία της Ελλάδας πολαπλασιάστηκε και αυτό γένησε την ανάγκη να μας υποβαθμίσουν,κρατώντας μας πλέον απο τα αρ.ί..α,με δική μας πρωτοβουλία.

    Η ΕΕ έχει απογοητεύσει σε όλους του τομείς,όλα όσα ελπίζαμε να κερδίσουμε απο τη συμετοχή μας σε αυτή εξανεμίστηκαν,περιοριστήκαμε μόνο στο να βάλουμε την Κύπρο στην Ένωση αλλά κάτι είναι και αυτό.Τώρα,εύθραστη όσο ποτέ,απλά προετοιμάζεται για το τελειωτικό χτύπημα,μόνο εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί.

    Συμφωνώ απόλυτα ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους ''αντιεξουσιαστές στην εξουσία'',όλα όμως δείχνουν ότι πολιτική λύση απο τους ίδιους δεν πρόκειται να υπάρξει σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

    Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται μόνο για τους μισθούς και τις συντάξεις του,αλλά εξαγριώνεται όταν βλέπει ότι τον κοροιδεύουν,όταν τους βλέπει ατιμώρητους στην εξουσία την οποία μεταχειρίζοντε λές και την κληρονόμησαν,διώξαμε ένα βασιλιά και μας κατσικώθηκαν άλλοι δέκα,όταν βλέπει ότι οι θυσίες δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως έχουν κάνει την κατάσταση αφόρητη.Κόβοντε απότομα οι δεσμοί με την Πολιτεία όταν το Σύνταγμα των Ελλήνων καταντάει πατσαβούρα,όταν ξυλοκοπείται ανελέητα απο χιλιάδες αστυνομικούς που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να τον προστατεύουν,που δεν βλέπει αστυνομία να φυλάει τη γειτονιά του παρά μονάχα αυτούς που έχουν καταντήσει καθεστώς που τον καταδυναστεύει.

    Είναι τόσα πολλά που οπλίζουν το χέρι του Έλληνα με γιαούρτια στην αρχή και με πέτρες προσεχώς που με κάνουν να θεωρώ αδύνατο πλέον το να σκεφτεί ο Έλληνας με καθαρό μυαλό,θόλωσε το μυαλό του Σάββα και γυάλισε το μάτι του,απο εδώ και πέρα τίποτα δεν είναι βέβαιο.

    Καιρό τώρα φωνάζω εδώ μέσα ότι το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό πρωτίστως,γιατί πολύ απλά τίποτα δεν θα καταφέρουμε αν ο κόσμος ξεσπάσει και αρχίσουν ταραχές,κανένας απολύτως δεν είναι σε θέση να προβλέψει την ένταση,την έκταση και τη διάρκεια των ταραχών που είναι πολύ κοντά.

    Αν είχαμε μια τίμια και ειλικρινή Κυβέρνηση τότε όλες οι μεταρυθμίσεις θα γινόντουσαν με μεγαλύτερη ασφάλεια και ανοχή απο τον κόσμο,το πολιτικό μας σύστημα λειτουργεί ώς βαρίδι στην εξέλιξη της χώρας,το περί δικαίου αίσθημα θα μας έδινε τον απαραίτητο χρόνο και κοινωνική συνέναιση για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν.

    ΥΓ
    Η πηγή ΟΛΩΝ των προβλημάτων της Πατρίδας μας είναι το πολιτικό μας σύστημα και τα κόμματα,ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ μόνο αυτά δεν μεταρυθμίζοντε,εκεί τίποτα δεν άλαξε,ας μην περιμένουμε λοιπόν να πετύχει αυτό που ξεκίνησαν,χειρότερη έγινε η κατάσταση,πολύ χειρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα, αν επιτρέπεις, στα πριόνια που πριονίζουν το οικοδόμημα να συμπεριληφθούν και οι ισλαμο-λαθρομετανάστες μετά των υποστηρικτών τους. Δεν είναι 50 χιλ. Ρωμαίοι ή 60 χιλ. Οθωμανοί εισβολείς που τους αφομοιώνεις. Πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένη γενοκτονική εισβολή που σε δυο τρεις δεκαετίες θα ανατρέψει πληθυσμιακά γλωσσικά και πολιτισμικά την χώρα. Όσο για τον Friedman, ας του πούμε ότι ναι, στηριχτήκαμε επί μισό αιώνα στην ναυτιλία και στον τουρισμό και τα πήγαμε αρκετά καλά έστω και μόνο μ' αυτά και ότι αν δεν αναπτύξαμε αλλά κλείναμε άλλους τομείς ήταν επιλογές "ηγεσίας" και όχι του Ελληνικού δαιμονίου. Ήταν βίαιη επιβολή η μή ανάπτυξη βιομηχανίας/τεχνολογίας. Ας ελευθερωθεί ο Έλληνας και τα λέμε. Για τα σκουπίδια είναι ο Friedman νομίζοντας ότι είμαστε εδώ που φτάσαμε επειδή δεν είμαστε ικανοί για τίποτε. Βέβαια όταν βλέπει Γιωργάκηδες στην εξουσία να καθυβρίζουν τον τόπο, παίρνει αφορμές. Αλλά μπορούμε και θα αποδείξουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν θα επιτρέψουμε άλλους Γιωργάκηδες να μας στενεύουν και να ξερογλείφονται με την Τουρκιά και την υπανάπτυξη. Εννοώ και Ντόρες, Δαμανάκηδες και παρόμοιουες/ες. Μην τα πάρουμε είμαστε... και τα έχουμε πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο και Ιωάννη (με σειρά προτεραιότητος)
    Να αρχίσουμε από τους οχτρούς, που είναι ακόμα στην καρδιά της εξουσίας και κατατρώγουν το έθνος και τα μυστικά κονδύλια.
    Να φύγουν αυτοί και μετά όλα τ' άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αρχίσουμε από τους οχτρούς, που είναι ακόμα στην καρδιά της εξουσίας και κατατρώγουν το έθνος και τα μυστικά κονδύλια.
    Να φύγουν αυτοί και μετά όλα τ' άλλα.

    25 Νοεμβρίου 2011 5:15 μ.μ.

    Και πως θα γίνει,κ.Καλεντερίδη να φύγουν; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ; ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; Ιδρύθηκε αυτός ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, και μόνο πρώην στρατιωτικούς έχει μέσα.Ε δεν πάει έτσι..

    Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ελέγχονται, απο την χούντα αυτη που οδηγησε εδω την χώρα. Μιλουσε στην συνεντευξη ο αρχηγός του, κόμματος που προανέφερα, ο Αλικάκος, και όταν ο δημοσιογραφος ....ανέβασε στροφές, έκανε την κότα ο Αλικάκος. Δεν του είπε, ΔΕ Γ@@@ΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟπρε που τους έγλυφες όλα αυτά τα χρόνια, τους πολιτικούς που φέραν την Ελλάδα σε αυτά τα χάλια.Στρατιωτικός άνθρωπος,και ο δημοσιογραφος του κατεστημένου τον πάτησε κάτω.

    Ποιός θα οδηγήσει;Κανάλι τηλεοπτικό δεν υπάρχει ανεξαρτητο με πανελλήνια εμβέλεια, κόμμα δεν υπάρχει που να ενώσει τον λαό, τι λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. skal, δεν υπάρχει περίπτωση "να φύγουν" - εκτός και αν τύχουν εκδιώξεως.

    Αναμένω λοιπόν με αγωνία το "Μέρος 2ον: Ποιοί και πώς θα τούς διώξουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο το άρθρο σου, Σάββα, με μία διαφορά: Λες (λέει) "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί". Όχι, δεν μπήκαν, μέσα ήταν ανέκαθεν. Απλώς τους δόθηκε πεδίο δράσης μετά το 1974. Στο σχόλιό σου 5:15 μ.μ. τα λες όλα, αν και φοβούμαι ότι είναι αργά πια. Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη.

    @ ioannes

    Αυτοί είναι οι υποστηρικτές των ισλαμο-(και όχι μόνο)λαθρομεταναστών. Αλλά οι λαθρομετανάστες και το "ανοικτά σύνορα" εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας αποδόμησης του έθνους και του πατριωτικού αισθήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο, βλέπω τα έχεις πάρει στην "κράνα", όπως λέει η νεολαία.
    Έχεςι τον ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ, ανεξάρτητο και ΕΛΛΗΝΙΚΟ ιστολόγιο.
    Είναι μια αρχή.
    Να είμαστε ολιγαρκείς.
    Ανακόντα
    όταν τους ξεσκεπάσουμε εντελώς, θα τους "αδειάσουν" οι φίλοι τους και θα φύγουν μόνοι τους.
    Νέιτιβιστ
    Ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσχετο σχόλιο: Επειδή υποθέτω ότι ενδιαφέρει πολλούς, αν όχι όλους, ίσως πρέπει να κάνετε μία ανάρτηση για το θέμα που δίνω παρακάτω, ώστε να το παρακολουθούμε στενά:

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ:
    Αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία η διακοπή ρεύματος


    __________________________________

    @ Anaconda

    >"Μέρος 2ον: Ποιοί και πώς θα τούς διώξουν".<

    To πάγιο ερώτημά μου. Πάντα έλεγα "ξέρουμε όλοι τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν ξέρουμε ούτε ΠΩΣ θα γίνει, ούτε ΠΟΙΟΣ θα το κάνει.

    @ skal

    >Ποτέ δεν είναι αργά<

    Καμιά φορά είναι...

    «Οχι» Κομισιόν στις διακοπές του ρεύματος

    Επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ. Τρέχουν και δεν φτάνουν. Εκδίδουν την μία οδηγία, μετά την άλλη. Το ρεμάλι, ο Βενιζέλος, δεν μπορεί παρά να γνώριζε ότι το μέτρο αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία και όμως πήγε και να το εφαρμόσει. Αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ,αλλά αν μείνει σε αυτούς η επιλογή δεν μας βλέπω καλά,καλώς τους αναγνωρίζουμε ώς εχθρούς αλλά πρέπει να τους ΔΙΩΞΟΥΜΕ έστω και διά της βίας,όπως ακριβώς αρμόζει στους εχθρούς.

    Αν κάποιος άλλος εδώ μέσα έχει πιο πολιτισμένη πρόταση να ξεφορτωθούμε αυτούς του αλήτες θα τη δεχτώ με μεγάλη χαρά.

    Αν όμως δεν βρεθεί τρόπος να επιβληθεί η βουλή του λαού τότε φοβάμαι ότι θα καταλήξουμε σε ταραχές και παρατεταμένη ακυβερνησία όπως έγραψα παραπάνω,αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

    Τα ΜΑΤ δεν θα κρατήσουν για πολύ ακόμη,όσο θα αυξάνοντε εκείνοι που τους αφαιρείται η δυνατότητα για ΕΠΙΒΙΩΣΗ τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει.

    Αυτός ήταν και είναι ο λόγος που κατηγορώ το Σαμαρά,ήταν η τελευταία ελπίδα και με τις πολιτικές του υποχωρήσεις χειροτέρεψε πολύ την κατάσταση,άσχετα με τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του,το αποτέλεσμα ήταν να ρίξει βενζίνη στη φωτιά κόβοντας κάθε δεσμό με το λαό και αυξάνοντας την απαξίωση του κόσμου πρός τους πολιτικούς.

    Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί θα ενεργοποιηθούν σύντομα πλέον,κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε-και πολύ καλώς- να συμβεί.

    Ελπίζω να βρεθεί τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα,δυστυχώς όμως δεν βλέπω φώς στο τούνελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nativist, με κάλυψε η απάντηση τού skal - μένει το ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα Ελληνικό μετά, διότι οι φίλοι τους έχουν πάντα Plan B...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρίνετε εσείς πόσο άσχετο είναι με την ανάρτηση.Νομίζω ότι και άλλος σχολιαστής το έχει γράψει αλλά δεν είναι κακό να το ξαναδιαβάσουμε.

    Κάποτε, υπήρχε και... φιλότιμο


    1951. Η Ελλάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, καθώς έχει πρόσφατα βγει από τα ερείπια μιας πολυετούς εμπόλεμης κατάστασης που έχει σμπαραλιάσει τη χώρα.
    Πρωθυπουργός, ο επονομαζόμενος «Μαύρος Καβαλάρης», ο Νικόλαος Πλαστήρας. Ένας άνθρωπος, τού οποίου ο πατριωτισμός, η ηθική αρετή και η εντιμότητα δύσκολα αμφισβητούνται, ακόμη κι από πολιτικούς αντιπάλους.

    Το περίφημο εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ», το οποίο βρισκόταν στην Λεωφόρο Συγγρού, δημοσιεύει αγγελία, ζητώντας οδηγό. Όπως ήταν φυσικό, οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν την θέση, ήταν πολλοί.

    Ο υπάλληλος τής «ΦΙΞ» που εξέταζε τις αιτήσεις, κάποια στιγμή κοιτάζει ερευνητικά, κάποιον από τούς υποψήφιους που βρισκόταν εκείνη την ώρα μπροστά του, με έναν τρόπο σαν να προσπαθεί να ξεδιαλύνει κάποιο μυστήριο.

    Το επώνυμο που αναγράφεται στην αίτηση εργασίας, είναι «Πλαστήρας».

    «Τον πρωθυπουργό τί τον έχετε;», ρωτά με μια ανάλαφρη και περιπαικτική διάθεση ο υπάλληλος.

    Ο μεσόκοπος υποψήφιος, μ' ένα ύφος ντροπής και ταυτόχρονα μ' έναν χαμηλόφωνο τόνο, αναλαμβάνει να εξηγήσει: «Είναι αδελφός μου. Είναι όμως επιθυμία, δική μου και δική του, αν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος για τούτη τη θέση, να μην σας επηρεάσει η σχέση αυτή.».

    Εσύ, τίμιε αναγνώστη, απλά κάνε την θλιβερή σύγκριση στο μυαλό σου, του τότε και του τώρα.

    Υπενθυμίζεται, πως ο Νικόλαος Πλαστήρας, εκτός από τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, πρόσφερε διακριτικά τον μισθό του σε άπορους και ορφανά παιδιά, ενώ ο ίδιος πέθανε πάμφτωχος. Άφησε πίσω του την «τεράστια» περιουσία, που αποτελούνταν από τα παράσημά του, 216 δραχμές, 10 δολάρια κι ένα σιδερένιο κρεβάτι εκστρατείας. Ακόμη και το κουστούμι τής κηδείας του, ήταν προσφορά φίλου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Από όλες τις καταστροφές που επέφερε ο ΓΑΠ στην πατρίδα μας, ισχυρότερη απ' όλες θεωρώ, την καταστροφή του Ιστορικού και Πολιτισμικού κεφαλαίου του Ελληνικού Έθνους.

    Διέσυρε παγκοσμίως την Ελλάδα και τους Έλληνες με σειρά υβριστικών και ανοίκειων χαρακτηρισμών.

    Αυτή η πράξη του ειδικώτερα, προκάλεσε μία Γεωπολιτισμική υποχώρηση του Ελληνισμού, τεραστίων διαστάσεων και ανυπολογίστου κόστους γιά το Ελληνικό Έθνος. Η αναίρεση αυτής και μόνο της βλάβης, θα απαιτήση χρονικό διάστημα άνω των δύο γενεών.

    Μόνο ένας ορκισμένος εχθρός του Ελληνισμού θα προέβαινε σε τέτοιου είδους προδοτικές πράξεις.

    Και απ' ότι καταλαβαίνω, τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί εκτός του ΓΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστο Χατζησαββιδη . Ο τροπος που γραφεις για τον Σαμαρα , δειχνει οτι καποτε τον πιστευες . Τα γραπτα μενουν φιλε μου και υπαρχει πολυ μελανι δικο σου εδω μεσα. Χωρια που τα αλλα που λες περι υποχωρησεων δεν ισχυουν.
    Χρουσαιος εχεις δικιο για το κακο που εκανε ο ΓΑΠ , αλλα εχεις αδικο σχετικα με τον χρονο αναστροφης στην προτερη κστασταση. Μερικα χρονια ειναι αρκετα. Αλλωστε ο ΓΑΠ εδωσε απλα μια δικαιολογια σε καποιους να εξωτερικευσουν τα πραγματικα τους συναισθηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρουσαίο,

    Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς, ώστε να χρεώνει την καταστροφή της χώρας σε ένα άτομο; Όχι, φίλε, δεν φταίει για όλα ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ.

    Δεν καταστρέφονται τόσο εύκολα οι χώρες. Χρειάζεται χρόνος και σχέδιο για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Και γι αυτό έφταιξαν ΟΛΟΙ!

    ΦΤΑΙΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΤΗΜΑ! Μην κοροϊδευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Pro από Συμβασιλεύουσα

    Μια ελπίδα την είχα η αλήθεια.Τα γραπτά μένουν γράφεις,δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό,αντιθέτως,εσύ που θέλεις να καταλήξεις; Όσο για τις υποχωρήσεις,αυτή είναι η γνώμη μου.

    Να είσαι βέβαιος για ένα πράγμα,αν αποδειχτεί ότι αδίκησα το Σαμαρά σε κάτι δεν θα διστάσω στιγμή να το αναγνωρίσω,όπως και με κάθε άλλο άνθρωπο,και αν αποδειχτεί ότι οι πολιτικές του επιλογές ήταν τελικά σωστές θα είμαι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει το λάθος του και θα τον χειροκροτήσει.

    Αν ο ψηφοφόρος κάθε πολιτικού ή κόμματος ήταν σκληρός μαζί τους και όχι υπερασπιστής τους,τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ειδικά ο ψηφοφόρος του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος φέρει μεγάλη ευθύνη,κατά την ταπεινή μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nativist

    Συμφωνώ σε αυτό που γράφεις,αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ του φόνου απο αμέλεια και του εν ψυχρώ και εκ προμελέτης,βέβαια και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στούς οχτρούς απαντάς μέ φωτιά καί τσεκούρι ..τίποτα άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αδέλφια
    τόσα χρόνια πριόνιζαν τον θαλάσσιο τουρισμό (κρουαζιέρα).
    Τώρα δολοφονούν και τον συνεδριακό τουρισμό.
    http://thetravellernews.com/%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/
    Μπορεί να μην το θέλουν οι αριστεροί-προοδευτικοί-δημοκράτες που κλείνουν τους δρόμους και δολοφονούν την Αθήνα και την Ελλάδα. Εκτός αυτών, δολοφονούν και τον συνεδριακό τουρισμό.
    Ο ένας από τους πυλώνες που λέγαμε, που κρατάει το χώρα όρθια, ο τουρισμός, χτυπιέται κατάκαρδα με την κατάργηση του Υπουργείου Τουρισμού και δολοφονείται από τους "διαδηλωτές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Για να διώξεις τον εχθρό πρέπει να μπορείς να τον αντιμετωπίσεις.
    Για να τον αντιμετωπίσεις πρέπει να είσαι μια γροθιά που σίγουρα δεν θα είναι στραμμένη πάνω σου
    Για να είσαι μια γροθιά θα πρέπει να λες για την Ελλάδα και όχι για την πάρτη μου και ας πεθάνει η κατσίκα του διπλανού
    Τίποτα απο τα παραπάνω επι του παρόντος δεν γίνεται
    Ακόμα και εδώ σε αυτό το ιστολόγιο που είναι αντικειμενικό (έτσι πιστεύω εγώ τουλάχιστον) τα μαχαίρια και οι καβγάδες έχουν γίνει εθνικό σπορ, πάντα υπο το πρίσμα της καλύτερης σωστότερης αντικειμενικότερης και με πιο σοβαρά επιχειρήματα άποψης για το σωσμό της Ελλάδος.. Της πατρίδας μας. Που τελικά ο καθένας λέει μου αλλά το εννοεί με γνώμονα το ίδιον συμφέρον.
    Ο εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός.Η Ελλάδα μπορεί αλλά οι Ελληνες αδυνατούν.. Πως γίνεται αυτό;
    ΜΕ έναν πολύ απλό τρόπο ο καθένας θέλει να σώσει το τομάρι του ακόμα και σήμερα .
    Οι εξεγέρσεις οι αντιδράσεις καπελώνονται ή σπιλώνονται. Αλλά ακόμα και οι επαναστάτες, γιατί στην ουσία μέσω του διαίρει και βασίλευε ο καθένας πρεσβεύει τον δικό του θεό , δεν έχουν τουλάχιστον μέχρι σήμερα μια κοινή συνισταμένη..
    Χιλιάδες οργανώσεις με χιλιάδες ονόματα και χιλιάδες υποψήφιους που δεν τους νοιάζει η καρέκλα αλλά δεν την αφήνουν κιόλας.
    Είμαστε αξιοθρήνητοι γιατί κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος γιατί κλαίμε για το σήμερα ενώ το αύριο είναι χειρότερο.. Γιατί κοιτάμε το χαράτσι της ΔΕΗ και δεν έχουμε δει ότι η Ελλάδα κόπηκε φιλέτο και έχει βγει στο σφυρί...
    Είμαστε αξιοθρήνητοι γιατί ακόμα και αυτοί οι ακαδημαϊκοί , γνώστες του αντικειμένου, ιστορικοί , αναλυτές πολιτευτές όπως διάολο τους λένε ότι ταμπέλα έχουν ακόμα και αυτοί μένουν στον λόγο.
    Οταν όμως έρχεται η ώρα να ενωθούν περί άλλων τυρβάζουν .Σκοτώνονται για το ποιος έχει δίκιο ή περισσότερο δίκιο και η κατρακύλα συνεχίζεται.
    ΕΧΘΡΟΣ ποιος είναι ο πολιτικός ναι και τι έγινε ; σώπα σοβαρά και εμείς τι κάνουμε του ανοίξαμε την πόρτα και το παράθυρο τον κατσικώσαμε στο σπίτι μας και τώρα απλά χώσαμε το κεφάλι στην άμμο και λέμε δεν είμαι εγω;;;;
    Θα το έλεγα καραμαλίδικα αλλά δεν μου πάει .......
    Το μόνο που ακόμα με χαροποιεί και το μόνο που με κάνει πραγματικά και κάθε πρωί ακούω πηγαίνοντας στην δουλειά μου και μάλιστα στην διαπασών για να ντοπάρομαι είναι το : http://www.youtube.com/watch?v=Ggd3TkJjlk8

    Λυπάμαι μόνο γιατί χάθηκαν γενιές γενεών Το αίμα στην Ελλάδα που ζούμε, στο χώμα που πατάμε έχει χυθεί, με τους τόνους, και ακόμα κάποιοι πεθαίνουν και παραμένουν άγνωστοι και εμείς απλά μιλάμε … και λέμε και θα λέμε και θα αναλύουμε ποιος φταίει και τι φταίει..
    Αναρωτιέμαι όμως όταν καίγεται το σπίτι δεν ψάχνει να βρεις την αιτία πρώτα σβήνεις την φωτιά και μετά φιλοσοφείς…..
    Φωτιά τσεκούρι και κρεμάλες μόνο τώρα πια γιατί η λέλαπα έπεται δεν ήρθε ακόμα …
    Αλλά ποιος θα φάει την πρώτη κύριοι και κυρίες ποιος εγώ εμείς ποιος ; Εμ όπως έλεγε και η μπάμπω
    Η κοσσάρα όντες έρται τ’ ωβγόν ’ς σον κώλον ατ’ς αραεύ’ φωλέαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σαββα Καλεντερίδη ΣΣΣΣΣΣΣΣ........μη τα λες αυτά . θα σε χαρακτηρίσουν εχθρό του λαικού κινήματος και θα αποχωρήσουν από το ιστολόγιο οι κομμουνιστες . Χώρια που θα καταγράψουν το όνομά σου στην μαύρη βίβλο τους και.......ξερεις τι σημαίνει αυτό .
    Αν δεν ξέρεις , θα σου πω μόνο αυτό .
    Αν (η Παναγια να μας φυλάει) έρθουν ποτέ στα πράγματα , θα γνωρίσεις καλά τις άλλες χρήσεις του άδειου κονσερβοκουτιού .
    Ασε λοιπόν ελεύθερο το "λαικό κίνημα" να ολοκληρώσει το πατριωτικό του καθήκον .

    ΥΓ. Κάποιος πριν από λίγες ημέρες με ρώτησε τι μου φταίνε οι κομμουνιστές . Μα κάνανε ποτέ τίποτα που να μην είναι εθνικά επιζήμιο?
    Άντε θα το πω και αυτό γιατί τώρα πήρα φόρα . Ο Μπελογιάννης ήταν πράκτορας της ΕΣΣΔ (υπάρχουν φωτό με στολές) και πολύ σωστά εκετελέστηκε . Μακάρι να είχαν την ίδια τύχη και μερικές χιλιάδες ακόμα πρακτόρων άλλων δυνάμεων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Χρήστος Χατζησαββίδης έγραψε
    "Αν ο ψηφοφόρος κάθε πολιτικού ή κόμματος ήταν σκληρός μαζί τους και όχι υπερασπιστής τους,τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ειδικά ο ψηφοφόρος του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος φέρει μεγάλη ευθύνη,κατά την ταπεινή μου άποψη."

    Άντε να δώσει ο θεός να αναλάβω γρήγορα αυτήν την ευθύνη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρήκαν τις πόρτες ανοιχτές και μπήκαν οι οχτροί μας/

    Στέλνουν μισούς στις φυλακές/τους άλλους εξορία/στέλνουν και τους καλύτερους βαθιά μέσα στο χώμα

    Βρήκαν τις πόρτες ανοιχτές και μπήκαν οι οχτροί μας/

    Πατούν Βαρόσια και Μορφού πατούν και την καρδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τώρα παμε για Μέτωπο, δεν χωράνε διαχωριστικές γραμμές, αφήνουμε τις διαφορές μας, αυτά θα τα λύσουμε μετά.

    Αυτό μου παρέδωσαν αυτό θα λέγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αγαπητοί συσχολιαστές σας ευχαριστώ.
    Αφού αυτοικανοποιηθήκαμε και τα βγάλαμε όλα (;) από μέσα μας, κρίναμε και κατακρίναμε, και αφού ηρεμήσαμε με την αλληλογραφία που ανταλλάξαμε, και αφού κάναμε και τις διαπιστώσεις μας, τώρα ας γυρίσουμε στο πλάι να συνεχίσουμε μακάριοι τον ύπνο μας!
    Και εγώ όπως όλοι νομίσαμε πως οι οχτροί που μπήκαν μέσα στην πόλη ήταν κάποιοι άλλοι και θέλουμε να τους διώξουμε. Αλλά σκέφτομαι. Ποιους να διώξουμε;;; τους εαυτούς μας;;; Μήπως η πόλη είναι το μυαλό μας και οι οχτροί είμαστε εμείς;;;
    Εύγε skal.
    Το συναισθηματικό άρθρο/σχόλιο σας, πέτυχε να σιγοψιθυρίσω και εγώ πριν κοιμηθώ:«δυστυχής παρηγορία μόνη σου ΄μεινε να λες, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς».
    Καληνύχτα αδέλφια Έλληνες.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. επειδη "βραζει" λιγο το αιμα μου (μικρος ειμαι ακομα, θα μεγαλωσω, που θα παει..) θα προτιμουσα κατι τετοιο για το τελος
    http://www.youtube.com/watch?v=U1nzMVtjEAM

    ειμαστε στη χειροτερη θεση που βρεθηκε ποτε αυτο το εθνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δηλαδή όταν κάποιος ασκεί κριτική στο Σαμαρά και είναι απογοητευμένος απο αυτόν ενώ παράλληλα σκέφτεται τους συμπατριώτες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης,βαφτίζεται κομουνιστής.

    Τελικά το γατόνι είναι ο Καρατζαφέρης,που έδωσε το σύνθημα για νέο διχασμό δηλώνοντας ότι πλέον είναι οι Ευρωπαιστές εναντίον των κομουνιστών.

    Υπάρχουν και οι Έλληνες ξέρετε,αν δεν ενοχλούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Παύλο Γ. Φωτίου

    Ξεκίνησε κάτι σημαντικό και δεν θα είναι εύκολο,θα δοκιμαστούν πολλά αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε,το βέβαιο κατά τη γνώμη μου είναι ότι έρχονται σκληρές καταστάσεις.

    ΥΓ
    Ουδεμία σχέση με κονσερβοκούτια και αηδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η Απάντηση Είναι Μία. Τη Βρήκα στην Κρήτη, μου την είπε Ο Δάσκαλος (Στη Μεταπολίτευση, με τον 2ο Αττιλα δεδομένο) με δάκρυα στα μάτια γιατί μπόρεσε να την αρθρώση τραγουδιστά με το να κάθεται εμπρός μας, να υμνεί(και που τουδάκρυσε, είναι δικό του).
    ΠΟΤΕΣ ΘΑ ΚΑΜΕΙ,ΞΑΣΤΕΡΙΑ
    ΠΟΤΕΣ ΘΑ ΦΛΕΒΑΡΙΣΕΙ
    ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟΝ ΟΜΑΛΟ
    ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
    ΝΑ ΚΑΜΩ ΜΑΝΕΣ ΔΙΧΩΣ ΓΙΟΥΣ
    ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΙΧΩΣ ΑΝΔΡΕΣ.

    ΝΆΝΑΙ Η ΏΡΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

    ΕΙΣ ΓΝΏΣΗ ΤΩΝ ΦΊΛΙΩΝ ΛΑΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΣΕ ΚΟΦΙΝΙΑ,) ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.
    http://www.youtube.com/watch?v=slWRbC8txK0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Ακρίτα:
    Να κάμει και να κάνει Ξαστεριά και να Φλεβαρίσει,
    εν ανάγκει, Να Φλεβαρίσει!
    Φιλώ την Πατρόνα,
    να μου πληρώσουν το ενοίκιο για το Στόλο,
    και το Πεντοζάλι Είναι Αρχαίος Χορός,
    Ας Χορέψουμε, μαζί και όποιος αντέξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η μάλλον η σωστή απάντηση είναι:

    Λάβαρα Μαύρα Ανέμισαν!

    Ζήτω η Ελευθερία!

    Ή για όποιον γουστάρει

    Ζαβαρακατρανέμια!

    http://www.youtube.com/watch?v=kJtB2KfjPpQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρήστο Χατζησαββίδη .
    Στο έγραψα και αλλού , δεν θα σε χαρακτήριζα ποτέ κομμουνιστή . Οι ύβρεις έχουν και όρια .
    Γιατί θεώρησες ότι απευθυνόμουν σε εσένα , δεν μπορώ να καταλάβω .

    Όσο για τους κομμουνιστές.......
    Μια φορά κανίβαλος αμετανόητος = μια ζωή κανίβαλος .

    Θα προσπαθήσουν κάτι να κάνουν για να πάρουν την εξουσία με την βία , αλλά έτσι θα χάσουν και αυτούς τους λίγους αθώους που τους πιστεύουν ακόμα . Οι καιροί αλλάξανε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Alpha Bank: Αρχίζει η Ⱥορεία εξόδου αȺό την κρίση
    2 /11/2011

    Δείγματα αντίδρασης της ελληνικής οικονομίας εκδηλώθηκαν το 3ο τρίμηνο του 2011,
    δείχνοντας ότι αρχίζει η Ⱥορεία εξόδου αȺό την κρίση.
    Αυτό σημειώνεται στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank, και οι αναλυτές
    της τράȺεζας αναφέρουν ότι το ισοζύγιο Πληρωμών τον ΣεȺτέμβριο εȺιβεβαίωσε τις ενδείξεις για
    ανάκαμψη στο τρίτο τρίμηνο.
    Ειδικότερα αȺό τα στοιχεία ȺροκύȺτουν τα ακόλουθα:
    α) Η αύξηση των εξαγωγών αγαθών εȺιταχύνθηκε στο 27,2% στο 3ο 3μηνο, αȺό 21,5% στο
    6μηνο 2011. ΕȺίσης, η αύξηση των εξαγωγών χωρίς καύσιμα και Ⱥλοία ήταν 23,5%, αȺό 16,2%
    στο 1ο 6μηνο. Τέλος η αύξηση των εξαγωγών λοιȺών υȺηρεσιών (εκτός του τουρισμού και των
    μεταφορών) ανήλθε στο 24,3% στο 3ο 3μηνοτου έτους.
    β) Η αύξηση των εισȺράξεων αȺό τον εξωτερικό τουρισμό ανήλθε στο 10,1% στο 3ο 3μηνο (8,3%
    στο εξάμηνο), ενώ η Ⱥτώση των εισȺράξεων αȺό τις μεταφορές ανήλθε στο 9% στο 3ο 3μηνο
    (αȺό 11% στο 6μηνο)
    γ) Συνολικά, με τα ανωτέρω δεδομένα η αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υȺηρεσιών (σε
    τρέχουσες τιμές) ανήλθε στο 10,8% στο 3ο 3μηνο αȺό αȺό 6,4% στο Ⱥρώτο εξάμηνο.
    Ακόμα οι αναλυτές της τράȺεζας υȺογραμμίζουν ότι: Αξιοσημείωτη εξέλιξη ήταν η αύξηση των
    εισαγωγών αγαθών χωρίς καύσιμα και Ⱥλοία κατά 1,5% σε ετήσια βάση (έναντι Ⱥτώσης τους κατά
    -7,3% στο 1ο 6μηνο), η οȺοία είναι ενδεικτική της εδραιούμενης ανάκαμψης της οικονομικής
    δραστηριότητας.
    Στο συμȺέρασμα αυτό οδηγεί και η συνεχιζόμενη μεγάλη αύξηση των Ⱥληρωμών για εισαγωγές
    καυσίμων κατά 24,8% σε ετήσια βάση στο 9μηνο 2011, μετά την εȺίσης Ⱥολύ μεγάλη αύξησή τους
    κατά 30,5% στο ίδιο διάστημα Ⱥέρυσι.
    Η σημαντική αυτή αύξηση των εισαγωγών καυσίμων το 2011 δικαιολογείται μόνο εν μέρει αȺό
    την αύξηση και των εξαγωγών καυσίμων κατά 36,3% στο 9μηνο'11, ύστερα αȺό την αύξησή τους
    κατά 48,8% στο 9μηνο'10.
    Οι Ⱥληρωμές για εισαγωγές καυσίμων ήταν αυξημένες κατά € 2,6 δις στο 9μηνο φέτος, ενώ οι
    εισȺράξεις αȺό εξαγωγές καυσίμων ήταν αυξημένες κατά € 1,2 δις. Κατά το λοιȺό μέρος της η
    υȺέρμετρα μεγάλη αύξηση των Ⱥληρωμών για εισαγωγές καυσίμων μȺορεί να εξηγηθεί αȺό την
    αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων και αȺό την Ⱥιθανή αυξημένη αȺοθεματοȺοίηση
    καυσίμων, δεδομένου ότι η εγχώρια κατανάλωση καυσίμων ήταν μειωμένη στο 7μηνο'11, λόγω
    των ευμενών καιρικών συνθηκών Ⱥου Ⱥεριόρισαν σημαντικά την κατανάλωση Ⱥετρελαίου
    θέρμανσης.
    Η ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης ενισχύεται και αȺό την αύξηση του δείκτη όγκου των λιανικών
    Ⱥωλήσεων κατά 1,2% τον Αύγουστο, μετά την σχετικά μικρή Ⱥτώση του κατά 2,5% τον Ιούλιο
    και έναντι της Ⱥτώσης του κατά 11,7% στο Ⱥρώτο εξάμηνο του έτους.
    Τέλος, διαȺιστώνεται αξιοσημείωτη αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών (ΔΚΕ) στη βιομηχανία
    στην εγχώρια αγορά κατά 5,6% στο τρίτο τρίμηνο του έτους, έναντι Ⱥτώσης του κατά 1,5% στο
    εξάμηνο.
    Όσον αφορά το σύνολο της αγοράς ο ΔΚΕ στη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 13,8% στο (αȺό 8,6%
    στο 6μηνο). Τέλος ο ΔΚΕ στις ξένες αγορές αυξήθηκε κατά 30,3% το τρίτο 3μηνο (αȺό αύξηση
    31% στο 6μηνο
    (ΗμερησιαOnline 25/11/11, 16:09 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. bob
    >ειμαστε στη χειροτερη θεση που βρεθηκε ποτε αυτο το εθνος?
    25 Νοεμβρίου 2011 10:55 μ.μ.<

    Οχι bob.Ο Ελληνισμος εχει δωσει αμετρητες μαχες σε παμπολλους πολεμους καθε ειδους και τελικα επεζησε.Το ιδιο θα γινει και τωρα.
    Δεν θεωρω οτι ο νεος πολεμος που αντιμετωπιζουμε ειναι και ο χειροτερος αλλων απο τους οποιους βγηκαμε ορθιοι και συνεχισαμε.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.Και αυτο γραψτο βαθεια στο νεανικο μυαλο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο πολιτικός φίλος του κ. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, που συνέχισε και χθες τις παρεμβάσεις του στα ερτζιανά, παρουσίασε τη “γραμμή” του κόμματος λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η λέξη ”επαναδιαπραγμάτευση” έχει γίνει ”τροποποίηση συγκεκριμένων πολιτικών”. Νοηματικά και πολιτικά σημαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ασκήσεις υψηλής έντασης του Ε.Σ με ρουκετοβόλα, άρματα μάχης & ΤΟΜΠ
    26-11-2011 04:53:23 DEFENCENET

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=28285&Itemid=139

    [ Ο καθενας στο ποστο του. Ετσι bob ? ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ακρίτα
    έχεις δίκιο, ίσως το σχόλιό μου για τους "διαδηλωτές" επειδή κάνει λόγο για αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκράτες, χωρίς εισαγωγικά, να μοιάζει διχαστικό.
    Όμως όλοι αυτοί, οι με εισαγωγικά τέτοιοι, κατεδαφίζουν συστηματικά το οικοδόμημα, εδώ και χρόνια.
    Όταν είπα σε ένα φίλο μου που είναι συνέχεια στις διαδηλώσεις ότι μας οδηγούν στο κλείσιμο των καταστημάτων μας, μου είπε: Δεν πειράζει, να κλείσεις και συ το κατάστημά σου και να έλθεις με μας, στο δρόμο και όλοι μαζί να κάνουμε την ανατροπή.
    Αυτή είναι μέσαις άκραις η λογική τους, ο δρόμος που μας δείχνουν.
    Γι' αυτό θέλουν να κλέισουν τα ξενοδοχεία και να καταρρεύσει ο τουριστικός τομέας, για να κερδίσουν πελατεία εξαθλιωμένων.
    Κύριε Φωτίου
    μακάρι να κάνω λάθος για τους εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Την πρώτη τους συνάντηση μετά την αποχώρηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία και τη δεύτερη από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κίνηση της σχετικής διαδικασίας είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος και Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άντρες συζήτησαν την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ καθώς όπως όλα δείχνουν και οι δύο θα είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. Ωστόσο δεν επήλθε συμφωνία για την διαδικασία εκλογής καθώς ο Α. Λοβέρδος τάσσεται υπέρ της βάσης, ενώ ο Ευ. Βενιζέλος προτείνει εκλογή από την κοινοβουλευτική ομάδα και στην συνέχεια από το συνέδριο. Τόσο ο Ευ. Βενιζέλος όσο και ο Α. Λοβέρδος τόνισαν πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή προκειμένου να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους καθώς αυτό που προέχει είναι να κλειδώσει η εκταμίευση της 6ης δόσης.Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο είχε πραγματοποιηθεί, παραμονές της συγκρότησης νέας κυβέρνησης όπου και τότε είχαν αναφερθεί σε θέματα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. real

    Ένα Σχόλιο »

    Ο/Η stergdocs λέει:
    Νοεμβρίου 26, 2011 στις 08:47

    “Δεν τα βρήκαν Βενιζέλος και Λοβέρδος”. Και ειχαμε μια σκασιλα για τα γωνιακα μαγαζια τους.Βρε αντε απο εδω.ΑΡΚΕΤΑ με δαυτους.Οξω απο εδω.Να πανε να βρουνε κανενα αλλο επαγγελμα και μακρυα απο την πλατη μας,αρκετα τους κουβαλησαμε ολους αυτους.
    http://papaioannou.wordpress.com/2011/11/25/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μετά την απάντηση τού bob στον Παύλο, τί να πω εγώ...

    ΥΓ1. Ο Sterg, ο νεαρότερος τής παρέας, είναι ο πιο ψύχραιμος: ίσως γιατί ακόμα ελπίζει πως υπάρχει ενδεχόμενο όλες οι πολιτικές αποφάσεις, από το PSI έως τον προϋπολογισμό, να μην έχουν ως κύριο κριτήριο τις ισορροπίες για τον συσχετισμό δυνάμεων τής επόμενης μέρας στο ΠΑΣΟΚ... Μικρός είναι, θα καταλάβει...

    ΥΓ. Georgia, σε βλέπω φουλ στην ενέργεια: να κανονίσω εκείνη την εξόδο για νταμπαντούμπα με τη Ρίκα και όποιον άλλο έχει όρεξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. sterg
    bob : ειμαστε στη χειροτερη θεση που βρεθηκε ποτε αυτο το εθνος?
    η ερωτηση ειναι ρητορικη!

    "Οχι bob.Ο Ελληνισμος εχει δωσει αμετρητες μαχες σε παμπολλους πολεμους καθε ειδους και τελικα επεζησε.Το ιδιο θα γινει και τωρα."
    αυτο περιμενα να ακουσω και οχι μονο απο εσενα
    γεννηθηκα σε μια πολη που η ιστορια εχει γραφτει πανω σε καθε πετρα της και τα κατορθωματα των παππουδων μου δεν μου αφηνει περιθωρια να φανω λιγος...
    οταν μετα απο χρονια με ρωτησουν τα παιδια μου, τι εκανα εναντια στη σημερινη κατασταση, τι θα τους πω, εκανα αντισταση απο το πληκτρολογιο?

    http://www.youtube.com/watch?v=XOFnPTRfhgg&feature=related

    πριν απο χρονια, παραμονες παρμενιωνα, η φαλαγγα ειχε μεγαλο μηκος, ουτε που θυμαμαι ποσα στρατοπεδα βγηκαν μαζι, λιγο μετα τη νιψα, στη μεση του πουθενα ενα σπιτι και στην αυλη μια μανα με τρια παιδια, ορθιοι ολοι τους να μας χαιρετουν, σαν σκηνη απο ταινια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Bob, γιατί μας αναστατώνεις ; ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ. Τι φοβερό βίντεο είναι αυτό ; Και τι μουσική... Nessun Dorma ... «κανείς δεν θα κοιμηθεί απόψε !». Και το ξημέρωμα θα νικήσουμε «All’ alba vincero!!». Πειράζει τώρα που άλλαζα τα πρόσωπα, στο μυαλό μου, και που το κατα-ευχαριστήθηκα κιόλας ; Είναι στιγμές που το μυαλό ΔΕΝ ελέγχεται.
    (Το άτιμο το κάπνισμα, και νόμιζα ότι αφαιρεί μόνο 5΄ ζωής έκαστο. Να που είχα λάθος.)

    Anaconda, είναι δύο τα νταμπαντούμπα που επιβάλλονται: κανονίζεις ένα εναντίον των πατωμάτων, κι ας μας κάνουν μήνυση τα πλακάκια μετά .... και είναι κι άλλο ένα που, ερήμην μας αλλά και συνειδητά (όπου να’ ναι) βράζει στο προσκήνιο. All’ alba vinceremo ! Οι εχθροί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τιμωρηθούν σκληρά και παραδειγματικά. Ειδικά οι εντός των πυλών. Πρώτα και Ειδικά αυτοί !!! Όλοι τους. Και όχι απλά και μόνο για την Οικονομία, ΑΛΛΑ για ΟΛΑ τ’ άλλα, που ΜΕ ΔΟΛΟ μας επέφεραν. Προσωπικά, δεν έχω πλέον κανέναν οίκτο - για κανέναν τους. Οι ένοχοι θα πληρώσουν. ΑΚΡΙΒΑ.

    Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε και να τηρήσουμε το Ελληνικό Σύνταγμα (120 παρ. 4). Και να βρούμε το ΠΩΣ. Άμεσα. Και τότε το «νταμπαντούμπα», το άλλο, θα ακουστεί μέχρι το Νιμπίρου, κι ακόμη παραπέρα....

    Πειράζει που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να βλέπω τον γαπ και τους άλλους, να κυκλοφορούν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ και ελεύθεροι ; Πειράζει που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να τους βλέπω να μας κυβερνούν ΑΚΟΜΑ ; Πειράζει που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ να βλέπω ΕΚΕΙΝΟΥΣ που τους διευκόλυναν σε αυτό ;;;
    Νομίζουν ότι οι 300 (και βάλε) που ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ κάθε μέρα ακόμα και σήμερα, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, στην Ελλάδα, θα μας εμποδίσουν, με τον έναν (βλ. παράνομες «ελληνοποιήσεις»), ή με τον άλλον τρόπο, να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ; Είναι γελασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρίκα, πολλοί δεν αντέχουμε να βλέπουμε τον ΓΑΠ να περιφέρεται πάλι, ως αμετανόητος "πατριώτης", να δίνει διαλέξεις περί σοσιαλισμού στους εξεγερμένους της Γουόλ Στρήτ και να τυρβάζει ότι επιχείρησε να επαναφέρει το δημοψήφισμα για να τονώσει... τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Παρ΄όλα αυτά, γίνεται και λαβαίνει και εύσημα από τον τέως σύμβουλό του και καθηγητή του Χάρβαρντ ότι "επρόκειτο για μεγάλο ηγέτη που θα δικαιώσει η Ιστορία".
    Κάποιοι ποντάρουν στο ότι ο ελληνικός λαός ξεχνάει εύκολα και επηρεάζεται από τις εντυπώσεις της στιγμής.
    Πρέπει να τους διαψεύσουμε. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι "εχθροι" ειναι ,και παντα ητανε τα τελευταια χρονια,εντος των τοιχων.Ειναι ο αδιορθωτος εαυτος μας που παντα χρησιμοποιωντας τον προβολικο μηχανισμο αμυνας προεβαλε τον εαυτο του στο περιβαλλον.Εκλεβε ο ελληναρας οι αλλοι φταιγανε που τον πιανανε,αν τον πιανανε.Απατουσε την γυναικα του,σκηνες ζηλοτυπιας απο αυτον στο σπιτι γιατι το προεβαλε στην συμβια του η και το αντιθετο.
    Την κοπανουσε και δεν υπηρετουσε την πατριδα του,οι τουρκοι φταιγανε που βρισκανε τις μοναδες ελλειπεις και την ελλαδιτσα χωρις καλη αμυνα.
    Πακετο στον παρανομο φακελλο ο εφοριακος,οι γιατροι φταιγανε (οχι οτι δεν φταιγανε) που του εκλεψαν για φακελλακι ενα μερος απο τα δικα του κλοπιμαια.Του γρατσουνισαν το ιχ και εξαφανιστηκαν,α! οι αλητες,ξεχνωντας οτι εκανε και αυτος το ιδιο ενα ξημερωμα που γυριζε σουρωμενος.
    Κατηγορουσε τον επαρχιακο δικο του βουλευτη που δεν διορισε απο το παραθυρο τον μονακριβο του,αλλα ταυτοχρονα εβγαζε δεκαρικους για την καταντια των βουλευτων και για το πως μαζευουν ψηφους.κλπ κλπ κλπ
    Αυτη ειναι η σημερινη ελλαδα της ελλειψης λεβεντιας και της χρησημοποιησης του ευκολου μηχανισμου="ολοι οι αλλοι φταινε και ποτε εγω".Χαχα απογονε του καραγκιοζη,αν και οποτε ταυτιζεσαι στην συμπεριφορα με αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ελίνα, δεν ξέρω πότε θα αποφασίσουμε να μην θεωρούμε ως αληθινό μόνο αυτό που περιφέρεται μπροστά στα μάτια μας, μέσω των ΜΜΕ κυρίως, και πότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας. Είδες ο γαπ ; Θα μας βγει και από πάνω. Ξεχνάμε (;) (ελπίζω αυτήν την φορά ΟΧΙ) τι έκανε και τι δεν έκανε ; (Μην τα ξαναλέμε, είναι και τόσα πολλά). Βέβαια ποιους ισχυρίζεται τώρα ότι προσπάθησε να εκδημοκρατίσει ; Τους ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ; Αναρωτιέμαι, για ποιον λόγο κάποιος επιμένει, χτυπιέται, κινεί γη και ουρανό και απειλεί θεούς και δαίμονες, για να αναλάβει την κυβέρνηση σε μια χώρα διεφθαρμένων. Στο τέλος θα μας πουν ότι ο γαπ (και οι πέριξ αυτού) είναι η συνέχεια της Μητέρας Τερέζας. Αναρωτιέμαι, ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ;;

    Sterg, αναφέρεσαι στον εχθρό «εντός των εντός πυλών». Στον πιο σπουδαίο κατά την γνώμη μου. Στην ατομική ευθύνη, άρα και στην πραγματική ΔΥΝΑΜΗ αλλά και ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ή μιας ολόκληρης κοινωνίας. Θεωρώ ότι αυτό είναι το ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ για την διόρθωση της καταστροφής, αλλά και την αποφυγή νέων περιπετειών. Όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να προβάλλουμε την κακοδαιμονία μας στους άλλους, παίρνουμε την δύναμή μας πίσω.
    Αυτή όμως η διάσταση των αιτιών που μας οδήγησαν εδώ, ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την τιτανοτεράστια ευθύνη των κυβερνώντων. Ούτε την απαίτηση της τιμωρίας τους, για την αποκατάσταση του ΔΙΚΑΙΟΥ σε μια κοινωνία που περιφέρεται μεταξύ απελπισίας και οργής.
    Δεν τους παρακαλέσαμε εμείς να μας κυβερνήσουν, εκείνοι έκαναν τα πάντα για να μας πείσουν ότι είναι οι ιδανικοί για αυτό. Δεν υπογράφαμε εμείς όλες τις προδοσίες, ούτε ενημερωθήκαμε ποτέ, ούτε ρωτηθήκαμε. Λένε ότι από το 1985 (!) ήταν γνωστό ότι το πλοίο οδεύει στα βράχια της χρεωκοπίας. Τώρα το μαθαίνουμε και αυτό.
    Δεν εμποδίστηκε όμως κανείς από τους πολιτικά υπαίτιους, από αυτό το γεγονός, που εκείνοι γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν, να «στήσουν» το χρηματιστήριο, να ζητήσουν και να πετύχουν την ανάληψη των εξαιρετικά κοστοβόρων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι μάλιστα υπερκοστολογήθηκαν κατά 1100 % (!!!), να υπογράψουν στην Μαδρίτη, στο Δουβλίνο ΙΙ, να γεμίσουν την Ελλάδα με λαθρομετανάστες (έχουμε καταλάβει τι ΒΟΜΒΑ είναι αυτή η κατάσταση για το μέλλον μας ; Μία κωμόπολη – κυρίως – νέων μουσουλμάνων προστίθεται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ στην Ελλάδα), να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ χωρίς να εξετάσουν οτιδήποτε άλλο, με ΔΟΛΟ πιστεύω, να τσακίσουν το εισόδημα των πολλών για να διατηρήσουν τα εξωφρενικά προνόμια τα δικά τους και των «δικών» τους, και ο κατάλογος είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ...
    ΚΑΠΟΙΟΙ πρέπει ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ για όλα αυτά και όλα τα άλλα – και προς αποτροπή άλλων τραγικών, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανάβουμε διαρκώς φωτιές που θα κληθούμε να σβήσουμε στο μέλλον.
    Το έργο του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ μας είναι η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ προϋπόθεση της λύσης των προβλημάτων μας, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, χρειάζεται όμως πιστεύω ειδικά σήμερα και η ΩΘΗΣΗ της αίσθησης ότι υπάρχει, και ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, κάποια μορφή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για όλα όσα συμβαίνουν. Ο πραγματικός καρκίνος της Ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής ζωής είναι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, και πρέπει να θεραπευτεί άμεσα. Και πρέπει, και μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ρικα
    1)
    >Αυτή όμως η διάσταση των αιτιών που μας οδήγησαν εδώ, ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ την τιτανοτεράστια ευθύνη των κυβερνώντων<
    Μοιραζεται η ευθυνη διοτι "ομοιος ομοιω" και παντα οι λιστες υποψηφιων ελεγχονται πριν την ανακοινωση τους απο ...αλλους για να υπαρχει συμμετρια διοικησης και διοικουμενων.
    2)
    >Δεν τους παρακαλέσαμε εμείς να μας κυβερνήσουν<
    Το αντιθετο απο τα λεγομενα σου ισχυει.Και τους παρακαλεσες να σε διοικησουν,και την ημερα των εκλογων ησουνα παρουσα,και το βραδυ ησουνα χαρουμενη απο το κωμα που ψηφισες ,αν αυτο προηγουνταν , και στο βουλευτικο γραφειο μετα ετρεχες για εξαργυρωση των υπηρεσιων σου, και και και (γενικα και οχι ειδικα σε εσενα αναφερομαι)
    3)
    >Λένε ότι από το 1985 (!) ήταν γνωστό ότι το πλοίο οδεύει στα βράχια της χρεωκοπίας. Τώρα το μαθαίνουμε και αυτό. <
    Ωφειλες να το ξερεις και να μη συμμετεχεις στο illusion.Εγω απειχα απο αυτα και με λεγανε τα λαμογια της αρπαχτης οτι δεν εχω πολιτικη...συγκροτηση,αλλα απειχα διοτι εβλεπα αυτους που συμμετειχαν και καταλαβαινα που παει και τι θα ακολουθησει.Ηξερα οτι ητανε μονο θεμα χρονου.
    4)
    >να «στήσουν» το χρηματιστήριο<
    Ο θειος,εξαδελφος,φιλος,γειτονας,γκομενος,αγαπημενος σου τραγουδιστης,καθηγητης των παιδιων σου,ο καλος χωρικος που σε φιλοξενει στις διακοπες σου=αυτοι συμμετειχαν.Ο πολιτικος απλα με το αζημιωτο πουλησε το know How που υπεκλεψε απο αλλου λογω θεσης
    5)
    >των εξαιρετικά κοστοβόρων Ολυμπιακών Αγώνων<
    Εσυ ησουνα στο σταδιο στην εναρξη η στην τηλεοραση γεμματη...εθνικη υπερηφανεια και ενιωθες κατοικος του ...Ολυμπου και τον εαυτο σου με καταλευκη χλαμιδα και σανδαλια...
    6)
    >Μία κωμόπολη – κυρίως – νέων μουσουλμάνων προστίθεται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ στην Ελλάδα<
    Εσυ χρησιμοποιησες για φτηνη και μαυρη εργασια τον μουσουλμανο για να σου μαζεψει τα πορτοκαλια και τις εληες, να σου σκαψει το χωραφι,να σου βαψει το σπιτι,να σου καθαρισει το σπιτι η και δεμενο να γαυγιζει το βραδυ γιατι σου στοιχιζε φτηνοτερα απο ενα σκυλο που θα σου δεσμευαι και τα ταξειδια ενω αυτον τον εδιωχνες οταν πηγαινες διακοπες στην μυκονο και οταν επεστρεφες επαιρνες αλλον.
    7)
    >ΚΑΠΟΙΟΙ πρέπει ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ<
    Η τιμωρια πρεπει να ξεκινησει απο εσενα πρωταρχικα για να υπαρξει και η Θεια καθαρση
    8)
    >κάποια μορφή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ για όλα όσα συμβαίνουν<
    Παντοτε η Δικαιοσυνη αφορουσε τους αλλους και οχι εσενα οταν σου δινοτανε η καταλληλη ευκαιρια.

    ΥΓ
    Ολα τα πραπανω δεν ειναι προσωποποιημενα στην ...Ρικα,φυσικα, αλλα το "εσυ" γενικευεται στον μεσο (νεο)ελληνα που τωρα κλαψουριζει η κανει πως οργιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Sterg, μου επιτρέπεις να επαναλάβω :
    «Όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να προβάλλουμε την κακοδαιμονία μας στους άλλους, παίρνουμε την δύναμή μας πίσω.»

    «Το έργο του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ μας είναι η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ προϋπόθεση της λύσης των προβλημάτων μας, σε όλους τους τομείς της ζωής μας..»

    Εστιάζεις στον πραγματικό ξεπεσμό αυτής της κοινωνίας, κατανοώ ότι δεν αναφέρεσαι σε εμένα, δεν με γνωρίζεις, αν με γνώριζες, θα επιβεβαίωνες το ότι δεν προσωποποιούνται αυτοί οι εξευτελισμοί σε εμένα. Επειδή όμως οι απόψεις μας περνάνε αναμφίβολα από τα προσωπικά μας βιώματα και επιδιώξεις, ακόμα και εδώ που αγωνιζόμαστε και βασανιζόμαστε μέσω του διαλόγου να καταλάβουμε τι συμβαίνει, το γιατί, αλλά το ΠΩΣ της λύσης που οφείλουμε να δώσουμε, ατομικά, άρα και κοινωνικά, οφείλω να σου πω τα εξής :

    Μου δίνω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, γιατί :
    Δεν έχω λάβει μέρος στο πανηγύρι της ντροπής. Δεν έχω λάβει τις υπηρεσίες λαθρομεταναστών, το σπίτι μου μπορώ αλλά και θέλω να το φροντίζω μόνη μου, το θεωρώ υποτιμητικό να κάνει άλλος δουλειές που μπορώ να κάνω μόνη μου, μειωτικό και για εκείνον/η και για εμένα. Στην Μύκονο δεν έχω πάει ποτέ, και ούτε πρόκειται όσο έχει αυτό το «χάλι». Σκύλο δεν έχω, κι αν είχα θα τον φρόντιζα μόνη μου. Χωράφια, αν και θα μπορούσα, δεν έχω, και ούτε και θέλω να έχω, έχω απωλέσει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να «κατέχει» ο άνθρωπος κάτι στο οποίο τελικά ανήκει ο ίδιος, ή έστω η μια διάστασή του (μια βόλτα σε οποιοδήποτε κοιμητήριο αποδεικνύει τα λεγόμενά μου), με τους Ολυμπιακούς δεν χάρηκα, ούτε καν τους παρακολούθησα, ούτε από κοντά, ούτε από την τηλεόραση. Δεν έχω επισκεφτεί κανένα βουλευτικό γραφείο, δεν έχω λάβει κανένα προνόμιο του Δημοσίου, όσο για το Χρηματιστήριο, τότε κατηγορήθηκα από φίλους που τοποθέτησαν χρήματα που ούτε καν είχαν, τα οποία φυσικά και τα έχασαν, ότι «δεν θέλω να πλουτίσουν», για τον απλό λόγο ότι αναρωτήθηκα, με το απλοϊκό μυαλό της τότε 25χρονης, από που θα βρεθούν τα χρήματα που θα πολλαπλασιάσουν τα δικά τους ; Πως ; Είχαν γνώσεις ειδικές οι υποψήφιοι «πλούσιοι» ως προς τους κανόνες του παιχνιδιού στο οποίο μετά χαράς συμμετείχαν ; Ένα απλό επιτραπέζιο παιχνίδι καθόμαστε να παίξουμε, και το πρώτο που κάνουμε είναι να μάθουμε το ΠΩΣ παίζεται. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.

    Όπως καταλαβαίνεις κι εγώ ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν «πολιτική συγκρότηση», στους «περιθωριακούς» σε σχέση με τα πρόσφατα κοινωνικά «πρέπει», λίγο στην άκρη, λίγο ξένη και εκτός τόπου και χρόνου, λαμβάνοντας πάντα και την αντίστοιχη κριτική, π.χ. ότι «δεν ξέρω να ζω». Μια χαρά ξέρω να ζω, τουλάχιστον τώρα έχω το δικαίωμα να απαιτώ την τιμωρία των ενόχων, και να έχω την συνείδησή μου καθαρή και τον ύπνο μου ήσυχο.

    Κάποιοι από εμάς έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να απαιτούμε, σε τελική ανάλυση αν δεν τεθούν ποτέ κανόνες στο πεδίο μάχης που λέγεται «Ελληνική κοινωνία», μπορούμε πάντα να αποχωρήσουμε από αυτήν, σεβόμενοι τον εαυτό μας και αρνούμενοι να αναλάβουμε και να εσωτερικεύσουμε τις ευθύνες των άλλων, πολιτών ή πολιτικών. Δικαίωμά μας είναι και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. >ΥΓ
    Ολα τα πραπανω δεν ειναι προσωποποιημενα στην ...Ρικα,φυσικα, αλλα το "εσυ" γενικευεται στον μεσο (νεο)ελληνα που τωρα κλαψουριζει η κανει πως οργιζεται
    27 Νοεμβρίου 2011 1:10 π.μ.<

    Μαλλον σου διεφυγε το παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Sterg, δεν μου διέφυγε το υστερόγραφό σου, ούτε εξέλαβα ότι αποδίδεις τις άνω συμπεριφορές και σε εμένα. Αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες σε αυτήν την χώρα που δεν έχουν ασελγήσει πάνω της. Είδες τι είπες κι εσύ για τα λαμόγια που σου απέδιδαν έλλειψη πολιτικής συγκρότησης. Όπως και να το κάνουμε, όσο κι αν η κοινωνική κατάντια θέλει παρέα και άλλοθι συνευθύνης και συνενοχής, έτσι είναι τα πράγματα, δεν συμμετείχαμε όλοι στο θλιβερό αυτό πανηγύρι. Επειδή δεν θέλαμε, δεν μας ταίριαζε, όχι γιατί δεν μπορούσαμε, έχει κι αυτό την σγμασία του. Το ζητούμενο βέβαια είναι το εξής : ποιο είναι αυτό το ποσοστό και τι δικαίωμα λόγου έχει στα πράγματα ; Πόσο αλλοτριωμένη είναι η Ελληνική κοινωνία, είναι σε θέση να διαχωρίσει την θέση της από το προδοτικό, ανθελληνικό και σάπιο πολιτικό κατεστημένο, ή είναι τέτοιος ο βαθμός και της δικής της διάβρωσης, που δεν θα αποκτήσει ποτέ δικαίωμα απαίτησης της τιμωρίας των πολιτικά ενόχων ; (κάπου εκεί στόχευσε και το «μαζί τα φάγαμε»).

    Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω αυτό, πιστεύω θα μας αποκαλυφθεί από τα γεγονότα. Αλλοίμονό μας βέβαια, αν δεν μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι ως κοινωνία, με απαιτήσεις και όραμα. Τότε ο στόχος τους θα έχει επιτευχθεί, και ο καθένας μας θα πρέπει να πάρει μόνος του τις αποφάσεις του, γιατί αν αυτή η κοινωνία αντιδρά απλά γιατί ονειρεύεται το παλιό χάλι, και όχι γιατί έβαλε μυαλό και αποκτά όραμα και αρχές, δεδομένου ότι έχουμε (έστω θεωρητικά) δημοκρατία, τότε θα πρέπει όποιος δεν επιθυμεί τον φανερό πλέον ξεπεσμό, ή να αποδεχτεί να ζει όπως-όπως μέσα σε αυτόν, χωρίς ελπίδα αποκατάστασης των πραγμάτων, ή να φύγει, διασώζοντας έστω μέσα του την δική του Ελλάδα και τα όνειρά του για το πως αυτή θα έπρεπε να είναι. Ελπίζω ακόμα να είναι το δεύτερο ενδεχόμενο πραγματικό (η κοινωνική ανάκτηση οράματος και αρχών, η μετάνοια για το πριν και η απόφαση διόρθωσης των πραγμάτων), η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, εύχομαι βέβαια να μην έχουμε τελειώσει εμείς πριν από αυτήν, γιατί τότε μάλλον άχρηστη θα μας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ρικα
    Το ποσοστο που αναζητας δεν πιστευω οτι ειναι πανω απο το 1 στους χιλιους.δηλαδη στην ελλαδα αυτοι που εχουνε νου ,μορφωση,καταρτηση,χαρισματικοτητα,ηθος επιπεδου και ταυτοχρονα απεχουν λογω αηδιας απο τα "κοινα" ειναι περι τους 10.000.Αυτοι, απο τους πονηρους, θεωρουνται περιθωριο γιατι δεν επενδυουν την χαρισματικοτητα τους στα κομματα (που οπως ειπε και ο Σαββας ελεγχονται απο τις πρεσβειες) αρα δεν ειναι κομματικοποιημενοι και αυτο απο την μαζα μεταφραζεται "πολιτικοποιημενοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ζόρικα τα πράγματα, Sterg, το βέβαιο είναι ότι σύμφωνα με την ροή των πραγμάτων όπως εξελίσσονται, και με το ποσοστό που αναφέρεις, μάλλον θα επιβεβαιωθούν οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. ΟΜΩΣ. Αυτά λέει η λογική. Λογαριάζει χωρίς την καρδιά, την ψυχή των ανθρώπων, και των Ελλήνων, και των νεοελλήνων. Υπάρχει και το απρόβλεπτο, υπάρχουν και οι από μηχανής Θεοί (νομίζω ένας δεν μας φτάνει, βάζω κι άλλους να υπάρχουν, αχρείαστοι νά ‘ναι). Είναι όλα τόσο χάλια, που δεν μπορεί νά ‘ναι τόσο χάλια .... κάπου κάποιο λάθος κάνουμε. Όσο για τις πρεσβείες της ντροπής και τα τσιράκια τους, αυτό είναι το μόνο που θα τους μείνει στο τέλος. Η ντροπή.
    Καλό βράδυ. Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.