23/11/11

Η Αυστρία στο «πλευρό» της ΠΓΔΜ για το όνομα και την Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τις αυστριακής καγκελαρίας, κατά τη συνάντηση του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νικολά Γκρούεφσκι, συζητήθηκανε οι προϋποθέσεις-πλαίσιο για ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και οι διαφορές με την Ελλάδα ως προς το όνομα.

Ο Αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Βάλντνερ, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), είχε ζητήσει να μην αποτελεί πλέον προϋπόθεση, η προηγούμενη επίλυση του ζητήματος του ονόματος της ΠΓΔΜ, για την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι: "η Ε.Ε. θα πρέπει, επιτέλους, να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις".

Ο Β. Βάλντνερ, θεωρεί πως εξαιτίας της ελληνικής κρίσης χρέους και της κρίσης του ευρώ, δεν έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς και υπογραμμίζοντας πως "οι Έλληνες έχουν τώρα άλλα προβλήματα και για αυτούς η κοινοτική διεύρυνση βρίσκεται τελείως στο κάτω μέρος της ημερήσιας διάταξης."

Κατά την την άποψη του Αυστριακού υπουργού, η διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ δεν μπορεί να επιλυθεί δικαστικά, γιατί "εδώ πρόκειται για ταυτότητα, ιστορία, αξίες και άλλα, που πρέπει να τα διευθετήσουν οι δύο χώρες από κοινού". Σε δηλώσεις του εξάλλου, μετά τις συναντήσεις του στα Σκόπια με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πεσέφσκι, και τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ποπόσκι, ο ίδιος είχε επαναλάβει ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη "Μακεδονία" στην ενταξιακή της πορεία.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Ε, καλά τώρα,τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τους απογόνους του Μέττερνιχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΓΝΟΙΑ. ΤΙ "ΖΟΡΙ" ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΩΝ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ή ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Ο ΒΑΛΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΞΕΡΟΛΑΣ ΒΛΑΚΑΚΟΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ(;;;) ΥΠΕΞ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ..."ΚΙΓΚΑΛΛΕΡΙΑ" ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΝΑ ..."ΑΝΟΙΞΟΥΝ" ΤΟ ΘΕΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ christos

    Αυτού του είδους οι υπεραπλουστεύσεις, εκτός από ανεδαφικές, είναι και επιζήμιες, διότι μας εμποδίζουν να δούμε την πραγματικότητα.

    Η πολιτική των κρατών δεν ασκείται με γνώμονα τι έκανε ένα πολιτικός πριν 200 χρόνια, αλλά βάσει των σημερινών δεδομένων και των εξ αυτών πηγαζόντων συμφερόντων.

    Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τι συμφέρον μπορεί να έχει η Αυστρία από την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και αναλόγως να κινηθούμε. Αλλά αυτό που λέει ο Αυστριακός υφυπουργός, ότι δηλαδή ""οι Έλληνες έχουν τώρα άλλα προβλήματα και για αυτούς η κοινοτική διεύρυνση βρίσκεται τελείως στο κάτω μέρος της ημερήσιας διάταξης", είναι απολύτως σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.