9/11/11

Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε να κάνουμε με ένα εντελώς ανισόρροπο, ανερμάτιστο και χαμηλής νοημοσύνης άτομο!

Ειδικού συνεργάτη
Το 1977, ένας ανθυπίλαρχος που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), στον Αυλώνα, έλαβε διαταγή να πάει στην κεντρική πύλη, να παραλάβει έναν νεοσύλεκτο που ερχόταν από μετάταξη. Ο ανθυπίλαρχος πήγε στην κεντρική πύλη και είδε έναν υπολοχαγό, να συνοδεύει έναν νεοσύλλεκτο. Τον είχε μεταφέρει από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας με στρατιωτικό τζιπ, ενώ οι άλλοι μετατεγέντες είχαν μετακινηθεί δια της κανονικής οδού.

Ο υπολοχαγός είπε στον ανθυπίλαρχο να προσέχει, γιατί πρόκειται για παιδί πολιτικού!
Όντως, ο μεταταγείς νεοσύλλεκτος μεταφέρθηκε στην Επιλαρχία Νεοσυλλέκτων και μπήκε στη διαδικασία αξιολόγησης. Τότε, όλοι ανεξαιρέτως οι νεοσύλλεκτοι περνούσαν από ειδική αξιολόγηση μέσω γραπτών τεστ νοημοσύνης, με βάση ΝΑΤΟϊκά στάνταρτς.
Με βάση τα αποτελέσματα του τεστ, οι νεοσύλλεκτοι κατετάσσοντο σε πέντε κατηγορίες.
Όσοι είχαν υψηλή βαθμολογία, κατετάσσοντο στην Α Κατηγορία, λαμβάνοντας ένδειξη Υποψήφιου Έφεδρου Αξιωματικού και Υποψήφιου Βαθμοφόρου.
Όσοι ελάμβαναν την αμέσως κατώτερη βαθμολογία, κατετάσσοντο στην Β Κατηγορία, δηλαδή εκείνων που θα ελάμβαναν ειδικότητα Πυροβολητών Ασυρματιστών Μέσων Αρμάτων (ΠΑΜΑ).
Όσοι κατετάσσοντο στην Γ Κατηγορία, θα ελάμβαναν την ειδικότητα Οδηγός Μέσων Αρμάτων (ΟΔΜΑ), οι της Δ Κατηγορίας ελάμβαναν την ειδικότητα των Τεχνητών διαφόρων ειδικοτήτων, αναλόγως και με τις τεχνικές τους γνώσεις.
Υπήρχε και η Ε Κατηγορία, στην οποία κατετάσσοντο όσοι ελάμβαναν την κατώτερη βαθμολογία και όσοι είχαν διανοητικά (Ι1) ή άλλα σωματικά προβλήματα (Ι2, Ι3, Ι4). Οι της Ε Κατηγορίας ελάμβαναν την ειδικότητα του Γραφέα.
Ο νεοσύλλεκτος που είχε έλθει με ειδική κίνηση στρατιωτικού τζιπ ήταν ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, με βάση τα αποτελέσματα του τεστ νοημοσύνης είχε καταταγεί στην Ε Κατηγορία χωρίς να έχει κάποιο σωματικό πρόβλημα και έλαβε την ειδικότητα Τεχνικός Γραφέας.
Μήπως πριν γίνει κάποιος βουλευτής, θα πρέπει να περνά από εκείνα τα τεστ νοημοσύνης του ΚΕΤΘ και των Ενόπλων Δυνάμεων, που έβαζαν το κάθε πράγμα στη θέση του και την κοπριά στα λάχανα, όπως λέει και ο λαός μας;

12 σχόλια:

  1. Επικίνδυνο άρθρο: αν η συλλογιστική του ισχύει, πρωθυπουργός θα έπρεπε να είναι ο ΖΖ - θα το διαβάσει και θα τηλεφωνήσει να κατέβουν τα ΜΑΣΤ (Μονάδες Αποκατάστασης Συνταγματικής Τάξης) χωρίς δεύτερη σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ:

    ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

    ΜΟΝΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΙΜΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΚΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.

    ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 1967 ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ, ΑΡΑ ΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΘΑΣΕΥΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΒΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
    ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΩΣ ΔΟΥΛΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ, ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.

    ΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ:
    ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΜΗ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ...

    Η ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΟΝ ΠΡΟΧΤΕΣΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΧΑΟΣ, ΕΓΡΑΦΕ:
    "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι να σας πω τωρα?
    οτι ερχεστε στα λογια σας?

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_4889.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηθικόν δίδαγμα. Θέλεις να γίνεις κάτι στην Ελλάδα; Να έχεις "κακό" χαρτί από τον Στρατό ή ακόμα και πλήρη απαλλαγή. Θεός θα είσαι. Κονόμα, αναγνωρισιμότητα, σεβασμός. Να μη λέω ονόματα, όχι (μόνο) λόγω φόβου, αλλά είναι άπειρα, τηλεφωνικός κατάλογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τον είχε μεταφέρει από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Καλαμάτας με στρατιωτικό τζιπ"

    Τι λέει αυτός ρε skal; Με τζιπ γίνεται η μεταφορά βλημάτων στα τεθωρακισμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mπορεί τα πράγματα να είναι έτσι , όπως τα λέει ο (πιθανώτατα) στρατιωτικός που το έζησε και το έγραψε, μπορεί όμως να έχει το γεγονός –που δεν αμφισβητώ σαν γεγονός, καθ’ εαυτό- και μια αντίθετη οπτική ή εξήγηση: Είναι γνωστό ότι πολλοί γόνοι πολιτικών και, γενικά, επωνύμων το «έπαιζαν» όταν παρουσιάζονταν στις μονάδες τρελλοί ή “καθυστερημένοι”, ακριβώς για να μην τους αναθέτουν σοβαρά καθήκοντα οι διοικητές (καθήκοντα που απαιτούν διαρκή παρουσία και εγρήγορση μέσα στο στρατόπεδο) και να μπορούν –λόγω και των βυσμάτων που είχαν και έχουν ακόμη- να την σκαμπουλάρουν συνεχώς έξω, με άδειες κλπ.
    Αρα, δεν είναι θέσφατο ότι ισχύει αυτό που γράφει σαν συμπέρασμα, περί της χαμηλής (δήθεν) νοημοσύνης του (παμπόνηρου….) Γιωργάκη το άρθρο.
    Γιατί να μην υποθέσω, ότι οι ΠΡΩΤΟΙ που πρέπει να λογοδοτήσουν σε στρατοδικείο είναι οι στρατιωτικοί εκείνοι του ΚΕΤΘ, που τόσο εύκολα και τόσο πρόχειρα (!) έβγαλαν τον Γιωργάκη στην κατηγορία Ε΄, δηλαδή το να μην κάνει τίποτε σοβαρό στη μονάδα (πιθανώς εκτελώντας και… ΑΝΩΘΕΝ διαταγές, την εποχή εκείνη του συνοδοιπόρου της πολιτικής φαυλότητας καραμανλισμού), προκειμένου να μπορεί να βρίσκεται συνεχώς έξω από το στρατόπεδο;
    Ερωτώ εκείνους τους αξιωματικούς τότε του ΚΕΤΘ, με το δικό μου μέσο μυαλό του ανώνυμου Ελληνα, που υπηρέτησε - όπως εγώ!- με κάθε συνέπεια και χωρίς βύσμα στο Στρατό:
    1) Γιατί ο Υπολοχαγός συνέστησε (με το καλημέρα της άφιξης του Γιωργάκη στη μονάδα) στον Ανθυπίλαρχο ότι, όχι μόνο «ἐπρεπε να τον συνοδεύσει από την… πύλη του στρατοπέδου μέχρι το διοικητήριο» (!) αλλά του είπε επιπλέον και να τον… «προσέξει ιδιαιτέρως γιατί είναι γιος πολιτικού» (όπως λέει ο αρθρογράφος);
    Είναι αυτά αξιοπρεπείς ενέργειες στρατιωτικών… ή μήπως ανάξιες λόγου πράξεις γλοιωδών και οσφυοκαμπτών αξιωματικών ;
    2) Γιατί μετέφεραν τον στρατιώτη Γιωργάκη, ιδιαιτέρως, από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Καλαμάτας, στο ΚΕΤΘ, με ξεχωριστό στρατιωτικό τζιπ; Και αν μου αντιτάξει κάποιος, εδώ, ότι οι στρατιωτικοί «εκτελούσαν εντολή της ηγεσίας τους και είναι υποχρεωμένοι (δήθεν) να υπακούσουν», γνωρίζει ο αρθρογράφος ότι σύμφωνα με τον ΣΠΚ απαγορευόταν (και απαγορεύεται ακόμη!) η χρήση των στρατιωτικών οχημάτων «για σκοπούς αλλοτρίους απ’ αυτούς για τους οποίους παραχωρείται στη μονάδα το στρατιωτικό όχημα» και άρα ότι, αφού ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αποτελούσε η μεταφορά του Γιωργάκη με στρατιωτικό τζιπ ποινικά κολάσιμη πράξη (και μάλιστα πλημμέλημα!) , δεν υποχρεωνόταν κανείς, ούτε κατώτερος ούτε αξιωματικός, να εκτελέσει τη διαταγή αυτή, να τον μεταφέρουν έτσι;
    Ξέρουν ότι απλοί στρατιώτες πέρασαν Στρατοδικείο για πολύ ηπιότερους λόγους από τις έκνομες ενέργειες των, τότε, στρατιωτικών του ΚΕΤΘ, που (άθελα) περιγράφει το παραπάνω άρθρο, αποσκοπώντας προφανώς σε άλλο θέμα;
    Aυτά, για να λέμε «τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη» και να μην βλέπουμε όλα τα θέματα μόνο από την πλευρά της πολιτικής σκοπιμότητας κατάδειξης της αχρειότητας των πολιτικών, αλλά και από αυτήν της εξαχρείωσης του στρατιωτικού ήθους… «προθύμων» και οσφυοκαμπτών στρατιωτικών-αξιωματικών, ειδικά προς γόνους πολιτικών και επωνύμων, σε όλες τις βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας….
    Και τότε , και τώρα!
    Μετά λύπης μου, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω και αυτήν την «οπτική»… για το άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eκτιμώ ότι στον τίτλο του άρθρου πρέπει ν΄αλάξει η τελευταία λεξούλα (απο άτομο σε κάτι πιο συλογικό), νομίζω ότι θα είναι πιο κοντά στη σκληρή πραγματικότητα.
    Όποιος δεν συμφωνεί ας εξαιρέσει τον εαυτό του, δεν θα του φέρω αντίρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παλιό το κόλπο και όσοι θελήσαμε να αποφύγουμε την ιδιότητα του ΥΕΑ το εφαρμόσαμε και μάλιστα υπήρχε η επισήμανση ότι όποιος εντοπιστεί θα έχει αυστηρη φυλάκιση. Βέβαια εκ των υστέρων όταν βλέπαμε τι περνούσαμε ως "κωλοφάνταρα" πολλοί το μετάνιωσαν αλλά είχαμε απομακρυνθεί απο το Ταμείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα εκατοντάδες με παιδιά πολιτικών!!!!Μάλιστα πολλά από αυτά <> με ειδικές συνθήκες και με την μια και τα χρώματα κομ.... έχουν εδρεωθεί και στο στράτευμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακρίτα, για ποια χρονιά αναφέρεσαι ότι προσπαθούσατε να αποφύγετε την ιδιότητα του ΥΕΑ; Μετά το 1990; Ρωτώ γιατί στην εποχή μου σκοτώναμε άνθρωπο για να γίνουμε ΥΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιoannes to 1991 η θητεία ήταν 15 μήνες για προκάλυψη,19 μήνες Θεσσαλονίκη και Αθήνα και 17 μήνες για τις υπόλοιπες περιοχές για τους Ε.Α. νομίζω 21 μήνες

    Nomikos
    Υπάρχει η περίπτωση υιού πολιτικού και μάλιστα Υπουργού Αμύνης ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στο Κιλκίς αλλά ώ του θαύματος ήταν αποσπασμένος στην Αθήνα και το ράδιο -αρβύλα μιλούσε για θέση στο Γραφείο του πατέρα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρει κανείς που υπηρέτησε τελικά ο εν λόγω ακατανόμαστος, ή Jeffry?
    Ή την πορεία του στο στρατό γενικά; Γιατί έχω περιγραφή από αυτόπτη μάρτυρα στα αλεξίπτωτα ότι μια φορά περίμεναν αδικαιολόγητα για μία πτώση, εμφανίστηκε κάποια στιγμή ο περί ου ο λόγος, λόγος της υπομονής… ξεκινάνε, και τελευταία στιγμή παίρνουν άκυρο. Έκλασε μέντες ο δικός μας. Γεια σας παιδιά, περάστε για κολατσιό.
    Σύμφωνα με το άρθρο, το συγκεκριμένο γεγονός πρέπει να έγινε μεταξύ Καλαμάτας και Αυλώνας, όταν με αέρα εξ εσπερίας το αμερικανάκι, οραματιζόταν ακόμα βιογραφικό με πουλάδες – να τον βλέπαμε τώρα να μοστράρει με καρφιτσούλα στο πέτο, και να μας θυμίζει και άλλα κατορθώματα εκτός του: «εξόριστος οδοκαθαριστής στη Σουηδία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.