27/11/11

Συμμαχίες και συμφέροντα


ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ντάνι Αγιαλόν, είναι το "αγαπημένο παιδί" του αμερικανικού πολιτικοστρατιωτικού κατεστημένου. Υπηρέτησε στην Ουάσιγκτον και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στενές σχέσεις με τους "εγκεφάλους" της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Είχε και την ευθύνη για τον συντονισμό του "εβραϊκού λόμπι", άρα και των σχέσεων με τους Τουρκο-αμερικανούς.


Εχει, λοιπόν, ιδιαίτερη σημασία η δήλωσή του ότι το Ισραήλ θα προστατεύσει τις κυπριακές γεωτρήσεις εάν απειληθούν. Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι απειλές προέρχονται μόνο από την Τουρκία, η ηγεσία της οποίας κυριαρχείται από φασιστικό ηγεμονισμό. Γι' αυτό είναι επικίνδυνη.

Το Ισραήλ προστατεύει τα συμφέροντά του και το αποδεικνύει από την ίδρυση του εβραϊκού κράτους. Στηρίχθηκε στην υποστήριξη των Αμερικανών όταν όλη η ανθρωπότητα ήταν εναντίον του, και κατάφερε εκβιαστικά να ταυτίσουν οι Αμερικανοί τα συμφέροντά τους με τα δικά του.

Εκμεταλλευόμενο τη δική του ΑΟΖ με την Κύπρο προσπάθησε να "βάλει στο παιχνίδι" και την Ελλάδα, χωρίς επιτυχία. Μετά την πρόταση που μετέφερε ο κ. Αγιαλόν προς την Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, για να γίνει η χώρα μας ενεργειακός κόμβος, θα αναγκαστούν οι κυβερνώντες να "χορέψουν" μαζί με το Τελ Αβίβ και τη Λευκωσία. Η οικονομική κρίση άλλαξε σχεδιασμούς, προγραμματισμούς και συμμαχίες. Είναι λογικό πολλοί να νιώθουμε άβολα με τα γεγονότα που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας. Το να ήταν κανείς φιλοπαλαιστίνιος και αντιισραηλινός ήταν "πρέπει". Η κατοχή, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι καταστροφές των παλαιστινιακών οικισμών και των προσφυγικών καταυλισμών δικαιολογημένα μας συγκλόνιζαν. Οι Παλαιστίνιοι πια στράφηκαν προς την Τουρκία, που πάντα τους έδειχνε την πλάτη, και ο πρόεδρός τους ισχυρίστηκε στον ΟΗΕ και ενώπιον του Προέδρου της Κύπρου ότι μόνο η Παλαιστίνη είναι κατεχόμενη πατρίδα. Είναι δικαίωμά τους να αποφασίζουν για την τύχη τους. Αρα είναι δικαίωμα και του κ. Χριστόφια να συμμαχεί με οποιονδήποτε για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Κύπρου, που απειλούνται αποδεδειγμένα από την Τουρκία.

Το Ισραήλ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση συνεργασία για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κρήτης. Οπως επιβεβαίωσα, οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Πρέπει να συνεχιστούν χωρίς καθυστέρηση...

7 σχόλια:

  1. Καλά Ακρίτα, έγραψε πάλι σήμερα.
    Κέντησες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον κύριο Ιγνατίου,τον οποίο εκτιμώ.

    Θα ήθελα για άλλη μια φορά να επαναλάβω αυτό που γράφω απο καιρό,να έχουμε το νού μας στην Κρήτη,απο ολόκληρη την Ελλάδα η Κρήτη τους ενδιαφέρει,για δύο λόγους:1)Είναι πιθανό να έχει το μεγαλύτερο Ελληνικό κοίτασμα και2)θα τους χρησιμεύσει για τη μεταφορά υδρογονανθράκων στην Ευρώπη.Ίσως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που δεν γνωρίζουμε ακόμη.

    Αποκλείω το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν σχέδια των Ισραηλινών για ανεξαρτησία της Κρήτης σε περίπτωση που η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αλλάξει σε βάρος τους,δεν φημίζονται ότι χτίζουν παλάτια στην άμμο.

    Επίσης,σε περίπτωση χρεωκοπίας της Ελλάδας οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο ευνοικές για ένα τέτοιο σχέδιο.

    Και μόνο στη σκέψη ότι η Ελλάδα μπορεί να τεθεί υπό Ρωσική επιρροή πρέπει να τους πιάνει ρίγος.

    Έχω μεγάλη αγάπη για την Κρήτη και τους κατοίκους της,θα πρέπει όμως να προσέξουν πολύ να μη τους ξεσηκώσουν τίποτα φυτευτοί εγκάθετοι,έχει αρκετούς πολιτικούς στο νησί που θα πουλούσαν και τη μάνα τους για μια καρέκλα και ένα γεμάτο λογαριασμό σε μια τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "..Πρέπει να συνεχιστούν χωρίς καθυστέρηση..."

    Κάτι μου θυμίζει για την αντίληψη περί ΔΙΚΑΙΟΥ στη σύγκλιση του πνεύματος μεταξύ ΔΙΚΑΣΤΗ(ΗΠΑ) ΘΕΤΟΥ ΓΟΝΕΑ και ΒΙΑΣΤΗ (ΛΟΒΠΙ), για τη συνειδησιακή γαλήνη στη μεταξύ τους συμφωνία, για την αποζημίωση του θύματος ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ με ΥΠΕΡΟΓΚΟ πρόστιμο "τιμής" ακάλυπτων επιταγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ , ο κορυφαίος ελπρόσωπος της ελληνικής λαικής ζωγραφικής είχε δύο βασικά θέματα τους την ιστορία και τις παραδόσεις του λαού μας.

    Θυμάμαι σε ένα ντοκιμαντέρ κάποιον κριτικό ζωγραφικής να αναφέρει το πόσο σημαντικό θα ήταν για τον ίδιο και το έργο του να είχε κάποιον βοηθό να του ετοίμαζε έστω τα χρώματα

    Εσύ ζωγραφίζεις Σάββα έχω απλά τις αποχρώσεις άιντε το πολύ να κάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα
    το ιστολόγιο έχει ξεπεράσει κατά πολύ το προσωπικό στοίχημα.
    Έχει γίνει ήδη μια πλατφόρμα συλλογικής δουλειάς και έκφρασης και η δική σου συμβολή γίνεται φανερή όταν λείπεις για μερικές ώρες.
    Όσο δε για τις αποχρώσεις, αυτές σε έναν πίνακα είναι ουσιώδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως τελικά δεν ξέρουν τι θέλουν? κι απλώς γεμίζουν το κενό της καθημερινότητας τους γιατί δε βρίσκουν άλλα ενδιαφέροντα για δώσουν νόημα στο εφήμερο της ζωής τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.