10/11/11

ΗΠΑ: Ασφαλή τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν


Το Πακιστάν λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πυρηνικών του όπλων, εκτίμησε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση, μετά τις πληροφορίες που έκαναν την εμφάνισή τους στον αμερικανικό Τύπο σύμφωνα με τις οποίες το Ισλαμαμπάντ είχε μετακινήσει υπό επικίνδυνες συνθήκες πυρηνικές βόμβες.


«Έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν είναι καλά ενημερωμένη σχετικά με τις απειλές εναντίον του πυρηνικού της οπλοστασίου και ότι κατά συνέπεια δίνει μεγάλη προτεραιότητα στην αποτελεσματική διασφάλιση των πυρηνικών της όπλων και υλικών», δήλωσε ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα», υπογράμμισε ο Τόνερ, χωρίς όμως να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσίευσαν τα περιοδικά Atlantic και National Journal.

Αυτα τα περιοδικά είχαν αναφέρει σε άρθρα τους την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Πακιστάν μετακίνησε πυρηνικά όπλα προκειμένου να τα κρύψει από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τον κίνδυνο να πέσουν στα χέρια ισλαμιστών ανταρτών. Το Ισλαμαμπάντ διέψευσε την Κυριακή αυτούς τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντάς τους «δημιουργήματα φαντασίας».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.