18/11/11

«Τζάμπα μάγκες και τσογλάνια»

Βασίλης Χιώτης
Ολόκληρος ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εσχάτως μεταξύ των σκληροπυρηνικών και των μετριοπαθών στην Ν.Δ. συμπυκνώνεται στον πολιτικό λόγο του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη.

Ο δικηγόρος και πολιτικός φίλος του κ. Αντώνη Σαμαρά, έχει κατορθώσει να διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί με τις απόψεις του εκφράζει μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης που βαρέθηκε τους πολιτικούς με την δήθεν ευπρέπεια και τον ψεύτικο πολιτισμό τους, την ξύλινη γλώσσα τους και την απερίγραπτη ικανότητά τους να λένε ψέματα.
Αλλά από την άλλη πλευρά, όποιος ασκεί κριτική, θα πρέπει να το κάνει εντός ορισμένων πλαισίων κοσμιότητας και θα πρέπει να μην υπάρχει αμφιβολία ότι με τα όσα λέει, δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα προσωπικά του ή κομματικά συμφέροντα.
Όταν ο κ. Κρανιδιώτης μιλάει για «νεοφιλελεύθερα τσογλάνια που συμπεριφέρονται ως «Γκρούεζες» του ’50 και συνωμοτούν σε παρακάμαρες» ή θα πρέπει να διευκρινίσει ότι δεν αναφέρεται σε εκλεγμένους βουλευτές, ή θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μιλάει έτσι για πολιτικούς που εξελέγησαν με την ψήφο του λαού στον οποίο ομνύει.
Κι αν δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος , θα πρέπει μάλλον να του το επισημάνει η ηγεσία του κόμματος του, το οποίο προφανώς του έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα πολιτευθεί.
Κι επειδή προφανώς δεν γνωρίζει καλά την πολιτική, θα πρέπει κάποιος να του πει, ότι αν μιλάει κάποιος για τσογλάνια και δεν τολμά να τα κατονομάσει, τότε και ο ίδιος είναι «τζάμπα μπάγκας». Ή γιαλαντζί ντερβίσης, όπως θα γράφει το δικό του λεξικό πολιτικής συμπεριφοράς…
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Αν ειναι να καταπιει την γλωσσα του για να παρει το εισητηριο για να πολιτευτει ο Φαιλος τοτε καλυτερα να μη πολιτευτει ποτε .Διαφορετικα θα ειναι ενας συμβιβασμενος σαν και αυτους και θα φανει οτι ξεπουλησε τον εαυτο του για να μοιασει αυτους που φτυνει,και καλα κανει και τους φτυνει.Ειναι αποφαση ζωης αυτη και δεν μπορει να εισαι και απο εδω και απο εκει.Ας διαλεξει ο Φαιλος και περιμενω και απο αυτον να επιβεβαιωσει τον κανονα,οτι δηλαδη φωναζω μεχρι να ανοιξει η...πορτα και μετα μπαινω και λουφαζω,η κανω πως ξαναφωναζω με τον παιδονομο να βαζει τους κανονες μεχρι που θα ακουστει η φωνη και αν θα ειναι βροντερη,ποσο βροντερη η ...κελαιδιστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επέλεξαν να διαλυθούν,και τα δύο κόμματα,όχι μαχαίρια,τσεκούρια θα βγάλουν,σαν τον Βορίδη.

    Αποφάσισε ο Σαμαράς την ηρωική έξοδο όσο είναι νωρίς;

    Λέτε να δούμε το ΚΚΕ πρώτο κόμμα στη Βουλή; Εφιάλτες θα βλέπει η Αλέκα,θα τρέχει να τους φιλιώσει,ψωμί και αλάτι θα τους λέει φάγατε μαζί,δεν είναι σωστό να μαλώνετε.

    Ο δέ τσίπρας θα σκέφτεται,έχει γούστο,να φάγανε αυτοί το καταπέτασμα και να μαλώσουν τώρα και να φύγουν και να αφήσουν στο τέλος να πλρώσουμε οι υπόλοιποι το λογαριασμό,που αν τον απλώσεις κάνεις δύο φορές το γύρο του πλανήτη(ή και του Μπαιρακτάρη).

    Αν πάω εγώ στη Βουλή και τους κεράσω γιαουρτάκια και ντομάτες θα με κατηγορήσουν για απαξίωση της Δημοκρατίας(;) και των θεσμών(;;;),ενώ αυτοί τους τιμούν.

    Τα κόμματα αδυνατούν να δανειστούν πολιτικό χρόνο,τα σπρέντς είναι στα ύψη και θα οδηγηθούν σε οδυνηρές περικοπές σε θέσεις βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών.

    Μας βλέπω να βγάζουμε υπηρεσίες όπως στο στρατό για τη θέση του Πρωθυπουργού και των Υπουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να στον κ. Χιώτη ότι εγώ, ο κυρίαρχος λαός, έχω το δικαίωμα να κρίνω και να κατακρίνω, όποτε θέλω, τον βουλευτή που ΕΓΩ έκανα βουλευτή, τόσο για τους λόγους του, όσο και για τις πράξεις του. Και για ποιον λόγο να σεβασθώ έναν, τον οποιονδήποτε, βουλευτή όταν αυτός δεν με σέβεται; Εγώ του δώρησα το τηλ. κέντρο; Εγώ μήπως του είπα να υποβιβάσει την αξιοπρέπειά του σαν βουλευτής γενόμενος υποχείριο του κάθε Μπόμπολα, Ψυχάρη, Αλαφούζου, Χριστοφοράκου αντί να είναι ένας υπερήφανος και ιδεολόγος εκπρόσωπος του λαού; Εγώ του είπα να υποσκάπτει την ενότητα της παράταξής μου επειδή έτσι συμφέρει τον κάθε διαπλεκόμενο μεγαλοκαναλάρχη-εκδότη ή την αδελφή του (του βουλευτή); Σας βολεύει μάλλον να αφήνουμε στο απυρόβλητο κάθε εκλεγμένο μέχρι να τελειώσει η θητεία του και να ξεχασθούν οι ενέργειές του.Αρκετά κ. Χιώτη με τα παιγνίδια σας εκεί στο ΒΗΜΑ. Σας καταλάβαμε και ...«έστι δίκης οφθαλμός». Για το «Ήπειρος η πατρίδα μας», Οδυσσεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Χιώτη, θεατρικέ επαναστάτη των ορισμένων πλαισίων και Κολωνακιώτη στασιαστή της κοσμιότητας, άντε να δείς αν έρχομαι.

    Αν, η ορθή εκφορά του λόγου με τρόπο που να αντιστοιχεί στο αληθές νόημα, ενοχλούν την Κολωνακιώτικη αισθητική σου, απλώς, άδειασέ μας τη γωνία.

    Επί τη ευκαιρεία, δεν είδα ούτε ένα σχόλιό σου γιά τις αλεπάλληλες παραβιάσεις του Συντάγματος που συντελέσθηκαν ενώπιόν σου, μιάς και είσαι κοινοβουλευτικός συντάκτης.
    Μήπως οι λέξεις που θα έπρεπε εξ ανάγκης να χρησιμοποιήσης γιά να περιγράψεις τα γενόμενα, ενοχλούσαν την λόγια ασθητική σου;
    Γι' αυτό έμεινες άφωνος;
    Ή μήπως δεν σου το επέτρεψε το αφεντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως το ΒΗΜΑ σκίζεται,να δεί τη ΝΔ διαμελισμένη και τί στον κόσμο,τα φυτίλια πάνε σύνεφο.

    Αν τους ενδιαφέρει στη ΝΔ η γνώμη ενός πρώην ψηφοφόρου τους,καλά θα κάνουν να ξεσκαρτάρουν το κόμμα απο την κορυφή μέχρι τα νύχια,ο Χατζηγάκης έπρεπε να είχε πάρει πόδι απο την Αγρογή ακόμη,το ίδιο και κάτι κύριοι ΤΙΠΟΤΑ που έγιναν αντιπρόεδροι.Γενικώς το μεγαλύτερο μέρος του επιτελείου του κόμματος είναι για κλάματα.

    Βέβαια αν πάρεις την απόφαση να αρχίσεις ξεσκαρτάρισμα ενός κόμματος θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ότι θα ξεμείνεις απο στελέχη.

    Δεν είναι έτσι οι Ηγέτες,με ημίμετρα δεν γίνεται δουλειά.

    Αν ήταν Ηγέτης θα είχε ήδη παρουσιάσει πρόταση αναμόρφωσης της δομής του πολιτικού και κυβερνητικού συστήματος της χώρας,αλλά δεν το έκανε,ελπίζω να το κάνει,αν προλάβει,που δεν το βλέπω.

    Χάρηκα πάντως όταν είδα το Φαήλο να παλεύει με τα θηρία,μακάρι να έχει συνέχεια αυτή η προσπάθεια,και αν αποφασίσουν να σηκώσουν ανάστημα και στους διεθνείς νταβατζήδες τότε και εμείς μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι ο Μ. Βαρβιτσιώτης στον αγώνα στο πλευρό του Κυριάκου. Τα παιδιά των πατεράδων έχουν αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.