5/11/11

Πρόκληση από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Μιλάει «μακεδονικά» ο Χατζημαρκάκης στα Σκόπια!


Προκλητικός εμφανίστηκε στα Σκόπια την Παρασκευή, ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής των «Ελευθέρων Δημοκρατών» της Γερμανίας κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, που όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά δήλωσε απερίφραστα πως στην Ελλάδα ομιλείται η... «μακεδονική».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής, βρέθηκε στα Σκόπια ως συμπρόεδρος της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου είχε επαφές με τον πρωθυπουργό κ. Νίκολα Γκρούεφσκι και άλλους αξιωματούχους και κατά τη διάρκεια δηλώσεων του στα τοπικά ΜΜΕ, απηύθυνε χαιρετισμό στα σκοπιανά, τα οποία αποκάλεσε ο ίδιος «μακεδονικά».

Σύμφωνα με το «ΜΙΑ» δήλωσε συγκεκριμένα : «Χαίρομαι που είμαι σε θέση να σας πω μερικά λόγια στα «Μακεδονικά», στη γλώσσας σας». Ερωτηθείς αν θα υποστεί συνέπειες στην Ελλάδα, επειδή μίλησε και αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική», ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής δήλωσε πως δεν φοβάται αντιδράσεις γιατί «Πολλοί στην Ελλάδα μιλούν «Μακεδονικά» και δεν έχουν πρόβλημα», συμπληρώνοντας αστειευόμενος πως περιμένει περισσότερα προβλήματα από την Βουλγαρία, λόγω της προφοράς του, επειδή θυμίζει περισσότερο βουλγαρικά.

Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο όρος «μακεδονικός» στην τελευταία έκθεση προόδου σχέσεων των Σκοπίων με την ΕΕ.

Στα Σκόπια, όπως είναι φυσικό, τα ΜΜΕ «πανηγυρίζουν» για τις δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή.. Χαρακτηριστικός ο τίτλος του SITEL: «Ο Χατζημαρκάκης μίλησε ΄μακεδονικά’».
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=156959 

9 σχόλια:

  1. Kala, autos den htan prin apo kati mhnes pou ta exwne se kati maimoudes skopianous dhmosiografous kai oloi legame mprabo??? Re mas douleuoun oloi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος πρέπει να ξεκινήσει διαφωτιστική εκστρατεία ανά την Ευρώπη, και όχι μόνο, ότι ένα τοπικό σλαβικό ιδίωμα που αυθαίρετα εχει υιοθετηθεί από ενα τεχνικά κατασκευασμένο κράτος , δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επίσημη γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΓAΜ@Μ@ΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ Γ@ΜΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΝΑ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ, Ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ

    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΙΩΝ;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ!!! ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΜΕΛΟΣ ΚΙΣ, ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΝΑ ΚΥΒΡΝΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΕ ΓΑΠ, ΕΙΤΕ ΜΠΕΝ ΧΙΡΑΜ ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ChrisP

    Ναι, αυτός ήταν.

    @ Ελληνιστικά κράτη

    Ε, και τι θα βγει μ' αυτό; Αν έχουν και όποιοι έχουν συμφέρον να αναγνωρίσουν τα Σκόπια σαν "Μακεδονία", του Σκοπιανούς σαν "Μεκεδόνες" και την γλώσσα τους σαν "μακεδονική", θα το κάνουν ούτως ει άλλως. Δεν είναι θέμα γνώσης, αλλά πολιτικής (συμφέροντος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι ακόμη: Προσέξτε την πηγή ("Σύμφωνα με το «ΜΙΑ» δήλωσε συγκεκριμένα). Καταλαβαίνει κανείς τι λέει στο βίντεο και τα σχόλια της Σκοπιανής δημοσιογράφου; Ας μην βγάλομε βιαστικά συμπεράσματα, πριν ακούσομε τι έχει να πει ο ίδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το οτι ειναι καποιος ελληνικης καταγωγής δεν σημαινει οτι ειναι και ελλην....Γερμανος υπηκοος ειναι ο ανθρωπος και στηριζει τα συμφεροντα της χωρας του. Δεν βλεπω να κανει κατι κακό. Οπως και οι Ελληνοαμερικανοί που ερχονται στο κλιμακιο της CIA στην πρεσβεία (με εξαιρεση το Λαλα).

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για ποιά Ελληνική καταγωγή μιλάτε βρε σύντροφοι ... σύμφωνα με την Wikipedia, το "Jorgo" είναι ΤΟΥΡΚΟ-ΚΡΗΤΙΚΗΣ καταγωγής, tamam???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχαχα, αν είναι δυαντόν! Πραγματικά, η αγγλική έκδοση της Wikipedia γράφει ότι είναι ... "of Turko-Cretan descent" (τουρκοκρητικής καταγωγής!). Αλλο πάλι τούτο!

    Ο Γ.Χ. είναι γιός Ελλήνων μεταναστών από την Ιεράπετρα της Κρήτης.

    Για να δει κανείς πόση αξιοπιστία πρέπει να δίδει στην Wikipedia, διαβάστε κάτω από την φωτογραφία του στο δεξί μέρος:

    Nationality Germany Greece

    Ενώ ασφαλώς το σωστό είναι:

    Nationality (εθνικότητα) Greek (ελληνική)

    Citizenship (υπηκοότητα) Γερμανική Ελληνική (έχει κρατήσει και την ελληνική υπηκοότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.