6/11/11

The Economist : "Η πολιτική 'μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες' κατέρρευσε"

7556
"Η πολιτική της Τουρκίας 'μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες κατάρρευσε'" σχολιάζει το αγγλόφωνο περιοδικό The EconomistΤο περιοδικό επισημαίνει πως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δίνει μήνυμα στρατιωτικής παρέμβασης στην Συρία και στο Ισραήλ λόγω των γεωτρήσεων φυσικού αερίου με την Κύπρο στην Μεσόγειο.

Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται ότι οι τουρκο-ιρανικές σχέσεις έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας της τοποθέτησης αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην πόλη Μαλάτια, έχουν παγωθεί συνομιλίες με την ΕΕ και ντε φάκτο τα πρωτόκολλα με την Αρμενία.http://turkishgreeknews.org/

ΣΤΟ ECONOMIST Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Το παγκοσμίως φήμης περιοδικό Economist με τρία άρθρα αναφέρθηκε στην Τουρκία

Το περιοδικό Economist δημοσίευσε τρία άρθρα με θέμα την Τουρκία.
«Οι παλαιοί καλή καιροί»; «Ένας Οθωμανός Οραματιστής» και «Ξύπνημα της δύναμης» είναι οι τίτλοι των άρθρων σχετικά με την Τουρκία.
Στην είδηση με τον τίτλο «Ένας Οθωμανός Οραματιστής» σημειώνονται οι ισχυρές πτυχές της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Erdoğan.
Στην είδηση αναφέρεται πως αρκετές Αραβικές χώρες εμπνέονται από την πορεία της Τουρκίας και διατυπώνεται πως η Τουρκία με την ισχυρή δημοκρατία και την επιτυχημένη οικονομία, είναι ένα μοναδικό και λαμπερό παράδειγμα στον Ισλαμικό κόσμο.
Το περιοδικό Economist με το δεύτερο άρθρο και τον τίτλο «Οι παλαιοί καλή καιροί»; διερωτάται εάν ο Οθωμανός επιστρέφει στα Βαλκάνια.
Η είδηση αναφέρει πως η Τουρκία με την χαμηλών τόνων δύναμη, υποδεικνύει την παρουσία της στα Βαλκάνια και η αποκατάσταση των Οθωμανικών έργων στα Βαλκάνια, η δημοτικότητα των Τουρκικών σίριαλ και τα Τουρκικά εκπαιδευτικά ιδρύματα εξασφαλίζουν υποστήριξη σε αυτό.
Ενώ στο άρθρο που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Ξύπνημα της δύναμης» σημειώνεται πως η Τουρκία λέγοντας «Ο Ασάντ σκοτώνει τον ίδιο του τον λαό» προειδοποιεί την Συρία.
http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=d7d5dc07-fde2-4d72-95dc-8555c67a7f61

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.