3/11/11

JSS : Είμαστε στο χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου με το Ιράν;

Προφανώς, εάν τις επόμενες ημέρες, καλούμαστε να πάμε να πάρουμε αντιασφυξιογόνες μάσκες, τότε θα ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα.
Το πιο πιθανό, ναι!
Τις τελευταίες ημέρες, οι Ισραηλινοί πολιτικοί προσπαθούν από την πίσω πόρτα να μας δώσουν να καταλάβουμε ότι μια επίθεση είναι επικείμενη.
Χθες, ένας πύραυλος Ιεριχώ πιθανώς της τελευταίας γενιάς εκτοξεύθηκε από τη βάση του Palmachim. Όλοι γνωρίζουν ότι οι πύραυλοι Ιεριχώ μπορουν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, και ως τέτοια είναι μια άμεση προειδοποίηση προς τους μουλάδες του Ιράν.
Εξάλλου, μια άλλη πληροφορία αποκαλύφθηκε περίεργα χθες από το στρατό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο: την εκπαίδευση στη Σαρδηνία της Πολεμικής Αεροπορίας σε προσομοιώσεις «μεγάλων» πτήσεων (ίδια απόσταση με το Ιράν ), χτυπήματα στο έδαφος και αεροπορικές μάχες.
Επιπλέον, σήμερα, πραγματοποιείται  μια απρόβλεπτη άσκηση (σημείωση: που οργανώθηκε σε πολύ μικρό διάστημα) με βακτηριολογικές και χημικές πυραυλικές επιθέσεις μεγάλης εμβέλειας. Πρέπει να έχει συμβεί κάτι το πολύ σοβαρό αυτές τις τελευταίες εβδομάδες για να παρατηρήσουμε τόση βιασύνη. Είναι η αποκάλυψη της συνομωσίας για τις επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες από Ιρανούς πράκτορες, ή μήπως είναι το γεγονός ότι το Ιράν θα είναι σε λίγες εβδομάδες έτοιμο να παράγει την ατομική βόμβα του;

Αλλά τότε, γιατί ορισμένοι υπουργοί αντιστέκονται σε μια τέτοια επέμβαση;
Πρώτα πρέπει να είμαστε σαφείς, οι στρατιωτικές δυνατότητες μας είναι κολοσσιαίες!
Πράγματι, εάν δίνεται η εντολή για επίθεση, τότε, όλες οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν για εκτοξεύσεις πυραύλων θα καταστραφούν και τουλάχιστον το 60% των στρατιωτικών υποδομών. Το Ιράν δεν διαθέτει σήμερα μέσο για να προστατευτεί από μια ισραηλινή επίθεση. Το Ισραήλ διαθέτει ενα αποφασιστικό τεχνολογικό προβάδισμα  έναντι του εχθρού, ο οποίος δεν διαθέτει ουσιαστικά πολεμική αεροπορία ή αποτελεσματική αντι-αεροπορική άμυνα. Η μόνη  προστασία του προέρχεται από τις σύγχρονες αντιαεροπορικές συστοιχίες  για την  άμυνα των πυρηνικών εργοστασίων, τα Tor-M1. Ευτυχώς για μας, αυτές οι συστοιχίες δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους πιλότους μας. Οι δυνατότητες τους επιτρέπουν, στην καλύτερη περίπτωση, να πυροβολήσουν έναν ιπτάμενο στόχο μέχρι και τα 20 χλμ., ενώ  στην πραγματικότητα μόνο στόχοι στα 12 χιλιόμετρα μπορούν να επιτευχθούν. Θα ήθελα να προσθέσω ότι η δυνατότητα του ραντάρ του TOR-M1 είναι αποτελεσματική μόνο από τα 25 χιλιόμετρα. Οι πιλότοι μας εκπαιδευτήκαν εκτενώς στην Ελλάδα, η οποία διαθέτει μερικά Tor-M1 και S-300, αλλά … σιωπή, αυτό είναι μυστικό ...

Για να γίνω πιο πλήρης για το Tor-M1, φτάνει να γνωρίσουμε ότι τα αεροσκάφη μας μπορούν ήδη να εντοπίσουν κινητούς στόχους από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα, και ασφαλώς μιλάμε για μαχητικά αεροπλάνα όχι για παχύσαρκη όχημα των 34 τόνων που δεν τρέχει πάνω από 60 χλμ./ώρα. Και ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να καταστρέψουμε ή να παγώσουμε τα ραντάρ, χρειάζονται λιγότερο από 22 δευτερόλεπτα στον πιλότο για να βγει εκτός της εμβέλειας των πυραύλων.

Σαφώς λοιπόν, όταν θα δοθεί η διαταγή, η αεροπορία θα καταστρέψει χωρίς «πρόβλημα» τους πυρηνικούς σταθμούς, τις αντιαεροπορικές άμυνες, το Ναυτικό (μάλλον), την αεροπορία και άλλους στόχους που δεν χρειάζεται να κατονομάσουμε εδώ.

Αλλά η διχόνοια μεταξύ των υπουργών δεν είναι γι 'αυτό. Όχι! Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στην μεγάλη δυνατότητα αντιποίνων που διαθέτουν οι Ιρανοί. Πρόκειται για 100.000 πυραύλους άμεσα στραμμένους προς εμάς, που ως επί το πλείστον βρίσκονται στην κατοχή των Σύρων, της Χέσμπολα και της Χαμάς.

Επιπλέον, το Ιράν διαθέτει χίλια πυραύλους Shahab-3 και Sajjil-1/2, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν αρκετές εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών ή χημικών και βιολογικών ουσιών. Ακόμα αν η αντιπυραυλική άμυνα μας μπορεί να καταστρέψει το 30% ή ακόμη και το 40% αυτών των πυραύλων, δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα πρέπει να τα φάμε στα κεφάλια μας. Το Ιράν θα μπορούσε κάλλιστα να διατηρήσει αυτές τις βολές για αρκετούς μήνες, κάνοντας τη ζωή αδύνατη στο Ισραήλ.

Αν μπορούμε να προβλέψουμε λίγο-πολύ τις αντιδράσεις της Χαμάς και της Χεσμπολάχ, είναι αρκετά διαφορετικό για αυτές της Συρίας που θα έμπαινε στον πειρασμό, για να διατηρήσει την εξουσία, να προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον μας, και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα ήταν πολύ επικίνδυνες, ιδίως δεδομένου ότι δεν είναι πλέον ο Μουμπάρακ που κατέχει την Αιγύπτο ....

Παρ 'όλα αυτά, ο Ισραηλινός Στρατός θα κάνει την επιθετική δουλειά και ο Θεός θα φροντίσει για τα αμυντικά, όπως έκανε για πάνω από 5.000 χρόνια για μας. Θα περάσουμε εξαιρετικά δύσκολες και αποφασιστικές ώρες για το μέλλον μας ως έθνος. Μην κάνετε κανένα λάθος για τις πραγματικές προθέσεις των εχθρών μας, θέλουν να μας καταστρέψουν, και αυτό ακόμα και αν μπορεί να προκαλέσει την ίδια την καταστροφή τους. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε δυνατοί και να προσευχόμαστε πολύ τον Κύριο του Κόσμου για να μας προστατεύσει, γιατί θα το χρειαστούμε!
Ramatkal –

Πηγή: JSSNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.