11/11/11

To παράνομο ψευδοκράτος στα κατεχόμενα τιμά τον Διαστραμμένο Σφαγέα του Ελληνισμού

«Με την εκδήλωσή μας θέλουμε να διαψεύσουμε τις εκτιμήσεις και προσδοκίες τους και να προειδοποιήσουμε τους πάντες, ντόπιους και ξένους, ότι για μας τους πρόσφυγες δεν υπάρχει Κράτος στα κατεχόμενα, αλλά μόνο κατοχή, παράνομη, βαμμένη με αίμα και εγκλήματα πολέμου, για τα οποία κρατούμε υπόλογους την Τουρκία και κάθε άλλον, ο οποίος συνηγορεί στη νομιμοποίηση της παρανομίας και των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος μας» (Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια)

ΑΠΟΤΙΣΗ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΣΤΗΝ 73Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ 

Οι τελετές μνήμης στην εβδομηκοστή τρίτη επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατάτουρκ ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας πραγματοποιούνται μαζί με την Τουρκία και στην "ΤΔΒΚ".Ο "λαός" της "ΤΔΒΚ" μνημονεύει τον Ατάτουρκ στην εβδομηκοστή τρίτη επέτειο του θανάτου του με διάφορες εκδηλώσεις.



Ακριβώς στις εννέα και πέντε το πρωϊ ήχησαν οι σειρήνες εις μνήμη του εκλιπόντος ηγέτη, ο οποίος απεβίωσε στις δέκα Νοεμβρίου 1938 στο Dolmabahçe στην Kωνσταντινούπολη.

Τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε μπροστά από τον Ανδριάντα του Ατάτουρκ στο κατεχόμενο τμήμας της Λευκωσίας κατά την διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν στεφάνια και οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες.

Ο Πρόεδρος Derviş Eroğlu, ο Αναπληρωτής Επιτετραμμένος της Τουρκικής πρεσβείας στη Λευκωσία  Ali Murat Başceri και ο Διοικητής της Τουρκικής Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο Αντιστράτηγος Adem Huduti υπέγραψαν το ειδικό βιβλίο κατά την τελετή.

Μιά άλλη τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατάτουρκ στη Λευκωσία όπου εκφωνήθηκαν ομιλίες από ανώτερους κρατικούς και στρατιωτικούς επισήμους.Τελετές πραγμαοτποιήθηκαν επίσης στις άλλες πόλεις και τα σχολεία στην" ΤΔΒΚ".

 http://www.brtk.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.