4/12/11

Ελλάδα και Κύπρος κινδυνεύουν με διαμελισμό μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ (2)

Εκτός κι αν...
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο ομώνυμο άρθρο μας που δημοσιεύθηκε στην Δημοκρατία της Παρασκευής, αναφερθήκαμε στο ιστορικό των γεωπολιτικών εξελίξεων που τείνουν να μετατρέψουν τη λεκάνη της ΝΑ Μεσογείου σε μια ισλαμική θάλασσα, που θα περιβάλλεται από ισλαμικά κράτη που θα οικοδομηθούν με πρότυπο και υπό την επιρροή της Τουρκίας.
Το γεγονός αυτό, αναβαθμίζει το ρόλο της Τουρκίας, που εκτός από πρότυπο χρησιμοποιείται περίπου και ως τοποτηρητής της Ουάσιγκτον στον ισλαμικό κόσμο της ΝΑ Μεσογείου, η οποία αποτελεί μαζί με το Ισραήλ το μόνο παράγοντα σταθερότητας, αφού Ελλάδα και Κύπρος περιθωριοποιούνται, υπό το βάρος της βαθύτατης οικονομικής -και όχι μόνον- κρίσης από την οποία κλυδωνίζονται συθέμελα.


Είπαμε λοιπόν ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά δύσκολο για Ελλάδα και Κύπρο να υπερασπιστούν τον ελληνικό χώρο στη γραμμή Θράκη-Αιγαίο-ΝΑ Μεσόγειο, και κινδυνεύουν να συνθλιβούν μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, που επιχειρούν να παίξουν ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή, η κάθε μια για δικό της λογαριασμό, σχεδιασμό και λόγο.
Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η είσοδος της Κύπρου στην Ε.Ε. αποτελούσε μια πολιτική ή για την ακρίβεια γεωπολιτική απόφαση των Βρυξελών, με την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξέτεινε τα σύνορα και άρα τα συμφέροντά της μέχρι τις ακτές της Συρίας, του Λιβάνου, του Ισραήλ, της Γάζας και της Αιγύπτου, η μοναδική ελπίδα που είχαμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας για προάσπιση και θωράκιση των συμφερόντων μας, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνει προς το παρόν να εξανεμίζεται.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, και με τη Ρωσία να εξοβελίζεται από τη ΝΑ Μεσόγειο μετά την επικείμενη κατάρρευση της Συρίας, Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα ζωτικής σημασίας γεωπολιτικό πρόβλημα, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσεπίλυτο, αν σκεφθεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν με μεθοδικό τρόπο τα εξής:
Η Ελλάδα αποδυναμώθηκε γεωπολιτικά, αφού με την ανατροπή Καραμανλή υποχρεώθηκε περίπου με βίαιο τρόπο να εγκαταλείψει την πολιτική της προσέγγισής της με τη Ρωσία, που έδινε ένα κάποιο διέξοδο στην ασφυκτική και πνιγηρή κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί για τα ελληνικά συμφέροντα στη γραμμή Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειο.
Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ και τον Γεώργιο Παπανδρέου, το 2009, και την τοποθέτηση σε κρίσιμα πόστα της κυβέρνησής του προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του, που σε αγαστή ομολογουμένως συνεργασία και συντονισμό από τον ίδιο εκινούντο σε πλήρη εναρμόνιση με τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον που αναφέρθηκαν παραπάνω, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πλήρη περιθωριοποίηση.
Πρώτα λεηλατήθηκαν τα τελευταία κεφάλαια από τα -δανεικά- χρήματα που άφησε στα ταμεία η κυβέρνηση Καραμανλή. Στη συνέχεια, και αφού η Ελλάδα δεν δανείστηκε τα χρήματα που μπορούσε από τις αγορές με ευνοϊκούς όρους, ακολούθησε ο διασυρμός και η λοιδορία της Ελλάδος και των Ελλήνων, ενώ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κ. Γεωργίου, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, ο οποίος υπό την νέα (;) του ιδιότητα, ως επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις κατηγορίες του εισαγγελέα, «μαγείρεψε» σκόπιμα τα στοιχεία, για να διογκωθεί το έλλειμμα της Eλλάδας τεχνηέντως στο 15,4%, ώστε να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Iρλανδίας και η Eλλάδα να αναγκαστεί να καταφύγει στο ΔΝΤ και να λάβει σκληρά μέτρα, που θα οδηγούσαν στην πλήρη καταστροφή την ελληνική οικονομία.
Σε δεύτερη φάση, και ενώ η Ελλάδα κατ’ ουσίαν είχε ήδη υποδουλωθεί στους δανειστές της, οι οποίο σημειωτέον είναι οι ενορχηστρωτές και οι σχεδιαστές του γεωπολιτικού σκηνικού της ΝΑ Μεσογείου, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης του ελληνικού κράτους, μέσω της εξαθλίωσης των δημοσίων υπαλλήλων και της εφεδρείας, αντί ενός καλά μελετημένου επανασχεδιασμού του ελληνικού κράτους, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε την απόλυση 200 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Σε τρίτη φάση ακολούθησε με σχέδιο η αποδόμηση και το ξεχαρβάλωμα των ένδοξων ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με δηλώσεις περί αντιπαραγωγικών αξιωματικών, με περικοπές επιδομάτων των ιπταμένων των μαχητικών αεροσκαφών, που κυριολεκτικά σηκώνουν στις πλάτες τους τη γεωπολιτική πίεση που δέχεται η Ελλάδα ένεκα του προαναφερθέντος σχεδιασμού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ακολούθησε o «κίνδυνος του πραξικοπήματος» που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στις Κάνες, ο αποκεφαλισμός του συνόλου της ηγεσίας των ΕΔ, και η θέσπιση του χαφιεδισμού οριζοντίως και καθέτως στις τάξεις των ΕΔ από τον κ. Μπεγλίτη, μια ενέργεια βάζει δυναμίτη στα θεμέλια του στρατού, αφού καταλύει την ιεραρχία, που αποτελεί την πεμπτουσία κάθε οργανωμένου συνόλου, όπως είναι ο στρατός.
Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το επεισόδιο στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από μερίδα ΜΜΕ που κινούνται στην ίδια γ»γραμμή» με την ομάδα των αποδομητών της χώρας, του κράτους και του στρατού, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα, αν και το ρόλο αυτό διεκδικεί με αξιώσεις ο ομάδα των τεσσάρων υπουργών στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, που ως ασυντόνιστος και παράταιρος θίασος, μάλλον παρακολουθεί παρά πράττει τα δέοντα για να σταματήσει τη διάλυση των ενόπλων δυνάμεων.
Η τραγικότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας είναι τέτοια, που Ελλάδα και Κύπρος θα πέσουμε χωρίς όρους και σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά του Ισραήλ ή της Τουρκίας ή και των δυο. Και υπάρχει μόνον ένας δρόμος για να αποφύγουμε τα χειρότερα, να αποτρέψουμε την πλήρη περιθωριοποίηση της πατρίδος μας και να προασπίσουμε την ελληνικό χώρο. Ο δρόμος αυτός είναι η ανάληψη της ευθύνης από το σύνολο των πολιτών και του ελληνικού έθνους.
Οι Έλληνες θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνουμε κοινωνοί της κρισιμότητας της κατάστασης και στη συνέχεια, μέσα από διαδικασίες ασφυκτικής πίεσης της κοινής γνώμης, να επιβάλουμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου να διαχειριστεί την κατάσταση έτσι, ούτως ώστε να μην υποθηκευτεί η εθνική μας περιουσία και το μέλλον της χώρας.
Παράλληλα, οι Έλληνες πολίτες, μέσα από το μοναδικό μας όπλο, που είναι η πίεση της κοινής γνώμης και η ψήφος, να αποβάλλουμε από την πολιτική σκηνή τις ελίτ των κομμάτων και των ΜΜΕ που στην ουσία δρουν ως εγκάθετοι και εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων, ξοδεύοντας αφειδώς τα χρήματα του ελληνικού λαού, μέσα από την κατασπατάληση των μυστικών κονδυλίων και των κονδυλίων με τα οποία σκανδαλωδώς χρηματοδοτούνται τα κόμματα.
Τέλος, θα πρέπει εμείς, η Έλληνες πολίτες, η κοινωνία των πολιτών, να δημιουργήσουμε οι ίδιοι τις συνθήκες για την ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την αλλαγή του πολιτεύματος μέσα την έγκριση ενός εντελώς νέου συντάγματος, που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να έχουν ουσιαστικό λόγο και ρόλο στις αποφάσεις και στην προάσπιση και υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και του ελληνικού χώρου. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε το ρόλο των ξένων πρεσβειών και των εγκαθέτων τους στην πολιτική, το κράτος και τα ΜΜΕ, που λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, αξίζει να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί προς τους αποδομητές και ξεθεμελιωτές: Κάτω τα χέρια από τις ένοπλες δυνάμεις!
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία της Κυριακής

13 σχόλια:

  1. Σάββα

    Ενώ βλέπεις τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή με ρεαλισμό,στο εσωτερικό μου έδωσες την εντύπωση ότι εκφράζεις περισότερο ελπίδα,έχω την αίσθηση ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη το μέγεθος της πολιτικής κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα,ήδη άρχισε να μετατρέπεται σε Πολιτειακή και μάλιστα πολύ γρήγορα.

    Ένα αδύνατο σημείο του άρθρου θεωρώ πως είναι και: Κάτω από αυτές τις συνθήκες, και με τη Ρωσία να εξοβελίζεται από τη ΝΑ Μεσόγειο μετά την επικείμενη κατάρρευση της Συρίας-

    Έχω αναφέρει τις επιφυλάξεις που έχω για το θέμα αυτό,η περίπτωση της Συρίας είναι πολύ διαφορετική,πιστεύω ότι έρχονται εκπλήξεις που θα μας επηρεάσουν άμμεσα.

    Αν έχω δίκιο,και όντως η Ρωσία στηρίξει τη Συρία,σε συνδιασμό με μια αλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα,τα πράγματα θα αλάξουν πολύ...

    Κάτω τα χέρια απο τον Ελληνικό Στρατό,έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο πλαίσιο που αναφέρεσθε κύριε Καλεντερίδη και, σε σχέση με τις μεθοδικές ενέργειες που έγιναν γιά την αποδυνάμωση της Ελλάδας, θα ήθελα να τονίσω ξεχωριστά, το θέμα του παγκόσμιου διασυρμού των Ελλήνων.

    Οι λαοί, πορεύονται στον ρού της Ιστορίας, έχοντας στο σκευοφυλάκιό τους, τις ιδέες και τις αξίες που τους κρατούν ζωντανούς και διασφαλίζουν την ιστορική τους επιβίωση δια μέσου των αιώνων.

    Ακόμα και αν κατορθώσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την οικονομικής "κρίση" και διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας, ένα πράγμα θα επιμένει να παραμένη και να κατατρώγη την ουσία του Ελληνισμού.

    Και αυτό είναι, ο παγκόσμιος διασυρμός που υπέστη το σύνολο του Ελληνικού Έθνους
    από τους ίδους τους κυβερνώντες. Με ανοίκειους και ειδεχθείς χαρακτηρισμούς, διαπόμπευσαν παγκοσμίως τους Έλληνες και το Ελληνικό Έθνος, με χαρακτηρισμούς που δεν τους ανήκουν και δεν τους ανήκαν ποτέ σε καμμία περιόδο της μακραίωνης ιστορικής τους πορείας.

    Αυτή η πράξη, κατά την γνώμη μου, προκάλεσε και θα προκαλή γιά πολύ καιρό ακόμα, μία ανεπανάληπτη παγκόσμια Γεω-πολιτισμική υποχώρηση του Ελληνισμού, τεραστίων διαστάσεων και ανυπολογίστου κόστους.

    Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, μέσα σε μία και μόνο ιστορική στιγμή μπροστά στις χιλιετηρίδες της ένδοξης Ιστορίας μας, αποδομήθηκε στην συνείδηση όλου του κόσμου, το ανεπανάληπτο ιστορικό και πολιτισμικό φορτίο των Ελλήνων, το μοναδικό άθραυστο τείχος του, απένατι στα μανιασμένα κύματα της Ιστορίας.

    Η αναίρεση των αποτελεσμάτων αυτής της εφιαλτικής πράξης, θα απαιτήση
    γιγάντιες προσπάθειες και χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που θα χρειασθή γιά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Έχω την γνώμη ότι, μόνο ένας ορκισμένος εχθρός του Ελληνικού Έθνους, θα προέβαινε σε μία τέτοια αποτρόπαιη πράξη, η οποία, εκ των πραγμάτων, οδηγεί στην ιστορική αποδόμηση του Ελληνικού έθνους και την διάλυση του Ελληνικού κράτους.

    Θεωρώ ότι, αυτός ο παγκόσμιος διασυρμός και η χλεύη των Ελλήνων, αποτελεί την μοναδική πράξη από όσες έγιναν, η οποία ευχερώς αναγνωρίζεται ως πράξη εσχάτης προδοσίας, χωρίς να απαιτείται καμμία νομική τεκμηρίωση και χωρίς να χρειάζεται επίκληση διφορούμενων οικονομικών στοιχείων.

    Θα ήθελα να ελπίζω ότι, οι νομομαθείς Έλληνες πατριώτες, θα αναλάβουν να επεξεργασθούν νομικώς αυτό το γεγονός και να κινήσουν τις διαδικασίες παραπομπής των υπευθύνων ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. skal:
    1. Πώς μπορούν, πρακτικά, οι πολίτες να επιτύχουν την έγκριση ενός εντελώς νέου Συντάγματος;
    2. Ποιά είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία τού υφιστάμενου Συντάγματος τα οποία θεωρείς πως αποτελούν το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Χρουσαιε,
    Συμφωνω με το σχολιο σας. Ο διασυρμος του Ελληνικου εθνους εχει ομως δυο επιπεδα. Το ενα ειναι το επιπεδο των κυβερνωντων, κυβερνησαντων και των συνδεδεμενων μαζι τους, οι οποιοι απατησαν, εκλεψαν, κατεστρεψαν και διεσυραν το εθνος σε βαθμο που πραγματι αποτελει εγκλημα και συχνα ακραια προδοσια και συνεπαγεται μια κρεμαλα για τον καθενα τους.

    Το δευτερο επιπεδο και σημαντικοτερο ειναι η αντιδραση του λαου. Αυτο ειναι και το σπουδαιοτερο και αποτελει την ουσια του θεματος. Γιατι υπερβολικη ανοχη σε αυτα που γινονται αποτελει ενα τροπο αποδοχης και συγκαταθεσης. Αν ο λαος ανεχεται αυτα που γινονται, τοτε δινει και το δικαιωμα στους εκτος Ελλαδας να χαρακτηριζουν και να αμαυρωνουν το εθνος.

    Αν ο λαος αντιδρουσε ομως, τοτε δεν θα ηταν δυσκολο να γινει αντιληπτο οτι το προβλημα ειναι πολιτικο και οχι πολιτιστικο. Δεν θα ηταν ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο παραδειγμα διαφθορας που ειχε επιβληθει απο πανω.

    Επομενως το ζητουμενο ειναι να βρεθει ο τροπος ωστε ο λαος να παρει την κατασταση στα χερια του, οπως προτεινει και το αρθρο. Αν μπορουσε να γινει αυτο τοτε η υποληψη του εθνους θα μπορουσε να αποκατατασταθει γρηγορα και μαλιστα θα αναδυονταν και πολυ καλυτερη σε συγκριση με την εικονα που διναμε τις τελευταιες δεκαετιες - η οποια ειχε μια επιφανεια χωρις βαθος και με τα σημαδια της διαβρωσης παντα ευδιακριτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

    Το άκρον άοτον του κυνισμού: "Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση", είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στο Mega.
    Θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω ότι αυτά τα λέει ένας έμπειρος πολιτικός, μέλος ιστορικού κόμματος που ανδρώθηκε πολιτικά μετά τη μεταπολίτευση και που αγωνιζόταν τα δυο τελευταία χρόνια εναντίον της καταφανώς καταστρεπτικής για τον τόπο κυβερνητικής πολιτικής, συμμετέχοντας σε πορείες μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους αγανακτισμένους. Ευτυχώς όμως που ως μέλλων αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και συνεπώς «εν δυνάμει» πρωθυπουργός μας ΘΑ τα διορθώσει όλα και θα μας στείλει στον «σοσιαλιστικό παράδεισο».
    Και αφού μειδιάσαμε λίγο με τα παραπάνω, ας σκεφτούμε πλέον σοβαρά εάν είναι ποτέ δυνατόν τέτοιας ποιότητας πολιτικοί να επεξεργαστούν και να χαράξουν εθνική στρατηγική με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
    Δυστυχώς, εκτιμώ ότι το «παιχνίδι» έχει ουσιαστικά τελειώσει και απλά περιμένουμε όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ αποχαυνωμένοι τη λήξη του.
    Έργο των ιστορικών του μέλλοντος θα είναι να κρίνουν εάν η τρέχουσα εθνική καταστροφή (όταν και με όποιο τρόπο αυτή ολοκληρωθεί) θα είναι μεγαλύτερη ή όχι από τη Μικρασιατική.
    ΕΡΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, μόνο το αίμα των ηρώων σου που έχει ποτίσει τα χώματά σου να βρίσκαμε τρόπο να το «αξιοποιούσαμε» θα ξεχρεώναμε διπλάσιο χρέος. Κι όμως …
    Ντροπή σε όλους μας για την ανοχή που δείξαμε σε όλα τα «παχύδερμα».

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.
    Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στέλνω μια κάρτα στο Καστελόριζο!
    Περισσότερα
    http://www.efylakas.com/archives/8339
    Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια χριστουγεννιάτικη, πρωτοχρονιάτικη, ή οποιαδήποτε άλλη κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε όπως σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.
    Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο
    Μεγίστη
    851 11
    Καστελόριζο
    Δωδεκάνησα
    Ελλάδα

    Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:

    Megisti Municipality or Elementary School
    Megisti
    851 11
    Kastelorizo
    Dodekanisa
    GREECE

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σοβαρή ανάλυση skal. Θίγετε θέματα που αφορούν όλα τα σημεία αιχμής της ελληνικής δημόσιας ζωής, της κοινωνίας, των εξωτερικών σχέσεων, της κρατικής υποστάσεως και δομής,.
    Και δεν λείπουν οι τολμηρές προτάσεις ! «Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ασκείται η πολιτική στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την αλλαγή του πολιτεύματος με την έγκριση ενός εντελώς νέου συντάγματος, που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να έχουν ουσιαστικό λόγο και ρόλο στις αποφάσεις και στην προάσπιση και υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και του ελληνικού χώρου»
    >>>Εξαιρετικά σοβαρή πρόταση η αλλαγή των θεμελιωδών διατάξεων του Συντάγματος, αλλά προς ποια πολιτειακή συγκρότηση/κατεύθυνση; Άμεση δημοκρατία; Πως διασφαλίζεται; (και άλλα πολλά συναφή ερωτηματικά).
    >>> Οι Έλληνες να αποφασίζουν για τα εθνικά συμφέροντα, θεωρητικά σωστό αλλά ρομαντικό, και αν το αναλογιστούμε σε βάθος πρακτικά ανέφικτο, εκτός εάν εννοείται η διαδικασία των δημοψηφισμάτων. Όμως και αυτή αν τεθεί σε σοβαρή και ευρεία συζήτηση θα ανακύψουν αμφίβολα και αμφίδρομα σημεία, γι’ αυτό και οι υπάρχουσες συνταγματικές πρόνοιες είναι συντηρητικές και αυστηρά διατυπωμένες.
    >>> Πως μπορεί η αλλαγή του πολιτεύματος να εξασφαλίζει την «ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ασκείται η πολιτική»; Αυτή η σκέψη είναι μάλλον νομικο-πολιτική άσκηση για έρευνα του κλάδου των πολιτικών επιστημών και ίσως δεν φτάνει μια ζωή μελέτης για να καταλήξει κανείς σε μονοσήμαντο συμπέρασμα.
    Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τον skal στα συμπερασματικά του: α) «…οι σχεδιαστές του γεωπολιτικού σκηνικού της ΝΑ Μεσογείου, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο διάλυσης του ελληνικού κράτους..» β) «…εκινούντο σε πλήρη εναρμόνιση με τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον που αναφέρθηκαν παραπάνω, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πλήρη περιθωριοποίηση». γ) «…Η τραγικότητα της κατάστασης … είναι τέτοια, που Ελλάδα και Κύπρος θα πέσουμε χωρίς όρους και σαν ώριμο φρούτο στην αγκαλιά του Ισραήλ ή της Τουρκίας ή και των δυο». δ) «Οι Έλληνες θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνουμε κοινωνοί της κρισιμότητας της κατάστασης και στη συνέχεια, …».
    >>> skal σωστά τα γράφετε, αλλά με ποιες συμμαχίες μπορεί να υφανθεί η διπλωματική εξωτερική πολιτική του Κράτους, όταν αυτοί που θεωρητικά σε στηρίζουν είναι εκείνοι που εποφθαλμιούν και αν υπάρχουν αλλού κάποιες δυνατότητες ερεισμάτων, αυτοί οι άλλοι είναι ικανοί και πρόθυμοι να επιχειρήσουν γεωπολιτικά ανοίγματα;
    >>>Ποιος εχέγγυος και ισχυρός μηχανισμός και από που μπορεί να αλλάξει την «περιθωριοποίηση», όταν υπάρχει οικονομικο-πολιτική εξάρτηση; Σε ποιες αγκαλιές μπορούμε να βρεθούμε για να απογαλακτισθούμε από τα δυτικά συμφέροντα (όταν και η Ρωσία «εξοβελίζεται από τη ΝΑ Μεσόγειο μετά την επικείμενη κατάρρευση της Συρίας»); Μόνοι μας μπορούμε να ασκήσουμε πολιτική ώστε να μην περιθωριοποιηθούμε; Μήπως πρέπει μόνοι μας να βάλουμε τις βάσεις με σκληρή δουλειά; αλλά πως όμως όταν υπάρχουν και οι εφιάλτες; (…κάτω τα χέρια από τις Ε. Δ. Πως; με λόγια; όταν από την δεκαετία του ’80 άρχισε το ξήλωμα και η έως χτες λοιδορία τους με τις γνωστές για το θυμικό του έλληνα λέξεις: «πραξικόπημα», «χούντα» κλπ;)
    >>>Εάν «γίνουμε κοινωνοί της κρισιμότητας της κατάστασης» και μάθουμε την πλήρη αλήθεια, μήπως δεν πέσουμε από τα σύννεφα, επειδή αυτή βρίσκεται στις 74000 σελίδες που έχει αναλύσει η FED για την Ευρώπη, το δολάριο και την νέα δραχμή και κάποια των συμπερασμάτων της δημοσιεύονται στο άρθρο των «Επικαίρων»;
    >>>Skal, μακάρι να μπορέσουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα, αλλά καθημερινά φαίνεται πως μπαίνουμε πιο μέσα στον λαβύρινθο και ενώ πνεύμα και κρίση έχουμε, την διάθεση φαίνεται να την έχουμε χάσει. Μοιάζουμε με έναν πολιτισμό τόσο πολύ παλιό αλλά και γερασμένο, που θέλει να αναπαυτεί πια …στις δόξες του παρελθόντος του.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΥΓ Είμαι όμως και άτυχος αφού βρέθηκε ο Anaconda λίγο πριν από μένα για να πει με τόσο εύστοχη λακωνική λιτότητα, όσα εγώ χρειάστηκα 3900λέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανακόντα, Παύλε και λοιποί φίλοι
    υπάρχει εμπεριστατωμένη πρόταση, την οποία θα δούμε όλοι μαζί μετά από μερικές εβδομάδες.
    Υπάρχει πρόταση, υπάρχουν ιδέες, υπάρχει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
    Υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο, η Ρωσία αν δεν χάσει εντελώς τα ερείσματά της, θα αποδυναμωθεί πολύ, σε σχέση με την επιρροή που ασκεί σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Το καθεστώς Άσαντ, είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει.
    Το έχουμε ξαναπεί, ζούμε ιστορικές στιγμές, με την Ελλάδα διαλυμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς πως ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος. Δημοκρατία χωρίς Δικαιοσύνη ;!
    -Δημοκρατία χωρίς Δημοψηφίσματα για θέματα που αφορούν σοβαρές Εθνικές αποφάσεις δεν υφίσταται ως δημοκρατία.
    - Αν μια Κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τον πυρήνα των εξαγγελιών της, πρέπει αυτομάτως να τίθεται σε Λαϊκό Έλεγχο για επανάκτηση Εντολής.
    -Ο Εκλογικός Νόμος δεν μπορεί να αφαιρεί 50 Έδρες από τα κόματα στα οποία δόθηκαν -ούτε να καθιστά το Λευκό ισοδύναμο του Άκυρου. Αυτά αποτελούν πραξικοπηματική πράξη από μόνα τους.
    Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε Εθνικό Διάλογο -επιτέλους- ιεραρχώντας τα βασικά και ζωτικότερα θέματα. Είναι πλέον θέμα Επιβίωσης.
    Ποιός φοβάται τα Δημοψηφίσματα?
    Μετά από σοβαρή Ενημέρωση, ας πάρουμε τις τύχες και την Ευθύνη στα χέρια μας.
    Ας ωριμάσουμε σαν Λαός.
    Τέλεια Δημοκρατία δεν υπάρχει, όμως χωρίς διαδικασίες βελτίωσης και δημοκρατικής ρύθμισης, αναπόδραστα επέρχεται κατάρρευση. Όπως ακριβώς την βιώνουμε σήμερα.

    Όσο για τον χορό των γεωπολιτικών ισορροπιών,θα χρειαστεί θάρρος και όραμα.
    Η Κύπρος - που και αυτή βάλλεται- έβαλε στο παιχνίδι και την Ρωσία και το ΙσραήλΗΠΑ και την ΓερμανοΓαλλία.

    Ο Γρίφος της Συρίας είναι Πώς μπορεί να επέλθει ισορροπία στην μετά Άσαντ εποχή; χωρίς να αντιδράσουν Ρωσία, Ιράν, Κίνα με ενδεχόμενο ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστούν(στρατηγικό- ενεργειακό).
    Και ποιές οι συνέπειες για τον "Δυτικό Κόσμο"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Skal,αφου λες οτι υπαρχει ελπιδα,υπαρχει και προταση περιμενω με αγωνια να την ακουσω και να την δουμε αν μπορω να προσφερω και εγω το λιθαρακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ aris

    Συμφωνώ απολύτως ως πρός την ευθύνη που έχει η Ελληνική κοινωνία και στο μέτρο που της αναλογεί. Είναι μία μεγάλη συζήτηση αυτή.

    Ωστόσο, στο σχόλιό μου, δεν έθεσα το ζήτημα από την πλευρά του κλεπτοκρατικού συστήματος που μας κυβερνά με την ανοχή μας.

    Έθεσα το θέμα του παγκόσμιου διασυρμού της Ελληνικής κοινωνίας, υπό την λογική ότι, ο διασυρμός αυτός, δεν θα μπορούσε να αποτελέση συστατικό στοιχείο της πολιτικής που εφαρμοζόταν στο εσωτερικό της χώρας.

    Συνεπώς, όλα όσα εφαρμόσθηκαν στο σημείο αυτό (του διασυρμού), υπερβαίνουν κατά απίθανο μέγεθος, τον όποιο σκοπό, στο πλαίσιο μιάς ασκούμενης πολιτικής.

    Ήταν, εν τέλει, μία απολύτως αχρείαστη και αναίτια πράξη.

    Το γεγονός όμως ότι, αυτή η πράξη συντελέσθηκε και μάλιστα με δογματική επιμονή και πείσμα, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, έγινε εσκεμμένως με μοναδικό σκοπό, αυτόν ο οποίος προκύπτει απο την φύση της πράξης : Την αναίτια κατασυκοφάντιση του Ελληνικού έθνους παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα ρε παραπονιάρη Παύλο, αφού ξέρεις ότι υπάρχουν αυτοί που προτιμούν να διαβάζουν κάτι λακωνικά λιτό και αυτές που 'θέλουν να τ'ακούνε'...

    Θα ξαναθυμίσω το κορυφαίο βιντεάκι για να νιώσεις και 'συ λίγο καλύτερα: http://www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM

    Ειδικά στο 0:55 που κουνιέται ολόκληρο συντονισμένα είναι σκέτη αποθέωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.