19/12/11

Υδρογονάνθρακες: ενδιαφέρον για την κυπριακή ΑΟΖ και από την Ανατολή


Μεγάλο ενδιαφέρον για έρευνες στα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ εκδηλώνουν εταιρείες από την Άπω Ανατολή, καθώς πλησιάζει ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων.Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας sigmalive.com, κολοσσιαίες εταιρείες από Ιαπωνία, Κίνα και Κορέα έχουν ήδη αγοράσει τις έρευνες στα οικόπεδα της ΑΟΖ και προετοιμάζονται να υποβάλουν ενδιαφέρον όταν ανοίξει ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για τα υπόλοιπα οικόπεδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενδιαφέρον δείχνει μέχρι στιγμής η ιαπωνική Nippon Oil, καθώς και η κορεατική KOGAS (Korea Gas Corporation).Τόσο Ιαπωνία όσο και Κορέα «στρέφονται» στο φυσικό αέριο της Μεσογείου στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξασφαλίσουν ενεργειακή ανεξαρτησία.
Ενδιαφέρον όμως για επενδύσεις επιδεικνύει και η Κίνα, αξιωματούχοι της οποίας μάλιστα, θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό. 

Σε αυτό το πλαίσιο διαφαίνεται ότι τα γεωπολιτικά παιχνίδια δεν θα αφορούν απλά τις σχέσεις Ευρώπης-Ρωσίας μέσω Ουκρανίας ή τις σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας.Το παιχνίδι φτάνει στα βάθη της Ανατολής και εκτιμάται ότι τον επόμενο χρόνο η Κύρος ενδεχομένως θα καταλάβει σημαντική θέση στον ενεργειακό χάρτη.
econews

3 σχόλια:

  1. Το ζήτημα των υδρογονανθράκων έχει ξεπεράσει το επίπεδο τού σχολιασμού - ότι ήταν να ειπωθεί για να καταστήσω σαφές πως θεωρίες τού τύπου "έχει όλες τις περγαμηνές" είναι απλά επιβεβαίωση τού "είναι μάταιο, αφέσου" έχει ήδη ειπωθεί με σαφήνεια. Έχουν κατανοήσει οι πάντες και κυρίως αυτοί που πρέπει. Να δω τώρα τον Χρήστο τί θα κάνει όταν με παίζουν πρώτη είδηση - για καλό ή για κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανακόντα,πού σε παίζουν πρώτη είδηση; Έτσι όπως το πάς σε λίγο θα αρχίσεις να το παίζεις ο μέγας Ναπολέων,ηρέμησε,που νόμιζες ότι προσπαθώ να σε ψαρέψω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ βρε Χρήστο, είσαι μικρούλης ακόμα - κάνε λίγο υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.