28/12/11

Το σκεπτικό της ανακρίτριας για την προφυλάκιση Εφραίμ

Τρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα.
Τρεις λόγους που θεωρεί «εξαιρετικά σοβαρούς» επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψή της για προφυλάκιση του Εφραίμ και τη διαφωνία της με τον εισαγγελέα που έκρινε πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την ανάκριση για τις λεγόμενες «ιερές ανταλλαγές» ανέφερε προς τους εφέτες του Συμβουλίου πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, τονίζοντας πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.
2. Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.
3. Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.
Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.
Η άποψη της κ. Καλού υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους της, μέλη του Συμβουλίου Εφετών, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Εφραίμ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

11 σχόλια:

  1. Δωδεκα χωριά του Κιλκίς στο Fast track
    Εικόνα: φωτοτυπία από τη μελέτη του Ν.Γ.ΜΕΛΙΔΩΝΗ “Το τόξον των νεοηφαιστειακών πετρωμάτων Στρυμονικού – Μεταμορφώσεως (κεντρική Μακεδονία)”- Ινστιτούτον Γεωλογίας και Ερευνών Υπεδάφους. Μεταλλευτικαί έρευναι, αρ.5. 1972.

    http://farm8.staticflickr.com/7032/6575975267_0b70a20923_m.jpg
    Η εικόνα δείχνει καθαρά ότι το κοίτασμα πορφύρη (“ηφαιστίτη”) της Βάθης, η εκμετάλλευση του οποίου – μαζί με την ευρύτερη περιοχή έκτασης 91.000 στρεμμάτων – μόλις προκηρύχθηκε από το ΥΠΕΚΑ, βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα σπίτια του χωριού!.........

    ....η ένταξη δώδεκα χωριών του νομού Κιλκίς εντός της έκτασης αυτής (Μεταξοχώρι, Γερακαριό, Μυλοχώρι, Αντιγόνεια, Κεντρικό, Άνω Θεοδωράκι, Κάτω Θεοδωράκι, Φύσκα, Σπουργίτης, Δίβουνο, Παλατιανό, Βάθη).....


    http://papaioannou.wordpress.com/2011/12/28/%CE%B4%CF%89%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%BA%CE%AF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-fast-track/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο το διαδικτυο λογια...του αερα..
    και καλα θα κανουν καποια λαμογια βορειοανατολικα της ελλαδας να σιωπησουν.Αυτα περι συμβουλων κλπ στις μαφιες της χωρας τους.

    >Αν ήμουν ΥΠΕΞ θα καλούσα τη Ρωσία να δώσει στο Βατοπέδι τη λίμνη Βαϊκάλη και μετά να την ανταλλάξει με την Κόκκινη Πλατεία.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι ο ΓΑΠ, ο Παπακωνσταντίνου, και αμέτρητοι άλλοι ένοχοι για την ατελείωτη ασέλγειά τους πάνω στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει, εφόσον έφταιξε, να συλληφθεί ο Εφραίμ, ως δήθεν εκπρόσωπος της Εκκλησίας. Πως έχει τιμήσει τον ρόλο του αυτός ο άνθρωπος ;

    Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα νεοταξίτικα μαγαζάκια, με την επιθετικότητα του Ισλάμ και με οποιοδήποτε δόγμα ή μυστική λέσχη απειλεί την ελευθερία του Ανθρώπου, αν δεν ξεβρωμίσουμε το «δικό μας» μαγαζάκι, γιατί μαγαζάκι έχει καταντήσει η Ορθοδοξία, με τους κάθε είδους ρασοφόρους – businessmen.

    Ποιον εκπροσωπεί τελικά ο Εφραίμ ; Και ποιον υπηρετεί ; το Μήνυμα του Ιησού Χριστού ; Την σχέση και επαφή του Ανθρώπου με τον Θεό ; Δεν νομίζω.

    Διανύουμε εποχές ειδωλολατρίας ή όχι ; Ως τι προσκυνούν άπειροι άνθρωποι τα ιερά κειμήλια ; Τα ιστορικά κειμήλια της Ορθοδοξίας που τα περιφέρουν θλιβεροί ρασοφόροι με σκοπό την διαιώνιση της πνευματικής σκλαβιάς των «πιστών». Πιστοί σε τι ;;; Αποτελούν ή όχι προσβολή προς την Ιερή Πνευματική Οντότητα της Παναγίας, οι γονυκλισίες μπροστά στην .... ζώνη της ;

    Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να κάνει το Ιερατείο business, να εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια και να αποσπά ιδιοκτησίες του Δημοσίου. Είναι σκοτεινός ο ρόλος της πλειοψηφίας των εκπροσώπων του Ιερατείου, δεν λέω της Εκκλησίας, γιατί η Εκκλησία είμαστε εμείς, θα έπρεπε να είμαστε εμείς, αν τουλάχιστον διακρίναμε μηνύματα ειλικρίνειας μέσα στο σκοτεινό καταπιεστικό δόγμα των Ιερατείων, όπως εξελίχθηκε και όπως είναι.

    Το βλέμμα αυτού του ανθρώπου τι σχέση έχει με την υποτιθέμενη αγιοσύνη ενός ηγουμένου ; Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κακό στην ιστορία της Ανθρωπότητας το έχουν πράξει οι Θρησκείες όπως εκπροσωπούνται από τα εκάστοτε Ιερατεία. Έχω διαπιστώσει ότι οι πιο σκληροί και επιθετικοί άνθρωποι είναι οι θρησκόληπτοι.

    Ας μην προσποιούνται λοιπόν ότι υπηρετούν την σχέση του Ανθρώπου με τον Θεό δηλαδή την Πνευματικότητα του Ανθρώπου και την απελευθέρωσή του από τις υλικές επιδιώξεις, οι οποίες δημιουργούν μονοδιάστατους και δυστυχισμένους ανθρώπους. Αυτό δεν επιτυγχάνεται με την δαιμονολαγνεία και την ταυτόχρονη δαιμονοποίηση του ανθρώπινου σώματος, του αληθινού έρωτα, της επιστήμης και της πνευματικής αναζήτησης, ούτε με την αυστηρότητα του Δόγματος που έπλασαν διαχρονικά για να υπηρετεί τα συμφέροντα του εκάστοτε Ιερατείου, εις βάρος της ελευθερίας του Ανθρώπου.

    Σίγουρα δεν επιτυγχάνεται με τις σκοτεινές διαδρομές υπέρογκων χρηματικών ποσών και την ανάμιξη των ρασοφόρων στα πολιτικά δρώμενα. Την ορθή πολιτική της Ελλάδας μια χαρά μπορούν να την καταστρέφουν οι «πολιτικοί», δεν χρειαζόμαστε και τα ιερατεία να συνεπικουρούν σε αυτό.

    Ο ρόλος του Εφραίμ σε σχέση με την Ρωσία ποιος είναι ; Πως μπορεί κάποιος που ακυρώνοντας τον ρόλο του και εκμεταλλευόμενος ταυτόχρονα αυτόν ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο, να λειτουργεί υπέρ των Εθνικών συμφερόντων ; Μπορεί ; Δεν νομίζω.

    Τελικά μήπως ακόμα ζούμε στον Μεσαίωνα ;



    Υ.Γ. Αφιερωμένο στους «χριστιανούς» ρασοφόρους με τις off-shore.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρικα

    (+)(+)(+)(+)(+).Μπραβο και σε εσενα μετα αυτο το παλληκαρι που ακουει στο ονομα Georgia !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά όλα αυτά. Να "ξεβρωμίσουμε την ορθοδοξία που την έχουν μετατρέψει σε μαγαζάκι", αλλά το άλλο μαγαζάκι,(τι μαγαζάκι δηλαδή, "πολυκατάστημα"θα το έλεγα) αυτό που ακούει στο όνομα "Πολιτική" πώς θα το ξεβρωμίσουμε;
    Και η απορία μου (άσχετο):Είναι δυνατόν σε μια σύμβαση το ίδιο πρόσωπο να είναι ταυτόχρονα "πωλητής" και ἁγοραστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Sterg, έχεις την καλημέρα μου και τις θερμότερες ευχές μου για τις γιορτές και το Νέο Έτος 2012.
    Με Υγεία και Δύναμη για εσένα και την οικογένειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Christo καλημέρα. Το Πολυκατάστημα της καταστροφής μακάρι να ξέραμε πώς να το ξεβρωμίσουμε. Αντιστέκεται σθεναρά, ο ένας όροφος κουκουλώνει τις κλεψιές, τις προδοσίες και τις ατιμίες του άλλου, οι εισαγγελείς που παλεύουν να το καθαρίσουν εξορίζονται στο υπόγειο, και εμείς όχι μόνο πληρώνουμε το ενοίκιο αλλά είμαστε εγκλωβισμένοι και κλειδωμένοι μέσα σε αυτό, χωρίς καμία πρόσβαση στα «αγαθά» του, αυτά που εμείς χρυσοπληρώνουμε. Φοβάμαι πλέον ότι δεν θέλει σκούπα, αλλά μπουρλότο.

    Πολλές ευχές για την ονομαστική γιορτή σου και για το Νέο Έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρίκα Κ., ευχαριστώ για τις ευχές. Δέξου και τις δικές μου ευχές για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και δύναμη για αγώνα. Κρατώ σαν σημαία την τελευταία λέξη σου:
    Μπουρλότο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλη μου Ρικα
    Ευχαριστω για τις ευχες σου και εγω ολοψυχα σου ευχομαι μαζι με την οικογενεια σου να δεις την ημερα που επιθυμεις να ξημερωνει επι τελους για αυτη την Πατριδα που το αξιζει ασχετα αν εχει πολλα ζηζανια,αλλοι τα ονομαζουν λαμογια.Εχει και εκλεκτο κοσμο αυτη η Πατριδα.Υπομονη και στους δυο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ όμορφες οι ευχές σου, Φίλε Sterg. Σε ευχαριστώ πολύ, και σε σένα εύχομαι το καλύτερο πάντα. Και στους οικείους σου. Λες να την δούμε αυτήν την ημέρα ; Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα ηρεμήσουμε αν δεν έρθει αυτή η ευλογημένη μέρα της απελευθέρωσης, που, ναι, την αξίζει η Πατρίδα μας.
    Τα λαμόγια πάντα θα υπάρχουν, αρκεί να μην μπορούν, κυρίως να μην τολμούν να εκφραστούν, να μην μπορούν να ορίζουν την ζωή μας. Και να την διαλύουν.

    Η υπομονή είναι μεγάλη αρετή, στην εύχομαι κι εγώ ολόψυχα, ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρή μου έλεγε ότι η υπομονή μπορεί να αποκτάται δύσκολα, αλλά είναι μεγάλο όπλο στην ζωή του ανθρώπου. Τότε δεν καταλάβαινα τι εννοούσε. Τώρα ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ευχαριστώ Christo για τις ευχές σου. Σημαία μας το μπουρλότο και η τιμωρία των ενόχων. Τόση ασυδοσία, τόση προδοσία και τέτοιο θράσος, απλά δεν αντέχονται. Όχι άλλο, όχι πια. Αφού δεν μαζεύονται μόνοι τους, χρέος μας είναι να τους μαζέψουμε εμείς. Το Πως είμαι βέβαιη ότι όσο κι αν αργήσουμε, θα το βρούμε. Αναρωτιέμαι όμως, αυτή η φαινομενική κοινωνική σιωπή και ηρεμία, δεν τους ανησυχεί ;;; Θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.