19/12/11

ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ.Τύμπανα πολέμου στη γειτονιά μας

Λιάνα Μυστακίδου
Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την Μεσόγειο να κινδυνεύει από μεγάλη ανάφλεξη.Μετά την Τουρκία και η Ρωσία βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα. Η  ρωσική στρατιωτική Βάση 102 που βρίσκεται στην Αρμενία βρίσκεται σε θέση μάχης.
Οι οικογένειες των στρατιωτικών απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Όλες οι Βάσεις στην Νότια Οσσετία και  την Αμπχαζία βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα  και  πλοία του Στόλου με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο  Κουζνέτσοφ αναχώρησαν από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το λιμάνι της Ταρσού στη Συρία.


Στρατιωτικές πηγές της Μόσχας πιστεύουν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί ξαφνικά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, για αυτό το λόγο τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα.

Ο Ναύαρχος Βλαντιμίρ Ποπώφ δήλωσε: «Σε περίπτωση επίθεσης εναντίον του Ιράν, ενδέχεται το Αζερμπαϊτζάν με τη βοήθεια της Τουρκίας να επιτεθεί στην Αρμενία και να πλήξει ταυτόχρονα και τις ρωσικές Βάσεις. Η Ρωσία δεν θα λάβει μέρος σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση στο ορεινό Καραμπάχ. Εάν, όμως, η Τουρκία και το  Αζερμπαϊτζάν απειλήσουν την Αρμενία τότε θα είναι αναπόφευκτη η συμμετοχή της Ρωσίας σε μια χερσαία επιχείρηση».

Η Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί. Όλες οι χώρες ετοιμάζονται για πόλεμο. Εμείς , όμως, ασχολιόμαστε με το αν θα παραμείνει αρχηγός του Πασόκ ο Παπανδρέου ή όχι ! Μακάρι όταν ξυπνήσουμε να μην είναι πολύ αργά.

3 σχόλια:

 1. "Ποιοτική" ενημέρωση ως συνήθως...

  Αντε τώρα να πάρεις στα σοβαρά τέτοιους αρθρογράφους οι οποίοι γράφουν στο "πόδι".... για να γράψουν και να δικαιολογήσουν με αυτό το τρόπο το μεροκάματο.

  π.χ. πώς βρέθηκε το Κουζνέτσοφ στην Μαύρη Θάλασσα είναι ένα καλό ερώτημα.
  Εκτός αν πήγε η Μαύρη Θάλασσα στο Κουζνέτσοφ......

  Μετριότητα και ανθυπομετριότητα παντού, όπως σωστά είχε προβλέψει ο αείμνηστος Κονδύλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. -Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βετσέρνι Μούρμανσκ» το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και το αντιτορπιλικό πλοίο «Ναύαρχος Τσαμπανιένκο» ολοκλήρωσαν μόλις προ ημερών την προετοιμασία τους για μακρά αποστολή και τις προβλεπόμενες ασκήσεις στη Θάλασσα του Μπάρεντς στο Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό, ενώ η κάθοδός τους στη Μεσόγειο είχε προγραμματιστεί προ ενός έτους και κατά τις δηλώσεις Ρώσων στρατιωτικών δεν σχετίζεται με τα γεγονότα στη Συρία.

  Ενα άρθρο δεν κρίνεται ποτέ απο ένα σημείο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απλώς λάθος διατύπωση Aegean Hawk το σωστό είναι "Πλοία του στόλου ξεκίνησαν από την μάυρη θάλασσα για να ενωθούν με το ναύαρχος κουσνέτσωφ με προορισμό την Ταρσό της Συρίας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.