17/12/11

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα

MAXHNEWS.COM  Το συγκλονισμό του, τη συμπόνια του, αλλά και τη συμπαράστασή του προς το λαό της Κύπρου που μάχεται να επιβιώσει στη γη των πατέρων του κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, εξέφρασε την Πέμπτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος επισκέφτηκαν σήμερα, με τη συνοδεία τους, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσης, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου και άλλοι επίσημοι.
Στον Τύμβο, μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημερώθηκε για τα ιστορικά γεγονότα που σημειώθηκαν στην περιοχή του κοιμητηρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επισκέφθηκε και τα Φυλακισμένα Μνήματα, την κυπριακή Βαστίλη, τα κελιά των μελλοθανάτων παλικαριών της ΕΟΚΑ και την αίθουσα της αγχόνης, με την οποία οι Αγγλοι κατακτητές έσερναν στον θάνατο τους μεγάλους άνδρες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συγκινημένος δήλωσε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που του δόθηκε ''να επισκεφθεί τα ολοζώντανα αυτά μνημεία του Εθνους μας, τα οποία είναι τεκμήρια πατριωτισμού, απαράμιλλου ηρωισμού και ακαιρεότητας χαρακτήρα των Ελλήνων αγωνιστών''.
http://www.maxhnews.com/content/8879 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.