12/12/11

«Σε ασφαλή χέρια» τα όπλα των λίβυων πρώην ανταρτών

Τα όπλα που εξακολουθούν να κρατούνται από τους λίβυους πρώην αντάρτες δεν αποτελούν "κανένα κίνδυνο" για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Νουαξότ, ένας ανώτερος αξιωματούχος του λιβυκού υπουργείου Άμυνας.
"Αυτά τα όπλα είναι σε ασφαλή χέρια. Δεν αποτελούν απειλή για την σταθερότητα και την ασφάλεια της Λιβύης", δήλωσε ο Γιούσεφ Αχμεντ Αλ Μαγούς, γενικός γραμματέας του Λιβυκού Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μίλησε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών άμυνας των «Πέντε και πέντε» (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα και Πορτογαλία για τη Νότια Ευρώπη, και Αλγερία, Λιβύη, Τυνησία, Μαρόκο και Μαυριτανία για τη Βόρεια Αφρική ).

"Όλοι οι επαναστάτες (πρώην αντάρτες της Λιβύης) τάσσονται ομόφωνα υπέρ της παράδοσης των όπλων αυτών στο κράτος, μετά την απελευθέρωση της χώρας. Η ζωή στη Λιβύη επιστρέφει σταδιακά στο φυσιολογικό", δήλωσε ο Αλ Μαγούς, ο οποίος εκπροσώπησε της χώρα του στη σύνοδο του Νουαξότ.

Επίσης, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλ Μαγούς αντέκρουσε τους ισχυρισμούς περί της ύπαρξης "τζιχαδιστών και πιθανολογούμενων τρομοκρατών" στους πρώην αντάρτες και το Λιβυκό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (CNT).
http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.