12/12/11

Ο άλλος, σάπιος και διεφθαρμένος πυλώνας, αυτός των βουλευτών, προσπαθεί να βάλει "φύλλο συκής"!

Αντιδράσεις για τις διεκδικήσεις αναδρομικών από πρώην βουλευτές
Εντονες αντιδράσεις πυροδοτεί η διεκδίκηση αναδρομικών εκατομμυρίων ευρώ από πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ορισμένοι εξ αυτών έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι έχουν παραιτηθεί των σχετικών διεκδικήσεων, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ενωσης τέως βουλευτών απέδωσε το όλο θέμα σε «παιχνίδι» των δικαστικών.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ενωσης τέως βουλευτών, Αριστείδη Τσιπλάκου, σύμφωνα με τον οποίο όλοι οι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν τα χρήματα των αναδρομικών, δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση. Ο ίδιος απέδωσε το θέμα που έχει δημιουργηθεί, σε πιέσεις δικαστικών, ώστε μη βγάλουν τις σχετικές αποφάσεις, καθώς όπως σημείωσε, ο Νόμος και το Σύνταγμα λειτουργεί ενιαία για δικαστικούς και βουλευτές[Βλέπε άρθρο] .
«Δεν θα υποδείξω σε κανέναν τι πρέπει να κάνει. Είμαι υποχρεωμένος όμως να πω -διότι αυτό αφορά την προσωπική μου στάση σε διάφορα ζητήματα- ότι τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει, που πραγματικά υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κοινωνία, κανένας δεν έχει δικαίωμα να προκαλεί με τέτοιου είδους διεκδικήσεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.
«H νόμιμη άσκηση του δικαιώματος αυτών που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση αναδρομικών αυξήσεων των μισθών τους, δεν τους απαλλάσσει από την ηθική καταδίκη της ενέργειάς τους, η οποία προκαλεί και βαίνει σε ευθεία αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σιωπηρή σύμπραξη της ΝΔ απέφυγε τρεις φορές να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων διεκδικούν αναδρομικά.
Υπενθύμισε συγκεκριμένα τις από 9/5/2011 και 30/5/2011 ερωτήσεις που είχε καταθέσει στους τότε Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών αλλά και τις δυο επιστολές που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, ζητώντας την άμεση δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων των βουλευτών. Η από 30/5/2011 ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε ως επίκαιρη ερώτηση στις 3/8/2011.
Όπως σημείωσε σε δήλωσή του, οι τότε ενέργειές του «δεν καρποφόρησαν, αφού τόσο ο τότε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πεταλωτής στην συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης όσο και Πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος επικαλέστηκαν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, καθιστώντας σαφές ότι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρης ουδέποτε δήλωσε ότι δύναται βάσει δημοσίου συμφέροντος να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των βουλευτών και διαψεύδοντας τις δηλώσεις του κ. Καραβοκύρη στις 28-5-20111 στην εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'', ότι είναι έτοιμος να δώσει τα ονόματα αρκεί να το ζητήσει η Βουλή και η κυβέρνηση».
Ο κ. Παπαδημούλης είχε επικαλεστεί την γνωμάτευση του κ. Σταθόπουλου, πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και νομικού, που δήλωσε ότι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος δύναται να καμφθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα βέλη του και κατά της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι «αρωγός στην άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των βουλευτών για ένα ζήτημα το όποιο σκανδαλίζει την ελληνική κοινή γνώμη, στάθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση. Η οποία σιώπησε εκκωφαντικά και απέφυγε οποιαδήποτε ενέργεια προς την δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα εξέθεταν στην κοινή γνώμη και τους δικούς της βουλευτές».
Για προκλητική και αδικαιολόγητη πράξη, «σε μια περίοδο που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας βλέπει με βίαιο τρόπο να μειώνεται το βιοτικό επίπεδο των πολιτών», κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία.
Καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να παραιτηθούν άμεσα από την περαιτέρω διεκδίκηση των αναδρομικών, κλείνοντας οριστικά το θέμα.
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά την τυπική δυνατότητα κάποιων πρώην βουλευτών να εγείρουν αγωγές και να ζητάνε την εξίσωσή τους με τις αποδοχές των δικαστών είναι απαράδεκτη.
«Είναι ενέργεια σε απόλυτη αναντιστοιχία και αντίθεση με την οικονομική κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα του ελληνικού λαού», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.
Όπως υποστηρίζει, «το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν όσοι έχουν εγείρει αγωγές είναι να παραιτηθούν από το δικαίωμά τους».
«Πέραν τούτου και το κόστος της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος είναι εξαιρετικά υψηλό και πρέπει δραστικά να μειωθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Την ίδια ώρα πάντως, ο ένας μετά τον άλλο, πρώην βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι παραιτούνται ή έχουν ήδη παραιτηθεί κάθε διεκδίκησης αναδρομικών.
Με γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί και δεν τον αφορά η όποια διεκδίκηση βουλευτών και πρώην βουλευτών αναδρομικών, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομα του σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν χρήματα από το ελληνικό δημόσιο.
«Από τις αρχές του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από τη Βουλή των Ελλήνων και μένω έκπληκτος για το γεγονός ότι περιλαμβάνεται το όνομα μου σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά», επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, διευκρίνισε πως έχει παραιτηθεί των αναδρομικών των βουλευτών:
«Εδώ και πολύ καιρό, με δεδομένο ότι δεν επιθυμώ καμία αποζημίωση, εκτίμησα ότι δεν πρέπει να συνεχισθεί αυτή η διαδικασία και έδωσα έγγραφη εντολή στο δικηγόρο μου να προβεί στις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να παραιτηθεί από τη σχετική αγωγή», τονίζει.
Ανάλογη δήλωση έκανε και ο κ. Πέτρος Δούκας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι έχει δώσει εντολή να μην υπάρξει καμία διεκδίκηση αναδρομικών και ότι δεν υπάρχει ουδεμία παρόμοια διεκδίκηση εκ μέρους του [Βλέπε άρθρο] .
Την κατηγορηματική δήλωση ότι έχει παραιτηθεί από τη δικαστική διεκδίκηση των όποιων αναδρομικών ποσών του αναλογούν, έκανε και ο Θεόδωρος Κατσανέβας.
Μάλιστα, ο κ Κατσανέβας πρότεινε «για να αποφεύγονται -όπως σημειώνει-οι εύκολες γενικεύσεις»,να διερευνηθεί η οικονομική κατάσταση των βουλευτών, υπουργών, επικεφαλής Δημόσιων φορέων, πριν και μετά την εμπλοκή τους στις θέσεις αυτές.
«Από την πρώτη στιγμή, διότι έγιναν μαζικές αγωγές - "φασόν", ήταν ένα νόμιμο δικαίωμα να το κάνουν οι συνάδελφοι αυτό, όπως και εγώ. Από την αρχή, όμως, από το πρώτο δευτερόλεπτο, όταν είδα τι γίνεται, αρνήθηκα να συμμετάσχω. Δεν ήθελα και δεν θέλω ούτε τις αξιώσεις από αυτή τη νόμιμη, βρε παιδιά, προσφυγή! Όμως, δεν το θυμήθηκα τώρα», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πέτρος Μαντούβαλος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα.
Πηγή

8 σχόλια:

  1. Μήπως μετά την ψήφο μας να αρχίσουμε να τους δίνουμε τα @ρχίδι@ μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τους χαιρόμαστε,τόσο εμείς όσο και τα κόμματα τους,ειδικά αυτοί που συνεχίζουν να τους στηρίζουν.

    Τώρα θυμήθηκαν να παραιτηθούν οι περισότεροι.

    Αυτή η αθλιότητα δεν δικαιολογεί οριστική διαγραφή απο τα κόμματα τους,και καταδίκη των απαιτήσεων;

    Το νόμιμο είναι και ηθικό;

    Οι περισότεροι απο αυτούς άσκησαν εξουσία,με τον ίδιο τρόπο σχεδόν.

    Καταλάβατε τώρα γιατί γράφω τόσο καιρό σε κάποιους φίλους εδώ μέσα που υποστηρίζουν ακόμη τη ΝΔ,ότι τον Καραμανλή δεν τον έριξαν ΜΟΝΟ οι άλλοι,πρώτα απ'όλα τον έριξαν με τέτοιες συμπεριφορές οι στελεχάρες του κόμματος,αλλά και αυτός δεν φρόντισε να τους στείλει σπίτι τους,εσωκομματικές ισοροπίες βλέπεις.

    Καλή χώνεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους ότι ήταν δυνατόν να πάρουν το πήραν,και με το παραπάνω.

    Αυτό το λίπος που υπάρχει στον πολιτικό αλλά και στον παραπολιτικό κόσμο πότε θα το κόψουν πραγματικά;

    Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει,μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια και εχεμύθεια,αλλά εσείς συνεχίστε να πιστεύετε ότι απο μόνοι τους θα ξεβρωμίσουν τον τόπο,να αυτοκτονήσουν δηλαδή....

    Είδατε ποτέ κανένα εγκληματία να πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα και να βάζει μόνος του χειροπέδες; ΑΝ είδατε πείτε και εμένα,όχι τίποτα άλλο αλλά να ελπίζω και εγώ σαν και εσάς...

    Και ας μας πήδηξαν πατόκορφα,τα κόμματα να είναι καλά και όλα τα άλλα να πάνε στο διάολο.

    Αν αυτό δεν είναι ραγιαδισμός τότε τι είναι;;;;;

    θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για αυτά που τους επιτρέψαμε να κάνουν στην Πατρίδα μας,και τους το επιτρέπουμε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα ελεεινά υποκείμενα δεν είναι ότι δεν φοβούνται τίποτα, δεν ντρέπονται και από πάνω και βέβαια δουλεύουν και τον κόσμο όλο, λέγοντας φανερά ψέματα του τύπου ''έχω δηλώσει τις προθέσεις μου''.
    Από την άλλη τα κόμματά τους, που επιβάλλουν για το παραμικρό κομματική πειθαρχεία, κατά παράβαση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, αδυνατούν να συνετίσουν τους βουλευτές τους και στο κάτω κάτω να προστατεύσουν το κόμμα τους από τον ευτελισμό.
    Αυτά πρέπει να τα ξαναδούμε όλοι μας, εν όψει των μελλοντικών εκλογών και να πάψουμε επιτέλους να ψηφίζουμε ηλιθίως και ηλιθίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >ΑναδρομικάζητούνπρώηνβουλευτέςΑναδρομικά ζητούν 110 πρώην βουλευτές<

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΚΝΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥΣ. ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΘΡΑΣΗΜΙΑ ΣΑΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΕΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η επιτροπή σοφών μεγαλούργησε
    Η επιτροπή σοφών μεγαλούργησε. Κυοφορούσε μήνες και μήνες, χαριεντίστηκε με υπουργούς και
    γραμματείς και τελικά έτεκε εκτρωματικό ον. Το αντικοινωνικό έργο της θεσμικής πλέον
    κατάργησης του εθνικού συστήματος υγείας.
    Μνημόνιο για την δημόσια υγεία, σε ένα ΕΣΥ ήδη απόλυτα ενταγμένο στην μνημονιακή λογική και
    λειτουργία, μετά τις επεμβάσεις του υπουργού υγείας.
    Τι θα απομείνει μετά από αυτό;
    Η στάχτη των κοινωνικών παροχών, τα αποκαΐδια της κοινωνικής πολιτικής και της δημόσιας
    υγείας.
    Έγινε επιτέλους ένα θαύμα. Μίλησαν, με το μανδύα της σοφίας και οι πανεπιστημιακοί και τα
    μεγαλοκλασσάτα ιατρικά στελέχη. Ως τώρα, δυο χρόνια εφαρμοσμένης αντικοινωνικής πολιτικής
    στην υγεία και στην χώρα που ζούμε, δεν ήταν ικανά να εγκαλέσουν και να κινητοποιήσουν τα
    μεγάλα μυαλά της Ιατρικής Επιστήμης. Χρειαζόταν μια επίφαση σοφίας και φυσικά μια σοβαρή
    αμοιβή για να ακούσουμε τη γνώμη των δασκάλων μας.
    Μέχρι τώρα βωβός κινηματογράφος, ανελέητη καταστρεπτική σιωπή στα άδυτα της σοφίας και
    της ιδιωτικής ιατρικής εντός νοσοκομείων. Δεν αρκούσε, όμως, μόνο η σιωπή για να συγκαλυφθεί
    το κοινωνικό έγκλημα.
    Επιστρατεύτηκε και η ενεργητική θέση για να το νομιμοποιήσει.
    Δεν αρκεί η πώληση κλινών, θα πουλήσουμε ολόκληρες κλινικές. Δεν αρκεί η πώληση κλινικών, θα
    πουλήσουμε και ολόκληρα νοσοκομεία. Θα πουλήσουμε και την μάνα μας αν χρειαστεί να
    αρέσουμε στην Τρόικα. Γιατί την αξιοπρέπειά μας την έχουμε από καιρό ξεπουλήσει και δεν την
    έχουμε πια διαθέσιμη για συναλλαγή.
    Εισάγουν τον προϋπολογισμό ανά τμήμα, βάζοντας τον λειτουργό υγείας να διαλέγει σε ποιόν
    άρρωστο (;) θα επενδύει και θα ξοδεύει, ώστε το κόστος λειτουργίας του τμήματος του να μην
    υπερβαίνει το διαθέσιμο ποσό. Γιατρός από εδώ και ύστερα θα σημαίνει και δήμιος για τον
    άρρωστο.
    Θα σημαίνει το εκτρωματικό χέρι της φυσικής επιλογής. Ότι αφήνει ζωντανό η πείνα, η ανεργία, η
    έλλειψη στέγης και ο κοινωνικός αποκλεισμός, θα το αποτελειώνει η δημόσια υγεία με τους
    λειτουργούς. Διαφορετικά θα τιμωρείται με μείωση αποδοχών, στασιμότητα και αποπομπή από
    το σύστημα, αφού επι της ουσίας η θέση του θα είναι υπό αίρεση.
    Ο κορμός του εθνικού συστήματος υγείας, το βασικό του συστατικό, ότι είναι το στάρι για το
    ψωμί, ότι υπερασπίζεται την ανάγκη του αρρώστου και του έντιμου λειτουργού, ο θεσμός
    πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης θα θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους και της οικονομίας
    της αγοράς.
    Ντροπή κύριοι, ντροπή που λέγεστε ακόμη δάσκαλοι. Ντροπή που υπάρχετε και νομιμοποιείτε τις
    ζωές σας, μόνο για να υπηρετείτε οικονομικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Ντροπή που ως
    τώρα δεν βγήκατε να μιλήσετε για τίποτα..
    Ούτε για την επιβολή εισιτηρίου στην δημόσια υγεία, ούτε για την ποιότητα των υλικών στα
    νοσοκομεία, ούτε για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, ούτε για την εξάντληση του
    υγειονομικού δυναμικού των νοσοκομείων με τις 80 ώρες εργασίας ανά εβδομάδα, ούτε για τα
    νεκρά μωρά που τα παρακρατεί το σύστημα μέχρι να πληρώσει ο άτυχος ανασφάλιστος γονιός,
    ούτε για τον τοκετό που πληρωνόταν από τις γυναίκες, ούτε για την εφαρμογή του κλειστού
    νοσηλίου στα νοσοκομεία χωρίς συμβάσεις από τα ταμεία, ούτε για την επιβολή των δεικτών
    απόδοσης στο θεμελιωδέστερο ανθρώπινο δικαίωμα, ούτε για την εμπορευματοποίηση στην
    δημόσια υγεία.
    Τι να την κάνει μια κοινωνία τέτοια σοφία και τέτοια γνώση; Όταν η επιστήμη και η σοφία δεν
    υπηρετούν την κοινωνία και τον άνθρωπο δεν έχουν καν λόγω ύπαρξης. Δεν έχετε λόγω ύπαρξης
    κύριοι.
    Ειρήνη Νταουντάκη
    Νεφρολόγος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για δές κάτι φτωχούληδες, "ριγμένους" στις αμοιβές!
    Συνέστησαν εαυτούς αρκούντως, αλλά σίγουρα δεν τους νοιάζει, γιατι μάλλον ξέρουν ότι δεν το ξαναβλέπουν το έδρανο.
    Αρα, σου λέει "ό,τι αρπάξουμε".
    Αμάν βρε παιδιά, τι να τα κάνετε πιά, μαζί σας θα τα πάρετε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελίνα

    Αν κρίνω απο τις ικανότητες τους στην οικονομία,τότε σίγουρα δεν θα τους φτάσουν ούτε για ένα τρίμηνο.

    ΥΓ
    Άκουσε κανένας να λέει τίποτα η τρόικα για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.