27/12/11

Πέρες: Έχουμε την απάντηση στην ιρανική πυρηνική απειλή

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει τις "απαντήσεις" για την ιρανική πυρηνική απειλή, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί ένα "πρόβλημα για όλον τον κόσμο" και όχι μόνο για το εβραϊκό κράτος.

"Το Ισραήλ έχει τις απαντήσεις για το ιρανικό πρόβλημα. Αλλά είναι ευθύνη όλου του κόσμου η επίλυσή του. Αυτό δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε μονοπώλιο του Ισραήλ", εκτίμησε ο Πέρες στην
ετήσια διάσκεψη των πρεσβευτών του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος τόνισε ότι το δόγμα της λεγόμενης "
σκόπιμης αβεβαιότητας" του Ισραήλ για τα πυρηνικά είναι ένα "αποτελεσματικό" μέτρο αποτροπής κατά της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με το δόγμα αυτό το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT),
δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ποτέ ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Σύμφωνα με ξένους εμπειρογνώμονες, το εβραϊκό κράτος διαθέτει
200 έως 300 πυρηνικές κεφαλές που έχουν σχεδιαστεί χάρη σε έναν αντιδραστήρα που βρίσκεται στην Ντιμόνα στην έρημο της Νεγκέβ (νότιο Ισραήλ). Το Ισραήλ δηλώνει ότι η μονάδα της Ντιμόνα, που κατασκευάστηκε πριν από περίπου 40 χρόνια, είναι ένα ερευνητικό κέντρο.

"Το Ισραήλ έχει τις δυνατότητες αποτροπής, πραγματικές ή όχι. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι υπάρχει στη Ντιμόνα, αλλά πρέπει να πω ότι οι φαντασιώσεις και οι υποψίες των χωρών της Μέσης Ανατολής για το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την αποτροπή του Ισραήλ", σημείωσε ο κ. Πέρες.


"Η απόφαση του Ισραήλ ήταν αρκετά σοφή να διατηρήσει μια πολιτική αμφισημίας όλα αυτά τα χρόνια", πρόσθεσε.


Ο πρόεδρος Πέρες, όπως και άλλοι ισραηλινοί ηγέτες, πρόσφατα άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν αποκλείει τη στρατιωτική επιλογή κατά του Ιράν.


Η
Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεσή της στις υποψίες των Δυτικών σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη, παρά τις διαψεύσεις της, έχει εργαστεί για την κατασκευή ενός πυρηνικού όπλου.
http://www.nooz.gr

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή το Ισραήλ αποφάσισε ότι το Ιράν πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσει στην εποχή των σπηλαίων,και ο άλλος ο ψυχάκιας ο Αχμαντινετζάντ άλλο που δε θέλει να αρχίσει τα πυροτεχνήματα.

    Με τη συμπεριφορά τους οι δύο ηγεσίες δείχνουν πόσο επικίνδυνες είναι,παίζουν με τη φωτιά σαν παιδιά,μόνο που στην περίπτωση τους θα καούμε και εμείς απο την ανευθυνότητα τους.

    Κάποιος να τους σταματήσει,και τους δύο τρελούς που παίζουν με τα πυραυλάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παύλος Φωτίου
    Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτουν δύο πολύ ενδιαφέροντα διεθνοδικαιϊκά ζητήματα: Α) εάν υφίσταται «δικαίωμα» του Ιράν να ασκείται μέσα στο Στενό Διεθνούς Ναυσιπλοΐας του Ορμούζ, όταν αυτό δεν συνάδει με το γράμμα και το πνεύμα των διατάξεων της Συμβάσεως του ΟΗΕ 1982, για το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης, που την έχει κυρώσει μάλιστα το Ιράν, και όταν με την άσκηση αυτού του δικαιώματος περιορίζεται το καθεστώς του «πλου διελεύσεως» (transit passage), το οποίο σημειωτέον δεν μπορεί να αναστέλλεται ποτέ, ούτε και προσωρινά, ούτε και σε περίπτωση ενόπλου συγκρούσεως για τα πλοία και αεροσκάφη των ουδετέρων στην σύρραξη Κρατών, και το Β) κατά πόσο νομιμοποιείται δικαιοδοσία του Ιράν να ελέγχει και να επιθεωρεί τα εμπορικά πλοία άλλης σημαίας έξω από την χωρική του θάλασσα (όταν δεν έχουν καταδιωχθεί νομίμως λόγω παραβάσεως κανόνων του διεθνούς δικαίου μέσα στην χωρική του θάλασσα), απλώς και μόνο για λόγους ασφαλείας του, οπότε μπορεί να θεμελιωθεί ότι παραβιάζονται βασικές διατάξεις της υπόψη Συμβάσεως για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.
    Στα Στενά του Ορμούζ, έχουν δοκιμασθεί και τα δύο προαναφερθέντα νομικά ζητήματα κατά τον πόλεμο Ιράκ-Ιράν την δεκαετία ’80, με πολλές πτυχές και επιπτώσεις στην ναυτιλία, με παρεμβάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Αμερικανικών, τότε Σοβιετικών και Ευρωπαϊκών Ναυτικών Δυνάμεων και έχει αναπτυχθεί εκτεταμένη βιβλιο-αρθρογραφία, ώστε η ανάλυσή τους εδώ να απαιτεί συγγραφή νομικής πραγματείας και ουσιαστικώς να εκφεύγει του αυστηρά ενημερωτικού χαρακτήρα, που ορθώς ο Δρ. Δρούγος, θέλει να σημειώσει με την ανάρτησή του, ενώ από την άλλη πλευρά εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο διεθνοδικαιϊκής νομικής πρακτικής, αλλά και εξελίξεων στην περιοχή.
    Unlike · · 31 · 18 hours ago ·
    You and 2 others like this.
    1 share

    Triantafyllou Stergios Δεν νομιζω οτι σε τετοια κρισιμα θεματα μεγαλων ανακαταταξεων και αγνωστου αποτελεσματος οτι λαμβανεται υπ οψιν το Διεθνες Δικαιο.Αυτο λαμβανεται υπ οψιν μονο επιλεκτικα απο τον επιτιθεμενο για να εδραιωσει την επιθεση του που συνηθως ειναι αιφνιδιαστικη και μετα προσπαθει να την φορμαρει στο "Δικαιο" για να την νομιμοποιησει.
    a few seconds ago · Like

    ΥΓ
    Καλεστε αυτον τον ανθρωπο ,κ.Παυλο Φωτιου, να σχολιαζει ξανα εδω οπως και παλαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sterg
    η πόρτα μας είναι ορθάνοιχτη στον κ. Φωτίου.
    Το ξέρει ότι τον θεωρούμε φίλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά.
    Κύριοι όταν οι νόμοι γίνονται λάστιχο,τότε δεν υπάρχουν νόμοι, αλλά δικαιολογίες από αυτούς που τους παραβιάζουν.
    Όσο ισχυρά είναι τα συμφέροντα,άλλο τόσο είναι οι μαφιόζικες μέθοδοι.
    Είτε σε Κρατικό επίπεδο είτε διακρατικό.
    Το παν είναι η μεθοδολογία.
    Όταν οι πολιτικοί φέρονται σαν μαφιόζοι,άνετα μπορούν αυτή τους την συμπεριφορά,να την ονομάσουν νόμιμη.
    Πάντα έτσι είναι και έτσι θα είναι.
    Η φάση αυτή που περνάμε είναι απίστευτη.
    Η προδοσία τραγικά πολυπρόσωπη.
    Η Ατιμωρησία εξασφαλισμένη.
    Το θέμα είναι ότι όταν ο Ελληνικός λαός αντιδράσει,αν θα είναι αργά,η ζημιά θα έχει γίνει από τους συνωμότες,Κυβερνήτες του σήμερα.
    Δεν γνωρίζω πολλά από ιστορία του Ελληνικού έθνους,είμαι όμως βέβαιος ότι.
    Μεγαλύτερη συνωμοσία κατά του Ελληνικού λαού δεν έχει ξαναγίνει.
    Τα δεδομένα της,είναι αυταπόδεικτα,και τόσα πολλά.
    Που οι δικαστές σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι απαραίτητοι.
    Για τους προδότες.
    Ο Εφιάλτης ένας,σήμερα είναι αμέτρητοι.
    Που πάμε??????????τελικά.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.