27/12/11

Τα γυρίζει τώρα ο Μεσούτ Γιλμάζ

O Mεσούτ Γιλμάζ, μετά το ατύχημα στο Σουσουρλούκ (3-4 Νοεμβρίου 1996), έδωσε εντολή ως πρωθυπουργός να διερευνηθεί το τεράστιο θέμα της δράσης των παρακρατικών και μαφιόζικων μηχανισμών υπό τη σκιά και προστασία του τουρκικού κράτους. Μετά από λίγες ημέρες (24 Νοεμβρίου 1996), ευρισκόμενος στη Βουδαπέστη, δέχτηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε από παρακρατικούς της συμμορίας των Γκρίζων Λύκων (φώτο), για να σταματήσει τις ενέργειες αποκάλυψης και αποκαθήλωσης του ελεγχόμενου από την Τσιλέρ βαθέος κράτους. Τώρα, δυο ημέρες μετά τη δήλωσή του για εμπλοκή του τουρκικού κράτους στις πυρκαγιές των ελληνικών δασών, ανασκευάζει και αρνείται ότι δήλωσε κάτι τέτοιο. Να υποθέσουμε ότι δέχτηκε και πάλι επίθεση, αυτή τη φορά άλλου τύπου; 
Μετά το μεγάλο θόρυβο που δημιουργήθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ και τις ανακοινώσεις όλων των ελληνικών κομμάτων για το θέμα της εμπλοκής του τουρκικού κράτους στις πυρπολήσεις ελληνικών δασών, ο Μεσούτ Γιλμάζ έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση στο Πρακτορείο Ανατολή:

"Το θέμα προέκυψε εξ ολοκλήρου από μια παρανόηση. Σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχα με τον κύριο Ενβέρ Αϋσεβέρ (Enver Aysever), απαντώντας σε ερώτημα για τις περιπτώσεις που ισχύει το λεγόμενο κρατικό απόρρητο, απάντησα ότι αυτό ισχύει σε περιπτώσεις που σχετίζονται με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα το θέμα των εκτιμήσεων που υπήρχαν (στο τουρκικό κράτος, σ.τ.μ.) για εμπλοκή της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας στις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στα δυτικά παράλια της Τουρκίας τη δεκαετία του 1990. Τότε είχαμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διάδοση και αναμετάδοση τέτοιων πληροφοριών, που δεν ήταν τεκμηριωμένες, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Όπως γίνεται αντιληπτό, το θέμα αφορούσε τις πυρκαγίες στα δάση της Τουρκίας και όχι της Ελλάδος. Στο θέμα αυτό δεν υπήρχε ζήτημα χρήσης μυστικών κονδυλίων. Αν διαβάσει κανείς το περιεχόμενο της συνέντευξης, θα αντιληφθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την επικεφαλίδα που χρησιμοποιήθηκε.
Κρίθηκε σκόπιμο να γίνει αυτή η διευκρίνηση στην κοινή γνώμη, για να μην δοθεί η δυνατότητα για λάθος εκτιμήσεις"!
Ο νοών νοείτω!

15 σχόλια:

  1. Ασχέτως απο την δήλωση και την ανασκευή της η ασθένεια Ερντογάν φαινεται να είναι σοβαρή.Εχουν ανοίξει οι ασκοί του αιόλου και δυστυχώς η εμπειρία παλαιότερων ετών δείχνει ότι η Τουρκία πάντα εξωτερικεύει την κρίση που αναπτύσεται στο εσωτερικό της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται κε Γιλμάζ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ και ΠΑΡΑΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γίνεται να διορθωθεί η εμφάνιση των ημερομηνιών.Παρατηρείται εδώ και καιρό, αλλες ημερομηνίες να αναφέρει το άρθρο, και όταν κάνεις κοπι πέϊστ, εμφανίζονται άλλες.
    πχ λέει 9-0 Νοεμβρίου 7572
    και μετα την αντιγραφή και επικόλληση
    (3-4 Νοεμβρίου 1996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δήλωση-ομολογία Γιλμάζ και η υπόθεση της προφυλάκισης του ηγούμενου Ευφραίμ έδωσαν σημαντική ανάσα στην κυβέρνηση Παπαδήμου και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα.

    Καί στις δύο περιπτώσεις ο γνώριμος πλέον δάκτυλος των ΗΠΑ έκανε το θαύμα του....

    Ξαναγίνομαι γραφικός,δεν πειράζει όμως.

    Αυτά,για όσους θυμούντε ακόμη τις ανέλπιστες ανάσες που έδωσαν στην προδοτική κυβέρνηση οι κουκουλοφόροι,οι του ΠΑΜΕ,και το περίφημο δημοψήφισμα,για το οποίο μόνο οι Αμερικανοί δεν αιφνιδιάστηκαν και που λειτούργησε όπως όλοι γνωρίζουμε.

    Με τις υγείες μας.

    Απο προπαγάνδα άλλο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι την Κρήτη είχαν φτάσει οι Τούρκοι πράκτορες-εμπρηστές

    Από προχθές που κυκλοφόρησαν οι δηλώσεις Γιλμάζ, διερωτόμουν τι σκοπιμότητα μπορεί να έχει να κατηγορεί (ενοχοποιεί) την χώρα του; Ήμουν βέβαιος ότι κάπου παρακάτω θα ανασκεύαζε, όπως και έγινε, διαφορετικά θα μπορούσε να είχε τραβήγματα και με την Δικαιοσύνη της χώρας του.

    Στο παραπάνω άρθρο, οι δηλώσεις του πτέραρχου ε.α. και πρώην υφυπουργού αμύνης κ. Αποστολάκη, ίσως δίνουν κάποια απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δὲν μᾶς εἶπε καὶ κάτι νέο. Οἱ ἑλληνικὲς ἀρχὲς δ
    εν εἶχαν πιάσει τὴν δεκαετία τοῦ 1990 κάτι τούρκους ἐμπρηστὲς στὴν Ρόδο;
    Αὐτὸ ποὺ ἔκανε ὁ κ. Γιλμάζ εἶναι ὅτι γκρέμισε τὸν μύθο τῶν οἰκοπεδοφάγων καὶ χάλασε τὴν σούπα τῆς ψευδο-ἑλληνοτουρκικῆς φιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρήστο,

    >Καί στις δύο περιπτώσεις ο γνώριμος πλέον δάκτυλος των ΗΠΑ έκανε το θαύμα του....<

    Όποιος αναίτια βλέπει (εκτός κι αν μπορείς πειστικά να εξηγήσεις) αμερικανικούς δακτύλους πίσω ... από κάθε τι, ναι, κινδυνεύει να θεωρηθεί γραφικός. Κακό αυτό το χούι της ράτσας μας, να θέλει να βλέπει πίσω από κάθε κακό Αμερικανούς, Γάλλους, Άγγλους, Εβραίους, Αριανούς και δεν ξέρω τι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nativist

    Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να πιστεύουμε ακόμη ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο δίχως βοήθεια.

    Δεν θεωρώ αναγκαίο να κατέχω στοιχεία για να σχηματίσω μια γνώμη,ή ακόμη και να την καταθέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο,

    >Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να πιστεύουμε<

    Άλλο "πιστεύουμε" και άλλο ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ήτοι κατέχουμε στοιχεία, έστω ενδείξεις, κάποια λογική βάση. Τα πιστεύω ανήκουν στον προσωπικό κόσμο του καθενός. Αν δεν έχεις επιχειρήματα, η άποψή σου δεν έχει βαρύτητα. Το καταλαβαίνεις αυτό, έτσι;

    >Δεν θεωρώ αναγκαίο να κατέχω στοιχεία για να σχηματίσω μια γνώμη,ή ακόμη και να την καταθέσω<

    Εγώ, ναι. Άλλως γράφω ότι "ίσως", "υποψιάζομαι", "έχω την αίσθηση ότι", "νομίζω" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nativist

    Άλλως γράφω ότι "ίσως", "υποψιάζομαι", "έχω την αίσθηση ότι", "νομίζω" κλπ.

    Έτσι έγραφα αλλά κάποιος με ειρωνεύτηκε για αυτό,και το περιόρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνήθως , μπορεί να κάνω καί λάθος, o έχων στοιχεία και αποδείξες σε τέτοια θέματα ή είναι ο αυτουργός ή ο αντίπαλος ή ο μελλοντικός νεκρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήστο,

    Προσωπικά, γράφω αυτό που πρέπει να γράφω, χωρίς να με απασχολεί τι λένε οι άλλοι.

    Χριστίνα,

    Δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Διαφορετικά, ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι του κατέβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα χρόνια σου πολλά - εξαφανίστηκες για να γλυτώσεις το κέρασμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ειναι γνωστο και χιλιοειπωμενο απο οσους εχουν ασχοληθει εστω και ελαχιστα με το θεμα των πυρκαγιων. Το εχω γραψει ξανα και αντιμετωπισα την γνωστη βλακωδη απαντηση "ναι ναι οι Τουρκοι τα φταινε ολα" . Δεν ειναι δυνατον να αναβουν την ακριβως καταλληλη στιγμη 80 και 100 εστιες φωτιας , χωρις να υπαρχει εμπλοκη ξενου τμηματος προφανως με την βοηθεια εντοπιων συνεργατων . θυμηθειτε την δηλωση για ασυμμετρες απειλες στις φωτιες του 2007 . Να θυμηθουμε και την αντιδραση του μιντιακου στερεωματος για να κατανοησουμε καλυτερα ποιοι ειναι οι εντοπιοι συνεργατες καθε Τουρκου , Σκοπιανου , Αλβανου , Πακιστανου , Ζουλου η και Απατσι πρακτορα που ενεργει στην Ελλαδα . Πρεπει να ξυπνησουμε ως πολιτες . Να ξεσηκωθουμε ατομικα και να ενεργοποιηθουμε . Τα δαση δεν μπορει να τα προστατεψει κανεις αλλος εκτος απο τους εθελοντες . Οσο αυξανεται το δυχτι των εθελοντων , θα μειωνονται οι φωτιες .
    Εγω προσωπικα κλεβω χρονο απο την οικογενεια για να κανω το καθηκον μου . Οχι πολυ . Μερικες ωρες . Αν αυτο το καναμε ολοι , δεν θα μιλουσαν οι βρωμοτουρκοι για φωτιες . Δυστυχως ειμαστε δεκαδες η και εκατονταδες , ενω θα επρεπε να ειμαστε χιλιαδες .
    Ζητω η Ελλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω μαζί σου Nativist άλλωστε γι αυτό όταν εξέφρασα την άποψη μου είπε ότι μπορεί και να κάνω λάθος....

    Ανακόντα ευχαριστώ πολύ , όσο για το κέρασμα στην ανάρτηση που μου μίλησες περί Ασπεν σου έστειλα κέρασμα δεν το είδες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.