11/12/11

Η διαφθορά στα κόμματα: Ήγγικεν η ώρα - Θαρσείν χρή!

Το τέρας της διαφθοράς
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως πολιτικό πρόσωπο είναι το σύμβολο του νεποτισμού και της αναξιοκρατίας, ενώ το όνομα της ίδιας και του αδελφού της, Κυριάκου, είναι ταυτισμένο με την υπόθεση της SIEMENS, όχι μόνο λόγω τηλεφωνικών κέντρων, λοιπών ηλεκτρικών συσκευών και όμορων οικοπέδων! Παρόλα αυτά, η κυρία Μπακογιάννη και το κόμμα της, το οποίο, παρά την αρνητική στάση των ψηφοφόρων προς τα μεγάλα κόμματα, δημοσκοπικά δείχνει ότι δεν μπαίνει στη βουλή, τις τελευταίες ημέρες έκανε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα πολιτική πρόταση.
Μια πρόταση που αν γίνει αποδεκτή και υλοποιηθεί, είναι δυνατόν να οδηγήσει στην κάθαρση το πολιτικό τοπίο, που άνετα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς «βούρκο», στον οποίο έχει παγιδευτεί η χώρα και το έθνος. Μιλάμε για την πρόταση της κ. Μπακογιάννη να απαγορευθεί η δανειοδότηση των κομμάτων από τις τράπεζες με νομοθετική ρύθμιση.
Θα πει κανείς ότι ίσως η κ. Μπακογιάννη έχει αποταμιεύσει λεφτά από την εργασία της, με τα οποία θα χρηματοδοτήσει το δικό της κόμμα, και γι’ αυτό κάνει αυτήν την πρόταση. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα της προέδρου -άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου γαρ- εμείς οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πρόταση είναι άκρως ενδιαφέρουσα και θα ήταν ακόμα πιο εθνοφελής αν ζητούσε την πλήρη απαγόρευση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.
Για την αθλιότητα αυτή, ούτε μια παραίτηση. Τί μπορεί να περιμένει η ελληνική κοινωνία, όταν οι δωρολήπτες της SIEMENS έχουν το θράσος να θέλουν να παίξουν ακόμα το βρώμικο ρόλο που έπαιζαν επί χρόνια στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων;
Πάντως, ως αποτέλεσμα της παραπάνω πρότασης-καταγγελίας, είδαμε με χαρά οι αγρίως φορολογούμενοι Έλληνες, ότι επιτέλους φιλοτιμήθηκε ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, εάν τα δάνεια είναι επισφαλή, αφού δεν είναι βέβαιο ότι τα κόμματα θα εξακολουθήσουν να επιχορηγούνται μελλοντικά ή ότι το ύψος των επιχορηγήσεων θα παραμείνει αμετάβλητο. Να σημειωθεί ότι τα κόμματα λαμβάνουν δάνεια από τράπεζες με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις.
Φυσικά, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα ήμασταν περισσότερο ευτυχείς αν ένας εισαγγελέας είχε παρέμβει εγκαίρως στην Proton Bank και τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις του επιχειρηματικού ομίλου, ο ιδιοκτήτης του οποίο ήλεγχε την ως άνω τράπεζα, πριν κρατικοποιηθεί, φορτώνοντας στις πλάτες της δύσμοιρης Ελλάδας ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Να σημειωθεί ότι το ύψος των δανειοδοτήσεων του ως άνω ομίλου από άλλες τράπεζες αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Με άλλα λόγια, αν είχε επέμβει εγκαίρως ο εισαγγελέας ή αν έπρατταν σωστά τη δουλειά τους οι κρατικοί λειτουργοί που είναι εντεταλμένοι για τον έλεγχο των τραπεζών, σήμερα θα υπήρχαν στα άδεια ταμεία της χώρας δυο δισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό μόνο από μια περίπτωση.
Είπαμε παραπάνω ότι θα ήταν περισσότερο εθνοφελής η πρόταση της κυρίας προέδρου, αν πρότεινε την απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξηγήσουμε γιατί.
Γιατί η χρηματοδότηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό έγινε με σκοπό την οικονομική ανεξαρτησία των κομμάτων και τη θωράκισή τους από το λεγόμενο πολιτικό χρήμα, που είναι η βασική συνταγή της διαφθοράς. Δηλαδή, ο νομοθέτης θεώρησε ότι τα κόμματα, λαμβάνοντας παχυλές χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα κλείσουν ερμητικά τις πόρτες τους στους επιχειρηματίες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, και έτσι οι πολιτικοί θα είναι σε θέση να επιδοθούν απερίσπαστοι στον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς. Γιατί ας μη γελιόμαστε, η διαφθορά είναι η βασική αιτία της καταστροφής της χώρας.
Όμως, τί κρίμα, η πραγματικότητα διέψευσε τον νομοθέτη, αφού τα κόμματα κράτησαν όλες τις πόρτες ανοικτές. Και αυτή από την οποία έμπαιναν τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης, και τις άλλες πόρτες, από τις οποίες έμπαιναν τα αργύρια της προδοσίας της χώρας, όπως το δώρο της SIEMENS στο ΠΑΣΟΚ, για το οποίο κανένας εισαγγελέας δεν έπραξε τα δέοντα, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε δημόσια!
Έτσι, αντί τα κόμματα να είναι ζωντανοί οργανισμοί, στελεχωμένοι με τα καλύτερα μυαλά και τους πιο ηθικούς και αδιάφθορους πολιτικούς, για να οδηγήσουν τη χώρα στο δρόμο της προόδου και της αξιοπρέπειας, κατήντησαν να είναι -στην καλύτερη περίπτωση- μηχανισμοί που απλά καταναλώνουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, χωρίς κανέναν έλεγχο με βάση το δημόσιο λογιστικό, αφού πρόκειται για δημόσιο χρήμα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα κόμματα και οι συγγενείς πρώην πρωθυπουργών, έκαναν και τα περίφημα ιδρύματα, τα οποία διεκδικούν και λαμβάνουν κι αυτά αξιόλογα ποσά από τον κρατικό κορβανά, για να φιλοξενούν και να χρηματοδοτούν εκείνους που δεν «χωρούν» στο υπαλληλικό προσωπικό των κομμάτων. Για επιστημονικό έργο, ούτε λόγος, αφού διαφθορά, ανηθικότητα και επιστημονικό έργο, δεν χωρούν κάτω από την ίδια στέγη.
Με άλλα λόγια, τα κόμματα και τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, στην από κάθε άποψη πτωχευμένη Ελλάδα μας, αντί να είναι η κινητήριος δύναμη της προόδου, της ηθικής και της ευημερίας, έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς γέννησης και αναπαραγωγής της διαφθοράς. Για όσους βιαστούν να μιλήσουν για ισοπέδωση, καλό είναι να ρίξουν μια ματιά στην πιο κατεστραμμένη οικονομία, την πιο υποβαθμισμένη παιδεία και το πιο διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης, «επιτεύγματα» που οφείλονται στους πολιτικούς και τα κόμματα και σε κανέναν άλλον.
Επειδή η ελπίδα δεν τελειώνει ποτέ και επειδή είναι αδιανόητη η λειτουργία της δημοκρατίας χωρίς κόμματα, σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, που διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας και του έθνους, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να απασχολήσει τους Έλληνες πολίτες, είναι η λειτουργία και η χρηματοδότηση των κομμάτων. Όταν τα μέλη και οι υποστηρικτές αναλάβουν οι ίδιοι τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τότε θα αποκτήσουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας και τη διαφθορά. Αν δεν νικήσουμε το τέρας της διαφθοράς στα κόμματα, δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε το φαινόμενο στο κράτος και την κοινωνία, και το τέρας θα συνεχίζει να καταβροχθίζει το μέλλον μας.
Θάρσειν χρή!
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία

14 σχόλια:

  1. Η κορη της οικογενειας των βαμπιρ που ακουνε στο ονομα "Δρακουμελ" εκανε ακομα μια πονηρη προταση ξεφευγοντας απο την μοναδικη προταση που θα μπορουσε να κανει και αυτη θα ητανε το ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ απο το 1974 και μετα και σε πλατος μεχρι 3ου βαθμου συγγενειας.Αυτο θα το επιβλεπει επιτροπη Δικαστικων-Οικομολογων εκλεγμενων απο το συνολο και με τελικη κληρωση μεταξυ τους.Το να προτεινει η βλαμμενη αυτο που προτεινε για να δειξει..."εργο" δεν κανει τιποτα αλλο απο το να προκαλει την υπομονη του Κοσμου να την αρχισουν στις κλωτσιες.Θελει να βγαλει απο το συστημα το φθαρμενο οσους παραμειναν και δεν εχουν χρημα να συνεχισουν επειδη ειχανε μια σχετικη τιμιοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή,άν κατάλαβα καλά,περιμένουμε απο τα υπερχρεωμένα κόμματα να διακόψουν την χρηματοδότηση τους απο μόνα τους; Διαφωνώ ότι δημοκρατία δίχως κόμματα δεν γίνεται,το αντίθετο θα έλεγα.

    ΆΝ γίνουν αυτά που γράφεις Σάββα,τότε την επόμενη κιόλας μέρα θα διαλυθούν τα κόμματα και θα πρέπει να πάνε φυλακή πάρα πολλοί κομματικοί,επομένως πώς θα σταθεί η δημοκρατία με τα κόμματα;

    Όσο περιμένουμε να βγάλουν οι ίδιοι τα ματάκια τους τόσο θα βουλιάζουμε.

    Και κάτι τελευταίο,μιλάμε για κάποιους τίμιους πολιτικούς,πόσο τίμιος μπορεί να είναι ένας βουλευτής ενός κόμματος εξουσίας που γύρω του τόσα χρόνια γινόταν πλιάτσικο και είτε δεν έκανε τίποτα είτε τους στήριζε με την ψήφο του;

    Πού βάζουμε τον πήχη,δηλαδή όποιος δεν έκλεψε λεφτά δεν έχει ευθύνη και θεωρείται τίμιος; Ενώ γύρω του γινόταν τρελό πανηγύρι αυτός στήριζε τυφλά.

    ΥΓ
    Απαλαγές λόγω βλακείας δεν δίνονται πλέον,όχι απο εμένα τουλάχιστον,έτσι δεν ξεβρωμίζει ο τόπος και σίγουρα δεν ικανοποιείται το περί δικαίου αίσθημα,που το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη,αν θέλουμε να μη δούμε τα χειρότερα.

    ΥΓ2
    Ειλικρινά,το γεγονός ότι ενώ έχει φτάσει η χώρα στο σημείο που την έφτασαν,δεν έχει βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτικός να παραδεχτεί το έγκλημα,δεν μας λέει τίποτα; Η Ελλάδα χρεωκόπησε και μετά απο δύο χρόνια βασανισμού των πολιτών δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτκός στη φυλακή,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ,δεν μας λέει τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δὲν αἰσιοδοξῶ, πιστεύω ὅτι αὐτὴ ἡ οἰκονομικὴ κρίσι γεννᾶ εὐκαιρίες καὶ δὲν πρέπει νὰ πᾶνε χαμένες.
    Ἐπειδὴ ἡ διαφθορὰ ἔχει μεταξὺ ἂλλων καὶ οἰκονομικὰ ὁφέλη, χάνοντας οἱ διαφθορεῖς τὸ κυριότερο προσόν τους, πιστεύω νὰ ξεπηδήσουν ἄλλα κόμματα καὶ μέσα στὰ ὑπάρχοντα κόμματα νὰ πάρουν τὸ πάνω χέρι οἱ ἄξιοι καὶ τίμιοι.
    Αὐτὴ εἶναι πιστεύω ἡ κύρια πρόκλησι γιὰ τὰ ἑπόμενα χρόνια στὴν Ἑλλάδα, ἕνα κράτος πιὸ ἀξιοκρατικὸ καὶ κόμματα πιὸ πατριωτικὰ μὲ καλύτερες ἀξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >Για την αθλιότητα αυτή, ούτε μια παραίτηση<

    Tι παραίτηση να περιμένεις από αθλίους;

    Εδώ δες:

    Ποιοι είναι οι 117 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ


    Γι αυτό επιμένω ότι κάνεις λάθος, όταν γράφεις: "επειδή είναι αδιανόητη η λειτουργία της δημοκρατίας χωρίς κόμματα". Εγώ ισχυρίζομαι το ακριβώς αντίθετο: "είναι αδιανόητη η λειτουργία της δημοκρατίας με κόμματα", διότι αυτομάτως μετατρέπεται σε ολιγαρχία. Και όπως αποδεικνύουν αυτά που γράφεις και αυτά που γράφει το άρθρο που παραπέμπω, σε ολιγαρχία χειρίστης ποιότητος, η οποία ανέδειξε ΑΘΛΙΟΥΣ σε κυβερνήτες. Βλέπεις, αφού τα κόμματα αυτούς έδιδαν προς ψήφιση, απ' αυτούς έπρεπε να διαλέξομε. Θεωρητικά, μπορούσαμε και μπορούμε να ψηφίσομε άλλους, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κόμματα, αλλά στην πράξη γνωρίζομε ότι δεν έχουν καμμία πιθανότητα να μπουν στην Βουλή. Άνθρωποι με αρχές, σοβαροί, πατριώτες, δεν πάνε σε κόμματα, διότι δεν θέλουν να δεσμεύονται από την βούληση ενός οιουδήποτε αρχηγίσκου, ο οποίος συμβαίνει τις περισσότερες φορές να είναι κληρονομικός. Αν διαφωνήσουν μαζί του, αυτομάτως διαγράφονται. Γι αυτό στα κόμματα συγκεντρώνονται αποβράσματα, με χαλαρή συνείδηση και πρώτιστο μέλημα την οικονομική των εξασφάλιση (βλέπε το παραπάνω άρθρο και σημείωνε ονόματα. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα λένε "μα κι αυτός"!).

    Τα κόμματα εφευρέθηκαν από τους Άγγλους ευγενείς, για να μην λειτουργεί η δημοκρατία. Η πλήρης κατάργησή των πρέπει να είναι το ζητούμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γω, όπως το "κόνιον" πιστεύω, ότι η κρίση είναι ευκαιρία να κοιτάξουμε όλα τα θέματα εξ αρχής.
    Χωρίς κρατική χρηματοδότηση, τα κόμματα τα περιπέσουν στην εξάρτηση χορηγών κάθε καρυδιάς καρύδι.
    Και ωστόσο, θα πρέπει η χρηματοδότηση να οριοθετηθεί και να μην αφήνει περιθώρια σε ρεμούλες. Αν θελήσει κάποιος να βάλει τα πράγματα σε τάξη, είναι εύκολο ή τουλάχιστον αν όχι εύκολο δυνατόν.

    Αντί να δίνει ρευστό, να δίνει δυνατότητες.

    Χρόνο ομιλίας στην κρατική τιβί, παρουσία στις πλατείες, επικοινωνία ηλεκτρονική και περιορισμένη ταχυδρομική. Πόσο κοστίζουν όλα αυτά???
    Μείωση των αμοιβών και έλεγχος όλων των περιουσιακών στοιχείων κατά την είσοδο στην πολιτική και στην έξοδο.
    Άρση της Ασυλίας, για όλα τα αδικήματα.

    Και βέβαια, ειδικό δικαστήριο στους παρόντες πολιτικούς, για να γίνει κάθαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Διαφωνώ ότι δημοκρατία δίχως κόμματα δεν γίνεται,το αντίθετο θα έλεγα.<
    >Και κάτι τελευταίο,μιλάμε για κάποιους τίμιους πολιτικούς,πόσο τίμιος μπορεί να είναι ένας βουλευτής ενός κόμματος εξουσίας που γύρω του τόσα χρόνια γινόταν πλιάτσικο και είτε δεν έκανε τίποτα είτε τους στήριζε με την ψήφο του;<

    εισαι μεσα και συμφωνω απολυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διηνέκη
    σ' ευχαριστούμε για την ορθή παρατήρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αιτία της ΜΠΟΧΑΣ του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ των διαπλεκόμενων στη διαφθορά, είναι κατα αρχήν τα ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ που ορισμένοι επιτείδιοι "ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ” αεριτζίδες ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ δανειοδότες ΠΟΥ απεκόμισαν από του Τούρκους κατά την περίοδο της Επανάστασης και στη συνέχεια για ΚΑΘΕ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΟ ελληνικό ἐδαφος που απελευθερόνονταν, ΚΑΙ σε συνεργεία με τους ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΟΤΣΑΜΑΣΗΔΕΣ συνέχισαν και συνεχίζουν να ΑΣΕΛΓΟΥΝ το ΔΙΚΑΙΟ της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

    Τελικά ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΟΡΟ θα έπρεπε να βάλει η Ε.Ε. Μέσω του κοινοβουλίου της, για τις επιπλέον ενισχύσεις ΠΟΥ θα έλυνε το πρόβλημα, την έδρα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ δικαστηρίων να την αναλάμβαναν πρόεδροι και εισαγγελείς από τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Τινούς δε εν των πλείστων υποθηκοφύλακεςκαι υπαλήλους ασφαλιστικών δικλείδων των διαπλεκόμενων στη διαφθορά να τους βάζαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δικαιοβατών και να τους κάναν ΛΟΒΟΤΟΜΗ στο αισθητήριο τους περί απονομής δικαιοσύνης!

    Αλλά ποτέ δεν είναι αργά για την ανάκτηση της
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΥΟΓΚΑ αυτοσυγκέντρωσης για ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

    Κρίμα που στο τρίπτυχο του συνθήματος "ψωμί παιδεία ελευθερία" ΑΚΟΟΟΟΜΑ λείπει η ουσιώδης απαίτηση από την εξουσία, το ΔΙΚΑΙΟ!, που είναι η ΠΡΩΤΗ και ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση για το ευνομούμενο της πολιτείας! σε κάθε πολιτικό σύστημα!
    Δεν είναι τυχαίο που αυτό είναι εκτός της ύλης των σπουδών των αποφοιτούντων πολιτικο-οικονομο λεγεωνάριων τις απόφυσης και των οικονομικών σχολών των ιδιωτών τραπεζιτών, ΑΛΛΑ και των δημόσιων σχολών,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιδού δύο νέα,πρωτοεμφανισθέντα:

    http://neaellada.org.gr/joomla/

    http://www.dimokratikoi.gr/d4/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC_%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

    http://www.triklopodia.com/2011/06/to-neo-politiko-komma-elliniki-lesviaki.html

    http://kommatoskylo.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χρηματοδότηση των κομμάτων, θα πρέπει να τίθεται υπό αυστηρότατο έλεγχο διαχείρισης, αλλά ποιός θα το έκανε ως τώρα; Χρησιμοποιούσαν όλοι την μέθοδο "φάε και σύ..." και ως γνωστόν, όταν τρώνε, δεν μιλάνε..

    "Ενα κόμμα για να δημιουργηθεί, χρειάζεται λεφτά". Μέχρι τώρα, είχε θεσπιστεί η χρηματοδότησή τους από το κράτος, ώστε να αποτρέπεται η διείσδυση συμφερόντων (!!!) που μπορεί να χειραγωγούσε την πολιτική που πρεσβεύουν.
    Τα λεφτά από το κράτος, δεν έφταναν ποτέ όμως...
    Οι εκλογές κόστιζαν υπέρογκα. Οι επικοινωνιολόγοι και εταιρείες δημοσκοπήσεων που ουσιαστικά έχουν υποκαταστήσει την πολιτική, θέλουν καλή πληρωμή.
    Αυτή η κατάσταση, εξέθρεψε την διαπλοκή της διαπλοκής ώ διαπλοκή.
    Βασικά, ο οποιοσδήποτε χρηματοδότης, θα θέλει πάντα να κερδίσει από την επένδυση, άρα θα χρησιμοποιεί τα κατάλληλα εργαλεία για να προωθήσει το συμφέρον του.
    Εάν τα κόμματα λειτουργήσουν με κανόνες σαν τους συλλόγους και τα σωματεία ας πούμε, θα κληθούν να αναλάβουν πολύ περισσότερες ευθύνες για την λειτουργία τους.
    Δεν χρειάζονται τόσα έξοδα για καμπάνιες στην εποχή μας, αφού έχουμε το πλεονέκτημα του διαδικτύου. Οι προτάσεις στρατηγικής και διαχείρισης που πρεσβεύει το κάθε κόμμα, μπορούν να διατυπωθούν μέσω ενός συγκεκριμένου ιστολογίου. Για διευκρινίσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και κάποιες εφημερίδες. Θα δώσουν βέβαια και κάποιες ομιλίες στο κοινό, οι υποψήφιοι.
    Ο κόσμος θα επιλέξει ανάλογα με την πρόταση που του πάει καλύτερα.
    Τα δεδομένα θα είναι συγκεκριμένα όπως και οι δεσμεύσεις.
    Οι έχοντες τάσεις υπεκφυγής και τούμπας, θα μαυρίζονται κατ΄εξακολούθηση.
    Οι επίορκοι, θα πιέζονται από τον λαό σε άμεση παραίτηση.
    Η Αθηναική Δημοκρατία, έχει πολλές ιδέες ακόμα να τους δώσει.
    Θαρσήν χρή και ...μια απόφαση είναι όλα τα πράγματα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://ergotelemata.blogspot.com/2011/09/blog-post_24.html

    Ακόμη δεν έμαθες τα απαρέμφατα και τα απρόσωπα ρήματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας,Ελίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελίνα,

    Δια ταύτα και άλλα πολλά, ενός εστί χρεία: Της πλήρους καταργήσεως των κομμάτων και των κομματόσκυλων. Το "χάλασμα" πρέπει να αρχίσει από τα κομματόσκυλα, διότι αυτά στέκουν τα κόμματα και συμβάλλουν στην διατήρησή των. Πάρτε τους τα κεφάλια και δεν θα ξαναδείτε κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.