18/12/11

Ο Σαμαράς ενισχύει το πατριωτικό του προφίλ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε βασικό δομικό στοιχείο του μελλοντικού πρωθυπουργικού του προφίλ επιλέγει να αναδείξει τα εθνικά θέματα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόσο προσωπικά όσο και μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας επενδύει στον τομέα αυτόν για να πείσει το συντηρητικό ακροατήριο και κυρίως εκείνο που διεκδικεί και ο ΛΑΟΣ.
Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να ορίσει διακριτές γραμμές στην εξωτερική πολιτική από αυτές του Γ. Παπανδρέου.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να ορίσει διακριτές γραμμές στην εξωτερική πολιτική από αυτές του Γ. Παπανδρέου. Κεντρική επιλογή στις κινήσεις αυτές αποτελεί η διαφοροποίηση επί το «πατριωτικότερο» των θέσεων στην εξωτερική πολιτική σε σύγκριση με εκείνες που ακολούθησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως αυθεντικότερος εκφραστής των «εθνικών δικαίων». Τα δείγματα γραφής είναι ήδη αρκετά.

Στο Σκοπιανό ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, μίλησε για «ελληνική επιτυχία στο Βουκουρέστι» (παρά την καταδίκη από τη Χάγη και το διεθνές χαστούκι), για «στέρεη άποψη που παραμένει», για «κόκκινες γραμμές», αλλά και για «θεμιτές επιδιώξεις» που έχει η χώρα μας, επαναφέροντας κλίμα της δεκαετίας του '90. Παράλληλα βάρυνε κι άλλο την κατάσταση, αρνούμενος να συναντηθεί με τον Ν. Γκρούεφσκι στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μασσαλία, κινήσεις που προδιαγράφουν μάλλον με βεβαιότητα τις εξελίξεις.

Στην ίδια ομιλία τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα προωθήσει κατά προτεραιότητα την ανακήρυξη ΑΟΖ, την οποία, όπως είπε, «ακόμη και η μικρή Κύπρος την αποτόλμησε, ενώ εμείς δεν τολμήσαμε ακόμη». Αυτό αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα διαφοροποίησης από τις αιτιάσεις Δρούτσα ότι «η ΑΟΖ έχει γίνει μόδα», δεν εξηγεί ωστόσο το γιατί δεν το έπραξαν έως σήμερα οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. Επίσης, σε συνάντησή του με τον αλβανό πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, έθεσε το θέμα του ξεμπλοκαρίσματος της συμφωνίας οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών.

Στα ελληνοτουρκικά, στα οποία η «πολιτική του Ερζερούμ» του Γ. Παπανδρέου αποτελούσε κόκκινο πανί για τον ίδιο αλλά και το περιβάλλον του, η στάση αναμένεται να σκληρύνει κι άλλο, όπως δείχνει η ρητορική της Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, αλλά και οι προειδοποιήσεις τόσο του Σ. Δήμα όσο και του Δ. Αβραμόπουλου από τη Λευκωσία για Κυπριακό, ΑΟΖ, Αιγαίο και ευρωτουρκικά. Για τους λόγους αυτούς, άλλωστε, παραμένει «στον πάγο» και η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Ενδεικτική των προθέσεων είναι και η επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου τις προηγούμενες ημέρες στην τάφρο του Εβρου, ένα από τα αμυντικά έργα που ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ, αλλά προωθούνται με στόχο να ολοκληρωθούν σύντομα από τη νέα κυβέρνηση.

Μεγάλη καχυποψία υπάρχει και για το Βερολίνο και την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας μέσω της επιτήρησης, η οποία θα αφορά ίσως και την επιβολή αποφάσεων σχετικά με τον αμυντικό προϋπολογισμό ή με τη αμυντική δομή των ενόπλων δυνάμεων.

Στις «σταθερές» της εξωτερικής πολιτικής παραμένει βεβαίως η σχέση με τις ΗΠΑ, τις οποίες, αναμένεται να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Στο ίδιο διάστημα είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στη Μόσχα, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο Στ. Δήμας, στόχος είναι η αναθέρμανση της σχέσης με τη Ρωσία, η οποία επί Γ. Παπανδρέου βρέθηκε στο ναδίρ.

Μοναδικό σημείο συνέχειας με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η σχέση με το Ισραήλ, την οποία ο κ. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Τελ Αβίβ χαρακτήρισε «στρατηγικού χαρακτήρα», καθώς περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα: άμυνα, ΑΟΖ, ενέργεια, τουρισμό, γεωργία κ.λπ. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ήταν ο ίδιος που το 1990 ως υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το έγγραφο επίσημης αναγνώρισης του Ισραήλ από την Ελλάδα. Ετσι, έδωσε χειροπιαστή απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα που έθετε η εφημερίδα «Jerusalem Post» μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου: «Η πρόκληση για το Ισραήλ είναι πλέον με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί ο παπανδρεϊσμός χωρίς τον Παπανδρέου».

Μόνο «μελανό» σημείο στη σχέση αυτή θεωρείται η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, ωστόσο ο Γ. Καρατζαφέρης σε επικοινωνιακό επίπεδο αποφεύγει συστηματικά αντισημιτικές δηλώσεις, ενώ έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της προσέγγισης με το Τελ Αβίβ ως αντίβαρο στην Τουρκία.

11 σχόλια:

  1. -Σε βασικό δομικό στοιχείο του μελλοντικού πρωθυπουργικού του προφίλ επιλέγει να αναδείξει τα εθνικά θέματα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόσο προσωπικά όσο και μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας επενδύει στον τομέα αυτόν για να πείσει το συντηρητικό ακροατήριο και κυρίως εκείνο που διεκδικεί και ο ΛΑΟΣ. -

    Όλα τα καθίκια αποφασίζουν να παίξουν το χαρτί του πατριώτη προεκλογικά,αλλά δεν φταίνε αυτοί,την ευθύνη φέρουν στο ακέραιο όλοι εκείνοι που τόσο εύκολα παραδίδουν τα κλειδιά της πατρίδας μας μέσω της ψήφου τους στο κάθε ένα που τους υπόσχεται χρυσό και τους ταίζει κάρβουνα αναμένα.

    Το δεν ήξερα πέθανε κύριοι,με τη συγκατάθεση μας έκαναν το έγκλημα και παραμένουν ατιμώρητοι.

    Αλλά είπαμε,το κόμμα να είναι καλά,τη δόση να πάρουμε και αν καταστραφεί η Ελλάδα θα πούμε ότι δεν ξέραμε.

    Αν νομίζετε ότι το πρόβλημα της Ελλαδας είναι το ποιός θα εκτελέσει καλύτερα τις εντολές των ξένων τότε καλά να πάθουμε.

    ΥΓ
    Είπαμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας,αλλά ένας κουβάς νερό δεν χωράει σε ένα ποτήρι κρασί,εγώ το προσπάθησα και δεν τα κατάφερα,όσοι το καταφέρατε τρεχάτε με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια. Οι αντι-Σαμαρικοι πελατες τσιμπησαν με τις διαπιστωσεις του "αντικειμενικου" συντακτη της Ελευθεροτυπιας .
    Βασικα εγω προσωπικα με αυτα που διαβασα γραμμενα απο καποιον με το συγκεκριμενο προφιλ , θα κοιμαμαι πιο ησυχα για την επιλογη μου να στηριζω τον Αντωνη Σαμαρα.
    Οι ενστασεις μου ειναι μονο στα συγκεκριμενα σημεια.
    1. Ο Σαμαρας δεν απωλεσε ποτε το πατριωτικο του προφιλ , τα τελευταια 20 χρονια , οπως πολυ πονηρα γραφεις οποτε δεν το υιοθετησε και προσφατα.
    2. Το χαστουκι (η παρασημο για εμενα) δεν το φαγαμε στην Χαγη επειδη ηταν λαθος η απειλη βετο , αλλα γιατι η κυβερνηση των απατριδων που υπηρετεις δεν ασχοληθηκε.
    3. Το κλιμα του 90 στο σκοπιανο, ειναι πολυ κακο μονο για τους απατριδες που υπηρετεις και τους σκοπιανους . Για μενα ειναι τελειο . Ακομα καλυτερα κλιμα 49 και ο ΕΣ , να περασει τα συνορα.
    Ποιος αραγε ηταν υπεξ το 91?????????
    4. Οι συνθηκες για αναδειξη ΑΟΖ , λογω συμμαχιων , ειναι καλυτερες τωρα και κατα δευτερον η ΝΔ , εχει τωρα αρχηγο με πιο εντονο πατριωτικο προφιλ.

    Καληνυχτα στην Ελευθεροτυπια και ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο μου τον Ακριτα. Ειλικρινα.

    Υγ. Αληθεια Χρηστο , το διαβασες το αρθρο ή διαβασες μονο τον τιτλο και .........

    Υγ2. Θα ηθελα να μαθω την αποψη του τυπου αυτου (τσακιρογλου)για το σχεδιο Αναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κατι ακομα που ξεχασα. Αυτο το πως θα συνεχιστει ο Παπανδρεισμος χωρις τον Παπανδρεου το εγραψαν καπου οι Ισραηλινοι ή του το ειπαν στο τηλεφωνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pro από Συμβασιλεύουσα

    Ότι και να γίνει δεν θα αλάξεις άποψη για τον Σαμαρά,άστο λοιπόν,προσωπικά πιστεύω ότι και η Τζούλια Αλεξανδράτου να ήταν πρόεδρος της ΝΔ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος πάλι θα την στηρίζατε οι ultras των κομμάτων.

    Και τον Καραμανλή τον εκτιμώ,αλλά η σαπίλα του κόμματος είναι ακόμη εκεί,το ίδιο διεφθαρμένα και ανίκανα στελέχη,συμμέτοχοι στην διαιώνιση του ρουσφετιού και του βολέματος στο δημόσιο.

    Είμαι απο εκείνους που πιστεύουν ότι τον Καραμανλή τον έριξαν πρώτα τα αρχιλαμόγια του κόμματος με τη συμπεριφορά τους και μετά όλοι οι υπόλοιποι,ο Καραμανλής έπεσε,τα αρχιλαμόγια ζούν και βασιλεύουν,ξεχάστε το.

    Όσο για τον Σαμαρά,έχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα γιατί θεωρώ ότι προσκύνησε,και απάντηση δεν πήρα.

    Ξανασηκώστε λοιπόν τις κομματικές σας σημαίες και βούρ στον πατσά.

    Το ξέρω ότι θα ήταν πολύ βολικό για εσάς να μην υπάρχουν σχόλια αρνητικά για τον Σαμαρά,θα ήταν ευχής έργο να διαβάζουν στη Συγγρού μόνο:

    γλού γλού γλού γλού γλού γλού

    Αλλά δεν γίνεται βλέπεις,έκανα θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.Λαθος πιστευεις
    2. ULTRA ειμαι μονο υπερ πιστεως και πατριδος.
    3.Λαθος πιστευεις
    4.Λαθος πιστευεις
    5. Βουρ στον πατσα στα μουτρα σου φιλαρακο. Επειδη το παρακανες, για το παραπανω περιμενω μια συγνωμη. Φυσικα η ελειψη επιχειρηματων οδηγει στην Υβρη.
    6.Σε μια λαθος διαπιστωση, μην περιμενεις διαλογο . Η απαντηση βρισκεται..........μεσα σου.
    6.Συνεχισε την θεραπεια .

    Υγ. Μην ξεχασεις την ΣΥΓΝΩΜΗ. Ετσι κανουν οι ΑΝΤΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Pro από Συμβασιλεύουσα

    Εγώ σου ζητώ συγνώμη γιατί ήταν πράγματι λάθος,έχεις δίκιο σε αυτό.

    Αλλά για το Θεό,φτάνει με την τυφλή υποστήριξη στα κόμματα και τους προέδρους τους.

    Και για του λόγου το αληθές θα σου ζητήσω να μου δείξεις ΈΝΑ σχόλιο σου που να κρίνει αντικειμενικά τη ΝΔ,εκτός και αν πιστεύεις ότι τα έχει κάνει όλα καλά,και να διακόψουμε τη κουβέντα.

    Όταν οι υποστηρικτές του κάθε κόμματος δεν έχουν κάτι στραβό να πούν για το κόμμα,τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

    Δεν γίνεται να στηρίζετε έτσι τυφλά ένα κόμμα,όποιο και αν είναι αυτό,σας θεωρούν δεδομένους και αποθρασύνονται.

    Θα σου ξαναζητήσω συγνώμη,γιατί όντως το παράκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδελφε μου εχεις τον σεβασμο μου.
    Οσο για τα κακα της ΝΔ. Κανενα συγκριτικα , πολλα αντικειμενικα .
    . Θα σου πω 2 λοιπον , επειδη εσυ εδειξες μεγαλοσυνη και αρα στο χρωσταω .
    1. Ο ανασχηματισμος του 2006. Απογοητευση.
    2. Η διαγραφη του Καμενου πριν λιγο καιρο . Απογοητευση.
    Και πολλα ακομα .
    Φυσικα στο παραπανω αρθρο , υπαρχουν μονο καλα και αν παραβλεψα κατι , το συζηταμε .
    Σε ευχαριστω .
    Τα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xρήστο και Pro σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα:
    1)Αναφορικά με την Αλβανία και το ταξίδι του ως ΥΠΕΞ Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το οποίο και κατηγορήθηκε ότι ήταν υπεύθυνος για το κύμα Αλβανών Λαθρομεταναστών το οποίο πλημμύρισε την Ελλάδα αναφέρω α) την απαίτηση του Κάρολου Παπούλια (τότε Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας) για παραίτηση Σαμαρά απο την Κυβέρνηση Ζολώτα εξαιτίας ανάμιξης του στα ζητήματα ξένης γειτονικής χώρας (Βορειοηπειρώτες)
    β)το ταξίδι του στην Δερβιτσάνη και την αποθέωση του απο τους Ελληνες της Βορειου Ηπείρου)
    γ)Ανέφερε στην Βουλή σε απάντηση του: Ξεχνάτε ακόμα ότι βάσει των επισήμων στοιχείων της αστυνομίας -κυβέρνηση είστε ψάξτε- επί των ημερών μου ήταν κάτω από 20.000, όσο ήμουν εγώ υπουργός των Εξωτερικών, εκείνοι οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία και ήταν κυρίως άγρια κυνηγημένοι Βορειοηπειρώτες. Οι μεγάλες μάζες ήρθαν αργότερα, Αλβανών, και μάλιστα επί δικών σας κυβερνήσεων."
    Αυτό δεν είναι αλήθεια και γνωρίζοντας το καλύπτεται πίσω απο "επίσημα στοιχεία της αστυνομίας" ενω θα μπορούσε να αναφερθεί καθαρά στην μονομερή άρση εμπολέμου την οποία ως ΥΠΕΞ του ΠΑΣΟΚ το 1987 είχε υπογράψει ο Κάρολος Παπούλιας και ή οποία πυροδότησε τις εξελίξεις

    β)Υπάρχει δίπλα στον Σαμαρά ο Σταύρος Δήμας ο οποίος μέ την μέχρι τώρα στάση του δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να αποδεχθεί την απεμπολή οποιοδήποτε νόμιμου ή κυριαρχικού δικαιώματος αναφορικά με το θέμα της ΑΟΖ

    γ) Υπάρχει στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος του οποίου την μέχρι σήμερα παρουσία του δεν θα την αξιολογούσα ως θετική

    δ) Το όχι στο σχέδιο ΑΝΑΝ του Καραμανλή και το Βέτο Καραμανλή αναφορικά με τα Σκόπια φαινεται αποτελούν θεμέλια στην άσκηση της πολιτικής στα Εθνικά θέματα απο πλευράς Σαμαρά

    Τέλος σε ότι αφορά την συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, την συνεργασία στα πλαίσια της με τον ΛΑΟΣ θα ήθελα να σας θυμίσω ότι στον ΛΑΟΣ υπάρχουν άτομα των οποίων η δράση αξιολογείται στα εθνικά θέματα ως θετική αναφέρω χαρακτηριστικά τον Ιωάννη Κοραντή και τον Ηλία Πολατίδη

    Δεν ανήκω στον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς όμως ως Ελληνας προσπαθώ και μοχθώ στο να μπορέσω να πώ τα πράγματα με το όνομα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποτε τρέχανε, πριν της εκλογές, να βγουν φωτογραφία μα προέδρους και υπουργούς εξωτερικών των ΗΠΑ, ΤΩΡΑ (ως προς το "πως θα συνεχιστει ο Παπανδρεισμος χωρις τον Παπανδρεου") φωτογραφίζονται με το ΜΕΓΑ ΚΑΤΟΧΕΑ παΠΟΥΤΣΟΜΕΝΟ γάτο, και ΕΡΑΣΤΗ της ΑΟΖ, το ΜεταΝΙΑΟΥ! ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ τους ΤΖΟΓΟ!

    Πολύ λίγος μου φαίνεται για την ώρα! ούτε το νύχι ενός ΜΝΗΜΗΩΔΟΥΣ Λέοντα δεν είναι! Οπότε που να πάρει απόσταση από το πνευματικό παιδί που του σερβίρανε κι αυτόν και τον Παπανδρέου!

    Μα θα μου πει τώρα κανείς τι να φταίει κι ο Παπαδήμος ΟΤΑΝ υπό τη σκέπη του συνταγματολόγου ακόμα και τσομπάνοι με φλογέρες .. προσέξτε στο (1+30") τρέφουν τα ποίμνιά τους σ άλλων χωράφια που δε τους επιτρέπουν να τα σπέρνουν! ΑΧ Καραίσκο Γέρο του Μωριά Θανάση Διάκο, τι ντροπή ΜΑ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ, να αδράχουν την 25 του Μάρτη, την ΤΙΜΗ των αγώνων και της ΘΥΣΙΑΣ ΣΑΣ σύγχρονοι Κοτζαμπάσηδες, θεματοφύλακες των ΤΑΠΙ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ

    ΚΥΡΙΕ Πρόεδρε της Δημοκρατίας δε θα σε απογοητεύσω θα παραμείνω αυτοεξόριστος εξόριστος πρεσβευτής των αξιών του Ελληνικού πνεύματος, ΚΑΙ κατ΄επιθυμία ΣΑΣ και κατ΄επιθυμία ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αβανταδόρικο το άρθρο για τον Σαμαρά και το γεγονός ότι δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έχει τη σημασία του. Με τη μείωση τής πίτας τού τύπου και τη συνεπαγόμενη "αναδιάρθρωση" τού σκηνικού στα ΜΜΕ, θα έχει φάση να παρακολουθήσουμε τα διάφορα υπόγεια ρεύματα που διαμορφώνονται. Επί τής ουσίας τώρα:

    1. "Μεγάλη καχυποψία υπάρχει και για το Βερολίνο και την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας..."

    Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.

    2. "Στις «σταθερές» της εξωτερικής πολιτικής παραμένει βεβαίως η σχέση με τις ΗΠΑ, τις οποίες, αναμένεται να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο πρώτο τρίμηνο του 2012."

    Και τώρα στο ψητό. Εδώ θα φανεί αν θα πάρει το χρίσμα. Για κάποιο περίεργο λόγο μού ήρθε στο μυαλό η επίσκεψη Κ.Κ. στο Αμέρικα πριν από τις εκλογές τού 2004. Και μία βδομάδα μετά τον Κ.Κ. πήγε εκεί και ο Αβραμό. Μόλις γύρισε, μετά από λίγο διάλυσε το κόμμα του και επέστρεψε στη στάνη... Τυχαίο; Δε νομίζω. Ευχαριστώ. Μετά κέρδισαν και τις εκλογές. Είπαμε, πάνω απ' όλα η λαϊκή κυριαρχία!

    3. "Στο ίδιο διάστημα είναι πιθανό να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στη Μόσχα, καθώς, όπως έχει δηλώσει ο Στ. Δήμας, στόχος είναι η αναθέρμανση της σχέσης με τη Ρωσία..."

    Και μετά το ψητό, πάμε και στο ζουμί. Έχει κανείς την εντύπωση ότι ο Σαμαράς ελέγχει τη ΝΔ και τούς μηχανισμούς της; Μην τρελλαθούμε τώρα. Αυτό το brand name είναι καραμανλικής ιδιοκτησίας και γι' αυτό ανασύρανε τον Σαμαρά από τα αζήτητα σε ανύποπτο χρόνο και όταν χρειάστηκε τον κάνανε αρχηγό. Για να μην αλλάξει χέρια η ιδιοκτησία και να καθαρίσει και τούς επίδοξους συνιδιοκτήτες. Ο Κ.Κ. όμως είχε "δείξει χρώμα" με τούς Ρώσσους στην πενταετία του. Και τώρα έχει λύσει τη σιωπή του και κελαηδάει μέσω Λιβάνη(!) (αλήθεια, ο Λαλιώτης τι βιολί βαράει;), Μ. Κουρή, Κοττάκη, κλπ. Και παράλληλα κελαηδάνε και οι Ρώσσοι (μέσω Ι. Σαββίδη, FSB, και τα ρέστα). Και πώς άραγε θα συνδυαστούν όλα αυτά με το σημείο 2 παραπάνω; Πού είναι η μπάλλα; Οέο;

    Υ.Γ. Ο Αλέξης (όχι αυτός που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, αλλά ο άλλος ο μικρός) την έμαθε καλά τη θέση τού αριστερού εξτρέμ με σύγκλιση προς τα μέσα; Πάντως από σέντρες προς τον ψηλό στα σέντερ φορ σκίζει, δεν μπορώ να πω. Κι η Αλέκα; Σκούπα πίσω από τα σέντερ μπακ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pro και Ακρίτα,τονίζω συνεχώς το γεγονός ότι τα στελέχη της ΝΔ αποδείχτηκαν τουλάχιστον ανεπαρκή,έως και επικίνδυνοι,όταν ο Καραμανλής επιχειρούσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας με πολύ θετικές προοπτικές κατά τη γνώμη μου,ενώ εκείνοι αντί να στηρίξουν με τον τρόπο τους,τη συμπεριφορά τους και την αποτελεσματικότητα τους,έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να του προκαλούν συνεχώς απίστευτα προβλήματα.

    Πρώτα ΑΥΤΟΙ με τη συμπεριφορά τους έφεραν τον Παπανδρέου να μας ....... και μετά οι Αμερικανοί,αν αυτοί στεκόντουσαν στο ύψος των περιστάσεων ο ΓΑΠ θα είχε χάσει και την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τώρα,και θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα τα πράγματα.

    Ο Σαμαράς έχει πράγματι θετικά στοιχεία,αλλά ακόμη και να υποθέσω ότι τον εμπιστεύομαι για Πρωθυπουργό,μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς ότι η υπόλοιπη ΝΔ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

    Και κάτι τελευταίο,θεωρώ ότι οι Αμερικανοί έχουν μεγάλη επίδραση στη ΝΔ,και αυτό δεν μου αρέσει,ειδικά σε σχέση με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.