19/12/11

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα


Σε μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων ως μέσο πίεσης προς τη Γερμανία να καταβάλει στη χώρα μας τις οφειλόμενες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αποζημιώσεις καλεί τον ελληνικό λαό το Εθνικό Συμβούλιο για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.
Μ. Γλέζος: Μέσο πίεσης και όχι αντεκδίκησης
Αναλύοντας χθες την πρωτοβουλία ο επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου και πιο ένθερμος υποστηρικτής της υπόθεσης, Μανώλης Γλέζος, τόνισε ότι δεν πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης σε βάρος του γερμανικού λαού, αλλά για αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ηθικής τάξης για όσα δεινά υπέστη ο ελληνικός λαός τα μαύρα χρόνια της Κατοχής.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ήδη από το 1995 είχε προτείνει μιλώντας στο Αννόβερο της Γερμανίας η εκπλήρωση της υποχρέωσης της Γερμανίας να γίνει με εναλλακτικούς τρόπους, όπως, για παράδειγμα, να αναλάβει το γερμανικό Δημόσιο να πληρώνει για ένα χρονικό διάστημα για όσα δημόσια έργα αναλαμβάνουν γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα ή να αναπτυχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου τα Ελληνόπουλα να σπουδάζουν δωρεάν στη Γερμανία και Έλληνες επιστήμονες να κάνουν δωρεάν τα μεταπτυχιακά τους.

Οι γερμανικές οφειλές σήμερα μαζί με τους νόμιμους τόκους αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό του ενός τρις ευρώ και αναλύονται σε 108 δισ. ευρώ για την ολική καταστροφή της οικονομίας της χώρας και 54 δισ. για το αναγκαστικό δάνειο που έδωσε η Ελλάδα στους Γερμανούς κατακτητές. Στα οικονομικά μεγέθη ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβάνονται οι περίπου 500.000 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του πολέμου σε μία χώρα που εκείνη την εποχή ο πληθυσμός της ήταν 7,3 εκατομμύρια...

Τις επόμενες ημέρες το Εθνικό Συμβούλιο θα έχει επαφές με τις αντιστασιακές οργανώσεις και το δίκτυο μαρτυρικών πόλεων προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους για διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε καίρια σημεία όπως σταθμοί μετρό και διοδίων, είσοδοι πολυκαταστημάτων κ.ά. και διαβήματα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκειμένου να πολλαπλασιαστούν οι αποδέκτες του μηνύματος.
ΕΙΡ. ΛΑΖ.-http://www.avgi.gr

2 σχόλια:

  1. Οσο δεν απαλλαγουμε πρωτα απο τις αυτοκαταστροφικες νοοτροπιες του Αριστεροφασισμου, δεν υπαρχει σωτηρια!

    Ανοιχτή επιστολή στην Μέρκελ...
    http://www.antibaro.gr/node/3575

    Αποσπασμα:

    (...) Εξοχότατη,

    αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν! (...)

    Θάνος Τζήμερος
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1307978

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕΕΕ!!! οι ίδιοι ιδιώτες τραπεζίτες είναι ΚΑΙ στην Ελλάδα και στη Γερμανία που απομυζούν, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ τους ΛΑΟΥΣ, αλλού είναι που πρέπει να γίνει ΟΧΙ ΜΟΝΟ το ΜΠΟΥΚΟΤ ακόμα και κατάληψη, ΑΛΛΑ η διεκδίκηση αποζημίωσης! από τους ιδιώτες τραπεζίτες ΚΑΙ μετόχους των πολεμικών βιομηχανιών ΑΛΛΑ τότε θα ΜΑΣ ΤΑΥΤΙΣΟΥΝ οι στρατηγικοί σύμμαχοί του Παπανδρέου και του Παπαδήμου με τους ΝΑΖΙ, και τότε θα πρέπει ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΟΖ, να τα ακουμπήσουμε εις τριπλούν στο Λόμπι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.