2/12/11

Κίσιγκερ, Σόρος και Παπαδήμος

Aνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό
Aγαπητέ κ. Παπαδήμο,
Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα κοινό, δεν με ξέρετε, δεν σας ξέρω. Εκτός από δύο χαρακτηριστικά που μοιραζόμαστε, και δεν μοιράζεστε με κανέναν από τους ισχυρούς ξένους “φίλους” σας, τους οποίους, ενδεχομένως, εμπιστεύεστε και στη συνδρομή των οποίων ίσως υπολογίζετε.
Οι δικοί σας φίλοι μπορεί να είναι κάπως διαφορετικοί από αυτούς που είχε ο κ. Παπανδρέου, τους Σόρος, Ρόντος, Ρουμπινί, Στρως-Καν, Ρότσιλντ, Νετανιάχου κ.α., μπορεί να συμπίπτετε σε ορισμένους. Αναλογιστείτε όμως τι έπαθε ο κ. Παπανδρέου ακολουθώντας τις συμβουλές τους; Εσείς καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα από τον προκάτοχό σας τι συζητάτε, το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί, είναι στο τι θέλουν οι “φίλοι”. Αναλογιστείτε, μια στιγμή έστω, ζυγείστε στο μυαλό σας, την πιθανότητα να πάθετε εσείς πολύ χειρότερα από τον κ. Παπανδρέου.
Τα δύο πράγματα που δεν μοιράζεστε με τους φίλους σας και μοιράζεστε μαζί μου, είναι ότι είμαστε και οι δύο ‘Ελληνες και ότι έχουμε, υποθέτω, αμφότεροι συμφέρον να μην γνωρίσει, επί των ημερών σας, η Ελλάδα βιβλική καταστροφή, να μη μείνετε στην ιστορία ως Παπαδήμιος, να μη σας κυνηγάνε μέχρι το τέλος της ζωής σας οι τύψεις ή/και οι ‘Eλληνες. Μοιάζετε αρκετά σοβαρός για να ξέρετε ότι αυτά είναι πραγματικές, όχι θεωρητικές δυνατότητες, έστω κι αν προτιμάτε να τις απωθείτε.
Διαβάζω στις μεγαλύτερες εφημερίδες να σας γράφουν μέλος της “κυβέρνησης Sachs”. Μπορεί να είναι ο οίστρος των ρεπόρτερ και των αναλυτών, μπορεί να είναι η διάθεση να μειώσουν την Ελλάδα δια του πρωθυπουργού της. Το δικό μου μάτι διαβάζει μια συγκαλυμμένη προειδοποίηση και απειλή από τους φίλους σας σε αυτά τα δημοσιεύματα. Είναι σα να σας λένε: “Mην ξεχνάς που ανήκεις. Aν μας κάνεις μπαγαμποντιές, θα σε πετάξουμε την άλλη μέρα στα σκυλιά”. ‘Oπως έκαναν με τον κ. Παπανδρέου και το “δημοψήφισμα”, όταν εξάντλησε τη χρησιμότητά του, ή παλιότερα με τον Ιωαννίδη.
Κύριε Παπαδήμο, φοβούμαι ότι πρέπει να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε ως τραπεζίτης. Δεν αντιμετωπίζετε μια οικονομική κρίση, για την οποία νομίζετε ότι έχετε κάποια εργαλεία. Είστε στο επίκεντρο μείζονος εθνικής κρίσης και μεγάλης, παγκόσμιας, στρατηγικής κρίσης.
Αν όντως βρήκαν αυτό τον τρόπο να σας μειώσουν, τρομάξουν, προειδοποιήσουν, γιατί άραγε το κάνουν; Τι φοβούνται από σας, τον ορθόδοξο τραπεζίτη, το μέλος της Trilateral, τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ; Μήπως ότι θα γίνετε ξαφνικά κομμουνιστής, ή εθνικιστής, ή ότι θα πάτε να βρείτε τον Πούτιν και τους Κινέζους; ‘Oχι βέβαια. Φοβούνται κάτι άλλο: ότι, κάποια στιγμή, ακόμα και σεις, ο δικός τους άνθρωπος, θα επαναστατήσετε συνειδητοποιώντας τι σας βάζουν να κάνετε, θα “τσινίσετε”. Αν το φοβούνται, είναι γιατί γνωρίζουν καλύτερα από σας τον ρόλο που θα αχθείτε να παίξετε.
Aνήκετε σε μια τάξη και προίστασθε ενός πολιτικού συστήματος που υποφέρουν από βαριά “καθεστωτική τύφλωση”, τυπική κρίσεων όπως η τωρινή. Η ιστορία διηγείται πολλά παραδείγματα, όπως τη Μαρία Αντουανέτα, που, όταν της είπαν ότι ο κόσμος δεν έχει ψωμί να φάει, διερωτήθηκε γιατί δεν τρώει παντεσπάνι. Λίγο καιρό αργότερα, το κεφάλι της κυλούσε από τους ώμους της. Με τον αποκεφαλισμό της και του άντρα της, ιδρύθηκε η σύγχρονη εποχή, που οι συνάδελφοί σας τραπεζίτες θέλουν τώρα να τελειώσουν, πιστεύοντας ότι κάνουν το “έργο του Θεού” και αποκαθιστούν τη “Βασιλεία του Χρήματος”.
Η τύφλωση των Γάλλων Βασιλέων ήταν αστεία υπόθεση, μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα, και τα γράφει, έστω κάπως μασημένα, χωρίς διευθύνσεις και τηλέφωνα, ο Σόρος στα βιβλία του και τα λέει στις διαλέξεις του. Ο Ούγγρος χρηματιστής και οπαδός του Πόπερ, υποστηρίζει ότι σε αυτόν και τους φίλους του ανήκει, σε μεγάλο βαθμό, η “τιμή” της διάλυσης της ΕΣΣΔ. Αν καταλαβαίνουμε καλά την ιδέα του, που υποστηρίζει ότι δοκίμασε επιτυχώς στη διάλυση της ΕΣΣΔ, είναι η διάχυση σε κόμβους επιρροής των εξελίξεων, ιδεών που μοιάζουν να ανταποκρίνονται στις τακτικές ανάγκες διαφόρων τμημάτων των ελίτ, τους δίνουν τακτική διέξοδο, εις βάρος των στρατηγικών συμφερόντων τους. Για να παίξεις αυτό το παίγνιο πρέπει να έχεις ένα βαθμό πολύ ανώτερης στρατηγικής ευφυίας, να μη φαίνεσαι, αλλά να έχεις πολύ επιρροή σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αποφάσεων.
Ο Σόρος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αθεράπευτη “δίνη θανάτου” και, αντιδρώντας στην 26η Οκτωβρίου, προέβλεψε την κατάρρευσή της το πολύ σε τρεις μήνες, μέχρι τέλη Ιανουαρίου.
Τι θα γίνει τότε;
Που και πως θα γίνει;
Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
Εσείς κ. Παπαδήμο είστε σίγουρος τι εννοεί;
Δύο πράγματα απασχολούν τον Σόρος: Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Διερωτώμαι κ. Πρωθυπουργέ γιατί λύσσαξαν, απειλούν Θεούς και Δαίμονες να μη κάνουμε εκλογές και δημοψήφισμα, προκειμένου να εφαρμοσθεί η 26η Οκτωβρίου, που προβλέπουν ότι θα καταρρεύσει, και να βάλετε την υπογραφή της Βουλής κάτω από τη δανειακή σύμβαση; Το μόνο που θα μείνει από αυτή την ιστορία είναι οι υπογραφές που σας ζητάνε.
Πείτε μου ειλικρινά κ. Παπαδήμο. Εσείς, ως τραπεζίτης, θα υπογράφατε για μια τράπεζα που διοικούσατε μια τέτοια σύμβαση;.
Θα την υπογράφατε για το σπίτι σας;
Μπορείτε, εσείς και μια Βουλή εκλεγείσα σε τόσο διαφορετικές συνθήκες, να δεσμεύσετε για πάντα την Ελλάδα;
Για να μη χρεωκοπήσουμε, θα απαντήσετε. ‘Εχουμε ήδη χρεωκοπήσει. Tο ξέρετε καλύτερα από μένα. Χρεωκοπήσαμε με το μνημόνιο, όχι γιατί δεν το εφαρμόσαμε. ‘Oπως λέει ο ‘Aνταμ Σμιθ, η καλύτερη λύση σε μια τέτοια κατάσταση είναι να παραδεχθούν πιστωτές και δανειολήπτες την πραγματικότητα και να δουν τι κάνουν. Επικυρώνοντας τη δανειακή σύμβαση, αφοπλίζετε τη χώρα από το ισχυρότερο χαρτί της, προτού της επιτεθούν οι ύαινες.
Για να μείνουμε στο ευρώ, θα πείτε. Ποιό ευρώ, θα υπάρχει ευρώ; Θα μείνουμε στο ευρώ ως βιώσιμο κράτος ή ως μη βιώσιμο προτεκτοράτο; Θα μείνετε στο ευρώ με την ύφεση να σκαρφαλώνει του χρόνου στο 10%, με το μισό πληθυσμό άνεργο, με το κράτος και την κοινωνία σε προχωρημένη αποσύνθεση; Κάντε μια βόλτα στην Αθήνα κ. Πρωθυπουργέ, θα σας διαφωτίσει πολύ περισσότερο από τις στατιστικές σας για το τι συμβαίνει.
Αν αφοπλίσετε σήμερα την Ελλάδα θα διευκολύνετε την έξοδο, όχι την παραμονή στο ευρώ, αλλά και όσα άλλα σχέδια εναντίον της χώρας κυοφορούνται. Κι εσείς το ίδιο θα κάνατε ως τραπεζίτης στη θέση τους. Θα κοιτάγατε, πριν ρημάξετε την άμοιρη πατρίδα μας, να έχετε κλείσει τις εκκρεμότητες, να βάλετε στο χρηματοκιβώτιο τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Ο Κίσσινγκερ, συνάδελφός σας στην Trilateral και αρχιτέκτονας της κυπριακής προβοκάτσιας, επισκέφθηκε το 1972 την Ευρώπη για να αποτρέψει τους Ευρωπαίους από τη συμμετοχή ΚΚ στις κυβερνήσεις. Τόνισε στους συνομιλητές του: “Παρακολουθείστε προσεκτικά τι θα γίνει στη Χιλή”. Το 1973, ο στρατηγός Πινοσέτ επέβαλε άγρια στρατιωτική δικτατορία, σφάζοντας και βασανίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Κίσινγκερ πλήρωσε μεγάλο πολιτικό κόστος, για να κραδαίνει το παράδειγμα. Τα τανκς και τα βασανιστήρια άνοιξαν το δρόμο στη σαραντάχρονη επέλαση των αγορών. Τώρα, η σειρά κινδυνεύει να είναι ανάποδη. Η οικονομική βία δεν θα ακολουθεί, προηγείται ίσως της αστυνομικο-στρατιωτικής. Χρειάζονται πάλι ένα τελικό τώρα παράδειγμα, μιας τρομακτικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής καταστροφής, ένα παράδειγμα τόσο πιο τρομερό όσο πιο μεγάλο είναι το σχέδιό τους και είναι κολοσσιαίο το σχέδιο να διαλύσουν την ΕΕ και να αφαιρέσουν από τους ευρωπαϊκούς λαούς τα δικαιώματα, την ευημερία και την ειρήνη που απήλαυσαν μετά το 1945. Μην τους προσφέρετε την Ελλάδα για τους σκοπούς τους. (Αναφερόμενοι στα τανκς δεν εννοούμε τις επικοινωνιακές προβοκάτσιες που στήνει το κόμμα του μνημονίου και οι διεθνείς φίλοι του, σε μια προετοιμασία επανάληψης του σοβιετικού ψευτοπραξικοπήματος του Αυγούστου 1991, που κατέστησε δυνατό το πραγματικό πραξικόπημα του Γέλτσιν, την απαγόρευση του ΚΚΣΕ και τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Δικτατορία στην Ελλάδα δεν θα κάνουν οι σχεδόν ανύπαρκτοι χουντικοί, αν γίνει θα χρειαστεί για να υπηρετήσει το μνημόνιο).
Αυτοί γνωρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρετε να πάτε ομαλά με το μνημόνιο. Ξέρουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθούμε απροετοίμαστοι σε κοινωνική έκρηξη και απευθείας σύγκρουση του ελληνικού λαού με τη Γερμανία. Προτιμάνε να αυτοκτονήσουν σιωπηλά οι ‘Eλληνες, όπως άλλοι λαοί του πρώην ανατολικού μπλοκ, ή να διοχετεύσουν αλλού την τεράστια ενέργεια που απελευθερώνει η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Αν γίνει εξέγερση θέλουν να ηττηθεί, ολοκληρώνοντας τον παραδειγματισμό, αλλά και στιγματίζοντας πάλι τη Γερμανία, καθιστώντας δηλαδή πολιτικά αδύνατη μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών κατά των αγορών. Την έχουν ήδη πείσει ότι μπορεί να κάνει αντιπυρική ζώνη γύρω από την Ελλάδα, να τη ρίξει στα σκυλιά και να γλυτώσει η ίδια. ‘Oπως έπεισαν τον Γκορμπατσώφ ότι θα δώσει την Ανατολική Ευρώπη και θα κρατήσει την ΕΣΣΔ.
Μπορείτε ακόμα να σταματήσετε την καταστροφή. Να υπερασπίσετε τη χώρα σας και την Ευρώπη, διακόπτοντας την ασκούμενη πολιτική. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, μπορείτε τουλάχιστο να προετοιμάσετε τη χώρα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα ζήσει. Εισάγετε τρόφιμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, εμψυχώστε τους αξιωματικούς. Βρείτε συμμάχους. Κάντε εκλογές. Πάψτε να γίνεστε ιμάντας εξωτερικών πιέσεων. 
‘Oτι κι αν κάνετε όμως, μη φέρνετε στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση. Αν δεν μπορείτε να γίνετε εθνικός ηγέτης, μη φορτώνεστε αυτή την ενοχή, εξασφαλίστε τουλάχιστο την ηρεμία και την ησυχία σας κατά το υπόλοιπο του βίου σας.

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Konstantakopoulos.blogspot.com

35 σχόλια:

  1. [...] Αναλογιστείτε όμως τι έπαθε ο κ. Παπανδρέου ακολουθώντας τις συμβουλές τους; [...]
    Τίποτα απολύτως δεν έπαθε και υπολογίζει ότι δεν θα πάθει.

    [...] πιστεύοντας ότι κάνουν το “έργο του Θεού” και αποκαθιστούν τη “Βασιλεία του Χρήματος”. [...]
    Έτσι φαίνονται οι πραγματικοί Infognomonistas...

    [...] Για να παίξεις αυτό το παίγνιο πρέπει να έχεις ένα βαθμό πολύ ανώτερης στρατηγικής ευφυίας, να μη φαίνεσαι, αλλά να έχεις πολύ επιρροή σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αποφάσεων. [...]
    Πάλι για μένα έπιασε κουβέντα...

    [...] ‘Oπως λέει ο ‘Aνταμ Σμιθ [...]
    Νεοκλασσικός είναι ο άνθρωπος!

    [...] Δικτατορία στην Ελλάδα δεν θα κάνουν οι σχεδόν ανύπαρκτοι χουντικοί, αν γίνει θα χρειαστεί για να υπηρετήσει το μνημόνιο). [...]
    Έτσι φαίνονται οι πραγματικοί Infognomonistas...

    [...] Μπορείτε ακόμα να σταματήσετε την καταστροφή. [...]
    Παπαδήμος από το βήμα τής Βουλής πριν από λίγο: "Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα τών πιστωτών να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο."
    Μα καλά, αποσπάσματα από το manual διαβάζει και αυτός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ και πάλι με τον κο Κωνσταντακόπουλο,δεν πιστεύω όμως ότι θα ακουστεί,μακάρι να κάνω λάθος και να αποδειχτεί ότι ο Παπαδήμος διαθέτει Εθνική συνείδηση,λίγο απίθανο όμως.

    Συμφωνώ και στο ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι εναλακτικές πολιτικές αντίστασης με συνταγματικό τρόπο,αν δεν έχουν εξαντληθεί ήδη.

    Το ίδιο σύμφωνο με βρίσκει και στον ευρύτερο γεωπολιτικό χαρακτήρα που δίνει στο πρόβλημα αυτό.

    Αλλά αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι:

    Εισάγετε τρόφιμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, εμψυχώστε τους αξιωματικούς. Βρείτε συμμάχους. Κάντε εκλογές. Πάψτε να γίνεστε ιμάντας εξωτερικών πιέσεων.

    Η μόνη ρεαλιστική πρόταση,πλέον.

    Φτάσαμε στο σημείο μηδέν,απο εδώ και πέρα ότι αποφασίζουμε και ότι πράτουμε,ή το αντίθετο,θα έχουν άμμεση επίδραση σε όλους τους τομείς.

    Πρίν απο λίγο καιρό έγραψα ότι έχουμε δύο επιλογές,Δραχμή τώρα ή αργότερα.Δραχμή ή Δραχμή;

    Τώρα οι επιλογές είναι ανατροπή του διεφθαρμένου καθεστώτος πρίν την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης ή μετά; Πρίν το ολοκληρωτικό χτύπημα ή μετά;

    Διαθέτουμε πολιτικό σύστημα που να μπορούμε να του εμπιστευτούμε κάτι τόσο σημαντικό; Μπορώ να τους έχω εμπιστοσύνη;

    Δυστυχώς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..."Ξέρουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθούμε απροετοίμαστοι σε κοινωνική έκρηξη και απευθείας σύγκρουση του ελληνικού λαού με τη Γερμανία."

    ..."Αν γίνει εξέγερση θέλουν να ηττηθεί, ολοκληρώνοντας τον παραδειγματισμό, αλλά και στιγματίζοντας πάλι τη Γερμανία, καθιστώντας δηλαδή πολιτικά αδύνατη μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών κατά των αγορών."

    Ο ΠΟΙΟΣ ΗΡΘΕ???

    Πρέπει να μας δουλεύει ο ποιητής, πάνω που ήμουν έτοιμη να υπογράψω με δύο χέρια όσα έλεγε.
    Δεν χρειάζεται δεύτερη ανάγνωση για να μας πει ότι δεν κατάγεται απά το Δίστομο!
    Εντάξει δεν έχει δική της "Αντζέντα" η Γερμανία, είναι όλα στο μυαλό μας, ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡαΤΛΑΝΤΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
    ΕΛΕΟΣ!!!!
    ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο Πάγκαλος βρίζει με τέτοιο τρόπο τόσους Έλληνες και ο Παπαδήμος τον καλύπτει απόλυτα,είναι να μην πιστεύουμε ότι επιδιώκουν να προκαλέσουν αναταραχές,βία και στο τέλος εξέγερση;

    Πρώτον,θα λειτουργούσε λυτρωτικά για αυτούς.

    Δεύτερον,θα έριχναν την ευθύνη της οικονομικής κατάρευσης στους εξεγερμένους.

    Τρίτον,θα εξασφάλιζαν την πορεία πρός τον όλεθρο,κάθε προσπάθεια διάσωσης της χώρας θα είναι αδύνατη.

    Καταλάβατε τώρα πού το πάνε; Καταλάβατε τώρα γιατί έφτασα στο σημείο να προτιμώ ένα πολιτικοστρατιωτικό πραξικόπημα;

    Γιατί πολύ απλά,μας οδηγούν κατευθείαν στο απόλυτο χάος.

    Μεταξύ αναρχίας,χάους,ακυβερνησίας για άγνωστο χρονικό διάστημα και ανεξέλεγκτη βία,σίγουρα προτιμώ ένα μικρής διάρκειας πολιτικοστρατιωτικό πραξικόπημα το οποίο θα είχε ώς μοναδικό στόχο να επαναφέρει τη Δημοκρατία στον τόπο και ακολούθως την ομαλότητα.

    Με λουλούδια και καρδούλες μην περιμένετε να βγούμε απο αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά από τα θέματα που μας απασχολούν,βάζει ο κύριος Κωνσταντακόπουλος.
    Μα κύριε μου.
    Όταν ο δοτός Πρωθυπουργός μας κ Λ.Παπαδήμος,καλύπτει απόλυτα τον Αντιπρόεδρο του, κ.Πάγκαλο τον άνθρωπο για όλες της βρόμικες δουλειές του Πασόκ.
    Τον συκοφάντη τον Ενόπλων δυνάμεων,τον υβριστή του Ελληνικού λαού.
    Περιμένετε να βγει τίποτα καλό.
    Πραγματικά πιστεύετε ότι αυτή είναι η αποστολή του.
    Τον βάλανε δηλαδή να μας κυβερνήσει αυτοί που τον βάλανε, η να μας παραδώσει πακέτο στους αφέντες του,φέρνοντας την συμφορά στην Πατρίδα μας.
    Και μόνο που δεν παραίτησε το Πολιτικό κτήνος, κ.Πάγκαλο.
    Σημαίνει ότι τον χρειάζεται όσο και το Πασόκ,ίδιος ο λόγος.
    Το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι έναρξη και εφαρμογή του νόμου 114.
    Αυτή η κυβέρνηση, δεν φαίνεται να προμηνύει τίποτα καλό.
    Γιατί απλά,δεν θα εγκατέλειπε ο Αμερικανοκίνητος συνωμότης και συν αυτό την εξουσία.
    Και να αφήσει άλλους να καρπωθούν επιτυχίες.
    Άρα μια επιλογή έχει ο Έλληνας αν θέλει να ζήσει.
    Απαλλαγή από τους εντολοδόχους ,εφαρμογή του άρθρου 1 1 4 και μόνο.
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λάβρος κατά της πολιτικής Μέρκελ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους εμφανίστηκε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιθ, συγκρίνοντας της στάση του Βερολίνου με την περίοδο πριν από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Εξέφρασε, παράλληλα, τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, τονίζοντας ότι έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη.Μιλώντας στο Γερμανικό Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο ο κ.Σμιτ και αναφερόμενος στη στάση της Άνγκελα Μέρκελ έναντι της Ελλάδας επισήμανε ότι θα μπορούσε σε ένα τουλάχιστονσημείο να διαχειριστεί καλύτερα την κρίση και εξήγησε: «Εξυπνότερο θα ήταν να μη βρίζει τους Έλληνες, να μην τσουβαλιάζει δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνει. Είναι υπερβολικά εύκολο ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατ. να στριμώχνει τον ανίσχυρο Έλληνα».

    Για τον Λουκά Παπαδήμο είπε ότι «έχει αναλάβει το δυσκολότερο έργο στην Ευρώπη, καθώς παρέλαβε μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται και καλείται τώρα να τη διαχειριστεί», όπως αναφέρει η «Καθημερινή».
    Greek National Pride

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν προλαβε να στεγνωσει το...μελανι σε πρωινο μου σχολιο ,για το οτι ο κ. παπαδημος εστειλε αντ'αυτου τον παγκακο σε παγκοσμιο συνεδριο πολιτιστικης διπλωματιας και πολλοι απο εδω μεσα ταυτισαν παγκακο με παπαδημο και ορμηξαν και στους δυο πακεττο.Παραμυθια σας ειπα και σας ξεσηκωσα για να δω αντιδρασεις και αν με...διαβαζετε και ποιοι με διαβαζουν.Τωρα ειδα ποιοι αν και ηξερα απο την τρεχουσα φρασεολογια τους οτι τους εχω τσονταρει σε λεξεις και ιδεες.Κατι ειναι και αυτο.καλη συνεχεια,προσεχτε μη μου μοιασετε σε ολα.χρειαζονται απο μικρη ηληκια
    σκληρα θεμελια γιατι διαφορετικα το κτιριο που πατε να κτισετε καποιοι χωρις θεμελια θα πεσει αν το παραφορτωσετε και θα ειστε απο κατω.Καλυτερο ενα αντισκηνο με πολλα βιβλια μεσα ,κατι σαν το τσαντιρ-κανταφι,παρα ετοιμοροπο τριοροφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://youtu.be/GJk522_UcdY
    ΕΝΟΧΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ
    Γιαννης Καψης για την φραση του παγκαλου , "την σημαια την πηρε ο αερας" =" Για αυτο πας ειδικο δικαστηριο,ειναι παραβιαση του Συνταγματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρήστο, είδες τώρα τις τελευταίες εβδομάδες, κανέναν εξεγερμένο; Ολοι τρύπωσαν στα σπίτια τους, με τη νέα κυβέρνηση.
    Θυμάσαι που το είχε σημειώσει και ο Ανακόντα αυτό σε ένα σχόλιό του;
    Ξαφνικά αποκτήσαμε ησυχία με κανά-δυό ψιθύρους αντίδρασης μόνο.
    Και το κερασάκι στην τούρτα, οι χαρακτηρισμοί "κομμουνιστές, φασίστες, μ...ς" εκ μέρους εκπροσώπου των αρχών μας κιόλας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μηπως βιαζομαστε λιγο να καταταξωμε τον κ.Παπαδημο ,επειδη ειναι εξωκομματικος,στους ...κουκουλοφορους της εθνοπροδοσιας.Καλη και κατανοητη η εντεχνη προειδοποιηση του κ.Κωνσταντακοπουλου προς τον κ. Παπαδημο αλλα πιστευω οτι μαλλον θα διαψευστει ο αναλυτης αυτος.Ηδη η σημαντικοτερη προταιρεοτητα για τον κ Παπαδημο,δηλαδη η αρνηση του να μετατρεψει το δικαιο διαπραγματευσης απο το Ελληνικο στο Αγγλικο, λεει παρα πολλα για εμας αλλα και για τους πρωην συνεργατες του στο εξωτερικο.Σε ολα υπαρχουν ορια και οποιος τα βλεπει και τα τηρει στο τελος υφισταται σκληρες επιθεσεις απο τα πρωην αφεντικα και συνεργατες του.Για να δουμε?
    Οι Γερμανοι θελουν την περιοχη μας για οικονομικους λογους=Ενεργεια ολων των ειδων.Ηδη εχουνε απαρνηθει την ληψη ενεργειας απο πυρηνικο σταθμο,οπως εφαρμοζει Γαλλια και Βουλγαρια, και θελουν με γρηγορες διαδικασιες ηλεκτρικη ενεργεια απο Ελλαδα με εγκατασταση φωτοβολταικων (200.000 στρεμματα ζητανε και εδω πρεπει η ελλαδα να το διαπραγματευτει και να κερδισει γιατι με προσχημα αντιγραφειοκρατικο οι διαδικασιες κατωχειρωσης απο αυτους θα ειναι συνοπτικες και χωρις ανταγωνισμο).Ζητανε και αεριο.Δεν τους φαινεται και τοσο στρατηγικο να βρισκονται ενεργειακα στο ελεος της Ρωσσιας,ξερουν αυτοι...το λακκο με τα φιδια που τους κατευθυνουν αλλοι.Η καλυτερα ,το ποσο σφικτη απο....αγαπη,μπορει να ειναι η αγκαλια της αρκουδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελίνα

    Υπομονή,ήδη άρχισαν να διαλύονται,μετά το πάρτι τελείωσε για αυτούς,αν και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι θα είναι σαν λύτρωση έτσι που τα κατάφεραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. sterg

    Διαβάζω σχόλια σου,όχι όλα αλλά διαβάζω.Δυστυχώς όμως βλέπω ότι συνεχίζεις να με προκαλείς με το γνωστό πλάγιο τρόπο,δεν διάβασα απο δικό σου σχόλιο αυτά που ανέφερες,ούτε κάν σε αυτό το ιστολόγιο. Στα υπόλοιπα που ανέφερες,απλά κάνεις λάθος,όχι ότι περιμένω να το αναγνωρίσεις,συνηθισμένα τα βουνά απ'τα χιόνια.

    Μην ασχολείσαι μαζί μου,δεν έχω διάθεση για καβγάδες,εσύ μπορεί να έχεις όρεξη εγώ όμως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή καθείς από τα πεπραγμένα του κρίνεται,έτσι και για τον κ. Παπαδήμο θα πρέπει να τον κρίνουμε από την μέχρι σήμερα συμπεριφορά του απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Ο κ. Παπαδήμος το 1999 ήταν Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Τότε, ενώ βρισκόταν σε σχηματισμό η φούσκα του Χρηματιστηρίου, δεν επισήμανε στον λαό το γεγονός αυτό και τον άφησε να χάσει τις οικονομίες του.Μίλησε μόνο στις 17 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς όταν η φούσκα ήταν έτοιμη να σκάσει, δηλαδή όταν οι αερητσίδες είχαν ολοκληρώσει την οικονομική αφαίμαξη του λαού. Με το δεδομένο αυτό μπορεί να ελπίζει κανείς οτι τώρα θα λειτουργήσει διαφορετικά προς το συμφέρον των Ελλήνων. "Εκ του καρπού το δένδρο γιγνώσκεται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κύριε Αποστόλου, χωρίς να θέλω να γίνω δικηγόρος κάποιου (εκ τού αποτελέσματος θα κριθεί και ο Παπαδήμος), δεν ήταν δουλειά τού Παπαδήμου να κάνει κάτι τέτοιο: ήταν δουλειά τού Θωμαδάκη, Προέδρου τής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο οποίος τόλμησε να το κάνει και τον κυνηγούσαν πολιτικοί, εκδότες, επενδυτές και το κακό συναπάντημα για να μη ξαναμιλήσει. Ο 'σοφός λαός' όχι μόνο δεν τιμώρησε τούς πολιτικούς, οι οποίοι δεν είχαν μερημνήσει για να θεσμοθετηθεί το προβλεπόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο και κορόιδεψαν από πάνω πως αναμένουν άνοδο τού Χρηματιστηρίου, αλλά τούς εμπιστεύτηκε εκ νέου τη διακυβέρνηση τής Χώρας. Από το συμπέρασμά σας λοιπόν πρέπει να υποθέσουμε πως υποστηρίζετε ότι το σύνολο τού πολιτικού κόσμου είναι ανίκανο να παράξει λύση -γιατί θα παραπλανήσει πάλι τον λαό- και ο λαός είναι ανίκανος να προστατέψει τα συμφέροντά του -γιατί θα καταστεί άθυρμα τής παραπλάνησης- συνεπώς μόνο οι τεχνοκράτες είναι ικανοί να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. περι ...."εξεγερμενων"

    Οποιος νομιζει οτι θα επρεπε να ζουμε το "Καιρο" σε συνεχειες και οχι την "ησυχια" με τον κ.Παπαδημο,που δεν προσφερεται και για υστερικες κουβεντες και γελοιες κορωνες ,ας μελετησει τρια τυχαια σχολια που μαζεψα πριν λιγο,και υπαρχουν χιλιαδες αποδειξεις για το θεμα ,και ας ειναι πιο σοβαρος η σοβαρη στο μελλον.
    -----------------------

    Nemesis είπε
    Ιουλίου 2, 2011 στις 6:49 μμ
    διαβαζα το λινκ που παραθετω http://pesotithesgr.blogspot.com/2011/07/blog-post_5970.htm και οταν εφτασα στο πιο κατω αποσπασμα ,δεν ηξερα πια τί να σκεφτω….και δεν μου συμβαινει συχνα αυτο….στην αρχη ”τα πηρα” με το μαθημα περι ληγμενων χημικων…μετά μπλοκαρισα με το παρακατω. ..οχι οτι δεν γνωριζω το τί πραγματικα συμβαινει ,αλλά άλλο να το λεει ενας ΜΑΤΑΣ…που πιστευω οτι οντως ειναι ,ετσι οπως μας καταθετει την θεση του.”Αυτες οι ημερες με εβαλαν σε τεραστιες σκεψεις. Δε θελω να πιστευω οτι ολοι αυτοι οι μπαχαλακηδες ειναι παρακρατικοι και οτι ολα αυτα που γινονται ειναι στημενα. Δε μπορει να ειναι δυνατον.. Αλλα σε καποια στιγμη ειχαμε περικυκλωσει τα ατομα μεσα στην πλατεια και υπηρχαν παντου διμοιριες των ΜΑΤ. Τους ειχαν τελειωσει τα μαρμαρα και φωναζαν για 15λεπτη ανακωχη. Ξαφνικα διεταχθηκαμε να μη κανουμε καμμια κινηση. Ανενοχλητοι οι μπαχαλακηδες βγηκαν στους δρομους περιξ και μαζευαν ολα τα μαρμαρα που ειχαν πεταξει και τα εβαζαν μεσα στη πλατεία ! για να μας επιτεθουν ξανα. Μετα απο 30 λεπτα αρχισαν παλι οι επιθεσεις.. Ειχα τρελαθει. Δε μπορει να γινοταν κατι τετοιο..
    ----------------------------------------------------------
    Nemesis είπε
    Ιουλίου 1, 2011 στις 7:19 μμ
    χα χα χα ….ακομα γελαω (που λεει ο λογος..)http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289326
    ”! ΖΑΠ Μεγάλο σουξέ είχε χθες το πρωί ο ημίγυμνος «κουκουλοφόρος» με το tatoo και το σιδερένιο λοστό που τον φυγαδεύει η ΕΛ.ΑΣ. μαζί με δύο συναδέλφους του στη Βουλή ΖΑΠ Βγήκε παντού και μας είπε ότι οι ΜΑΤατζήδες τον φυγάδευσαν για να τον προστατεύσουν μαζί με άλλους συναδέλφους της ΕΘΕΛ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από ομάδες ακροαριστερών και του ΣΥΡΙΖΑ! ΖΑΠ Μόνο που η πρώτη τηλεοπτική παρέμβασή του δεν ήταν χθες το πρωί αλλά προχθές το βράδυ στο δελτίο του Contra με τον Τέρενς Κουίκ ΖΑΠ Βγήκε μόνο με το μικρό του όνομα, Αποστόλης και το ‘παιζε ανενημέρωτος. Είδα κάτι πλάνα που λένε για κουκουλοφόρους αλλά αυτοί είναι οδηγοί της ΕΘΕΛ, συνάδελφοί μου και μπλα μπλα μπλα ΖΑΠ Τα περί εγκλωβισμού τους για τρεις ώρες, όπου αναγκάστηκαν λέει και μπήκαν σε μια αποθήκη και βρήκαν τα σιδερένια στειλιάρια για να προστατευθούν, τα είπε την επομένη. Που είχε κάνει πρόβα το ποίημά του… ΖΑΠ
    ---------------------------------------------------------
    GIAGIA είπε
    Ιουνίου 30, 2011 στις 12:35 μμ
    “…Από εκείνη την στιγμή πέρασαν τρεις ώρες πολιορκίας όπου ερχόντουσαν, πέταγαν πέτρες μέσα από την σπασμένη τζαμαρία και ανάμεσα από τα σιδερένια κάγκελα της πόρτας, έριχναν τραπέζια, σιδερένια αντικείμενα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε επάνω στην πόρτα και μας έβριζαν. Μάλιστα μας έλεγαν και κότες!!! Οι 500 έλεγαν τους 5 κότες!!! Θέλετε να σας πούμε λίγα από αυτά που έλεγαν : “ Γ…ώ την ελλάδα”, “Στην Κύπρο το 74 γα…νε οι Τούρκοι τις αδελφές και τις μανάδες σας”, “ στην Σμύρνη το 22 γα….νε τις Ελληνίδες” , “πολλά τσι….κια κάνατε στις Θερμοπύλες” , “Σκ..ά στην Ελλάδα” και πολλά -πολλά ακόμα! Ένας μάλιστα ήταν νεαρός Αλβανός γύρω στα 20! Κάποια στιγμή έφεραν μια φλεγόμενη Σημαία και την πέταξαν έξω από την πόρτα. Κάναμε έξοδο και σβήσαμε ότι είχε απομείνει, για να ακούσουμε πάλι το γνωστό υβρεολόγιο και τις ειρωνίες…”
    Το ότι συμμετέχουν Αλβανοί στους “αναρχικούς”,το ξέρουμε εδώ και χρόνια.Όμως,πραγματικά μας κάνει εντύπωση η εμμονή των “ταξικών αγωνιστών”,ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΑ “ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ” ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
    ---------------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είδες να έγραψα πουθενά ότι δεν πιστεύω στις προβοκάτσιες; Προφανώς και υπάρχουν,αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιδράσουμε στο έγκλημα.

    Έχεις τη γνώμη σου για τον Παπαδήμο,εγώ διαφωνώ,το ζόρι σου ποιό είναι; Είμαι υποχρεωμένος να τον εμπιστευτώ; Όχι. Μετά απο όσα έχουν γίνει δεν έχω το δικαίωμα να εμπιστεύομαι όποιον μου σερβίρουν,ειδικά όταν κυβερνάει παρακάμπτοντας τους Έλληνες πολίτες,και επιτρέποντας να μας βρίζει ο Πάγκαλος.

    Με τη λογική αυτή δεν θα υπήρχε η μισή ιστορία της Ελλάδος, πιθανότατα και η Ελλάδα η ίδια.

    Αν τον εκλέξει ο Ελληνικός λαός τότε θα τον αποδεχτώ,όπως θα είμαι υποχρεωμένος πλέον να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το..."ζορι" μου ειναι οτι δεν τολμαει κανεις να γραψει ενα σχολιο και νομιζεις οτι σε περιλαμβανει μεσα.Δεν καταλαβες οτι τουλαχιστον εμενα δεν με απασχολει η παρουσια σου? Παψε να προσωποποιεις αυθαιρετα ο,τι γραφεται και μαθε την τεχνη που ηδη γνωριζεις αρκετα να μιμεισαι τους αλλους.Σκουντα σκουντα θα παρεις το "πτυχειο" στο τελος.Υπομονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν κάποιος στριμώχνεται χάνει την ψυχραιμία του,δεν πιάνει βλέπεις η μέθοδος της σουπιάς.

    Ότι γράφω είναι δικό μου,και όταν δεν είναι αναφέρω την πηγή.

    Δεν είμαι μασώνος αλλά ούτε και κολαούζος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κανενας αλλος εκτος απο εσενα δεν ενδιαφερεται το τι εισαι.Τι γραφεις και ποια πηγη ολοι το χασκογελανε.Μη δινεις σημασια ,σιγα σιγα θα μαθεις απο τους αλλους αλλα πρωτα να εγκαταλειψεις κατι βαθυστοχαστα για τον εαυτον σου ..."κατα την γνωμη μου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σε ενοχλεί πολύ η παρουσία μου εδώ μέσα,το έχω καταλάβει απο καιρό,αλλά άδικα επιμένεις να με υποβαθμίζεις και να με υποτιμάς.

    Σίγουρα έχω να μάθω ακόμη πολλά,ήδη έχω μάθει πολύ περισότερα απο τότε που άρχισα να ενημερώνομαι απο τον Ινφογνώμων,ποτέ δεν είπα ότι τα γνωρίζω όλα,αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά,εσύ την έκλεισες την πόρτα νομίζοντας ότι τα ξέρεις όλα,και αυτό σου δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι έχεις το δικαίωμα να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς τους υπόλοιπους,ειδικά αυτούς με τους οποίους διαφωνείς.

    Θα συνεχίσω λοιπόν να συμετέχω και να ενημερώνομαι,όπως και να καταθέτω τις απόψεις μου,δεχόμενος την κριτική αλλά σίγουρα όχι την κακόβουλη.


    ΥΓ
    Πολλές φορές αναρωτιέμαι,διαβάζοντας υποτιμητικά σχόλια,τι γνωρίζατε όλοι εσείς οι 119 χρονών έφηβοι στην ηλικία μου,στα 25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε Χρηστο μονο 25 εισαι?
    Καλη συνεχεια καλοπαιδο και καλη σου προοδο.Δεν ηξερα οτι εισαι τοσο νεαρος.Αν το ηξερα πιστεψε με δεν θα σε ξανακολλουσα.Καλη συνεχεια αγορι μου.Εχεις την ηληκια του παιδιου μου και αυτη την ηληκια την αγαπω αληθινα.Θα τα λεμε απο εδω και περα πιο φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ βρε Sterg: τούς έχουμε πάρει όλους από τα μούτρα εμείς οι δύο γιατί θεωρούμε πως θα έπρεπε να έχουν την εμπειρία που κουβαλάνε οι δεκαετίες μας - μού φαίνεται πως έχουμε καταντήσει σαν τούς δύο γέρους τού μάπετ σόου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Anaconda
    Γερο να πεις τα...μουτρα σου που ζαρωσαν στα 119 (ακριβως).Ουτε ιχνος ομως δεκαδικου παραπανω μη προσδοκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν έχω πρόβλημα να είμαι ο μόνος γέρος εδώ μέσα: ο παλιός είναι αλλιώς...
    Τα δεκαδικά τα αφήνω για τούς νέους και ωραίους 17χρονους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. sterg και anaconda

    Σας αναγνωρίζω ότι έχετε ζήσει πολλά περισότερα ώς μεγαλύτεροι,έχετε δεί καλά και κακά,και κυρίως οι κακές εμπειρίες πιστεύω ότι συνδιαμορφώνουν τις απόψεις σας.

    Αν θέλετε τη γνώμη μου,προβληματιστείτε πολύ σοβαρά με την αδιαφορία και την απαξία των συνομίληκων μου,ήδη έχουν δικαίωμα ψήφου και έχουν χωριστεί σε δυο κατηγορίες,σε αυτούς που δεν ψηφίζουν και σε εκείνους που κατάντησαν κομματόσκυλα,συνήθως μέσα στις σχολές και τα πανεπιστήμια που υποτίθεται ότι πήγαν να σπουδάσουν και να μορφωθούν.

    Πιστέψτε με,το κλίμα στο ιστολόγιο για τους νεότερους θα πρέπει να γίνει καλύτερο,δεν το λέω για μένα,αλλά θα ήταν καλύτερο αν συμμετείχαν περισότεροι της ηλικίας μου,θα μάθουν πολλά χρήσιμα όπως έμαθα και συνεχίζω να μαθαίνω εγώ.

    Είναι πολύ σημαντικό,είναι κρίμα να ενημερώνοντε απο ιστολόγια χαμηλού επιπέδου και αμφιβόλου ποιότητας.

    Αυτά τα ολίγα,θέλω να πιστεύω ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα απο εδώ και πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρηστο καλησπερα
    Ας παρω την δικη μου περιπτωση στο θεμα"μεγαλωμα παιδιου".Εχω ενα παιδι που αυτη την στιγμη ωριμο,αξιο,ανεξαρτητο,αυτονομο, και ενημερωμενο ΣΕ ΒΑΘΟΣ (παντα ομως με ενα χαμογελο ελαφρας και ευγενικης αμφισβητησης σε αυτα που μαθαινε)σχεδον στα παντα. Ειναι στο εξωτερικο και εκει θα παραμεινει διοτι ενας γονεας που αγαπαει το παιδι του δεν δισταζει να το στερηθει αν αυτο ειναι για το καλο του παιδιου του.Εχει μαθει απο μικρη ηληκια ,απο 8 ετων σε ξημερωματα συζητησεων με αξιους φιλους,ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ.Παρα την αξια του που πιστευω οτι υπερβαινει τωρα την δικη μου ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ευρισκομενος διακριτικα στο πλαι και στις 4 το πρωι να γερνει και να κοιμαται στο καναπε.Ειναι σεμνος,ποτε δεν υπηρξε ξερολας και οταν ετοιμαζοτανε για μαστερ και εγινε δεκτος με την σειρα απο τα 7 τοπ πανεπιστημια της ευρωπης εγω το μαθαινα τελευταιος με την φραση του "ενταξυ και τι εγινε? παμε για το επομενο,η ζωη συνεχιζεται".Ειμαι γιατρος και ημουνα σε εφημεριες στο νοσοκομειο και ητανε οι χαρες που γεμιζαν εκεινα τα βραδυα μου.Ειναι ατομο δυνατο,ενημερωμενο,1,90 υψος,
    με 9 πτυχεια καταδυσεων και τελευταια καταδυση στα 60 μετρα.Εχει κανει τρομερες σπουδες αλλα ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΞΕΡΟΛΑΣ.Παντα ειχα σαν προτυπο και ελπιδα για τα παιδια της Ελλαδας να ειναι ετσι και για αυτο ημουνα παντοτε αυστηρος αν καπου κανανε κοιλια διοτι παντου εβλεπα και βλεπω στα προσωπα αυτων των παιδιων το δικο μου παιδι.Ολα παιδια μου ειναι και τρελαινωμαι οταν δω ειδικευομενο να γινεται ρουφιανος για να επιβιωσει.Και απο πατρικη αγκαλια γυριζω στο αλυπητο χτυπημα σε προαγωγο και...προαγωμενο στην αθλιοτητα.Οι πατεραδες σας εχουμε περασει την κορφη του λοφου και κατηφοριζουμε .εχωμε αξιωσεις απο εσας που θα αφησωμε πισω και ταυτοχρονα αναγνωριζωμε φταιχτες και ΑΘΩΟΙ το ποσο κακο καναμε στην επομενη και επομενες γεννεες με την σταση του κλεφτη,λωποδυτη,λαμογιου,αληταρα που σας περασαν σαν προτυπο για επιτυχια.Γιαυτο συνεχεια επιμενω οτι ο εχθρος δεν ειναι εξω,αυτοι την δουλεια τους κανουνε,αλα ητανε και ΕΙΝΑΙ εδω μεσα και αυτη ειναι η 5η φαλαγγα που τρωει τα σωθηκα της Πατριδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μερικα απο τα μελη της ελλαδικης 5ης φαλαγγας=

    Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011
    «Οι Έλληνες έχουν εκατομμύρια στην Ελβετία»
    Εν όψει της Συνόδου Κορυφής, η γερμανική εφημερίδα Bild δημιουργεί κλίμα... πολεμικής σύρραξης ανάμεσα στις χώρες του σκληρού πυρήνα του ευρώ και της ελληνικής κυβέρνησης, λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης για το μέλλον της ευρωζώνης...
    «Είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμου, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να την απολαύσει», γράφει η Bild. «Ενώ πλησιάζει η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, έρχονται στο προσκήνιο για μία ακόμη φορά οι πρόσφατες ειδήσεις από την υπερχρεωμένη χώρα του. Και οι διαπραγματεύσεις με αυτά τα δεδομένα δε θα είναι καθόλου εύκολες», συνεχίζει το άρθρο.
    Στη συνέχεια αναφέρονται στοιχεία - χωρίς να αναφέρεται και η πηγή τους- σύμφωνα με τα οποία «η εκροή των ελληνικών κεφαλαίων μόνο για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο άγγιξε τα 14 δισ. ευρώ, με το φαινόμενο να παίρνει όλο και πιο παράλογα χαρακτηριστικά».
    Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι παρακάτω περιπτώσεις:
    • 18 Έλληνες που είναι δηλωμένοι σαν άνεργοι, έχουν κάνει εμβάσματα στο εξωτερικό περισσότερα από 50 εκ. ευρώ. Θα διαφηνιστεί τώτα από που προέρχονται τα χρήματα
    • Μια μικρή επιχείρηση στην ελληνική επαρχία, η οποία φέρεται ότι έβγαλε μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον περασμένο χρόνο, έχει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικό λογαριασμό.
    • Αρκετές χιλιάδες Έλληνες πρέπει επί του παρόντος να εξακριβωθεί εάν είναι τυφλοί. Στα νοσοκομεία της Ελλάδας θα διενεργηθούν οι επανεξετάσεις από αρμόδιες επιτροπές, αφού φέρονται να έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία για να παίρνουν τη σύνταξη αναπηρίας.
    • Στις ελληνικές εφημερίδες έχει κυκλοφορήσει έκθεση σχετικά με την υποψία ότι οι βουλευτές έχουν βάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
    • Έντεκα Έλληνες συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα, επειδή δε θέλησαν να πληρώσουν κανένα φόρο. Μεταξύ αυτών και πολύ γνωστός Έλληνας σχεδιαστής μόδας, ο οποίος φέρεται να είχε οφειλές εκατομμυρίων προς το ελληνικό δημόσιο. Μια μέρα αργότερα, όλοι τους έκανα βόλτες ελεύθεροι.
    «Αλλά δεν είναι μόνο φυγή κεφαλαίων και η διαφθορά στην Ελλάδα, για τα οποία πρέπει να ανησυχούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Μια έκθεση του ΟΟΣΑ έρχεται να απαριθμήσει τις καταστροφικές συνέπειες της... μη λειτουργίας του ελληνικού Δημοσίου. Η μόνη αχτίδα ελπίδας: Χθες το Ελληνικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τον προϋπολογισμό λιτότητας για το 2012 με ευρύτατη πλειοψηφία», καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.

    http://planet-greece.blogspot.com/2011/12/blog-post_5162.html?utm_medium=twitter&utm_source=http://twitter.com/%23!/planet_greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και μια συμβολικη "απαντηση" εναντιον της διαφθορας με επιθεση Ελληνα χακερ στην κεντρικη σελιδα της κοκα Κολλα στην Νορβηγια.Και το μηνυμα του=

    «όταν το μέλλον είναι βασισμένο σε ψέματα, τότε ο καθένας είναι διεφθαρμένος…»καθώς και ότι «~Ήμαστε παντού βλέπουμε και ακούμε τα πάντα, σε ένα μέλλον βασισμένο σε ψέματα όλοι είναι διεφθαρμένοι, όλοι πρέπει να πληρώσουν και θα το κάνουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Τα λόγια αποκτούν αξία μόνο μέσα από τις πράξεις.~»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. sterg

    Δεν έχω πρόβλημα στο να ακούω,το κάνω,όπως σου είπα διάβαζα και συνεχίζω να διαβάζω τα σχόλια σου άσχετα με τις διαφωνίες μας,άσχετο το ένα απο το άλλο.

    Επείσης,έχω μάθει να περνάω την πληροφόρηση μου απο γενεές 14,δεν σνομπάρω αυτά που γράφετε,τα κρίνω και τα αμφισβητώ μέχρι να πειστώ,ίσως λάθος κάποιες φορές,αυτό μπορεί να είναι αρνητικό αλλά προσωπικά πιστεύω ότι με έχει βοηθήσει γενικά.

    Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ,και έτσι όπως είναι τα πράγματα θα συνεχίσω να είμαι επιφυλακτικός.

    Χαίρομαι για το παιδί σου,ειλικρινά,αλλά δεν γίνεται να είναι όλοι το ίδιο.

    Απλά διαφωνώ με τον τρόπο που βλέπεις κάποια πράγματα,υπάρχει μεγάλη απόσταση,στην περίπτωση Παπαδήμου για παράδειγμα,σέβομαι τη γνώμη σου αλλά σεβάσου και εσύ τη δική μου.

    Το μέλον το δικό μου,αν και μικρός είναι δύσκολο,αλλά έχω και εγώ ένα παιδί που άρχισε να μιλάει και δεν θέλω να γνωρίσει αυτά τα χάλια,δεν είμαι διατεθιμένος να του παραδώσω το μπουρδέλο που κληρονόμησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν η εμπειρια σου ητανε χρονικα μεγαλυτερη θα αντιλαμβανωσουνα οτι προσωπικα εγω δεν αγκιστρωνομαι σε κανενα,ειμαι ευελικτος στις θεσεις μου και συχνα τις μεταβαλλω προς ενα σχημα νεο, πιο πολυπλοκο,πιο εφαρμοσιμο και με λιγοτερες παγιδες για την Πατριδα μας.Δεν εχω "παντρευτει" κανενα απο δαυτους και μητε τους χρωσταω το παραμικρο,αλλα!!!!Υπαρχει και το "αλλα"!Τι κανωμε? Αυτο ψαχνωμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και κατι αλλο.Στην φραση σου "Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να εμπιστευτώ,και έτσι όπως είναι τα πράγματα θα συνεχίσω να είμαι επιφυλακτικός" θα σου απαντουσα οτι ετσι ημουνα και εγω αλλα βαθηδον και οσο αυξανε η εμπειρια και η καλυτερη αναλυση γεγονοτων κατανοησα στην πραξη οτι= Ο,τι και να γινει,ο,τι και να κανουν οι ανθρωποι,οσο και να προφυλαχτεις δηθεν απο κατι που επερχεται ,στο τελος το ποταμι τα παιρνει ολα με τον τροπο που θελει αυτο.Και εννοω οτι οσα αρνητικα και αν δημιουργησουν καποιοι ατομικα και εθνικα στο τελος υπαρχει ενας Νομος που δεν ειναι του...θεου αλλα νομος της εντροπιας και της επαναφορας σε απλα σχηματα των παντων στο Συμπαν που λεει οτι τα παντα δουλευουν εξω απο την ανθρωπινη θεληση και οταν επεμβαινει ο ανθρωπος για να δημιουγησει μια δικια του "ταξη" (Illusion) απλα καθυστερει μια εξελειξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Όσο καλά και να έχει να μάθει να ακούει ο γιός σου Sterg, αποκλείεται να έχει το εύρος των δυνατοτήτων τού Ακρίτα: κατά δήλωσή του, τα αυτιά του είναι αρκούντως μεγάλα - αν και δεν μάς αποκάλυψε ποτέ το πραγματικό τους μέγεθος, το οποίο πάντα έχει σημασία...

    ΥΓ. Χαίρομαι όταν βλέπω ένα ώριμο παιδί μου όπως ο Sterg να αξιοποιεί με πολύ όμορφο τρόπο την έννοια τού illusion: ελπίζω να τον καμαρώσω και αυτόν να φτάσει πάλι στην αρχή τού κύκλου illusion-εντροπία-"άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Anaconda
    >το εύρος των δυνατοτήτων τού Ακρίτα: κατά δήλωσή του, τα αυτιά του είναι αρκούντως μεγάλα<

    Δεν μου διεφυγε το "χτυπησες φλεβα Χρηστο" με το αναλογο αλλοθι οτι ητανε και αφορουσε αλλο σχολιο ,και απλα χαμογελασα .Υπαρχουν πολυ σοβαρα πραγματα που τρεχουν καθε ημερα και πιο γρηγορα και πιο πολυπλοκα Ανακοντα για να παρασυρθουμε απο τα υπολοιπα και να μη σκαμε και ενα χαμογελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λίγο κουρασμένους σας βλέπω,δεν πειράζει,αναλαμβάνω εγώ μαζί με το γιό του Στέργιου και του Σάββα,εσύ ρε ανακόντα εκτός απο τα τέκνα που υιοθέτησες πνευματικά στο ιστολόγιo έχεις τίποτα πραγματικά να βάλουν ένα χεράκι;

    Ωραίοι είστε,τα κάνατε εσείς έτσι όπως τα κάνατε και θα κάτσουμε τώρα εμείς οι νεότεροι στο σκοτεινό δωμάτιο με τον αράπη,όχι ότι είμαι ρατσιστής αλλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρήστο μου μόνο πνευματικά τέκνα έχω.

    Κουρασμένος δεν είμαι, απλά οργανώνω τις δυνάμεις μου για πόλεμο.

    Έχεις απόλυτο δίκιο για το βάρος των νεότερων: όπως λέει και το manual
    [...] Έλα όμως που κάποια στιγμή και ο τυφλός βρίσκει το φως του… Ακόμα και να μην είχε την όρεξη να το βρει μόνος του, με το μόλις που άκουσε αυτά που πρέπει να υπομείνει για τις επόμενες δεκαετίες εξαιτίας των επιλογών απληστίας, ασυδοσίας και απερισκεψίας των «μεγάλων», άνοιξαν μόνα τους! [...]
    [...] Η υποβαλλόμενη από την τρόικα οικονομική πολιτική που υιοθετείται άκριτα από την Κυβέρνηση είναι βέβαιο ότι εξυπηρετεί, χρηματοοικονομικά και όχι μόνο, τους δανειστές μας. Στρατηγικά, τί κόστος έχει αυτή η πολιτική για το Ελληνικό λαό; Θα επιβιώσουμε;
    Εξαιρετικά κρίσιμο θέμα, αλλά ποιος να ασχοληθεί με την ουσία τώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.