17/12/11

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αρχισαν την «μάχη της τσιπούρας» στα ΄Ιμια οι Τούρκοι

H γνωστή αυτή την εποχή «μάχη της τσιπούρας» ξεκίνησε και πάλι στα ‘Ιμια με ευθύνη της Τουρκίας που ισχυρίζεται, χωρίς βάση βεβαίως, οτι παραβιάζονται τα χωρικά της ύδατα από ελληνικά αλιευτικά! Το θέμα φιλοξενούν οι εφημερίδες HURRIYET και AKSAM με τίτλο «ο πόλεμος της τσιπούρας» και «Νότα για τα Ίμια».

Χτες το πρωί , αναφέρεται, έφτασαν στην περιοχή των Ιμίων 12 ελληνικά αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από Κάλυμνο και Λέρο για να ψαρέψουν τσιπούρες. Τα σκάφη πέρασαν το σημείο των Ιμίων και παραβίασαν, λέει, τα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοιχτά των νησιών Τσαβούζ και Τσατάλ. Με την αύξηση των παραβιάσεων ,συνεχίζει τον ισχυρισμό η εφημερίδα, σκάφος την τουρκικής ακτοφυλακής πέρασε σε απόσταση τριών μιλίων από τις βραχονησίδες. Οι έλληνες ψαράδες σταμάτησαν την πορεία τους προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα και επέστρεψαν στα Ίμια. Ακόμα αναφέρεται οτι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παρακολουθούσε τις εξελίξεις μπροστά στην Κάλυμνο σε απόσταση ενάμιση μιλίου. Οι δε τούρκοι ψαράδες δεν πλησίασαν την περιοχή σε μικρότερη των τεσσάρων μιλίων απόσταση.
Στο μεταξύ, συνεχίζει το ρεπορτάζ, το Γενικό Επιτελείο γνωστοποίησε στο τουρκικό υπουργείο εξωτερικών ότι σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, προστατεύοντος τους Έλληνες ψαράδες , προχθές, στην περιοχή των Ιμίων, παραβίασε επί έξι ώρες τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Το δε τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε, κατά τα δημοσιεύματα, νότα διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, σε Άγκυρα και Αθήνα.
Ακόμα, σύμφωνα με ισχυρισμούς του τουρκικού Γενικού Επιτελείου προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τρεις φορές τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις, στις 13 Δεκεμβρίου.
Τέλος, ως …κερασάκι στην τούρτα της τουρκικής προπαγάνδας αναφέρεται ότι αρμόδιοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών λένε ότι την τελευταία περίοδο, η Ελλάδα, έχει αυξήσει τις παρενοχλήσεις και παραβιάσεις με προφανή στόχο να …στρέψει μακριά από τα οικονομικά προβλήματα την ελληνική κοινή γνώμη.
Τώρα μάλιστα… Και όλα τα προηγούμενα χρόνια πως γίνονταν οι τουρκικές προκλήσεις;
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Αφού δεν έχομε κυβέρνηση στην Ελλαδίτσα μας οι μογγόλοι λένε και κάνουν ότι θέλουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έρχονται οι Τούρκοι ,ψωνίζουν τζάμπα, μας ζητάνε και ρέστα από το πεντοχίλιαρο που δεν μας έδωσαν !
    Τσιμπάνε οι τσιπούρες, τσιμπάμε και εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.