28/12/11

Δισεκατομμυριούχοι πατριώτες


Του Τάσου Μελετόπουλου
Το 2009 ο διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης είχε την μεγάλη έμπνευση κι αγόρασε - για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,  C.D.S,  δηλαδή ασφάλιστρο κινδύνου έναντι πτώχευσης των ελληνικών ομολόγων, αξίας 1,3  δις δολάρια. Τεράστιο ποσό για την εποχή εκείνη όταν ακόμα οι αγορές, δεν υποπτευόντουσαν ότι η χώρα ήταν στα πρόθυρα πτώχευσης. Ο Α. Φιλιππίδης με την αλλαγή της εξουσίας από Κ. Καραμανλή σε Γ.Α.Π. απολύθηκε και στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσέλαβαν τον Κλέωνα Παπαδόπουλο ο οποίος πούλησε το ασφάλιστρο αυτό σε μια ξένη εταιρεία με κέρδος περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια - για το Ταχυδρομικό μας Ταμιευτήριο.
Ξέρετε πόσο κοστίζει αυτό το ασφάλιστρο τώρα που η Ελλάδα παλεύει να μην χρεοκοπήσει; Περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια! Κι αν συμβεί credit event, αυτό που μάθαμε νε λέμε πια «πιστωτικό γεγονός», μπορεί να φτάσει έως και 60 δις. δολάρια. Ο Κλέων Παπαδόπουλος το ρευστοποίησε τον Δεκέμβριο του 2009 - πριν το C.D .S (ασφάλιστρο κινδύνου) αποκτήσει έξαφνα τεράστια ονομαστική αξία, αφού  ο Γιώργος Παπανδρέου  (μετά τις, γνωστές πια, προεκλογικές κρυφές  συνομιλίες του  με το Δ.Ν.Τ) προσέφυγε πια επίσημα, ως εκλεγμένος Πρωθυπουργός στο ΔΝΤ και την ΕΕ, οδηγώντας την Ελλάδα στην περιπέτεια που δυό χρόνια τώρα ζούμε όλοι οι ΄Ελληνες.  Αν ο κύριος Παπαδόπουλος δεν είχε κάνει αυτή την «ευφυέστατη κίνηση», στο χαρτοφυλάκιο του Ταχυδρομικού μας Ταμιευτηρίου θα υπήρχαν τώρα έως και 27 δισεκατομμύρια δολάρια!    
Ο Καμμένος επέμενε  επί μήνες με πείσμα να συσταθεί επιτροπή στην Βουλή με σκοπό να ερευνήσει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πουλήθηκε το πολύτιμο C.D.S και να αποκαλυφθεί ποιοι "πατριώτες" κρύβονται πίσω από την ξένη εταιρεία που το αγόρασε. Όπως γνωρίζουμε είναι εύκολο πια να ανιχνευθούν οι πραγματικοί κάτοχοι κάθε off-shore εταιρείας οπουδήποτε και αν εδρεύει, φτάνει να υπάρχει πολιτική βούληση. Eχει άραγε την εξουσία και την θέληση η προσωρινή κυβέρνηση να κινήσει την διαδικασία "αποκάλυψης"; Το θέμα αφορά ένα υπέρογκο περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου που χάθηκε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του και που θα ήταν σκόπιμο να γνωρίσουμε σε ποιους πουλήθηκε, αν πλήρωσαν μετρητά τα περίπου 1 δισεκατομμύριο, 340 εκατομμύρια δολάρια στο Τ.Τ. και κυρίως που βρήκαν τα τόσα πολλά λεφτά τα φυσικά πρόσωπα - Έλληνες, που λέγεται ότι κρύβονται πίσω από την εταιρεία. 
Ο κ. Καμμένος δεν βρήκε ανταπόκριση από τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές στην προσπάθειά του αυτή. Αντιθέτως απειλήθηκε όπως κατήγγειλε σε τηλεοπτική εκπομπή. Οι "πατριώτες" εν τω μεταξύ που αγόρασαν το ασφάλιστρο κινδύνου- αν δεν το έχουν ήδη πουλήσει και καρπωθεί δισεκατομμύρια δολάρια, κατάφεραν να κρατήσουν τους εαυτούς τους μακριά από την τσιμπίδα του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος κ. Γ. Πεπονή - ο οποίος αντιπροσωπεύει την Αρχή που θα αποφασίσει για το αν ευσταθούν οι καταγγελίες του κ. Καμμένου ώστε η υπόθεση να ερευνηθεί πλήρως και να δοθούν όλες οι λεπτομέρειες, (όποιον και αν αφορούν) στην δημοσιότητα.

2 σχόλια:

  1. 1) Το περίφημο CDS του ταχ. Ταμ. αξίας 1,3 ΔΙΣ κάλυπτε ομόλογα αξίας 96,29 δις. δολαρίων διότι το spread των ελληνικών cds την περίοδο αγοράς ήταν 135 μονάδες βάσης, δηλ. 1,35% . Ήταν δηλ ΓΥΜΝΟ CDS και συνεπώς με την αγορά του το ΔΗΜΟΣΙΟ Ταχ. Ταμ έγινε ο μεγαλύτερος ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΣ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ αγοράς καλύπτοντας τον «δημόσιο εαυτό» του από χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου (!!!) για ομόλογα αξίας 12% της παγκόσμιας αγοράς (!!!) που ΔΕΝ κατείχε.
    Χάρη τη «σοφή» αυτή κίνηση οι αγορές μας πήρανε χαμπάρι δίνοντας το σύνθημα για άνοδο των spreads των ελληνικών ομολόγων…

    2) Όταν τον κατακαημένο τον είχε ΠΡΟΛΑΒΕΙ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καταγγέλλοντας τα παραπάνω καραγκιοζιλίκια που εμφάνιζαν στην πράξη το ελληνικό δημόσιο να ασφαλίζεται κατά της ίδιας του της χρεοκοπίας, ο κατακαημένος σφύριζε αδιάφορα (βλέπετε η καταγγελία της «Κ» ήταν χτύπημα στον κουρασμένο της Ραφήνας που τον είχε υπουργοποιήσει…)

    3) Ο Κατακαημένος όταν έκανε τις όψιμες καταγγελίες του νομίζοντας πως ανακάλυψε τον τροχό , έλεγε ότι το cds λήγει άμεσα. Τι έγινε ρε Κατακαημένε? Για πόσους μήνες θα λήγει το ρημάδι? Μήπως εκτός από ομόλογα ασφαλίζει και το Γιοφυρι της Αρτας?

    4) Ο πανάσχετος κατακαημένος θεωρεί ότι σήμερα το cds (αν δεν έχει λήξει) αξίζει 27 δις δολάρια. Θεωρητικά αυτό είναι «σωστό» υπό την έννοια ότι τα spreads των ελληνικών cds είναι πάνω από 30% . Στην πράξη όμως σημαίνει πως για να έχει πραγματικά αυτή την αξία πρέπει κάποιος κάτοχος ελληνικών ομολόγων αξίας 96,29 δις, να ακουμπήσει ζεστά 27 δις ως ασφάλιστρο για να καλύψει το χαρτοφυλάκιο σε περίπτωση χρεοκοπίας.
    Εδώ πρέπει κανείς να σκεφτεί ότι
    Α) Κατοχος ελληνικού χαρτοφυλακίου τέτοιου μεγέθους αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει όχι απλά στον πλανήτη αλλά και σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα
    Β) Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει για να μην χαλάσουμε το χατίρι του ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥ κατακαημένου και των θαυμαστών του, αν καταβάλει τέτοιο ασφάλιστρο (27 δις) για να καλύψει 96 δις, είναι σαν να κάνει ΚΟΥΡΕΜΑ στον ΕΑΥΤΟ του 30%
    ΚΑΙ ΡΩΤΩ : Ποιος μη- ψυχοπαθής επενδυτής θα κάνει κούρεμα στο εαυτό του 30% προκειμένου να έχει την ΑΜΦΙΒΟΛΗ κάλυψη από τον εκδότη του CDS (η ενεργοποίηση των CDS μπορεί να στείλει στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ πολλά τραπεζικά σχήματα – εκδότες) τη στιγμή που αφ ενός μπορεί να ενταχθεί στο ΑΣΦΑΛΕΣ πρόσφατα συμφωνημένο στις 26 Οκτ 2011 οικιοθελές κούρεμα 50% με ΕΓΓΥΗΣΗ του λοιπού 50% του χαρτοφυλακίου του αλλά και που αφ ετέρου γνωρίζει πως αν η Ελλάδα πράξει όσα συμφώνησε με τους δανειστές της την περιμένει προσεχώς ένα πακετακι 90 δις ευρώ που μπορεί μεν να μην την διασώζει οριστικά ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ όμως την χρεοκοπία μετά τη λήξη του περίφημου cds που κατά τον κατακαημένο όλο λήγει και ποτέ δεν λήγει…

    Άρα η μόνη «αξία» που μπορεί να έχει το cds για αυτόν που το κατέχει είναι είτε αυτή του ΚΩΛΟΧΑΡΤΟΥ είτε αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα τότε έχει αξία 97 δις. δολάρια ΑΝ υποθέσουμε ότι θα υπάρχει απ τον εκδότη η δυνατότητα να πληρώσει .

    Αυτό για τον νέο νυν κάτοχο και όχι για το Ελλ. Δημόσιο ως κάτοχο του CDS

    Αν ως κάτοχος παρέμενε το Ταχ Ταμ. Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, δηλ. ο αεριτζης επενδυτής που θα χρεοκοπούσε, υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει πως αυτοί που θα έτρωγαν τη φόλα της στάσης πληρωμών απ το ασυνεπές Ελλ. Δημόσιο , θα του έσκαγαν από πάνω ως συνεπείς «κύριοι» και 97 δις????


    ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ SERIAL ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟ…
    ΕΛΕΟΣ

    Περισσότερα εδώ: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/05/brokers.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κατσικά (ή όπως σε λένε τέλος πάντων),σαν νάχεις πυρετό μου φαίνεται. Τόσο πολύ σε "τσούζει" το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.