7/12/11

Σήμερα η έγκριση για τον φράχτη του Έβρου

O φράχτης θα μοιάζει με αυτόν στα σύνορα Ισπανίας - Μαρόκου

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται εκτός απρόοπτου η οριστική έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο του έργου κατασκευής φράχτη στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία στον Έβρο.


Το κόστος κατασκευής κυμαίνεται κάτω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ, και η χρηματοδότησή του θα γίνει από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε πέντε μήνες θα έχει ολοκληρωθεί ο φράχτης του Έβρου, διαβεβαίωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας.

«Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο αποτελεί προτεραιότητα μας» τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, στη διάρκεια περιοδείας του σε σημεία - κλειδιά της περιοχής για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
http://www.skai.gr

2 σχόλια:

  1. yavaş yavaş και με σχέδιο...

    "Η ΕΕ δεν δίνει ούτε ευρώ για το φράκτη στον Εβρο"
    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=35042&category_id=86

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ο φράχτης αυτός δεν θα λύσει το πρόβλημα της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Υπάρχουν τόσα πολλά σημεία στα σύνορά μας και οι λαθρομετανάστες δεν θα πάνε να «πέσουν» πάνω στο φράχτη αλλά θα επιχειρήσουν να εισέλθουν από αλλού.
    Το μόνο που θα κάνει αυτός ο φράχτης είναι ότι θα επιβαρύνει επιπλέον την ήδη βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
    Ο καλύτερος φράχτης κατά την άποψή μου θα ήταν - και με ελάχιστο κόστος – η ενημέρωση των επίδοξων λαθρομεταναστών, στις χώρες τους, ότι θα συλληφθούν και θα σταλούν πάλι πίσω.
    Έτσι πιστεύω θα το σκεφτόταν πολύ να επιχειρήσουν το μακρινό, επίπονο και δαπανηρό ταξίδι προς την Ελλάδα, όταν θα ήξεραν ότι θα πάει χαμένος ο κόπος και τα χρήματά τους, αφού θα τους στέλναμε πάλι πίσω.
    Το ελάχιστο όμως κόστος αυτής της επιλογής δεν θα άφηνε περιθώρια σημαντικών προμηθειών στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης.
    Είναι θλιβερό, χρήματα από την περικοπή των μισθών και των συντάξεων να καταλήξουν στις τσέπες κάποιων επιτήδειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.