12/12/11

Κινέζοι ψαράδες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε άνδρες της νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής

Σεούλ: Κινέζοι ψαράδες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο άνδρες της ακτοφυλακής της Νότιας Κορέας, σκοτώνοντας τον έναν από αυτούς. Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης αναχαίτισης κινέζικου πλεούμενου, δήλωσε αξιωματούχος.

«Ένας άνδρας του λιμενικού είναι νεκρός. Ένας ακόμα είναι τραυματίας. Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί» είπε ο αξιωματούχος. Το επεισόδιο «συνέβη στην ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη), εκτός των χωρικών υδάτων (της Νότιας Κορέας), αλλά παρ' όλ' αυτά, είναι παράνομη αλιεία».


Το νοτιοκορεάτικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε ότι το λιμενικό έθεσε υπό έλεγχο το σκάφος και συνέλαβε τους εννέα Κινέζους ναυτικούς.

Το Πεκίνο δεν έχει σχολιάσει το επεισόδιο.

Σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις αναφέρονται συχνά συγκρούσεις των ψαράδων με τις Αρχές.

Τον περασμένο μήνα η Σεούλ είχε ανακοινώσει ότι θα πατάξει την παράνομη αλιεία από κινεζικά πλοία στην ΑΟΖ της.

Κάπου 2.600 κινεζικά αλιευτικά έχουν εντοπιστεί να αλιεύουν παράνομα στη νοτιοκορεάτικη ΑΟΖ από το 2006 και έχουν συλληφθεί σε επιχειρήσεις αναχαίτισης σχεδόν 800 Κινέζοι ναυτικοί, ανέφερε το Yonhap. 

Ως το Νοέμβριο φέτος, 440 κινεζικά αλιευτικά εντοπίστηκαν να ψαρεύουν παράνομα σε νοτιοκορεάτικα ύδατα, αριθμός αυξημένος κατά 46% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr

1 σχόλιο:

  1. Μετά από την μάχη της τσιπούρας οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε την ανωτερότητα του κινέζικου kung fu ένταντι του κορεάτικου tae kwo do

    http://www.youtube.com/watch?v=u0CIy9ZZEQE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.