28/12/11

Ποιοι και γιατί έφαγαν τους οικονομικούς εισαγγελείς; Μήπως τα CDS των Παπανδρέου και η Proton;

Παραίτηση με αιχμές των οικονομικών εισαγγελέων
«Δεν θα αποτελέσουμε θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για συμφέροντα του οικονομικού εγκλήματος»
Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Αμφότεροι είχαν αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα των οικονομικών εισαγγελέων, στον αρμόδιο για οικονομικά θέματα αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, ζητώντας την αντικατάσταση τους απο το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους.
«Με νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και μας κοινοποιήθηκε όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάσταση μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας», υποστηρίζουν στην ίδια επιστολή και υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά:
«Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Εξηγήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητεί ο Συνασπισμός, υποστηρίζοντας πως «η σημερινή παραίτηση δημιουργεί μεγάλο πολιτικό ζήτημα».
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «είναι γνωστό πως η οικονομική εισαγγελία το τελευταίο διάστημα είχε αναλάβει πολλές και κρίσιμες υποθέσεις μεγάλων διαστάσεων, με άμεσα εμπλεκόμενους γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου».
Ο ΣΥΝ παρατηρεί ακόμη ότι «η παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με το αιτιολογικό της παρέμβασης στο έργο τους, λίγους μόλις μήνες μετά την σύσταση της οικονομικής εισαγγελίας, δείχνει πως απέχουμε πολύ από τις διακηρύξεις της πολιτικής ηγεσίας περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης».
Σημειώνει τέλος ότι «σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία συμπιέζεται αφόρητα αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους να γίνονται παρεμβάσεις έργο της δικαιοσύνης με σκοπό να πέσουν στα μαλακά οι μεγάλοι οικονομικοί παραβάτες».

Παρεμβάσεις κατήγγειλαν και οι εφοριακοί
Nωρίτερα, πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους κατήγγειλαν και οι εφοριακοί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή τη 48ωρη απεργία τους αύριο και μεθαύριο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες Χ. Νικολακόπουλο να κατονομάζει μάλιστα τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.
Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού ακυρώθηκε η συγχώνευση των ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα. Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, ο κ. Ροντούλης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει η συγχώνευση των συγκεκριμένων ΔΟΥ, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ κατήγγειλε επίσης, ότι τα πειθαρχικά συμβούλια για τις υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο των εφοριών δεν λειτουργούν σωστά, καθώς οι αποφάσεις για τους επίορκους εφοριακούς στηρίζονται απλά και μόνο σε εκθέσεις των ελεγκτών των υποθέσεων αυτών.
Όσον αφορά εξάλλου τις καταγγελίες που έκανε πρόσφατα ο τέως γενικός γραμματέας της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδης Σπινέλης, για τη διαφθορά στις εφορίες, ο κ. Νικολακόπουλος γνωστοποίησε ότι η Ομοσπονδία ανέθεσε σε δικηγόρο την άσκηση ένδικων μέσων, αναγνωρίζοντας ότι «η διαφθορά υπάρχει, αλλά αφορά πολύ μικρό αριθμό εφοριακών», ενώ «η πλειοψηφία των εργαζομένων στις εφορίες δουλεύει κάτω από σκληρές συνθήκες».
Ο κ. Νικολακόπουλος έκανε λόγο για διάλυση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού λόγω της εφεδρείας και των μαζικών συνταξιοδοτήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 9.700 υπάλληλοι στις εφορίες έναντι 11.500 που ήταν στην αρχή του έτους. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ επιτέθηκε τέλος, στις εταιρίες Ορκωτών Λογιστών που είναι αρμόδιες για την έκδοση των φορολογικών πιστοποιητικών για μεγάλες εταιρείες αναφέροντας ενδεικτικά ότι μια τέτοια εταιρεία ορκωτών λογιστών ζήτησε από επιχείρηση 35.000 ευρώ για την έκδοση πιστοποιητικού για μία χρήση. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, κατά μέσο όρο οι εταιρείες αυτές ζητούν 15.000 έως 20.000 ευρώ από τις επιχειρήσεις για να εκδώσουν το πιστοποιητικό.
Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ είναι η συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΕ ΔΟΥ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για το θέμα της κινητοποίησής τους.
Πηγή

34 σχόλια:

  1. Οι Παπανδρέου διαπραγματεύονται την ατιμωρησία τους,με τεράστιο κόστος για την Ελλάδα,δυσβάσταχτο θα έλεγα.

    Είχε δίκιο ο ΓΑΠ όταν είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρωθυπουργία,οι βαρύτατες ευθύνες του τον ενδιαφέρουν.

    Είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο πατέρας του,ρητά στη διαθήκη,του άφησε μόνο το όνομα του,εννοώντας το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα φυσικά.

    Όταν έλεγε τη φράση ''η χώρα μου'',αυτό εννοούσε,ότι ήταν τσιφλίκι του πατέρα και του παπού του.

    Και τέλος,όταν έλεγε να σωθεί η Ελλάδα,αυτό ακριβώς εννοούσε,να σωθεί η χώρα ΤΟΥ απο εκείνους που θεωρούνται συνδικαιούχοι,οι πολίτες δηλαδή,με κάθε τρόπο και μέσο.

    Αυτός ο τύπος,όταν δεν είχε άλλα περιθώρια,τοποθέτησε έναν διαχειριστή της επιλογής του στο πόδι του,με τη σύμφωνη γνώμη των Καρατζαφέρη-Σαμαρά,ενώ ταυτόχρονα είχε αποδειχτεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας(;;;) ήταν ένα ακόμη ανθρωπάκι που διαχειριζόταν ο ίδιος και η οικογένεια του.

    Καιρό τώρα φωνάζω σαν τον τρελό,έχουμε δικτατορία και βασιλεία μαζί,ΜΟΝΟ Δημοκρατία δεν έχουμε.

    Ούτε ΈΝΑΣ θεσμός δεν αποδείχτηκε ικανός να ανατρέψει την πορεία της χώρας πρός το φασιστικό καθεστώς Παπανδρέου....

    Κάποια δύναμη πρέπει να τους ανατρέψει,οποιαδήποτε θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
    (οικονομικoi εισαγγελεις Πεπόνης και Μουζακίτης)

    Αλλο σκανδαλο 1ου μεγεθους.Το ξαναειπαμε=ο εχθρος ειναι εντος των τειχων και εχει ελλαδικη καταγωγη.Αφηστε τους Ξενους και κοιταξετε την φατσα σας στον καθρεφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο η εκπομπή τού Σ. Χίου δεν θα γίνει πραγματικότητα.

    Έχουμε ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Anaconda,αυτό δεν είναι εκτροπή αλλά τα αποτελέσματα της εκτροπής που συνέβη εδώ και πολύ καιρό,όσο εμείς παρακολουθούσαμε τρώγοντας σπόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο, κάποιοι παλεύαμε, δεν τρώγαμε σπόρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Anaconda et al
    Εγώ θυμάμαι από την αλήστου μνήμης εποχή με τα «δωράκια των 500εκ», του «κωλόσπιτου της Εκάλης» και της «διαθήκης» που άφηνε κληρονομιά το «όνομα», ότι άφηνε όμως και «κληροδότημα». Τους ειδήμονες «συμβούλους» και τον «σκληρό πυρήνα»...για αναλάβουν, όπως και έγινε, μέχρι τον ανώτατο πολιτειακό θώκο, τα (μέχρι εδώ που φτάσαμε) περαιτέρω!!!
    Και επίσης θυμάμαι πως όλα εκείνα τα χρόνια ΕΚΤΡΟΠΕΣ είχαμε πάμπολλες. Ακόμη και του ... Αχελώου είχαμε πολλές φορές. Όμως εκείνο που ειλικρινά δεν θυμάμαι είναι αν είχαμε ποτέ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. Και αν νομίζαμε ότι είχαμε, τί είδους πολίτευμα είχαμε;;; Αφού σύμφωνα με τον Μοντεσκιέ όταν έχουμε δημοκρατία, όπως εμείς ψηφίζαμε να έχουμε και νομίζαμε πως έχουμε, υπάρχει διάκριση των λειτουργιών ( ή των «εξουσιών» όπως τις ήθελε). Αλλά δεν θυμάμαι να είχαμε ποτέ τέτοια διάκριση λειτουργιών. Πάντοτε μία λειτουργία είχαμε. Συγκεντρωμένη σε μια «κλίκα» που από τότε που την θυμάμαι είναι η ίδια. Και πάει στο διάολο, ας είχαμε επιτέλους κάποιο πολίτευμα για να μπορεί να εκτρέπεται ώστε, όταν ως «κυρίαρχος λαός» αποφασίζαμε, να μπορούμε να καταδικάζουμε την εκτροπή. Αλλά αφού και όταν ψηφίζαμε να ανατρέψουμε την εκτροπή, μας έβγαινε η ίδια. Και το χειρότερο που θυμάμαι είναι ότι και όταν ακόμη ανατρέπαμε και αλλάζαμε και την μορφή στο πολίτευμα, τελικά αποκτούσαμε το ίδιο με εκείνο που αλλάζαμε. Δηλαδή μήπως είμαστε ο λαός ο προικισμένος να επιβεβαιώνουμε την έννοια της πολιτικο- κοινωνικο-οικονομικής «παράνοιας»;;;
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anaconda,απ'όσο γνωρίζω,οι προδότες έβαζαν το ένα γκόλ πίσω απο το άλλο σε άδειο τέρμα,μιας και όλοι όσοι ήταν ταγμένοι να υπερασπίζονται το τέρμα λάκισαν.

    Εσύ που λές ότι πάλευες,πού ακριβώς ήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παύλο τέκνο μου, αυτό το et al δεν είναι ακριβές: δεν συνεργάζομαι για την παραγωγή συγκεκριμένου αποτελέσματος με κάποιον εντός τού ιστολογίου. Για ακαδημαϊκά ζητήματα συνεργάζομαι με κάποιους Άγγλους.
    Ως προς το πολιτιακό ζήτημα που θέτεις, επειδή υποψιάζομαι πως υποννοείς ότι έχουμε χούντα, ρίξε σε παρακαλώ μια ματιά στο manual για να δεις αν έχεις δίκιο: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_7983.html

    Χρήστο, όταν δεις τα έγγραφα σε ΠτΔ, Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Διοικητή στη δημοσιότητα θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Anaconda
    Ναι, ο Πληρεξούσιος Υπουργός με είχε πείσει από το καλοκαίρι που το ανέλυσε!!!Και καταλαβαίνω ότι ομοίως έχεις πεισθεί και εσύ.
    ΥΓ. Όμως με ευκαιρία την επισήμανσή σου στον Χρήστο, αδημονώ να "δω τα Έγγραφα" (που συναφείς "ατάκες" σου είχα εντοπίσει και σε συζήτηση με τον καθηγητή κ. Ήφαιστο).
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως ορισες κ.Φωτιου.Καλη συνεχεια και με την βοηθεια σου, που ειναι πολυτιμη και σε γνωση και σε ηθος αλλα και σε ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ,αναγκαια σε ολους μας εδω μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Sterg, με τον τρόπο που ασελγούν κάποιοι στην πατρίδα ΜΟΥ δεν έχω περιθώρια να είμαι μετριόφρων, πόσο μάλλον όταν ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι το επίπεδο τής ανάλυσης μερικών σε κρίσιμα πόστα είναι ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ, ότι νομίζουν πως η πληροφορία είναι ανάλυση(!!!...), και ότι επιτρέπουν ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ την κατάλυση της θεσμικής λειτουργίας -άρα καθιστούν πάσα συζήτηση περί στρατηγικής άχρηστη- λόγω των Εφιαλτών που φυτεύουν σε κάθε πολιτικό σύστημα για να το ελέγξουν ως προς τη συνδιακύμανσή του με αλλοδαπά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παύλο, η μη δημοσιοποίηση των θεμάτων που είχα αναφέρει στη συζήτησή μου με τον κ. Ήφαιστο δεν σχετίζεται με τα εν λόγω έγγραφα: κάποια πράγματα απλά δεν λέγονται ζημοσίως χωρίς ζημία στα εθνικά συμφέροντα. Όσο και θα θεωρείται γενικώς ότι, 'αν δεν παίζεις', έχεις το δικαίωμα να πεις ότι θες, εγώ είμαι άλλης σχολής. Αυτο βέβαια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με συζήτηση περί παρακράτους, μνεία τού οποίου έκανα παραπάνω. Τόσες δεκαετίες η πατρίδα καταστρέφεται και κάποιοι απλά 'διαχειρίζονται' τη θέση τους. Με ισορροπία τού τρόμου προκοπή δεν υπάρχει, μόνο δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την εξυπηρέτηση των αλλότριων συμφερόντων. Το παρακράτος εμπαίζει ακόμα και τον Παπαδήμο: δεν τίθεται θέμα κομματικών φίλων, είναι υπερκομματικό το πρόβλημα. Είναι σα να σε έχει διορίσει ο Στεφανόπουλος, να έχεις κάνει κολλητούς από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, να ήσουν στο Μαξίμου επί Καραμανλή, να γίνεσαι μεγαλοστέλεχος επί Παπανδρέου και να κινείς τα νήματα προκαλώντας καταστροφές με Παπαδήμο. Με τη βούλα πλέον, και όχι ως εκτίμηση, έχει de facto καταλύσει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες λειτουργίες τού κράτους. ΚΑΝΕΙΣ Έλλην πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να πει 'είναι μάταιο, αφέσου': το Σύνταγμα τον υποχρεώνει να δράσει. Με κάθε μέσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΓ. Μα είναι ποτέ δυνατό Παύλο παιδί μου να διαφωνήσω με τον
    Ministre plénipotentiaire;

    Εδώ δεν τόλμησαν να διαφωνήσουν Ινστιτούτα και... άλλα κέντρα ανάλυσης παγκόσμιας εμβέλειας, ποιός είμαι εγώ για να τολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο;

    Άλλωστε, η Ιστορία τον επιβεβαίωσε, συνεχίζει να τον επιβεβαιώνει και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον: αυτή είναι η νομοτελειακή διαφορά τού δημοσιεύματος από το manual...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Sterg
    Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τα ευγενικά σχόλια. Ήμουν «εδώ» καθημερινά, αλλά πάντοτε αποφεύγοντας σχολιασμούς σε «χώρους» και «θέματα» που δεν έχω επάρκεια γνώσεων να τεκμηριώσω απόψεις έστω και αν γενικότερα μπορεί να έχω για ακαδημαϊκή συζήτηση. Και άλλωστε εμείς «συναντιόμαστε» και αλλού!

    @Anaconda.
    Σέβομαι την «αγανάκτηση» σου, γιατί και 'γω πιστεύω πως πάνω απ' όλα είναι η Πατρίδα. Και χαίρομαι να πω πως οι «νουθεσίες» σου ήταν ζητήματα ανένταχτης προσωπικής επιλογής και στην δική μου σταδιοδρομία Στο μέτρο της κριτικής καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές προσωπικές αντιμαχίες, και προσβλητικές απόψεις, είτε και όταν υφέρπουν. Έχω μέσα από αυτές τις σελίδες αλλά και στο "Αντίβαρο", νοιώσει τέτοιες μομφές, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν δικαιούμαι να χολώνομαι, αφού άλλο είναι η διαφορετική αντίληψη για την διαχείριση των εθνικών ζητημάτων και άλλο η κριτική, όταν πολλές φορές δεν είναι φρόνιμο να αποκαλύπτονται κάποια θέματα για να υπάρξει τάξη. Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερόμουν εάν ήμουν δημοσιογράφος που κυνηγά δημοσιότητα, όταν στον βωμό της πολλές φορές τα εθνικά μας σοβαρά ζητήματα γίνονται βορά.
    Πάντως, μου αρέσει, και γι’ αυτό συμμετέχω στην ανταλλαγή απόψεων, γιατί η γόνιμη συμμετοχή ακόμη και με υπερβολή, είναι πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα. Και άλλωστε πρεσβεύω πως το να κοινοποιείς την γνώση και την τεκμηριωμένη άποψη, είναι καθήκον που το εκπληρώνω δεκαετίες αδιάκοπης διδασκαλίας.
    Και επειδή ποτέ κανείς δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια ποιος σχολιάζει, αρκούμαι σε όσα διαβάζω και όχι σε όσα μπορώ να ερμηνεύσω. Ούτε και ψάχνω σε «συμπτώσεις» ή ποιος μπορεί να είναι «Πληρεξούσιος Υπουργός», ή «Anaconda», ή «dorean Anaconda» ή «Ε», αφού καταλαβαίνω και μου αρκεί η εθνική τους συνείδηση.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι, ήξεραν και ήθελαν να γίνει έτσι γιατί προωθούσαν τα δικά τους συμφέροντα καλύτερα.
    Κάποιοι άλλοι, σίγουρα παραπλανήθηκαν.
    Οσο ο άνθρωπος συνεχίζει να ελπίζει για μια αλλαγή προς το καλύτερο ακολουθώντας την ίδια συνταγή που τον πρόδωσε, τα ίδια θα εισπράττει.
    Ωστόσο, υπάρχουν πάντα και τεχνικές παραπλάνησης από τις οποίες δύσκολα γλιτώνει κανείς.
    Πάντως έχω την εντύπωση ότι θα ακούσουμε...καμπάνες, πολλές καμπάνες.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι Παύλο παιδί μου: δε βλέπεις τί διαφωνίες έχουμε ενίοτε με τον Sterg; Μού θυμώνει, διαβάζει αλλά δε σχολιάζει και μετά κάνει μια μεγαλοπρεπή επάνοδο (με βρίζει με έξυπνο τρόπο). Σημασία έχει ότι προσπαθούμε να αυξήσουμε το επίπεδο επίγνωσης τής κατάστασης σε κάποιους σε κρίσιμα πόστα και, κατ'επέκταση, στο σύνολο τού Ελληνικού λαού - τα βλέπουν και αλλοδαποί βέβαια, αλλά, τί να κάνουμε, αν φοβόμασταν για τη ζωή μας, αντ'αυτού θα διαβάζαμε αθλητική εφημερίδα.

    ΥΓ. Το "Ε" είναι από το "Ε-ρω-τεύτη-κα" τής "Ε". Κοκκίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ελίνα Γαληνού
    Γράφετε: «…Πάντως έχω την εντύπωση ότι θα ακούσουμε...καμπάνες, πολλές καμπάνες».
    >>>Αγαπητή Ελίνα, εδώ θα έχουμε πάλι την επιβεβαίωση της «παράνοιας» μας. Με όποιο «ύφος» και να σημάνουν οι καμπάνες. Όταν τις ακούσουμε χαρμόσυνες θα πάρουμε ανάσα και θα αγαλλιάσουμε. Όταν τις ακούσουμε θλιμμένες θα πάρουμε ανάσα και θα γιορτάσουμε. Αυτός είναι ο …Έλληνας θα μου πείτε. Περιμένει… τις καμπάνες.
    @Anaconda
    Δεν ξέρω πως σκέφτεται, αλλά ίσως ο Sterg να «βιάζεται» να ακούσει και εκείνος …τις «καμπάνες» τις Ελίνας, γι’ αυτό νομίζω (αν μπορώ σωστά να ερμηνεύσω την ενδόμυχη σκέψη του), ότι περιμένει ποιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που αφήνεις να «αιωρούνται», γι’ αυτό κιόλας ..σε βρίζει επειδή… αργείς.
    Μα και εγώ στο έγραψα πως αδημονώ. Όχι από περιέργεια (που δεν με διακρίνει) να μάθω. Ούτε απλώς να ακούσω (αφού από ρητορείες κουράστηκα). Αλλά επιτέλους να καταλάβω πως κάτι πιο θετικό γίνεται, έστω και χωρίς να το ξέρω, για την Πατρίδα. Γι’ αυτό και αδημονώ. Να πιστέψω ότι από κάπου αρχίζει να συναρθρώνεται η κατακερματισμένη κοινωνικά, πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά χιλιοταλαιπωρημένη από προσδοκίες και υποσχέσεις Ελλάδα.
    Και επειδή η Ελίνα έγραψε πολύ σωστά την διαπιστωτική της σκέψη: «Κάποιοι, ήξεραν και ήθελαν να γίνει έτσι γιατί προωθούσαν τα δικά τους συμφέροντα καλύτερα. Κάποιοι άλλοι, σίγουρα παραπλανήθηκαν.
    Οσο ο άνθρωπος συνεχίζει να ελπίζει για μια αλλαγή προς το καλύτερο ακολουθώντας την ίδια συνταγή που τον πρόδωσε, τα ίδια θα εισπράττει.
    Ωστόσο, υπάρχουν πάντα και τεχνικές παραπλάνησης από τις οποίες δύσκολα γλιτώνει κανείς». Εγώ προβληματίζομαι. Εμείς που ήμασταν;;; Πάντοτε εύπιστοι, λάτρεις της υπερβολής, παραπλανημένοι, αδικημένοι,…;;;
    Εμείς τελικά δεν είμαστε εμείς;;; Μας κατάντησαν άλλους;;; Τρελαίνεσαι στην σκέψη ότι, κάποιοι σου λένε που ξέρουν αλλά τί, κι’ αν ξέρουν;;; Τίποτα δεν βγαίνει. Άρα γιατί και εσύ Anaconda, δηλώνεις κατηγορηματικά ότι ξέρεις και μπορείς και πως το manual τα έχει γράψει και περιγράψει όλα;;; Παίρνεις μεγάλο το βάρος και περιμένουμε να μας σώσεις σαν από μηχανής Θεός (θυμήθηκα και τον Άγγελο Σικελιανό, σε ένα περιστατικό που μαρτύρησε ο Καζαντζάκης, πως και εκείνος πίστευε πως είναι Θεός και έκανε θαύματα). Και με τον κ. Ήφαιστο, που με δεξιοτεχνική δολιχοδρομία αναλύσεως για την στρατηγική και την πολιτική διαχείριση, πάνω που φτάναμε να βγάλουμε νόημα και να ανακουφιστούμε ότι, επιτέλους χαράζεται κάπου κάποια στρατηγική ελπίδας, τα μπουρδουκλώσαμε με αοριστίες και αμφοτεροβαρείς θεωρητικές ρητορείες και …ξανά- χαθήκαμε στην ανάλυση. Λοιπόν τώρα που είμαστε τελικά;;;
    Από μένα μην περιμένουμε στοχαστικές ή θεωρητικές αναζητήσεις. Πέρασα από εποχές και χώρους που ο ρεαλισμός απαιτούσε λύσεις και όχι θεωρητικά παίγνια και ασκήσεις. Αυτά είχαν εξαντληθεί προ πολλού στα σχέδια. Αλλά και από εκεί τελικά άκουγα (αναπαυτικά από τον καναπέ), ότι… αυτό που περίμενα έγινε. Πισωγύρισμα και αδράνεια. Αυτά σκέφτομαι όταν υπόσχεσαι «ότι προσπαθούμε να αυξήσουμε το επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης σε κάποιους σε κρίσιμα πόστα και, κατ' επέκταση, στο σύνολο του Ελληνικού λαού» και παραδέχομαι και σέβομαι πως και αν ακόμη «τα βλέπουν και αλλοδαποί», δεν φοβόμαστε για τη ζωή μας, γιατί αλλιώς… θα διαβάζαμε αθλητική εφημερίδα». Γιατί έχω ζήσει την εμπειρία και το ξέρω το συναίσθημα. Δεν φοβόμαστε, άσχετα αν με έχουν εντάξει σε εκείνους με το φοβικό σύνδρομο.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΥΓ. Είναι «Ε»;;; Ναι είναι και ο « Έρωτας» μέσα (της Κοκκίνου από το Ερωτεύτηκα, ή της Γλυκερίας που τον θέλει ως αιτία, δεν έχει καμία σημασία). Τα άλλα είναι «Έθνος» και «Ελευθερία». Και ο έρωτας, ανάμεσα ή απ’ έξω, πριν ή μετά, συναρθρώνεται στο απόλυτο νόημα του οποίου είμαστε επιλήσμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. [...] Παίρνεις μεγάλο το βάρος και περιμένουμε να μας σώσεις σαν από μηχανής Θεός [...]
    Το ξέρω.

    [...] πάνω που φτάναμε να βγάλουμε νόημα και να ανακουφιστούμε ότι, επιτέλους χαράζεται κάπου κάποια στρατηγική ελπίδας, τα μπουρδουκλώσαμε με αοριστίες και αμφοτεροβαρείς θεωρητικές ρητορείες και …ξανά- χαθήκαμε στην ανάλυση. Λοιπόν τώρα που είμαστε τελικά;;; [...]
    Εδώ http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/12/blog-post_4475.html θα δεις σε τί συμφωνούμε με τον κ. Ήφαιστο (στο κείμενό του), σε τί κυρίως διαφωνούμε (σε αυτό που επισημαίνω), και πού βρισκόμαστε (στα ερωτήματα). Όλα αυτά είναι τελείως πρακτικά, καθόλου θεωρητικά: άπτονται πολιτικής μηχανικής. Επαναλαμβάνω ότι έχω και συγκεκριμένη πρόταση ΚΑΙ την κάλυψή της, πλήρως χαρτογραφημένη - αλλά δεν έχω τη δύναμη να την επιβάλλω, μόνο να τη γνωστοποιήσω στον αρμόδιο για τη ρύθμιση τού πολιτεύματος, πράγμα το οποίο ήδη έχει λάβει χώρα. Η γνωστοποίηση στο ιστολόγιο όταν γίνει εκείνη η μόνιμη ανάρτηση για τις πολιτικές προτάσεις που λέγαμε.

    Όσο για το ΥΓ, απορώ με τέτοια χαρακτηριστικά ποιητή, πώς δεν πας κάθε βράδυ για κεμπάπ με τον Sterg...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανακοντα
    Αν προσπερασω την φραση σου προς τον κ.Παυλο Φωτιου "Παύλο παιδί μου" που απευθυνεται σε εναν αξιοπρεπη και μορφωμενο ανθρωπο 64 ετων ,σου υπενθυμιζω οτι εγω τον ...παρεσυρα να ξαναμπει με σχολια στον ινφογνωμονα μια και τον παρακοπουθουσε με αγαπη και σεμνοτητα.και σε αυτο ελαβα υπ οψιν μου και την δικη σου γνωμη για τον σχολιαστη που ητανε θετικοτατη και μαλιστα αναρωτιωσουνα μηπως ειναι διπλωματης ενω στο βιογραφικο του φαινεται οτι ειναι σκαλια πιο πανω απο αυτο που νομιζες.
    Το ερωτημα μου ξεκαθαρα ειναι γιατι αυτη η υποδοχη και επιθετικη συμπεριφορα .μηπως επειδη σου ειπε να αποδειξεις αυτα που λες και να παρουσιασεις τα εγγραφα.Ε! δεν ειναι και επτασφραγιστα μυστικα παρα το ο,τι εσυ πιστευεις.Πιστευα οτι θα γινοτανε μια πολυ καλη ανταλλαγη υλικου μεταξυ σας αλλα βλεπω οτι δεν το επιθυμεις πραγματικα και αυτο με βαζει σε σκεψεις.Γιατι αυτη η αρνητικη σου σταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν είναι επτασφράγιστα μυστικά;
    Εγώ(1) τα έστειλα στον αρμόδιο(1) και σε έναν τεντυμπόη(1).
    Έχουμε και λέμε λοιπόν: 1+1+1=...111! Μάλλον έχεις δίκιο τελικά, τα ξέρει πολύς κόσμος...
    Λες να συμβαίνει το ίδιο και για τα άλλα 14; Μάλλον ναι...

    Ανταλλαγή υλικού γίνεται και θα επεκταθεί, απλά εσύ είσαι ανυπόμονο αγόρι και δεν κρατιέσαι! Τα θες όλα και τα θες τώρα! Άπληστε...

    ΥΓ1. Η φράση "αλλα βλεπω οτι δεν το επιθυμεις πραγματικα και αυτο με βαζει σε σκεψεις.Γιατι αυτη η αρνητικη σου σταση?" μού θυμίζει τη φράση "Εισαι υπερβολικα προσεκτικος και δεν εμπιστευεσαι κανενα.Γιατι?" την οποία μού είχε πει κάποιος που πίστευε ότι είμαι κάποιος σκοτεινός τύπος και... κρύβομαι.
    ΥΓ2. Αν σε πειράζει που ο Παύλος είναι παιδί μου και όχι δικό σου, ξύδι!
    (χι, χι, χι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανακοντα
    μου θυμιζεις οταν ημουνα πολυ μικρος μια γειτονοπουλα μικρουλα που φορουσε τα παπουτσια της μαμας της με τακουνια παρακαλω και προσπαθουσε να περπατησει για να γινει και αυτη...μαμα,και ολο επεφτε και συνεχως επεμενε να γινει σαν την μαμα της, μεχρι που μεγαλωσαμε και εβγαλε τα τακουνια γιατι ωριμασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανακοντα
    Η Πραγματικοτητα ειναι ποιητικη οχι εγω.Απλα,βλεπω και περιγραφω.Ακομα και τα ανθρωπινα καμωματα εχουν την ποιητικοτητα τους εν τελει και βγαζουν και πολυ γελιο καλης διαθεσης.Οταν το κατανοησεις αυτο τοτε εσυ και μερικοι αλλοι θα ειστε στο σωστο για εσας μονοπατι.Υπομονη μεχρι τοτε.Οπως βλεπεις και την ωρα,ξαγρυπναω για εσας την ωρα που εσεις κοιμαστε.
    ΥΓ
    Ειχε σβυσει το τζακι και ξυπνησα γιατι κρυωνα.Εδω αγωνιζεσαι για να...επιβιωσεις,δεν ειναι Βορεια Προαστεια οσοι ζειτε σε αυτα,με υπηρετες και ντανταδες.Αντε Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. -1-

    Greek National Pride
    Καζαμίας 2012 (απευθείας από το Μαντείο των Δελφών)
    Ποιο είναι το Παπαδήμειο θεώρημα; Να αγοράσουμε μετοχές για το 2012; Θα παραμείνουμε στο ευρώ; Πότε θα επιστρέψει στην εξουσία ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος; Θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη; Ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός τους ΠΑΣΟΚ; Πότε θα δώσει η Άννα τα βιβλία στα σχολεία; Αυτά και άλλα πολλά θα διαβάσετε σήμερα στον Καζαμία…
    Ιανουάριος: Στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ απευθύνει δημόσια συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Είναι ο πρώτος Έλληνας επίσημος στην ιστορία αυτής της χώρας που κατάφερε να …….διατυπώσει σε ένα θεώρημα όλη την ουσία τα προβλήματος: «Αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα». Το θεώρημα ονομάστηκε Παπαδήμειο και πολλά πανεπιστήμια εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον να οργανώσουν συνέδρια και ομιλίες σχετικά με το θέμα.
    Φεβρουάριος: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε έκτακτη συνάντηση στην Ρώμη πήραν μια ιστορική απόφαση. Να δείξουν για πρώτη φορά την πόρτα της εξόδου σε μία χώρα – μέλος, στην Ελλάδα. Η Ελλάδα επιστρέφει σε μία μέρα στη δραχμή. Το ευρώ είναι πλέον σκληρό νόμισμα και οι ταινίες του Βασίλη Καΐλα και του Νίκου Ξανθόπουλου σημειώνουν τρομερή ζήτηση. Στο top ten ο μετανάστης του Στέλιου Καζαντζίδη.
    Μάρτιος: Ένα ακόμη σοκ περίμενε τους Έλληνες πολίτες: Ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαταλείπει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Έχει πάρει μαζί του και την ιστορική σφραγίδα του Κινήματος. Η πρόταση Βενιζέλου να βγάλουν αντίγραφο, πέφτει στο κενό. Το ιστορικό ΠΑΣΟΚ δε του αναγνωρίζει ότι έχει το κατάλληλο βάρος για να σηκώσει στους ώμους του το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη για την χώρα περίοδο. Χρειάζεται ένας νέος, ωραίος και πλούσιος. Ποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά; Μα, μόνο ο Άκης…
    Απρίλιος: Οι εκλογές αναδεικνύουν ως μεγάλο νικητή την αποχή. Αρκετοί εκλογείς δεν μπόρεσαν καν να φτάσουν στα εκλογικά τμήματα, λόγω των μεγάλων ελλείψεων που παρουσιάζονται στην αγορά σε τρόφιμα και καύσιμα. Δεύτερος νικητής αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά με ποσοστά σαφώς μικρότερα από εκείνα που είχε πάρει ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος. Στην δεύτερη θέση το κόμμα του κ. Κουβέλη. ΤΟ ΠΑΣΟΚ του Άκη αγνοείται μεταξύ τρίτης και τέταρτης κατανομής.
    Μάιος: Η Νέα Δημοκρατία δεν κατορθώνει να κάνει κυβέρνηση και τότε είναι που ο Αντώνης παθαίνει κάτι. Ένα πρωί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος επιστρέφει στο γραφείο του. Ο ίδιος δηλώνει ότι επιστρέφει ως εγγυητής της ενότητας της πολυκατοικίας. Ο πρώτος που σπεύδει να του φιλήσει το χέρι είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σταθερή αξία.
    Ιούνιος: Ο Πούτιν φτάνει στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Σε ένδειξη φιλίας, η ελληνική κυβέρνηση (ηγείται αυτής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος) απελευθερώνει τον Εφραίμ από την φυλακή. Οι Ρώσοι θέλουν να αγοράσουν όλα τα πετρέλαια της Ελλάδας. Η είδηση στέλνει στα ουράνια τις τιμές των ελληνικών μετοχών. Η Ιταλία καταθέτει επίσημη πρόταση για να προσχωρήσει στην δραχμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ιούλιος: Έντονο διάβημα της Τουρκίας για την αιφνίδια διακοπή των τουρκικών σήριαλ από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Οι Τούρκοι διαβλέπουν ισραηλινό δάκτυλο κι έχουν δίκιο! Το Τελ – Αβίδ έχει διεισδύσει δυναμικά στις διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά πετρέλαια. Έθεσε, όμως, ως όρο να σταματήσουν τα δάκρυα της Γιασμίν και του Μπεχλούλ. Τελικώς, όμως, τα πετρέλαια μάλλον θα τα πάρουν οι Αμερικανοί. Διότι, η Ελλάδα ήταν πάντα με τους Αμερικανούς.
    Αύγουστος: Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Το είχε πει και ο Ουμπέρτο Έκο. Τέλος πάντων, τον Αύγουστο οι Έλληνες επιστρέφουν στα χωριά τους και οι παραλίες γεμίζουν από αλλοδαπούς που απολαμβάνουν την Ελλάδα ως χώρα φθηνού τουριστικού προορισμού.
    Σεπτέμβριος: Ομαλοποιείται η αγορά καυσίμων και τροφίμων, έπειτα από τις πρώτες προκαταβολές που έπεσαν για την ενοικίαση των θαλάσσιων οικοπέδων. Την ίδια ώρα φτάνει στα σχολεία και μία καθυστερημένη εγκύκλιος από την πρώην υπουργό Παιδείας, την Άννα Διαμαντοπούλου. Αποδεικνύεται ότι η ίδια είχε δώσει εντολή έναν ολόκληρο χρόνο νωρίτερα να μοιραστούν τα βιβλία. Άλλο ένα σύμπτωμα κακής λειτουργίας της δημόσιας μηχανής ή ένα σαμποτάζ κατά της Άννας μας; Η κυρία Διαμαντοπούλου καταφέρνει να επαναληφθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να γίνει αυτή η νέα αρχηγός του Κινήματος. Τότε είναι που επιστρέφει και ο Γιώργος και της δίνει και την σφραγίδα. Τόσο καιρό έψαχνε μία εθελοντική ομάδα για την οποία είχε ακούσει πριν λίγο (σχετικά) καιρό για την συγκομιδή του καφέ στην Νικαράγουα. Τα βιβλία μοιράζονται στα σχολεία.
    Οκτώβριος: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το προεδρικό μέγαρο και ο Αντώνης μπορεί, επιτέλους, να επιστρέψει στο γραφείο του. Ο στενός του συνεργάτης ακόμη αναζητά τον αλγόριθμο που έλειπε και ανέτρεψε έτσι πλήρως την ροή των γεγονότων. Ο Γιώργος Κουρής αγοράζει νέο κανάλι.
    Νοέμβριος: Εμφανίζεται ο πρίγκιπας του Τσάκα και αγοράζει τον Αγροτικό Αστέρα. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε έναν γίγαντα της ενεργειακής βιομηχανίας και όλοι σπεύδουν να πάρουν θέση στην αγορά. Πακτωλός από δισεκατομμύρια εισρέουν στην χώρα. Η κρίση είναι μία μακρινή ανάμνηση. Οι τιμές των ακινήτων ανεβαίνουν ιλιγγιωδώς: Ένα δυάρι στα Πατήσια κάνει όσο ένα ρετιρέ στο Μόντε Κάρλο. Οι τιμές των μετοχών είναι στον Θεό. Τύφλα να έχει το 1999. Η ζωή είναι τελικά απρόβλεπτη.
    Δεκέμβριος: Όχι, την Κωνσταντινούπολη δεν την έχουμε πάρει ακόμη. Μπορούμε να περιμένουμε άλλη μία χρονιά για να επιβεβαιωθούν οι προφητείες των καλογέρων. Εδώ περιμένουμε πεντακόσια πενήντα εννιά χρόνια. Για ένα ακόμη κάνουμε έτσι;
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Υγεία να έχουμε, αδέλφια. Όλα τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε…
    Θανάσης Μαυρίδης

    [Και στο εχω πει ανακοντα=διαβαζε Καζαμια για να προβλεπεις το μελλον ΣΟΥ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Athanasios E. Drougos
    Xρόνια πολλα!!!!!!!!!!! OYTE O ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ.....
    Βλέποντας ο Θεός το τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πιστός ελληνικός λαός, αποφασίζει να στείλει τον Υιό Του και πάλι στη Γη για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες.
    Ο Ιησούς εμφανίζεται ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και μετά από μια θερμή ομιλία συμπαράστασης και υποστήριξης της Ελλάδας, ανακοινώνει ότι διαγράφει όλα τα χρέη της χώρας, φέρνει μεγάλες επενδύσεις, παρέχει αυξήσεις 100% σε όλους τους Έλληνες και διαγράφει τα δάνειά τους.
    Όλοι οι Βουλευτές όρθιοι ζητωκραυγάζουν. Αλαλαγμοί χαράς και ικανοποίησης από όλες τις πτέρυγες. Ακόμα και η Παπαρήγα. σταυροκοπιέται.
    Τότε ο Ιησούς λέει: «Υπό έναν όρο!». Όλοι ησυχάζουν και περιμένουν να ακούσουν. «Όλοι σας θα παραιτηθείτε και κανείς σας δεν θα είναι του λοιπού υποψήφιος βουλευτής».
    Νεκρική σιγή στην αίθουσα. Κάποιοι του απαντούν ότι θα πρέπει να συνέλθουν τα κόμματα για να αποφασίσουν.
    «Πολύ καλά. Θα περιμένω την απάντησή σας αύριο το πρωί» λέει ο Ιησούς.
    Την επομένη ο Πρόεδρος δίνει στον Ιησού την ομόφωνη απάντηση όλων των πτερύγων της Βουλής, με την οποία «καταγγέλλεται η απαράδεκτη παρέμβαση του Θεού στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. [...] διαγράφει όλα τα χρέη της χώρας, φέρνει μεγάλες επενδύσεις, παρέχει αυξήσεις 100% σε όλους τους Έλληνες και διαγράφει τα δάνειά τους. [...]

    Η δική μου λύση είναι υπερσύνολο της προαναφερόμενης και έχει ρεαλιστικό πλάνο μετάβασης από την υφιστάμενη στη νέα βάσει τής υφιστάμενης νομοθεσίας και με σεβασμό στη Συνταγματική νομιμότητα.

    Άρα, σάς σώζει.

    ΥΓ. Φαίνεται ότι ο Θεός και ο Ministre Plénipotentiaire βάζουν τον ίδιο όρο.
    Τυχαίο; Δε νομίζω...
    (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_2951.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κατεβα λιγο,οχι πολυ,θα σε βοηθησω να ...παρκαρεις.Το "μετρο" ειναι συμπαντικη εννοια και δεν ανακαλυφθηκε απο τους ανθρωπους,ευτυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Είθε ο Καινούργιος Χρόνος να είναι γόνιμος και ελπιδοφόρος.
    Anaconda, χτες βράδυ έψαχνα τον Sterg, να πάμε για κεμπάπ και να γράψουμε και μερικούς στίχους για τα λαϊκά σαλόνια, αλλά εκείνος είχε εξαφανισθεί και απ’ ότι είδα, στην αρχή επιχειρούσε να βγάλει τα κάστανα που είχα αφήσει πάνω στην φωτιά. Μετά τον πήρε ο ίστρος και έφτασε κοντά στο ξημέρωμα για να γράφει τις σκέψεις του, αφού και το τζάκι έσβησε αλλά και τα κάστανα κάηκαν. Έγραψε με πάθος για τα μελλούμενα στον καζαμία. Μετέφερε και την μεταφυσική αλλά ρεαλιστική ιστορία που μας μοίρασε με τις ευχές του ο φίλτατος Δρ. Δρούγος. Τι να πω όμως που νοιώθω ενοχές ότι τον άφησα μόνο του να παλέψει με θηρία της πέννας. Συγγνώμη Sterg, αν άθελά μου σε έκανα να υποφέρεις και να τσουρουφλιστείς με τα κάστανα που δεν πρόλαβα να βγάλω. Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες σε αυτήν τη δουλεία. Ξέρεις όμως τόσα χρόνια πόσα κάστανα κάηκαν Sterg;;; Καίτοι ομήλικος σχεδόν, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συνηθίσεις έστω και αργά και να καταλάβεις πως η κατηγορία των πολιτειολόγων, των πολιτικολόγων, των διπλωματικολόγων, των στρατηγικολόγων και γενικώς των θεωρητικολόγων δεν βιάζεται. Εσύ θέλεις λύσεις τώρα. Εμ, δεν δουλεύει έτσι η γνώση των θεωρητικών. (Φαίνεται άλλωστε ξεκάθαρα από τις ανταλλαγές των σχολίων μεταξύ του κ. Ήφαιστου και του Anaconda, που τις έχουμε διαβάσει με ενδιαφέρον αλλά και περίσκεψη). Εκείνοι κάνουν και υπομνήματα και προτάσεις όπου θα έδει και τα υποβάλουν και στην κρίση του κυρίαρχου λαού και περιμένουν να τα καταλάβει και να τα αφομοιώσει και να εγκρίνει εκείνος προς τα πού θα πάμε, ώστε μετά όλοι μαζί να κάνουμε πράξη αυτά που έχουν γραφτεί στα manual (Βέβαια μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψεις που και αυτές γράφονται σε άλλα manual. Αλλά σε εκείνα οι προτάσεις είναι διατακτικές και με κωδικές ονομασίες, δυστυχώς όμως χρειάζονται «απελευθέρωση» για να εφαρμοστούν και αυτή η απελευθέρωση είναι μια βασανιστική διαδικασία). Και μάλιστα όλα αυτά τα υπομνήματα των θεωρητικών γράφονται και διατυπώνονται με αναγωγές σε διεθνώς αναγνωρισμένους θεωρητικούς, για prestige, γιατί αλλιώς μπορεί η χρήση των απόψεων να λοιδορηθεί ως plagiarism, και άντε μετά να ξεμπλέξεις με τα ακαδημαϊκά. (Και αυτά είναι στρωμένα έτσι για να μην μπορείς να νοιώθεις ελεύθερος ούτε στην σκέψη, ούτε στην έκφραση, αφού πάντοτε κάποιος από τους αρχαιότατους χρόνους θα το προείπε και συνεπώς δεν βρίσκεις άκρη). Τέλος πάντων, μέχρι όλα αυτά να αφομοιωθούν και να γίνουν κτήμα των πολλών, τα τραίνα έχουν φτάσει στον προορισμό τους και ο λαός είναι στην στάση και τα περιμένει. Υπομονή λοιπόν Sterg. Στο λέει και ο Anaconda. Μπορεί να τελείωσε επιτέλους και αυτός, ο πραγματικά εφιαλτικός αυτήν την φορά χρόνος, αλλά που ξέρεις, τον Καινούργιο τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Μπορεί κάτι να γίνει, ας ευχηθούμε να μας λυπηθεί ο Θεός και οι άλλοι που έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για λύσεις στον λαό, και ο Anaconda μάλιστα έχει ήδη υποβάλει 111 και περιμένουν ακόμη άλλες 14 προς δημοσίευση, ώστε σημειολογικά να γίνουν 1-1-4 (αλλά δυστυχώς η σύγχρονη σημειολογία θέλει να περιμένουμε λίγες εισηγήσεις ακόμη, γιατί στο τρέχον Σύνταγμα είτε είναι στην Πλατεία είτε στο Χαρτί –όχι δεν είναι τουαλέτας, αλλά μπορεί και να το κατάντησαν έτσι και αυτό το έχουμε διευκρινίσει από την αρχή της παρούσας συζητήσεως- θέλουμε 1-2-0 εισηγήσεις για να πούμε ότι τελειώνουν τα βάσανά μας (ναι δεν έχω γράψει λάθος δεν είναι 1-2-Χ, δεν είναι ΠΡΟ-ΠΟ, Σύνταγμα, Χάρτης, είναι και μάλιστα γραμμένος στην πλέρια δημοτικιά για να είναι εύληπτος στο «πόπολο» που δεν το καταλάβαινε). Ας περιμένουμε λοιπόν λιγάκι ακόμη. Τόσα χρόνια πέρασαν. Άλλα τριάντα, μας λένε, μένουν μέχρι να ξαναγίνουμε ελεύθεροι Έλληνες. Εμείς στο μεταξύ, ας αποσυρθούμε από τώρα και ας πηγαίνουμε πότε πότε για κεμπάπ, γιατί σε λίγο και αυτό θα απαγορεύεται λόγω… χοληστερίνης. Προς το παρόν, όμως ας έχουμε υγεία.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το'ξερα ότι κάπου προς το 'επιβολή' το'χεις το μυαλό σου Παύλο αλλά πήγαινα να το αποφύγω για να σε προστατέψω...

    Ξέρεις, υπάρχουν κάποιοι που έχουν βγάλει καντήλες με τα περί στρατηγικής, διότι αφενός δεν μπορούν να εντάξουν τέτοιες λογικές στο δόγμα 'είναι μάταιο, αφέσου' που διακονεύουν, και αφετέρου προτιμούν να κινούνται μεταξύ τού 'πουλάω πληροφόρηση/μέρος αλλοδαπού σχεδίου ως ειδήμων = ενημερώνω μια πολιτική ηγεσία-μαριονέτα, την οποία κρατώ επί της ουσίας αιχμάλωτη' και τού 'φέρνω χούντα που θα εφαρμόσει το αλλοδαπό σχέδιο άνευ αντιλογίας'. Η εθνική στρατηγική είναι ο απόλυτος εφιάλτης τους, όχι μόνο γιατί δεν εξυπηρετεί τα σχέδια των αλλοδαπών που διακονούν, αλλά και αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να προσφέρουν πρωτογενή σκέψη, δεν μπορούν να παράξουν ουσιαστική ανάλυση. Υγιές πολιτικό σύστημα, υποστηριζόμενο από ουσιαστική τεχνοκρατική δουλειά, δεν θέλουν με τίποτα γιατί δεν θα μπορούν να το παίζουν μεσάζοντες. Ενοχλούνται λοιπόν όταν διαπιστώνουν ότι η αξία των λεγομένων κάποιων μη σημαντικών για το δικό τους σύστημα έχει αναγνωριστεί και από την Ιστορία και από τα κέντρα των συστημάτων σαν και το δικό τους. Είναι η λογική τής αρχαιότητας: εγώ ήμουν άξιος βάσει τού συστήματος παλαιότητας και δεν δέχομαι να χαρακτηριστεί κάποιος άξιος αν δεν είναι πιο παλιός από εμένα = μέσω τού αξιακού συστήματος που διασφαλίζει τη θέση μου. Όσοι δε είναι νεοεισερχόμενοι, θα πρέπει να κρίνονται αποκλειστικά βάσει του δικού μου συστήματος, το οποίο διασφαλίζει τη θέση μου.... Περισσότερα επί τούτου είναι, εκτιμώ, περιττά γιατί είμαι βέβαιος ότι μπήκες στο νόημα.

    Αν περιμένεις να ωριμάσει ο λαός τόσο ώστε να διαβάσει, να κατανοήσει και να επιλέξει το βέλτιστο γι'αυτόν, βράστα... Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που ο ηγέτης θα λειτουργήσει ως καταλύτης. Προφανώς τα κείμενα δεν προορίζονται για τον κόσμο που ασχολείται με τα καθημερινά του προβλήματα και μόνο αλλά γιαυτούς που (νομίζουν ότι είναι/έχουν την υποχρέωση να λειτουργούν ως) ηγέτες. Coaching ηγετών κάνουμε με τέτοια κείμενα εν ολίγοις.

    Κάποιοι, όπως ο Παπαδήμος, έχουν το επίπεδο να τα πιάσουν στον αέρα γιατί έχουν μάθει να σκέφτονται σε άλλο μήκος κύματος. Κάποιοι που έχουν μάθει στη λογική τής τοπικής κομματικής οργάνωσης, θέλουν προσπάθεια από το μηδέν και ίσως να μη φτάσουν ποτέ στο ελάχιστο επιτρεπτό επίπεδο.


    Sterg, επέτρεψέ μου να σού θυμίσω τα λόγια τού Αριστοτέλη: "Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων."

    Πάω τώρα να δω αν κάνει καλό σιδέρωμα η υπηρέτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρονια Πολλα κ.Παυλο Φωτιου και ευχαριστω για τα πολυ προσεγμενα και με καλοσυνη δοσμενα λογια σου.Χρονια Πολλα και σε ολα τα παιδια θηλυκα και αρσενικα εδω και σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ.ΥΠΟΜΟΝΗ!Ο,τι και να γινει και ο,τι και να κανουνε "καποιοι" ειναι Φυσικος-"Θεικος" Νομος το "Ποταμι" να ξαναβρει την Φυσικη του Ροη.Δεν γινεται διαφορετικα και οποιος φανταζεται διαφορετικα απο τους ασπονδους "φιλους" μας θα τα βρει εμπρος του αναποδα οσον αφορα τους...ευσεβεις του ποθους .Υπομονη ,ιδιως σε αυτους που αυτη την στιγμη δεινοπαθουνε.Παντα ξημερωνει μια αλλη μερα και εχουνε ΟΛΟΙ την υποχρεωση στους εαυτους τους,στα παιδια τους και στη Ελλαδα μας να ΣΤΑΘΟΥΝΕ ΟΡΘΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και πάνω που γύρισα για να …ολοκληρώσω, έμεινα άφωνος με αυτές τις «προκλήσεις» που μας έβαλε από κάτω μας, διαφήμιση, ο διαχειριστής του συστήματος!!! Και άντε τώρα να αρθρώσεις λέξη, όταν προαλείφεται τόσο «δυναμική» ελληνο-ρωσική …συνεργασία.
    Μήπως έχουμε τόση ...διαβαστικότητα που πουλάει;;; Ή μήπως αυτά που γράφουμε είναι για .......;;;
    Τέλος πάντων, πάμε…για μια φορά ακόμη και ο Θεός βοηθός εάν αντέξουμε.
    @Anaconda & @ Sterg
    Καλή χρονιά με θερμές ευχές να δούμε τις προσδοκίες μας να πραγματοποιούνται.
    Anaconda μάλλον αποδείξαμε την μαθηματική υπόθεση ότι…οι παράλληλες συναντώνται στο άπειρο. Ας κάνουμε λοιπόν μια γενναία προσπάθεια να το…πλησιάσουμε με ταχύτητα (ελληνικού) φωτός, ώστε και ο Sterg που είναι βιαστικός να ικανοποιηθεί στον παρόντα μας βίο.
    Με εμένα τα πράγματα μοιάζουν πολύ πιο απλά, φτάνει στο τέρμα να υπάρχει γνήσιο ελληνικό χρώμα. Anaconda δεν ξέρω με τους άλλους «θεωρητικούς» πως θα ξεμπλέξεις όταν στην θεωρία μπαίνουν οι authoritarians και οι συμπλεκόμενες τριχοειδείς διαφορές που λένε το ίδιο με άλλες προσεγγίσεις, και τούτο επειδή οι «θεωρητικοί», θεωρούν εαυτόν μοναδικότητα και πρέπει να αμφισβητήσουν. Και επειδή την μετριοφροσύνη δεν την διακρίνω και ούτε και στα δικά σου γραπτά, θέλω να παρατηρήσω πως, δεν τα κατανοώ αυτά, όχι γιατί δεν μπορώ αλλά γιατί δεν θέλω. Έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά με την μασονία των ακαδημαϊκών συγκλήσεων που μονίμως αποκλίνουν γιατί το γόητρο της αυτοικανοποιήσεως προέχει. Προχώρησε όμως όπως σκέφτεσαι με την δυναμική που διακρίνει την ενδελεχή ανάλυση και τις προτάσεις που καταθέτεις. Ελπίζω αυτοί που δηλώνεις πως μπορούν ή πρέπει να καταλάβουν, να διακρίνουν την ωφελιμότητα για την Πατρίδα, των στρατηγικών λύσεων που έχεις υφάνει. Αν από την άλλη εκείνοι διαβάζουν τις προτάσεις του κ. Π. Ήφαιστου και είναι πιο εύληπτες για αυτούς αλλά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για την Πατρίδα, ας υλοποιηθούν εκείνες προς απογοήτευσή σου (είναι όμορφη και η μοναξιά της απορρίψεως, όπως ξέρω, άσχημο είναι το πείσμα και η ψύχωση της μοναδικότητας και στην ηλικία μας δεν συγχωρείται γιατί είναι και βλαπτική). Αν υπάρχει και τρίτος δρόμος, πιο γρήγορος, ας τον πάρουμε. Μπορεί οι απόψεις του κ. Β. Μαρκεζίνη να είναι η σωστή λυτρωτική συνταγή. Αλλά παρ’ όλα αυτά σκέφτομαι γιατί να μην σταθείτε όλοι μαζί στον κοινό στόχο. Και εγώ το επιχείρησα στον χώρο του ειδικού μου ενδιαφέροντος αλλά όπου πρυτανεύει η λογική της ετικέτας, των τίτλων και των αξιωμάτων δεν χωράει παρείσακτος παρίας.
    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. (συνέχεια)
    Με αφορμή τις έξοχες παρατηρήσεις και αναλύσεις σου, θα περιμένω και το manual, αλλά θα κάνω και μια παρατήρηση και μετά…φεύγω για όσα μπορώ να καταλάβω καλλίτερα. Οι σκέψεις μου δεν πήγαιναν στην «επιβολή» με πολιτειακό μετασχηματισμό. Ούτε σε έσωθεν ή έξωθεν. Αντίθετα στην «επιβολή» ως συνειδητοποίηση του ύψιστου ηθικού και εθνικού χρέους για αυτόματη απόκριση. Και ποτέ αμυντική retaliatory response or reprisals, μόνο ως self help και self preservation to protect values and history, απλά πράγματα, και χωρίς references to authoritarians, γιατί αλλιώς χανόμαστε στην ανάλυση και στην μετάφρασή των απόψεών τους. Και αυτό έλεγα σε κάθε περίσταση με παρρησία υποστηρίζοντας ανεπιφύλακτα την κρατική πρακτική των «guts», αλλιώς ας το πάρουμε χαμπάρι και να δεχτούμε τον ρόλο μας ως περιοχικοί δορυφόροι, όπως μας θέλουν. Τρέλα, μου έλεγαν. Στρατηγική το διδάσκουν. Δεν ξέρω, μπορεί να κάνω θεωρητικό λάθος, αλλά νομίζω πως σε αυτά τα θέματα, πολλά λόγια δεν χρειάζονται. Λίγα δυναμικά λόγια και με αποφασιστικότητα έργα. Τα άλλα είναι απεραντολογίες. Γι’ αυτό σέβομαι όσα λες για την «εθνική στρατηγική» που έμοιαζε (και ακόμη είναι δυστυχώς) φτερό στον άνεμο και έτσι βοηθούσε τους «μεσάζοντες» (και με τα δύο προθέματα: πολιτικο- και οικονομικο- και αφαιρώ την τρίτη κατηγορία, τους διπλωματικο- γιατί εκείνοι ήταν περί το 90% «κοψο-μεσιάζοντες»). Και δεν περιμένω εγώ να ωριμάσει κανένας λαός. Η θεωρητική δολιχοδρομία περιμένω να ωριμάσει. Ο λαός και ανώριμος μπορεί με «κάποιον» ηγέτη όπως γράφεις να συρθεί ακόμη στην αυτογνωσία και στην επιτυχία. Και δεν με νοιάζει το επώνυμό του. Με νοιάζει η αποτελεσματικότητά του.
    Καλή αντάμωση.
    @ Sterg
    Σε ευχαριστώ ξανά για τον αγώνα και την αγωνία σου όπως με συμπάθεια και για συμπαράσταση εκδήλωσες για τα γραφτά και την παρουσία μου. Χωρίς την παραμικρή πικρία για όσα μας καταμαρτυρούν, επειδή μπορεί τα σοβαρά να μην τα καταλαβαίνουμε, ας πάμε για κανά κεμπάπ και πάρε και τους στίχους σου μαζί, για να δομήσουμε το ποίημα που θέλουμε να γίνει λαϊκό τραγούδι.
    Παύλος Γ. Φωτίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.