5/12/11

Δεν θα εισπράττει τον μισθό Πρωθυπουργού ο Monti



Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι τόνισε πως δεν θα ζητήσει ποτέ από τους Ιταλούς να κάνουν θυσίες γιατί τους το ζητεί η Ευρώπη και πως δεν αισθάνεται πίεση από Γαλλία και Γερμανία. «Δεν θα πω ποτέ στους Ιταλούς: κάντε κάτι επειδή μας το ζητεί η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα με ακούσετε ποτέ να κατηγορώ την Ευρώπη για αυτό που θα έπρεπε να έχουμε κάνει», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τέσσερις υπουργούς του στην οποία παρουσίασε τα μέτρα ανάκαμψης της Ιταλίας.


Σε ερώτηση αν τα μέτρα αυτά έχουν επηρεαστεί από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, ο Μόντι επισήμανε πως αυτή είναι «μια λανθασμένη άποψη», εκφράζοντας την εκτίμησή του για τους δύο ηγέτες, με τους οποίους όπως είπε γνωρίζεται εδώ και πολύ καιρό.



Η αναγγελία των αυστηρών μέτρων λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση της υπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Ελσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες ειδικά των συνταξιούχων.

Επίσης ο ίδιος ο Μόντι ανακοίνωσε πως «είναι καθήκον του να μην λαμβάνει το μισθό του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών».

inews

8 σχόλια:

  1. Μη σας μπαίνουν τίποτα τρελλές ιδέες κύριε Παπούλια και κύριοι βουλέυτές!!!
    Αυτά είναι λαικισμοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλε μη είσαι τόσο ευαίσθητα ευγενικός, το κώνιο να έχει και βαλσαμωτικές ιδιότητες μούμιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δικά μας παχύδερμα τι κάνουν;
    μας εκβιάζουν, μας βρίζουν, μας δείχνουν, μας ποδοπατούν καθημερινά και έχουν και την απαίτηση να σεβόμαστε τους ''αγώνες τους''.
    Στις επερχόμενες εκλογές, ούτε ένας απο τους σημερινούς δεν πρέπει να εκλεγεί, αυτό πρέπει να το προσέξει ο λαός μας, για να μπορούν να ασκηθούν και δικαστικές διώξεις, όπου και αν απαιτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσαν και οι δικοί μας να είχαν κάνει κάτι τέτοιο. Π.χ. να περικόψουν τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τα πολλά έξτρα, αλλά εκτός από ανάλγητοι, είναι και βλάκες. Τι θα στοίχιζε, για παράδειγμα, στον ΠτΔ να αποποιηθεί την αμοιβή του, αφού μάλιστα δεν προσφέρει τίποτε και να αρκεστεί στην βουλευτική του αποζημίωση; Θα του εξασφάλιζε μία καλή υστεροφημία, η οποία ίσως να μας έκανε να ξεχάσουμε ότι αυτός υπέγραψε την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία, ότι δάνειζε τον πρωθυπουργό του για την βίλα της Εκάλης, ότι υπέγραψε την "ενδιάμεση συμφωνία", ότι και αυτός υπηρετούσε εκείνον που έβαλε μπροστά να καταχρεώνει την χώρα, άρα είναι συνυπεύθυνος για την κατάντια της.

    Βέβαια, μπορεί να μην τον (τους) ενδιαφέρει η υστεροφημία, πωρωμένοι είναι ούτως ή άλλως, οπότε καλά κάνουν και τους γιουχαΐζουν κι ας μην "δακρύζουν" τότε ως δήθεν αδικούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπά, όταν ο άνθρωπος ξεπετσώνεται και κάνει ό,τι γουστάρει, δεν τα καταλαβαίνει αυτά που λέτε.
    Σε λίγο θα συνηθίσουν τους προπηλακισμούς και δεν θα τους κάνουν εντύπωση, άσε που θα τραβάνε και αγωγάρες εκατομμυρίων "για προσβολή προσωπικότητας, περιύβριση αρχών κλπ."
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγκάτοικε , τους το επιτρέπουμε και κάποιες φορές τους προτρέπουμε να το κάνουν με την στάση μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΙΣΤΙΝΑ
    Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου αν μου εξηγήσεις, τι είναι αυτό που κάνει ο λαός και εμποδίζει ας πούμε τον ανώτατο άρχοντα, τούτες τις ώρες, να αποποιηθεί τη χορηγία του, δεν του αρκεί η δόξα; που είναι οι αρετές του δημόσιου άνδρα; τι να κάνω εγώ αν δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται, ολίγον προ του τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγκάτοικε,

    >δεν του αρκεί η δόξα<

    Αυτό, το να είσαι ΠτΔ, προϊόν συμβιβασμού συμμοριών, που αυτοαποκαλούνται "κόμματα", δεν είναι δόξα. Το πολύ-πολύ θα προστεθεί στο βιογραφικό του.

    Το να γραφεί, όμως, ότι αποποιήθηκε τον μισθό του, λόγω κρίσεως, αυτό θα ήταν μία κάποια "δόξα". Και σίγουρα δεν θα τον είχαν γιουχάρει στην Θ/νίκη.

    Χριστίνα,

    Συμφωνώ ότι τους το επιτρέπουμε, αλλά δεν νομίζω ότι τους προτρέπουμε. Εγώ, πάντως, δεν έκανα τίποτε από τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.