7/1/12

Προειδοποιήσεις ΗΠΑ προς Λατινική Αμερική για το Ιράν


Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να μην ενισχύσουν τις σχέσεις τους με το Ιράν, την ώρα που ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ετοιμάζεται να αρχίσει μια περιοδεία στην περιφέρεια. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ είπε στους δημοσιογράφους ότι «το καθεστώς στο Ιράν» προσπαθεί "απελπισμένα" να προσεγγίσει όποια χώρα θα μπορούσε να επιδείξει φιλική στάση απέναντί του καθώς δέχεται εντεινόμενες πιέσεις λόγω του πυρηνικού του προγράμματος.
«Καθιστούμε απόλυτα σαφές στις χώρες όλου του κόσμου ότι δεν είναι η στιγμή να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους όσον αφορά την ασφάλεια και την Οικονομία με το Ιράν», είπε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Είναι η στιγμή, πρόσθεσε, το Ιράν να αρχίσει να «τηρεί τις διεθνείς του υποχρεώσεις».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Αχμαντινετζάντ αναμένεται να φθάσει αύριο Κυριακή στο Καράκας, όπου θα αρχίσει μια πενθήμερη περιοδεία στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί επίσης τη Νικαράγουα την Τρίτη και κατόπιν την Κούβα και τον Ισημερινό. Ειδικοί σημείωσαν ότι το Ιράν επαναπροσεγγίζει τη Λατινική Αμερική, ειδικά τις χώρες με αριστερές ηγεσίες, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις συνέπειες των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες στην Τεχεράνη και για να βρει νέες αγορές. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες ανέφερε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της χώρας, ότι η επίσκεψη του Αχμαντινετζάντ θα γίνει παρά το γεγονός ότι "η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται τις τελευταίες ώρες λόγω των πιέσεων των Γιάνκηδων".
http://www.real.gr/

1 σχόλιο:

  1. Τὶ θέλουν κι αὐτοὶ οἱ ἀμερικανοί;
    Μόνοι του δὲν ἔφτιαξαν τὸν Χομεϊνί;
    Ἂ ρὲ Η.Π.Α., ἔχεις ἕνα μοναδικὸ ταλέντο: Φτιάχνεις μόνη σου τοὺς αὐριανοὺς ἐχθρούς σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.