2/1/12

Σοβαρότατα επεισόδια στις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου


Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώνονταν μέχρι πριν από λίγο έξω από τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 120 περίπου άτομα πήγαν το απόγευμα στην περιοχή, με σκοπό να διαμαρτυθούν για το καθεστώς των βάσεων και να ζητήσουν την απομάκρυνση τους από την Κύπρο.


Αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive, αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές, πέταξαν τρεις κροτίδες προς το μέρος των παραταγμένων αστυνομικών των βάσεων, με αποτέλεσμα η αστυνομία των βάσεων, να επιτεθεί με διάφορα μέσα εναντίον των διαδηλωτών.

Ακολούθησε άγριος πετροπόλεμος, χρήση χημικών και σκηνές βίας. Μέχρι στιγμής οι Βρετανοί έχουν συλλάβει μία κοπέλα, ενώ υπάρχουν τραυματισμοί αστυνομικών και διαδηλωτών.

Στην περιοχή υπερίπταται και ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

(τελευταία ενημέρωση 9.25)
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, υπό σύλληψη έχει τεθεί και δεύτερο άτομο.

Αυτή τη στιγμή, το σύνολο των διαδηλωτών βρίσκεται πίσω από τον αστυνομικό κλοιό, με εξαίρεση τους δυο συλληφθέντες και μια πολύ μικρή ομάδα ατόμων, που συζητά με τους αστυνομικούς.

Στο χώρο, ωστόσο, μπροστά από τον κλοιό, παραμένουν πολλοί διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους σε περιοχή που είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να είναι ουσιαστικά «εγκλωβισμένοι» εκεί, με κίνδυνο να αναθερμανθεί το κλίμα. Εδώ και λίγη ώρα, πάντως, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει.

(τελευταία ενημέρωση 9.47)
Αυτή τη στιγμή, τα πράγματα στο χώρο των βάσεων είναι ήρεμα και έχουν αποχωρήσει αρκετοί από τους διαδηλωτές, μιας και ο αστυνομικός κλοιός μετακινήθηκε πιο πίσω και αρκετοί από τους παρευρισκομένους απέκτησαν πρόσβαση στα αυτοκίνητά τους.

Το ελικόπτερο συνεχίζει να υπερίπταται στην περιοχή. Μετά τη διάδοση του περιστατικού και παρά την αποχώρηση πολλών διαδηλωτών, στο χώρο άρχισε να εισρέει κόσμος από τα γύρω χωριά.

(τελευταία ενημέρωση 9.58)
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν από μερικά λεπτά η αστυνομία συνέλαβε και τρίτο πρόσωπο. Κάποιοι από τους διαδηλωτές παραμένουν αμετακίνητοι στην περιοχή απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, κάτι που δεν φαίνεται ότι προτίθεται να πράξει η αστυνομία των βάσεων επί του παρόντος.
http://www.sigmalive.com/news/local/452375

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.