17/1/12

Φόβοι ότι ο «ιός των ιών» θα πέσει σε λάθος χέρια

Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣερευνητής ο οποίος κατάφερε σε συνθήκες εργαστηρίου να φτιάξει τον «ιό των ιών», έναν θανατηφόρο ιό, μετάλλαξη του Η5Ν1, του ιού της γρίπης των πτηνών δηλαδή, περιέγραψε το πείραμά του ως πολύ ανόητο, αλλά δήλωσε πεπεισμένος ότι είναι χρήσιμο.
Ο Ρον Φουσιέ του πανεπιστημίου Εράσμους στο Ρόντερνταμ μόλυνε κουνάβια επανειλημμένως με τον θανατηφόρο ιό Η5Ν1, δημιουργώντας έναν παθογόνο οργανισμό ικανό να εξαπλωθεί γρήγορα ανάμεσα στα ζώα, σκοτώνοντας τα περισσότερα από αυτά. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους, παραδέχθηκε ο Φουσιέ, αν αυτός ο ιός πέσει σε λάθος χέρια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία ειδικά στις ΗΠΑ, όπου εκφράζονται φόβοι ότι ο ιός μπορεί να περιέλθει στην κατοχή τρομοκρατών.

Η είδηση προκάλεσε έντονη ανησυχία τον περασμένο Σεπτέμβριο που ο Φουσιέ ανακοίνωσε το επίτευγμά του σε συνέδριο στη Μάλτα. Στη συνέχεια, η ανησυχία έγινε τρόμος όταν το περιοδικό Science ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τα πειράματα σε επόμενο τεύχος.
Ο ερευνητής επιμένει ότι η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική και ότι θα πρέπει το περιεχόμενό της να είναι διαθέσιμο σε άλλες ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο.

Επί του παρόντος ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των θηλαστικών και συνήθως μεταδίδεται από την άμεση επαφή με πουλερικά. Σε περιπτώσεις όπου έχουν μολυνθεί άνθρωποι, το ποσοστό θνησιμότητας ξεπερνά το 50%.
http://www.philenews.com/digital/ 

8 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ DEFENCE NET, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ, ΣΤΑ ΠΑΛΙΣΙΑ ΤΗΣ ...ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ 42% ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ, ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΜΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΥΠΟΝΟΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ.

    ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΩΣ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ, ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

    ΕΓΩ ΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΘΕΛΕΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΥΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ( ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ), ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ:

    1. ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ "ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
    3.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΑΟΖ.
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΩ.

    ΛΕΩ ΜΟΝΟ, ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργο
    Ο ιστότοπος που αναφέρεις με εχει "φωτογραφίσει" ως πράκτορα της Αγκυρας δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν να αναδημοσιεύσω άρθρα του.

    Για την φερεγγυότητα του δεν θα αποφανθώ εγώ, τα "αποκλειστικά" βίντεο απο το Youtube για μένα σημαίνουν πολλά.

    Οι ευθυνες (και) της Αριστεράς είναι μεγάλες καθώς μπορεί να μην κυβέρνησε όμως παρήγαγε πολιτική.
    Πολιτική που αποτέλεσε το δεκανίκι της εξουσίας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) μεταπολεμικά και που μας έφερε στο κατάντημα αυτό.

    Σε ενα πράγμα θα συμφωνήσω μαζί σου δεν είναι ώρα για κινδυνολογίες

    Είναι ώρα για επίτευξη της μεγιστης εθνικής ενότητας, για την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής για την επίτευξη της μέγιστης κοινωνικής συναίνεσης

    Η Ιστορία μας έχει δείξει ότι ο λαός μπορεί να επιβάλλει την θέληση του και αν βρεθούν και τίμιοι ηγέτες τότε ο Ελληνισμός εκ νέου θα μεγαλουργήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν θέλετε να διαβάσετε πως παραπληροφορεί το defence net κάντε ένα κλικ ΕΔΩ:

    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=226589

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ.

    ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΟΜΦΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΕΣ.
    ΠΟΙΟΙ;
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΟΥΤΣΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΡΛΑΝΤΑΝΟΥΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

    ΝΙΣΑΦΙ ΛΟΙΠΟΝ. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.

    ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΟΥΟΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΕΥΓΕ ΣΑΣ.
    ΓΙΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΔΩ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΘΝΟΜΕΙΟΔΟΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ 70 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ. ΙΣΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο,θα γίνω κουραστικός αλλά δεν πειράζει,και θα σου πώ και εσένα αυτά που γράφω και σε όλους τους υπόλοιπους.

    Αφήστε ρε παιδιά τα κόμματα και τις ψευτοιδεολογίες τους,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ.

    Ελάτε να τους γκρεμίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,και αφήστε όλα αυτά που σας φύτεψαν για να κρατάνε το λαό διασπασμένο.

    Ελάτε να γκρεμίσουμε το σάπιο καθεστώς,να επαναφέρουμε την Δημοκρατία,και απο εκεί και πέρα,σε μια Ελληνική Βουλή ΔΙΧΩΣ ΚΟΜΜΑΤΑ,να εκφραστεί ο καθένας πολιτικά όπως επιθυμεί.

    Πάρτε ένα ένα τα κακά του τόπου,και θα δείτε ότι όλα πηγάζουν απο τα κόμματα.

    Οι μόνοι που πιστεύουν στις ψευτοιδεολογίες τους είναι ένα μέρος των ψηφοφόρων τους.

    Όλοι όσοι τα χρηματοδοτούν και τα ελέγχουν,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,δεν έχουν ιδεολογία παρά μόνο συμφέροντα,και τα κόμματα που οι περισότεροι ψηφίσαμε όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρέτησαν πιστά όλα αυτά τα συμφέροντα,εις βάρος της Ελλάδας και του λαού της.

    Φτάνει,ΕΛΕΟΣ,κατέστρεψαν τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι άσχετα με τις προσωπικές και πολιτικές απόψεις του καθενός ,σήμερα υπάρχει ένας κοινός στόχος που ενώνει όλους τους Έλληνες και αυτός είναι η επιβίωσή μας σαν κράτος και σαν έθνος.
    Ωστόσο επειδή λίγο έως πολύ όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα κόμματα στην Ελλάδα έχουν παίξει ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος όλων των Ελλήνων (τα τελευταία 50 χρόνια εγώ θα τα έκανα 30)θα ήταν καλό πιστεύω και για εσένα Γιώργο να αρχίσεις να απογαλακτίζεσαι σιγά σιγά από το κόμμα σου, γιατί δυστυχώς και αυτό έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα, η χώρα αυτή.
    Δεν θέλει πολύ σκέψη για να καταλάβεις τι λέω ,νομίζω ήδη το γνωρίζεις ίσως να μην θέλεις να το παραδεχθείς γνωρίζοντας ότι ίσως να σου δημιουργηθεί μία σχετική μελαγχολία, σαν αυτή που δημιουργείται σε όλους τους ανθρώπους όταν βλέπουν τις ιδεολογίες και τους ήρωες που πίστευαν για μία ολόκληρη ζωή, να καταρρέουν και να ξεθωριάζουν στο πέρασμα του χρόνου.
    Το παρελθόν ανήκει στην ιστορία ,τώρα στο παρόν αυτό που είναι προτιμότερο να εξετάσουμε ,είναι το τι έχει αλλάξει στον κόσμο και στην χώρα μας, τι ευαγγελίζονται οι πολιτικοί μας αρχηγοί και εάν αυτό που μας "υπόσχονται" όντως συνάδει με τις απόψεις μας για το τι θα έπρεπε να συμβεί στην Ελλάδα (και γιατί όχι, σε όλο τον κόσμο) .
    Εάν λοιπόν σου συνέβη να νοσταλγήσεις τις εποχές που δεν ανησυχούσες για πολλά πράγματα ,τότε ενδεχομένως να μην είσαι οπαδός της Νέας Τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης.
    Εάν νοστάλγησες λόγου χάριν τις εποχές που κοιμόσουν στο μπαλκόνι με ανοιχτές πόρτες ,εάν νοστάλγησες τις εποχές που δεν γνώριζες ούτε για ανεργία ,ούτε για spreads ούτε για δείκτες χρηματιστηρίου ούτε για ελλείμματα ούτε για ενδεχόμενο χρεωκοπίας ,εάν νοστάλγησες τις μοναχικές εκείνες εποχές που δεν είχε τούρκικα πολεμικά έξω από το Σούνιο και τούρκικα αεροσκάφη πάνω από το κεφάλι σου ,εάν είσαι πεπεισμένος ότι αισθανόσουν καλύτερα όταν εδώ ήταν Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών (δεν εννοώ την περίοδο της επταετίας) μην φοβάσαι ,δεν είσαι νοσταλγός του φαύλου παρελθόντος ,δεν είσαι φασίστας για όσους πρόθυμους θα σπεύσουν να σου κολλήσουν την ετικέτα ,είσαι απλά λογικός!
    Σήμερα που μία παγκόσμια κυβέρνηση (που αποτελείται από στέμματα και πάσης φύσεως δυνατούς του χρήματος και της πολιτικής)θέλει να αναιρέσει από τα κεκτημένα δικαιώματα της εργατικής τάξης μέχρι και το δικαίωμα στην ζωή 6 δις ανθρώπων στον πλανήτη ,η αριστερά θεώρησε ότι πρέπει να την επιβραβεύσει
    κάνοντας ένα παρατεταμένο μπεεε! όπως τα προβατάκια στην" φάρμα των ζώων" που επευφημούσαν τον Ναπολέοντα το γουρούνι?
    Ακριβώς όπως το γράφει στο Defence net δυστυχώς και ο Σύριζα και ο αρχηγός του έχουν ταχθεί στην υπηρεσία των αντιεξουσιαστών ,των μεταναστών και της νέας τάξης πραγμάτων.Και το ΚΚΕ είναι συντονισμένο στο ίδιο μήκος κύματος.Το σύνθημα του ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι?
    "Ψωμί, παιδεία ελευθερία για τους Πακιστανούς και κανένα τζαμί για τους κακομοίρηδες-Please"? την ώρα και την στιγμή που πλήθος Eλλήνων βρίσκονται στην ανεργία και την ανέχεια??? Πως θα λύσει το πρόβλημα του Έλληνα η αριστερά ,όταν τα κάνει πλακάκια με την παγκόσμια κυβέρνηση και προωθεί την μείωση των μισθών εις βάρος σου και εις βάρος του κάθε εργαζομένου??? Μόνο και μόνο η ατυχής δήλωση του κυρίου Τσίπρα για νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών (η οποία έγινε αποδεκτή και από τον ΓΑΠ που φάνηκε πρόθυμος να το συζητήσει)νομίζω θα έπρεπε να σε βάζει σε σκέψεις.
    Ελπίζω να μην σε προσέβαλα( στην προσπάθεια να σε φέρω πιο κοντά στο σκεπτικό μου) με το σχόλιό μου, γιατί σαφώς δεν έχω καμιά τέτοια πρόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γ. Καρατζαφέρης ζητεί από την Κομισιόν να παρέμβει για να σταματήσει ο ρατσισμός και για να περιφρουρηθούν τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων μουσουλμάνων που ζουν στη Νότια Ελλάδα.

    Τη ρατσιστική τακτική του ελληνικού κράτους κατά των Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος που ζουν στη Νότια Ελλάδα κατήγγειλε με ερώτησή του στην Κομισιόν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης

    επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και στην περίπτωση που επιθυμούν να θάψουν τους νεκρούς τους στην Αθήνα.

    Η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή είναι η εξής: «Στη Νότια Ελλάδα ζουν 11.000 Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες οι οποίοι έφυγαν από την ελληνική Θράκη και ζουν και εργάζονται στο νότο της χώρας. Στη Νότια Ελλάδα δεν υπάρχει ιμάμης και έτσι οι μουσουλμάνοι αναγκάζονται να θάβουν τους νεκρούς τους μεταφέροντάς τους στη Θράκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών ( όπου υπάρχει -και σωστά- χώρος ταφής για τους νεκρούς διαφόρων δογμάτων π.χ. Εβραίους κλπ.) δεν υπάρχει καθαρτήριο όπου οι μουσουλμάνοι θα μπορούσαν να πλύνουν τους νεκρούς τους. Η όλη κατάσταση συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών και -παρότι η κατάστασή τους δεν συγκρίνεται με τις ρατσιστικές διώξεις που υφίστανται οι χριστιανοί σε χώρες όπως π.χ. η Τουρκία- εντούτοις θα έπρεπε να διορθωθεί και να ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα.

    Η Επιτροπή γνωρίζει το ζήτημα της μη ύπαρξης ιμάμη στη Νότια Ελλάδα; Ποιές εξηγήσεις έχουν δοθεί από τις ελληνικές αρχές για το θέμα; Πώς μπορεί να παρέμβει η Επιτροπή στις ελληνικές αρχές ώστε να δημιουργηθεί χώρος καθαρτηρίου στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών ώστε να εξυπηρετηθούν οι Έλληνες μουσουλμάνοι πολίτες;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιότερο βαρέθηκα Γιώργο τους ανθρώπους που μια ζωή τους έβλεπαν σαν αγραφο χαρτί να τους φορτώνουν τα λάθη τους.

    Βαρέθηκα τα λάθη των ηγεσιών να τα κουβαλούν απλοί Ελληνες ,τίμιοι αγωνιστές

    Ομως Γιώργο αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τον κάθε αριστερό είναι δύο ρήσεις που μου παραδόθηκαν απο "τιτάνες" της ζωής

    -Δεν σηκώσαμε το κεφάλι στο ξάγναντο για να το ξαναβάλουμε στο ντορβά
    -Δεν θα αφήσουμε την Ζωή χωρίς Ονειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.