18/1/12

Απόλυτα θρασύς ο Μπαγίς για το ελληνικό σχολείο της Ίμβρου

Απόλυτα θρασύς εμφανίζεται  με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός, κ. Εγκεμέν Μπαγίς, για την άδεια λειτουργίας δημοτικού σχολείου στην Ιμβρο που δόθηκε (διαβάστε σχετικά εδώ).
«Διαγράφοντας» ότι επί  48 χρόνια το σχολείο – αυτό και πάρα πολλά άλλα – είχαν τουρκικό λουκέτο, κομπορρημονεί ότι  η συγκατάθεση της Τουρκίας να ανοίξει ένα δημοτικό σχολείο στην Ίμβρο μετά από 48 χρόνια,  αποτελεί ένα καλό μάθημα που δόθηκε στην Ευρώπη για το θέμα της Δημοκρατίας. Και όπως σημειώνει η εφημερίδα  Τurkiyeπου έκανε τις δηλώσεις, ο κ. Μπαγίς έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα για τα δικαιώματα της μουσουλμανικής «τουρκικής» μειονότητας…
Ο Μπαγίς παραδέχθηκε πάντως – ευτυχώς – ότι το θέμα του σχολείου ήταν βασικό δικαίωμα της ρωμαίικης μειονότητας:
«Εμείς, δώσαμε το δικαίωμα αυτό. Πίσω από την εν λόγω απόφαση υπάρχουν οι οδηγίες του π/θ μας , η υποστήριξη του Αντιπροέδρου Αρίντς και του Υπουργού Παιδείας και, το σημαντικότερο, οι ανάγκες της ρωμαίικης μειονότητας. Το Υπουργείο Παιδείας έβαλε την υπογραφή του σε μια ιστορική απόφαση».
Ο κ. Μπαγίς έφθασε και στο… ζουμί, καθώς επέστησε την προσοχή στο ότι η εν λόγω απόφαση είναι μια απόφαση, η οποία θα ενισχύσει το κλίμα ειρήνης της Τουρκίας και πρόσθεσε:  «Πιστεύουμε πως η εν λόγω απόφαση θα παροτρύνει και τη φιλική Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην χώρα». 
Ο κ. Μπαγίς είπε ότι μέλη της μειονότητας ανέφεραν στον ίδιο την ικανοποίησή τους από την απόφαση αυτή και πρόσθεσε:
 « Πιστεύουμε πως η εν λόγω απόφαση συγκίνησε όχι μόνο τους Ρωμιούς της Πόλης, αλλά και αυτούς που βρίσκονται στο εξωτερικό. Με την απόφαση, που είχε ληφθεί πριν από μισό αιώνα που είχαν κλείσει τα σχολεία αυτά και είχαν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν οι Ρωμιοί πολίτες μας σε άλλες χώρες, τώρα τους καλούμε να επιστρέψουν στην χώρα τους».
  Βεβαίως ο κ. Μπαγίς ξέχασε τις δηλώσεις του Τούρκου Δημάρχου της Ίμβρου ότι δεν θέλει άλλα χριστιανόπουλα  στην Ίμβρο. Και το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης που είναι κ. Μπαγίς; Ετσι είναι τα περί… μαθήματος στην ΕΕ που έδωσε η Άγκυρα; Είπαμε: Μισές αλήθειες, μεγάλα λόγια, ιστορικές ανακρίβειες, κοροϊδία και κομπορρημοσύνη…
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.