15/1/12

«ΤΟ...ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΧΡΟΝΟΥΣ»

«Κήδεψαν» την Ελλάδα και έκαψαν την γαλανόλευκη στα Σκόπια

Η "κηδεία της Ελλάδας", τελέστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού καρναβαλιού στην κωμόπολη Βέβτσανι των Σκοπίων. Η προκλητική «έμπνευση» των διοργανωτών περιελάμβανε κάψιμο της ελληνικής σημαίας και κηδειόχαρτο στο οποίο η χώρα μας αναφερόταν ως «Γιουνανιστάν και πρώην τουρκική επαρχία».

«Κήδεψαν» την Ελλάδα και έκαψαν την γαλανόλευκη στα Σκόπια
Στη διάρκεια καρναβαλικής παρέλασης με που διοργανώνεται στην εν λόγω κωμόπολη κάθε χρόνο στις 13 και 14 Ιανουαρίου (δηλαδή την πρωτοχρονιά για όσους ακολουθούν το Ιουλιανό Ημερολόγιο) παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων:

"Καλά νέα. Απροσδόκητα, μετά από παρατεταμένη ταραχή, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, η πρώην τουρκική επαρχία - Ελλάς (Hell-ass) Greece, Ελλάδα, Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται- στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830 (Πρωτόκολλο του Λονδίνου) - 2011 (Χάγη). Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία..."

Μάλιστα, μεταξύ των "πενθούντων" στο κηδειόχαρτο αναγράφονται ακόμη και ονόματα δημοσιογράφων των Σκοπίων οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας, ενώ γίνεται κακόγουστο λογοπαίγνιο με την λατινική γραφή της λέξης Ελλάς (Hellas/ Hell-ass) που παραποιείται ορθογραφικά, ώστε το δεύτερο συνθετικό να παραπέμπει στην αγγλική λέξη για τα οπίσθια (ass).
«Κήδεψαν» την Ελλάδα και έκαψαν την γαλανόλευκη στα Σκόπια
Οι συμμετέχοντες στην προκλητική αυτή «παράσταση», προχώρησαν ακόμη περισσότερο την ατυχώς αποκαλούμενη «πολιτική σάτιρα» καίγοντας την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο.

Το θέμα προβάλλεται σήμερα από τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ορισμένα από τα οποία κάνουν εκτενείς αναφορές.

Η εφημερίδα "Ντνέβνικ" έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : "Καρναβαλική τρέλα: Το Βέβτσανι κήδευσε την Ελλάδα ενώπιον δέκα χιλιάδων επισκεπτών".

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται ότι η "κηδεία της Ελλάδας" αποτέλεσε κεντρικό θέμα στο χθεσινό καρναβάλι στο Βέβτσανι, που γιορτάστηκε παρουσία υπουργών, του προέδρου του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης και πολλών πρέσβεων ευρωπαϊκών και άλλων χωρών.
Στο σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού "AlfaTV" αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες στο καρναβάλι του Βέβτσανι, κρατώντας σημαία των Σκοπίων "έθαψαν" την Ελλάδα, ενώ διαβάστηκε και η αναγγελία της "κηδείας".

Ωστόσο, σε σχόλια αναγνωστών της ιστοσελίδας της εφημερίδας "Ντνέβνικ" επικρίνεται έντονα η παράσταση με την "κηδεία της Ελλάδας" και σημειώνεται ότι κάθε άλλο παρά σάτιρα αποτελεί το κάψιμο σημαίας μίας ξένης χώρας.
http://www.ethnos.gr

6 σχόλια:

  1. Τι λέει ο Κίσινγκερ για τις ετοιμασίες του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου

    http://www.anixneuseis.gr/?p=26416

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάντε τέτοια βατραχόσποροι και θα έρθει και η δική σας ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί Σκοπιανοί καλά κάνετε και ανεβάσατε την κηδεία της χώρας μας στο καρναβάλι. Είναι η μοναδική φορά και ευκαιρία που θα μπορέσετε να έχετε την πολυπόθητη ευκαιρία να ονειρευτείτε ..
    Αλλωστε τα όνειρα δεν απαγορεύονται ...Αν θέλετε όμως πραγματικά να νιώσετε την αλήθεια θα πρότεινα να ''σκοπιάσετε'' κατά κάτω και τα ξανασυζητάμε .Μέχρι τότε ζήστε στο όνειρο άλλωστε ''όνειρο ζω μη με ξυπνάτε τώρα'' γιατί αν με ξυπνήσετε θα ζήσω τον εφιάλτη....

    Κοπιάστε λοιπόν είμαστε ανοιχτά και σας περιμένουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έπρεπε να γνωρίζουν οι ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ότι την Ελλάδα δεν θα την κυβερνούν Λαμόγια εσαεί και σε λίγα χρόνια θα μας παρακαλάνε να τους σώσουμε απο τη διάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο καρναβάλι ! Ε,τους μασκαράδες!
    Εμείς δεν χρειάζεται να τους κάνουμε κηδειόχαρτο έχουν αναλάβει οι Αλβανοί.
    Καλή τους τύχη .Τους εύχομαι να ζήσουν! γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι και οι ηλίθιοι έχουν δικαίωμα στην ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέστε αλεύρι και ...το "Στρατηγικό Βάθος" του Νταβούτογλου, τους γυρεύει!
    Περαστικά τους λοιπόν...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.