30/1/12


Οι μεγάλοι ηγέτες αναδεικνύονται με τα μεγάλα “ΟΧΙ” και ποτέ με τα “ΝΑΙ”
            Είναι τουλάχιστο περίεργο, γα να το πούμε ευγενικά, ακούοντας  την Τρόϊκα ότι δήθεν θα μας σώσει δίνοντας μας συνεχώς δάνεια, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα ξεπληρώσουμε Ακόμη δε πιο αξιοπερίεργο, αν όχι αφελές και ανόητο (χωρίς νόημα), εμείς να δεχόμαστε τη «βοήθεια» μετά φανών και λαμπάδων, να υπογράφουμε λεόντειες συμβάσεις που μας δένουν χειροπόδαρα. Όμως όχι μόνο δεν σωζόμαστε, αλλά όλο και βυθιζόμαστε πιο βαθιά στην ύφεση, στην ανεργία, στην αποστέωση της κοινωνίας.              Σε κινούμενη άμμο μας οδηγούν, αφού στην προσπάθειά μας να … σωθούμε, βυθιζόμαστε βαθύτερα. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να το αντιληφθούμε; Είναι δυνατό οι κυβερνόντες να πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες και συνταγές θα ξεπεράσουμε την κρίση και όχι ότι οδηγούμαστε στην καταστροφή; Δεν βλέπουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα; Εδώ η κ.Μέρκελ παραδέχεται την αποτυχία του Μνημονίου. Ο πολύς κ.Όλυ Ρεν ομολογεί ότι «τα κάναμε μούσκεμα». Ο κ.Προβόπουλος δηλώνει, έστω και εκ των υστέρων, ότι υπήρχε και άλλος δρόμος. Ακόμη και ο κ.Σιμήτης κατακεραυνώνει τον κ.Παπανδρέου ότι δεν έπρεπε να υπογράψει το Μνημόνιο και τόσοι άλλοι.
            Θα ήταν αλαζονικό να ισχυριστώ ότι ήμαστε από τους πρώτους που αμφισβητήσαμε την αποτελεσματικότητα υπαγωγής μας στο ΔΝΤ και την υπογραφή του Μνημονίου, με το άρθρο μας της 14-6-2010 με τίτλο «Η λύση της οικονομικής κρίσης της χώρας μας». Αλλά αξίζει να επισημάνουμε ότι, μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρει: «Οι ντιρεκτίβες της Τρόϊκα, πέραν της δραματικής μείωσης του βιοτικού επιπέδου, προβλέπεται μάλλον αδιέξοδη και οι θυσίες μας και οι συνακόλουθες οδύνες να γίνονται μάλλον επί ματαίω».    
            Μετά από όλα αυτά, για ποιο λόγο η Τρόϊκα και κυρίως οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας, επιμένουν στην ίδια συνταγή αφού έχουν ομολογήσει την αποτυχία της; Ερώτημα που η μόνη απάντηση που ταιριάζει είναι ότι αλλού αποβλέπουν και όχι στη σωτηρία μας! Οι μάσκες έπεσαν! Χωρίς  να πρέπει να γίνω μάντης κακών, αυτονόητων άλλωστε και για οτιδήποτε και αν αποβλέπουν οι «εταίροι» μας και οι συν αυτώ, είναι πλέον ή βέβαιο ότι μόνο σε κακό θα μας βγει!
            Και αυτοί μεν κάνουν τη δουλειά τους για να επιτύχουν αυτό που επιδιώκουν. Εμείς όμως τι κάνουμε; Υπακούμε τυφλά σε ότι μας υπαγορεύουν με φόβητρο τη χρεοκοπία; Αποστεωθούμε την κοινωνία, ξεπουλάμε τη δημόσια περιουσία και ακόμη παραδίδουμε την εθνική μας κυριαρχία  μήπως και «σωθούμε»!!! Σωτηρία εδώ σημαίνει να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Και χρεοκοπία σημαίνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές μας, ενώ έχουμε ήδη κάνει στάση πληρωμών των υποχρεώσεων του κράτους στο εσωτερικό της χώρας μας, με αποτέλεσμα να υποφέρουν οι Έλληνες για να μην στενοχωρήσουμε τους δανειστές μας!!! Αν είναι δυνατό! Έτσι κι αλλιώς τους δανειστές μας τους πληρώνουμε με δανεικά, με όλα τα αναφερθέντα επακόλουθα. Και το χειρότερο; Στο τέλος θα χρεοκοπήσουμε και επισήμως, όταν πλέον δεν θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους! Και τότε τι θα πούμε; Τζώνη (όχι Γιώργο) χάσαμε; Περιμένουμε αφελώς και ανοήτως να πέσουμε στο γκρεμό;
            Είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι οι πολιτικοί ταγοί μας δεν το αντιλαμβάνονται. Μάλλον οι πιέσεις και σκοπιμότητες επικρατούν. Πιέσεις και σκοπιμότητες που αποβαίνουν σε βάρος μας και άρα πρέπει να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε και να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα συμφέροντα των Ελλήνων και της Ελλάδας. Θα πρέπει να βροντοφωνάξουμε στους «εταίρους» μας ότι δεν πάει άλλο! Τέλος στις «βοήθειες». Τέλος
τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις με τους απάνθρωπους όρους που μας οδηγούν στην καταστροφή!Και να μη ξεχνάμε ότι οι Μεγάλοι Ηγέτες αναδεικνύονται από τα Μεγάλα «ΟΧΙ» και ποτέ από τα «ΝΑΙ» και τους συμβιβασμούς. Μπορούμε να επιβιώσουμε με τις δικές μας δυνάμεις και το δικό μας νόμισμα το οποίο να αντικατοπτρίζει τις δυνάμεις της οικονομίας μας, όπως είναι ο σκοπός και ο προορισμός ενός νομίσματος. Χωρίς να φανούμε και μπαταξήδες με τους δανειστές μας, αντί το PSI το οποίο περικόπτει το δάνειο αναιτιολόγητα, να ζητήσουμε ένα άτοκο μορατόριουμ πέντε ή δέκα ετών πληρωμής των δανείων μας, ώστε να χαλαρώσει η πίεση και να προγραμματίσουμε μια αναπτυξιακή πολιτική, που είναι η πραγματική σωτηρία της οικονομίας και του λαού μας. Μετά θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με τους δανειστές μας την αποπληρωμή των πραγματικών χρεών μας.
            Ζητείται ηγέτης για τα μεγάλα «ΟΧΙ», ο οποίος θα μείνει στην ιστορία!!!
            Νίκος Αναγνωστάτος
            Κηφισιά, e-mail: info@elvian.gr

4 σχόλια:

  1. πριν πεις το "όχι" πρέπει να έχεις το μεγάλο εναλλακτικό πλάνο που θα δικαιολογεί το περιβόητο "όχι" σου.
    Έχετε κανένα πρόχειρο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yanni Spiridakis ναί υπάρχουν,και πολύ καλύτερες,φτάνει με αυτή την καραμέλα ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλη πρόταση,έλεος δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή όλοι αυτοί οι οικονομολόγοι που τάσσονται κατά των δανείων μιλάν στον αέρα ; Έχουν προτάσεις, και στο κάτω-κάτω, μία και καλύτερη είναι η προσωρινή στάση πληρωμών των δανείων μέχρι να διοχετευτούν κεφάλαια σε ανάπτυξη και επιτευχθεί αυτή.
    όπως δέχονται κούρεμα, θα δεχτούν και προσωρινή στάση.
    Για μένα ο μόνο λόγος που γίνεται το PSI είναι για να ενσωματοθούν οι ρήτρες πληρωμής υπό Αγγλικό δίκαιο κιόλας ώστε να πάρουν των πλούτο μας , αφού φροντίσουν ότι δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε ακόμα και τα κουρεμένα χρέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζητείται ηγέτης για τα μεγάλα ΟΧΙ ο οποίος :
    Θα έχει αποφασίσει ότι θα πεθάνει και μάλιστα με επώδυνο τρόπο
    Θα έχει αποφασίσει πως όσα αργύρια και αν πάρει δεν θα σηκώσει ούτε ένα γιατί θα είναι και το τέλος του
    Θα έχει κατά νου πως μπορεί να προδοθεί και από τους ίδιους τους συναγωνιστές του διότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και η καλοπέραση είναι γλυκιά .
    Θα γνωρίζει ότι θα αμφισβητηθούν οι προθέσεις του πριν καν τις εκφράσει.
    Θα έχει κατά νου ότι και ο ίσκιος του σε έναν λαό που μεγάλωσε γενεές γενεών με την λάθος νοοτροπία ,να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα τι με νοιάζει η δική μου να είναι καλά, θα είναι επίφοβος για την προδοσία πριν καν την αντίσταση.
    Θα έχει πάντα σαν αρχή το αντίθετο του Ελληνικού δικαίου :
    Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
    Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς τους.
    Ποιος ηγέτης, ποιος που φοβόμαστε και τον ίσκιο μας , γιατί ο σκοπός του δόγματος του ΣΟΚ εξετελέσθη με χειρουργική ακρίβεια ;
    Που σε λίγο θα μας παρακολουθούν και στο μπάνιο,
    Που οι υποτιθέμενοι ταγοί της δημοκρατίας έχουν γίνει οι κουκουλοφόροι της δικτατορίας.
    Να μιλήσουμε για το υπάρχον σύστημα , που με την ζελατίνα της δημοκρατίας έχουν περαστεί όλες οι δικτατορικές αποφάσεις καταλύοντας ακόμα και το ιερότερο αξίωμα το δικαίωμα και την αποστολή που έχει η ψήφος
    Ηγέτης
    Ένας καθαρός που θα μιλήσει στο λαό με αλήθειες ..Που θα φωνάξει :
    ΝΑΙ θα πεινάσετε
    Ναι δεν θα έχετε να ζεσταθείτε
    Ναι 3 χρόνια στην σκλαβιά του κορμιού αλλά η ψυχή και η πατρίδα ελεύθερες
    Ποιος μωρέ από εμάς θα δώσει την καλοπέρασή του και την ζέστη του για μια ιδέα παρα μόνο αν χάσει τα πάντα μα τα πάντα …τότε θα αντιδράσει ο Ελληνας τότε και μόνο τότε .
    Γιατί ;
    Απλά γιατί ακόμα και την ύστατη στιγμή εθελοτυφλεί στην ανύπαρκτη ελπίδα της υπομονής.
    Αρα
    Ζητείται ηγέτης για να πει ΟΧΙ ο οποίος :
    Δεν θα έχει πάθη (για να μη καταλήξει σαν τον Στρος Καν)
    Δεν θα είναι γνωστός ούτε για τα λεφτά ούτε για την κοινωνική του καταξίωση ούτε για τις γνώσεις του (και τα τρία είναι σαν το σαράκι που σε τρώει όταν καταλάβεις την δύναμή τους )
    Δεν θα έχει οικογένεια (γιατί θα εκβιαστεί)
    Δεν θα έχει τίποτα ( για να μη φοβάται ότι θα χάσει κάτι)
    Δεν θα ελπίζει σε τίποτα παραπάνω από την προσωπική του πίστη για το καλό της Ελλάδος
    Και εμείς :
    Θα έχουμε χάσει τα πάντα για να ελπίζουμε ότι από το τίποτα που δεν έχουμε θα αποκτήσουμε το κάτι που το είχαμε και το θυσιάσαμε στο βωμό της επίπλαστης ευημερίας.
    Ετσι ναι όχι μόνο θα διαολοστείλουμε αλλά θα βοηθήσουμε και στο κατευόδιο .
    Αλλά ποιος ηγέτης θα κάνει αυτό που έκανε ο Δικτάτωρ Μεταξάς ή ο Κιρσνερ ;
    Μέχρι σήμερα όσοι αντέδρασαν : Χαρά Νικοπούλου, Αξ/κος Ευέλπιδων στην Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (παραδείγματα ανθρώπων που αξίζουν συγχαρητήρια) θάφτηκαν για να μη πω για τους χιλιάδες ανώνυμους με αντίστοιχες δράσεις .
    Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά σ΄όποιον την έχει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.