4/1/12

Λιβύη: Ανήσυχες οι ΗΠΑ για τις συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη ανησυχία τους για τις συγκρούσεις στη Λιβύη ανάμεσα σε ομάδες πρώην ανταρτών και επανέλαβαν την πρόσφορά τους για βοήθεια ώστε να ενσωματωθούν τα στοιχεία αυτά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται και αυτό μας ανησυχεί», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ.
Από τις συγκρούσεις την Τρίτη στο κέντρο της Τρίπολης τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον Αμπντελχακίμ Μπελχάτζ, επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τρίπολης.
Οι νέες αρχές της Λιβύης προσπαθούν να διαλύσουν τις ένοπλες ομάδες και να τις εντάξουν στον τακτικό στρατό. «Στηρίζουμε τα σχέδια των αρχών της Τρίπολης για τη σύσταση μια κεντρικής δύναμης», τόνισε η Νιούλαντ και πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να απαντήσουν στα αιτήματα της λιβυκής κυβέρνησης σχετικά με την διαδικασία αυτή.«Τους έχουμε ήδη προσφέρει συμβουλές», πρόσθεσε η ίδια.
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.