19/1/12

Γαλλία: Αντισυνταγματικό κρίθηκε το νομοσχέδιο της αρμενικής γενοκτονίας

Η Συνταγματική Επιτροπή της Γαλλικής Γερουσίας έκρινε αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για την ποινικοποίησης της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.
Η εφημερίδα Σαμπάχ αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρέσβης στο Παρίσι Ταχσίν Μπουρτζούογλου χαρακτήρισε «απρόσμενη» αυτή την εξέλιξη, καθώς δεν είναι σύνηθες να καταψηφίζονται νομοσχέδια από τις Επιτροπές της Γερουσίας. Η εφημερίδα προσθέτει ότι η απόφαση της Επιτροπής συνιστά μια «μη δεσμευτική εισήγηση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, ''η Επιτροπή νομοθετημάτων της Γαλλικής Γερουσίας με τη σημερινή της απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά το σεβασμό της στο Δίκαιο και τη λογική της''. Τώρα περιμένουμε και η Ολομέλεια της Γερουσίας να συμφωνήσει με την απόφαση αυτή της Επιτροπής και να επιδειχθεί η ίδια λογική στις 23 Ιανουαρίου, προστίθεται.
www.kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

  1. Αλήθεια ποιός θα χτίσει τους πυρηνικούς σταθμούς στην Τουρκία;
    Μήπως το πυρηνικό βαλιτσάκι του Σααρκό τελικά πάει Σινώπη; Μεσολάβησε και η Φουκουσίμα...
    -----------------------------------------------

    Τουρκία: Συνεχίζουν οι ομιλίες για πυρηνικό εργοστάσιο
    ..."Η Γαλλία ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία. Εξετάζουμε τις προσφορές τους, όμως οι συζητήσεις με την Ιαπωνία έχουν προτεραιότητα", δήλωσε ο υπουργός Τανέρ Ιλντίζ σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.
    .....Η Τουρκία προβλέπει επίσης να κατασκευάσει ένα δεύτερο πυρηνικό σταθμό στη Σινώπη (βόρεια Τουρκία), στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Υπέγραψε τον περασμένο μήνα με την Toshiba ένα πρωτόκολλο συμφωνίας για το έργο αυτό, όμως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

    ...Αν οι συνομιλίες αυτές δεν καταλήξουν, η Τουρκία μπορεί ενδεχομένως να στραφεί προς την EDF, όμως "άλλα ζητήματα" ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο, είχε δηλώσει η επίσημη τουρκική πηγή.

    ....Η εν λόγω πηγή άφησε να εννοηθεί πως η αντίθεση της Γαλλίας στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και η αναγνώριση από το γαλλικό κοινοβούλιο της γενοκτονίας των Αρμενίων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία (1915-1917) μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες των Γάλλων.

    http://www.dealnews.gr/kosmos/item/4051-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σόι "απρόσμενες εξελίξεις" είναι αυτές; Μήπως το ξανασκέφτηκαν οι γάλλοι μη και πληρωθεί "ακριβα" το νομοσχέδιο;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.