7/1/12

Διασπαστικές κινήσεις εις βάρος της ενότητας του Β. Ελληνισμού: Αντιστροφή των κανόνων λογικής στη Ν.Δ.


-Δεν θέλει πολύ λογική να καταλάβει κανείς ότι μέσα από μια έντονη διγλωσσία πράξεων και δηλώσεων στη Ν.Δ. θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή θέλουν και το τετελεσμένο του οριστικού πολιτικού διχασμού με μια μερίδα ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλη ΜΕΓΚΑ , αλλά και να είναι στο απυρόβλητο για την ενέργειά τους αυτή.
Προσβάλλει τη λογική η δήλωση του Υπευθύνου Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλο, την οποία έκανε αφού υποδέχθηκε στα γραφεία του αντιπροσωπεία μιας διασπαστικής προσπάθειας της πολιτικής έκφρασης των Ελλήνων στη       Β. Ήπειρο, δηλαδή του σχηματισμού «ΜΕΓΚΑ».

 Είναι βασικός κανόνας ότι αφού έχεις αποδεχτεί (δεν αποδεικνύεται βέβαια εάν και έχεις προκαλέσει) τη διαίρεση, να θέλεις στο προϊόν του κλάσματος να εντάξεις το όλο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, λοιπόν αγνοώντας αυτό τον ελάχιστο κανόνα της αριθμητικής μίλησε για τις εκτιμήσεις του πολιτικού φορέα για την ανάγκη ενότητας στο χώρο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Στην ουσία έχει υπονομεύσει την ενότητα γύρω απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ως  συνέχεια της πολιτικής της φύσης και στρουθοκαμηλίζει και πάλι υπό το μανδύα της ενότητας. Στην προκειμένη για να μην θεωρηθείς ότι σε παρασέρνει αυτή η παράλογη ρητορική του κ. Παναγιωτόπουλου και τον συν αυτώ θα μπορούσες να επικαλεστείς τη φράση που εύστοχα είχε πει ο ιστορικός Πρόεδρος του κόμματος του, Κ. Καραμανλής «Ή στραβός ειν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»!

 Ας δούνε λίγο και έτσι τα πράγματα εκεί στον Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής  της Ν.Δ. και να μην επιδιώκουν τη δημιουργία τετελεσμένων σε μια περίοδο που άλλες είναι οι προτεραιότητες στη χώρα. Με μια εμπειρία 20 χρόνων πολιτικής προσπάθειας και εδώ στη Β. Ήπειρο είναι εύκολο να καταλάβουν οι ασχολούμενοι με τα πολιτικά και τα κοινά τι ακριβώς εννοεί ο καθένας με τις δηλώσεις, τις πράξεις και … τις φωτογραφίες του.

Δεν θέλει πολύ λογική να καταλάβει κανείς ότι μέσα από μια έντονη διγλωσσία πράξεων και δηλώσεων στη Ν.Δ. θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δηλαδή θέλουν και το τετελεσμένο του οριστικού πολιτικού διχασμού με μια μερίδα ΟΜΟΝΟΙΑ και άλλη ΜΕΓΚΑ αλλά και να παραμένουν  στο απυρόβλητο για την ενέργειά τους αυτή. Είναι ξεκάθαρο βέβαια ότι σ’ αυτό τον παράλογο πειραματισμό ο  κ. Παναγιωτόπουλος  οδηγείται από μικροπολιτικό συμφέρον παραβλέποντας τόσο τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των διπλωματών που έχουν γνώση σε λεπτομέρεια της κατάστασης, όσο και το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον. Δεν θέλει ιδιαίτερη πολιτική εμπειρία να καταλάβεις ότι σε ώρες δοκιμασίας του Ελληνισμού χρειάζεται και επιβάλλεται η ουσιαστική ενότητα της Ε Ε Μειονότητας και όχι η ικανοποίηση ιδιοτελών μικροπολιτικών παιχνιδιών, για να μην μιλήσει κανείς για παιχνίδια πιο ύπουλα.

Προφανώς όμως τα παιχνιδάκια αυτά, τα μισόλογα και οι αντιφάσεις, όπως και ενδεχομένως η διπλή γραμμή μέσα στη ΝΔ δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο. Αποδεικνύει ότι σ’ αυτό το θέμα, της ενίσχυσης δηλαδή διασπαστικών κινήσεων στον πολιτικό χώρο των Βορειοηπειρωτών, η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Κασίμης δεν ήταν οι μόνοι φορείς της αντίληψης. Και με την απομάκρυνσή τους απ’ τη ΝΔ κάποιοι συνεχίζουν να περπατούν την πεπατημένη.

Εάν όντως ενδιαφέρονται για την ενότητα και μάλιστα όχι ψευδεπίγραφη αλλά ουσιαστική και αγωνιστική και μάχιμη ενότητα στόχων, αυτή είναι στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στην εξάντληση όλων των μέσων και δυνατοτήτων για την  εξυγίανσή  της. Δεν θέλει πολλές γνώσεις. Η κοινή λογική λέει ότι στο κομμάτι δεν μπορεί να χωρέσει το όλο. Στην προκειμένη κομμάτι είναι το ΜΕΓΚΑ και το εν δυνάμει όλο η ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ. Στον «Τομέα» του κ. Παναγιωτόπουλου ή θα αποδεχτούν την κοινή λογική ή θα πρέπει να ομολογήσουν ότι τους αρκεί το κομμάτι και δεν ενδιαφέρονται για την πορεία του όλου…
http://www.deropoli.com/?p=8063

1 σχόλιο:

  1. Παντελώς ανίκανοι να χαράξουν αξιόπιστη στρατηγική,λειτουργούν ακόμη με τη λογική της ισοροπίας σε δύο βάρκες ταυτόχρονα,εν μέσω τρικυμίας.

    Απο μπούρδες χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.