9/1/12

Ανοιχτή επιστολή στον τύπο Μαρκεζίνη-Καρυώτη περί Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)

Προς τους Διευθυντές των εφημερίδων:
8 Ιανουαρίου 2012
Κύριε Διευθυντά,
Εδώ και αρκετό καιρό οι δύο υπογράφοντες, από κοινού και χωριστά o καθένας μας, επισημαίνουμε την ανάγκη κήρυξης και οριοθέτησης της ΑΟΖ μας, αντιμετωπιζόμενοι από τους «σοφούς» που επηρεάζουν το Υπουργείο των Εξωτερικών με δήθεν εχέφρονες συμβουλές απραξίας ή και ακόμη και με θρασεία αμφισβήτηση ως προς το αν υπάρχουν καν αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου! Σήμερα, τα ίδια τα γεγονότα έρχονται να μας δικαιώσουν πλήρως, καθώς και να ενισχύσουν την πεποίθησή μας ότι ο υπάρχων πλούτος υδρογονανθράκων αποτελεί μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας τη στιγμή που όλοι οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας μας «μαδούν» ζωντανούς.

Η χθεσινή δήλωση της Αιγύπτου ότι σχεδιάζει να έλθει σε επαφή με την Κύπρο και την Τουρκία για να οριοθετήσουν την ΑΟΖ των τριών κρατών απαιτεί την άρδην μεταβολή της ουσιαστικής πολιτικής και διπλωματικής αδράνειας των δύο τελευταίων ετών και καθιστά αναγκαία μιαν άμεση απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Η ΑΟΖ της Αιγύπτου δεν συνορεύει με την ΑΟΖ της Τουρκίας. Η Αίγυπτος έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία μόνον εάν δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Εάν ανεχθούμε αυτή την έμμεση αναγνώριση των τουρκικών θέσεων, θα δυσχεράνουμε αφάνταστα τη μέλλουσα διαπραγματευτική μας θέση. Εάν σε αυτό προσθέσουμε και τη φημολογούμενη πρόθεση του Προέδρου της Κύπρου να μεταφέρει το πετρέλαιο και το αέριο της χώρας του στην Τουρκία, αντί να συνδράμει άμεσα και να συμβάλει στην περαιτέρω ενεργοποίηση των στενών σχέσεων Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ, τότε ο Ελληνισμός της Ανατολικής Μεσογείου θα υπογράψει μόνος του την υποταγή του στους Νεο-Οθωμανούς.
Η σημερινή χάωδης πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι όλοι μας πρέπει να αναμένουμε μοιρολατρικά το τέλος μας.
Πρέπει, λοιπόν, όχι μόνον η κυβέρνηση της Κύπρου να αρνηθεί να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων με τα άλλα δύο κράτη, αλλά και η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ να διακηρύξουν τρανταχτά την πρόθεση κοινής δράσης αμέσως μετά το πέρας των επικείμενων, ελπίζουμε, ελληνικών εκλογών.
Σε αυτή την έκκλησή μας ζητούμε την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας, καθότι εν προκειμένω δεν διακυβεύονται κομματικά αλλά εθνικά συμφέροντα υψίστης σημασίας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βασίλειος Μαρκεζίνης, Ακαδημαϊκός
Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου

18 σχόλια:

  1. Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους – πέρα από το όνειδος που λέγεται «αγγλικό δίκαιο» – την δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων!
    Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στη νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί!
    Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλαστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος θα θέσει από μόνο του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό «χαρτί».
    Θα τονίσει ότι «υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη κοιτασµάτων υδρογονανθράκων που µπορούν να συµβάλουν σε ένα µεγάλο αναπτυξιακό άλµα θεωρώντας ότι τα κοιτάσµατα είναι πολύτιμα τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τις ΗΠΑ (το πετρέλαιο) και άρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να υποστηρίξουν την χώρα«!
    Δηλαδή θα δώσει ως αντιπαραοχή κοιτάσματα υδρογονανθράκων άξίας, κατά τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς 1 τρισ. ευρώ ως πρόσθετο ενέχυρο για δάνεια 360 δισ. ευρώ!

    Πρόκειται απλά για επιβεβαίωση των Ρώσων και των Ισραηλινών οι οποίοι είχαν ζητήσει, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, άμεση έναρξη γεωτρήσεων χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΥΠΕΚΑ που είναι πλέον σαφές ότι καθυστερεί επίτηδες προκειμένου να δοθούν τα κοίτάσματα ως αντιπαροχή στο «κούρεμα». «Θα σας τα πάρουν για πενταροδεκάρες, αν δεν μας αφήσετε να κάνυμε τώρα γεώτρηση» είπαν οι Ρώσοι και επιβεβαιώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες…
    Το έγκλημα είναι εθνικό, δείχνει μια χώρα ανάλογη με τις αραβικές χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς αποικιοκρατίας πριν από την επικράτηση των μπααθικών καθεστώτων και την εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών της χώρας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις απρόβλεπτες, εντός και εκτός Ελλάδος.
    Και βέβαια, τίθενται αμείλικτα ερωτημάτων προς τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση του. Πιο συγκεκριμένα γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το «ενεργειακό χαρτί» κατά την διάρκεια των δικών του διαπραγματεύσεων την περίοδο 2009-2010 πριν η χώρα λάβει το πρώτο δάνειο και υπογράψει το μνημόνιο ;
    Πως γίνεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να αρνείται την κρίσιμη περίοδο 2009-2010 την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, όταν επιφανείς επιστήμονες παρουσίαζαν σε διάφορα συνέδρια πλήρη φάκελο για το ζήτημα αυτό, αποδεικνύοντας το αυτονόητο ότι δηλαδή η χώρα διαθέτει σημαντικούς ενεργειακούς πόρους;
    Για ποιο λόγο η τότε κυβέρνηση της χώρας δεν αξιοποίησε αυτές τις πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά πεισματικά αρνιόταν την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου ;
    Για ποιο λόγο άλλαξε την στάση της μετά την υπογραφή του μνημονίου όταν στελέχη της παραδέχτηκαν τελικά ότι η χώρα όντως διαθέτει ενεργειακούς πόρους ;
    Μήπως τελικά η χώρα οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση για αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για την λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της χώρας; Μήπως τελικά όλα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Κύπρου η οποία και δάνειο έλαβε την κατάλληλη στιγμή από την Ρωσία και την οικονομία της έσωσε και τον ενεργειακό της πλούτο ελέγχει μαζί με τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, με όρους που αρμόζουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος και όχι σε μία αποικία.


    πηγή : defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mε όλο το σεβασμό αγαπητοί μου : Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!Μόνο σε θαύμα μπορούμε να ελπίζουμε!Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος ήταν και είναι ότι δεν έχουμε ηγέτες.Αυτό συμβαίνει γιατί δεν μας αφήνουν να έχουμε άξιους και ικανούς ηγέτες γιατί μας φοβούνται. Όσες φορές ήμασταν ενωμένοι σαν λαός μεγαλουργήσαμε και αυτό το ξέρουν όλοι!... Εμείς?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω, πω, πω...

    Μιλάμε ότι τούς τέντωσαν, τούς ίσιωσαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι να ακουστούν οι άνθρωποι,αλλά έχω την εντύπωση ότι τα δολάρια στα αυτιά των ανευθυνουπεύθυνων θα λειτουργήσουν για άλλη μια φορά,ηχομονωτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
    http://youtu.be/48J20vjFOTg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νότης Μηταράκης σήμερα το πρωΐ στον ραδιόφωνο του ΑΝΤ1: «Αντιλαμβανόμαστε την σοβαρότητα του θέματος και ως τέτοιο το αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία. Σας θυμίζω ότι η σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, το Μνημόνιο, είναι βάση του Βρετανικού Δικαίου και αυτό δημιούργησε ένα κακό προηγούμενο. Αυτή είναι μια ακόμη δυσχέρεια που δημιουργήθηκε από τη μη διαπραγμάτευση του Μνημονίου. Έδωσε την εντύπωση ότι ως χώρα, χωρίς πολύ συζήτηση, δεχόμαστε πολύ σκληρούς όρους…»
    http://olympiada.files.wordpress.com/2012/01/12.jpg


    Αυτό που αποκαλύψαμε δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του μνημονίου και τα καθάρματα των ΜΜ”Ε” το αποκρύπτουν εως και σήμερα. Την αποδοχή του Βρετανικού δικαίου για το επαίσχυντο μνημόνιο.

    Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

    Ακόμα και σήμερα το κρύβουν. Ακόμα και σήμερα οι επίορκοι των ΜΜ”Ε” σιωπούν γιατί γνωρίζουν ότι τα βίντεο και η αρθρογραφία τους με τους διθυράμβους για τους “καλούς που ψήφισαν το μνημονιο” θα τους οδηγήσουν στο δικαστήριο της λαϊκής οργής.

    Όσο για τους πολιτικούς; Θα λογοδοτήσουν και αυτοί. Ας κάνουν όνειρα περί εμφυλίου με όρους του 1945.

    Να μην ξεχνούν, πως το παραμύθι τους για το “πατριωτικό καθήκον” του μνημονίου, το γκρεμίσαμε εμείς και οι φίλοι Bloggers αποκλειστικά. Και θα τους το ξαναχαλάσουμε εάν επιδιώξουν μαύρες συμμαχίες σαν αυτές που συζητήθηκαν στο σπίτι της κυρίας Τζαβέλλα.

    Posted: Ιανουαρίου 9, 2012

    πηγή : olympia.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. -1-

    Τα καλοφτιαξανε φαινεται οι Mega-Bankers και οχι μονον.Η Ελλαδα και χρεοκοπημενη και εντος ευρωζωνης μεχρι πληρους αφαιμαξεως της σε υποδομες,πετρελαια. Ακομα και οπως γραφει ενας καφρος βολευτης της ΝΔ και με ενοικιασμενη Ακροπολη και Δελφους σε αλλοδαπες υαινες.Τακτικη που δεν εχει σχεση με οικονομια αλλα με την προγραμματισμενη εξαφανιση των Ελληνικων Σημειων Αναφορας και του Φυλετικου Ασυνειδητου μας.Και αμεσως μετα και με την βοηθεια και του Αγγλικου δικαιου που υπεγραψε προ 2ετιας ο ασημαντος και επικινδυνος γιωργος,πεταγμα και εκτος ευρωζωνης της Ελλαδας αλλα ενω θα ειναι πληρως χρεοκοποιμενη ,το χρεος θα ειναι χρεος και θα στηριζεται σε υποθηκες βασικες της υπαρξης μας,δηλαδη τα κοιτασματα μας αεριου-πετρελαιου κλπ.Και θα εχουν προηγηθει το ξεπουλημα τραπεζων,ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΟΣΕ κλπ κλπ για μιση φετα μαυρο ψωμι.
    Πραγματικα ΣΑΤΑΝΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ πληρους εξοντωσης της Ελλαδας.Ποιοι το σκαρφιστηκαν με τοσο μισος και γιατι.Νομιζω οτι πρεπει να ξεσηκωθουν και να συντονιστουν αμεσα και τα 20 εκατομμυρια Ελληνων σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Κατι αλλο τρεχει περαν των οικονομικων.Θυμιζει σκληροτατη ρεβανς.Η αμυνα ειναι υποχρεωση μας
    πλεον με ολα τα μεσα.

    ---------------------------

    >Σχέδιο Goldman Sachs να χρεοκοπήσει η Ελλάδα

    Χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά εντός του ευρώ προβλέπει ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος της Goldman Sachs.


    Σύμφωνα με την τράπεζα, η χώρα μας δεν γλιτώνει την χρεοκοπία αλλά θα παραμείνει στο ευρώ. Ο επικεφαλής της, ο κ. Τζιμ Ο'Νιλ , εκτιμά ότι η αποχώρηση χώρας από την Ευρωζώνη θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για το κοινό νόμισμα.

    Ωστόσο, κατά την Goldman Sachs βλέπει βραχυπρόθεσμη παραμονή της χώρας στο ευρώ και συγκεκριμένα για το 2012, γεγονός το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με τη σύναψη συμβάσεων αφαίμαξης του εθνικού πλούτου σε υποδομές, υπέδαφος και περιουσίες πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι εκφράζεται η άποψη ότι η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία θα είναι δύσκολο μακροπρόθεσμα να παραμείνουν στην Ευρωζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -2-
    Πώς μπορεί να χρεοκοπήσει μια χώρα εντός του ευρώ;

    Η Goldman Sachs προφανώς βλέπει ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετό και σε περίπτωση που αυτό ανέλθει σε μεγαλύτερα επίπεδα από το 50% , τότε θα έχουμε πιστωτικό γεγονός, δηλαδή χρεοκοπία.

    Προφανώς η χρεοκοπία μιας χώρας εντός του κοινού νομίσματος είναι εξίσου οδυνηρή με μια χρεοκοπία που θα συνεπάγεται και αυτόματη έξοδο από το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι δανειστές μας οδηγούν την Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση καθώς μαζί με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζουν μια καταστροφική πολιτική λιτότητας, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ…
    Παράλληλα στέλνουν τελεσίγραφα για άμεση εφαρμογή νέων μέτρων που συνεπάγεται η νέα δανειακή σύμβαση, αλλιώς δεν θα εκταμιεύουν το ποσό της επόμενης δόσης – μαμούθ, που φτάνει τα 89 δισ. ευρώ.

    Είναι γνωστό ότι τα περιθώρια για την Ελληνική οικονομία στενεύουν και οι λήξεις ομολόγων του Μαρτίου σφίγγουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Ελλάδα.

    Προοιωνίζει αποτυχία του PSI

    Μήπως η Goldman βλέπει αποτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και ενστερνίζεται τις απόψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της;
    Επιπλέον εντύπωση προκαλεί η διαφωνία της επενδυτικής τράπεζας στα συνεχή μέτρα λιτότητας που εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπαδήμου.

    Επικαλούμενη την ελληνική εμπειρία η Goldman Sachs αναφέρει πως οι αρχές έχουν πια καταλάβει πως οι απαιτήσεις για μεγαλύτερες δημοσιονομικές προσπάθειες και επίτευξη των βραχυπρόθεσμων στόχων για το έλλειμμα, εγκυμονούν τον κίνδυνο παγίδευσης των περιφερειακών χωρών σε έναν φαύλο κύκλο χαμένων στόχων, μεγαλύτερης λιτότητας, οικονομικής αδυναμίας και μείωσης των φορολογικών εσόδων.

    Με άλλα λόγια βλέπουν από τώρα το αδιέξοδο…

    Το στοίχημα πάντως για την χώρα είναι να αποφύγει την χρεοκοπία και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της για να ορθοποδήσει.

    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση- πρόσκληση του ανεξάρτητου βουλευτή Πάνου Καμμένου σε όσους επιθυμούν να διαπραγματευτούν ως Εθνικά Κυρίαρχοι την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου αρνούμενοι το επαχθές και τοκογλυφικό χρέος.

    Οι πρόθυμοι και οι νεοφιλελεύθεροι μπορούν να πάνε στον φυσικό τους χώρο υπό τον Goldman Sachs - Παπαδήμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Καμμένος…

    http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/105875/shedio-goldman-sachs-na-hreokopisei-i-ellada<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριοι.
    Είναι τρομακτικό ,το πόσο ελάχιστοι πνευματικοί άνθρωποι.
    Δημόσια εκφράζονται υπέρ των δικαίων μας,και κατά των προδοτών του Ελληνικού λαού.
    Και όμως είναι χιλιάδες από δαύτους
    τελικά.
    Τελικά αυτό που συμβαίνει δεν είναι Απλή Συνωμοσία.
    Αλλά δολιοφθορά,και κατ επέκταση,παράδοση μας άνευ όρων στης δυνάμεις,που απεργάζονται τον αφανισμό μας.
    Από την τριαδική κυβέρνηση,που μας προέκυψε.
    Χωρίς την συναίνεση μας.
    Η πρακτικές απόκρυψης της αλήθειας.
    Η προδοτικές συμφωνίες δανείων,με δόλο,και εν αγνοία μας!!!!!!!!!.
    Αν αυτό δεν είναι αυταπόδεικτες πράξεις εσχάτης προδοσίας τότε τι είναι.
    Και επειδή δεν είμαι παντογνώστης ερωτώ.
    Δεν υπάρχουν όργανα θεσμοί συγκεκριμένοι,ώστε να επιληφθούν αυτών,των κραυγαλέων περιπτώσεων δολιοφθοράς-εσχάτης προδοσίας.
    Πότε επιτέλους θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι τύποι , που συνειδητά μας οδηγούν στην καταστροφή.
    Όταν δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής.
    Χάσαμε την μισή Κύπρο μας.
    Τώρα να χάσουμε τα πάντα.
    Πότε θα ενεργοποιήσουμε το διαμορφωμένο άρθρο, 1 1 4 του συντάγματος,που λέει ότι η προστασία του Ελληνικού Συντάγματος,αλλά και εφαρμογή του, είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων πολιτών.
    Όταν οι θεσμοί δεν λειτουργούν!.
    Δράση τώρα πριν είναι πολύ αργά.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. [...] με δόλο,και εν αγνοία μας!!!!!!!!!. [...]

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/waiting-for-godot.html


    [...] Και επειδή δεν είμαι παντογνώστης ερωτώ.
    Δεν υπάρχουν όργανα θεσμοί συγκεκριμένοι,ώστε να επιληφθούν αυτών,των κραυγαλέων περιπτώσεων δολιοφθοράς-εσχάτης προδοσίας. [...]

    Ν.3649/2008, Άρθρο 2 Παρ. 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο δεν δεν βλέπουμε τους καταξιομένους αυτούς ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ να ηγούνται κάποιο νέο πολιτικό σχηματισμό μαζί βεβαίως και με άλλους αποδεδειγμένα ΗΘΙΚΟΥΣ και κορυφαίους ΕΛΛΗΝΕΣ επιστήμονες(πχ Καργάκος,Γιανναράς κλπ),μην περιμένεται απο τα ΛΑΜΟΓΙΑ τύπου Βαγγελάκη,Αντωνάκη κλπ καμία προκοπή.
    Αυτοί Μετρήθηκαν ,Ζυγίσθηκαν και ευρέθησαν ελλειποβαρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε anaconda.
    Θέλει πολύ μελέτη,η παραπομπή στον παραπάνω νόμο, απ ότι κατάλαβα ανατρέχοντας τον, αντιλήφθηκα ότι είναι και υπουργεία.
    Όπως και αρμόδιοι Εισαγγελείς.
    Ας αφήσουμε τα υπουργεία.
    Όμως υπάρχει περίπτωση να μπορείς ακόμα, να εμπιστευθείς τους δεύτερους αναφερόμενους.
    Ειδικά τους ηγήτορες.
    Τέλος.
    Κύριε anaconda όλοι οι θεσμοί ανωτέρων κλιμακίων έχουν διαφθαρεί.
    Αυτό φαίνεται άνετα από την μη δράση τους.
    Υπάρχει καμιά αμφιβολία για αυτό.
    Η δράση και η μη δράση τους , είναι μόνο αποτυχία,η διαφθορά?????.
    Σίγουρο είναι το τελευταίο.
    Δυστυχώς.
    Άρα δράση,και μόνο δράση των Ελλήνων πολιτών,
    σύμφωνα με όπως παραπάνω διαμορφωμένο άρθρο 1 1 4 του Συντάγματος των Ελλήνων.
    Η μόνη ελπίδα μας.
    Οι εχθροί .
    Είναι μέσα στην πόλη.
    Πρέπει να μείνουν?????
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Τσιαφίτσα, υποχρεούμαστε να στηρίζουμε όλους ανεξαιρέτως τους θεσμούς του κράτους και να αναδεικνύουμε όσους κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους βάσει του Συντάγματος και των νόμων που συμφωνούν με αυτό.

    Οι Εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, λόγου χάρη, είναι εξαίρετα παραδείγματα λειτουργών που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους. Η παραπομπή που κάνετε, του παλαιού 114 και νέου 120, σε αυτή τη φάση σημαίνει στήριξη, με κάθε μέσο, τέτοιων ανθρώπων. Οι ευθύνες δεν είναι γενικώς και αορίστως των θεσμών: είναι προσωποποιημένες.

    Συμμερίζομαι πλήρως την προσέγγισή σας. Πρέπει να δράσουμε όλοι οι πολίτες, όμως όχι ενάντια των θεσμών, αλλά προσωποποιημένα ενάντια αυτών των ατόμων που ασελγούν στους θεσμούς και στη δημοκρατία. Αυτοί ψάχνουν να κρυφτούν πίσω από τις φράσεις 'πολιτική ευθύνη' (άρα μη ευθύνη του πολιτικού) και 'θεσμική ανεπάρκεια' (άρα μη ευθύνη του κρατικού λειτουργού). Ας μη τους κάνουμε τη χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ δίκιο έχετε όλοι και φυσικά, ο καθηγητής Μαρκεζίνης που το φωνάζει συνεχώς για την ΑΟΖ.
    Τώρα περισσότερο παρά ποτέ, φάνηκε πως μας παίζουν γάτα-ποντίκι οι δανειστές μας και γιατί. Εχουμε πολύ ζουμερό ενδιαφέρον.
    Ομως, έχω ένα παράπονο από τον ελληνικό λαό, που υποτίθεται ότι ξέρει να ξεσηκώνεται και να αγανακτεί.
    Σε όλες τις διαδηλώσεις που έγιναν ως τώρα, δεν είδα ούτε μια φορά διαμαρτυρία για αυτά τα καυτά θέματα. Μόνο για περικοπές μισθών-συντάξεων και εργασιακά δικαιώματα φωνάζουν. Και για φαγάνες-πολιτικούς. Δικαίως βέβαια, αλλά αυτά είναι απλώς τα συμπτώματα του προβλήματος και όχι το ίδιο μας το πρόβλημα.
    Γιατί άραγε το 2010, άρχισε η κάθοδος στην Κόλαση για την Ελλάδα;
    Μήπως γιατί τότε έληγε το Κονσόρτιουμ για την αξιοποίηση ορυκτού πλούτου;
    Αρα, βρήκανε τρόπο να το ανανεώσουν το συμβόλαιο με "σπασμένες τιμές" όπως είναι και της μόδας άλλωστε!!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρα ως εκ τούτου και για μερικά άλλα κομμάτια του παζλ που ακόμα δεν τα έχουμε δέσει ενώ τα βλέπουμε δεν έχω άδικο που λέω ο οίκτος μόνο για τον αιχμάλωτο πολέμου για τον προδότη και τους συνεργάτες τους ανά το χρόνω κανένας οίκτος ‘’παραδειγματική συμμόρφωση ‘’ για το παρόν, δικαίωση των θανόντων του παρελθόντος, γνώση του τι μέλει γενέσθαι σε όσους σκεφτούν να το επαναλάβουν και ελπίδα στην νέα γενιά για τα ήθη και το ήθος του να είσαι και να φαίνεσαι Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kύριε anaconda.
    Εγώ λέω ότι, δεν υπάρχουν πλέον θεσμοί,επί της ουσίας εννοώ.
    Μιας και ανέφερες,τους κ κ Πεπόνη και Μουζακίτη ,θέλω να πω ότι.
    Μπορεί να μην αρέσει αλλά θα το πω.
    Όταν λες ότι δέχεσαι πιέσεις, για να μην πράξεις αυτό που λένε οι νόμοι,και η συνείδηση σου.
    Τότε θα έπρεπε οι ανωτέρω κύριοι Εισαγγελείς,να κάνουν την καταγγελία τους, απόδειξη ενοχής.
    Και όχι έωλες κατηγορίες.
    Εγώ αν ήμουν για παράδειγμα στην θέση τους.
    Θα έκανα απλά ένα πράγμα.
    Θα έδενα την κατηγορία ,με κάθε τρόπο,αλλά απόλυτα,ώστε ο ξύπνιος που θα με πίεζε.
    Να τιμωρηθεί βάσιμα και δικαιολογημένα,για την της πράξεις, που θα του καταλόγιζα ως παράπτωμα.
    Στην προκειμένη περίπτωση,μόνο καπνός βγήκε.
    Ονόματα θα βγουν,θα τιμωρηθούν κάποιοι.
    Αν λάβουμε υπόψιν ότι, έτσι έχουν τα πράγματα, όπως μας τα παρουσιάζουν οι κ κ Εισαγγελείς,τότε γιατί δεν κινήθηκε διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.
    Αλλά και γιατί δεν λένε δημόσια τα ονόματα όταν.
    Τα αδικήματα των παρανομούντων διώκονται σε βαθμό κακουργήματος,λόγω της φύσης και της σοβαρότητας τους.
    ΑΥΤΆ. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και συμφωνώ απόλυτα με την κ Χριστίνα.
    Τυχαίο είναι που τόσα χρόνια κανείς δεν ήπιε κώνειο.
    Αλλά και κανείς δεν τιμωρείτε.
    Αλλά και λαός,είναι υπεύθυνος για το κατάντημα του μας.-
    ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣΠρώην Αστυνομικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Τσαφίτσα είναι απλό: οι δύο αυτοί Εισαγγελείς είναι μόνοι τους!

    Όπως είχα πει από την πρώτη στιγμή, θα προσπαθήσουν να τους απαξιώσουν γιατί δεν λύγισαν.

    Το ίδιο κάνει το βαθύ κράτος σε κάθε Έλληνα πατριώτη που προσπαθεί να βοηθήσει την πατρίδα του (βλ. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/blog-post_6553.html?showComment=1326222921475#c1253757454191813536)

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.