21/1/12

Μετονομασία της «ΤΔΒΚ» -Απειλές για αναβάθμιση «ΤΔΒΚ»

Άρθρο του Τοζούν Τουναλί στην Κιπρισλι 
Ο «ΠΡΟΕΔΡΟΣ»της Δημοκρατίας Ερογλου προέβη σε δηλώσεις για τις αναμενόμενες εξελίξεις κατά το 2012. Επί πρωθυπουργίας του υπεγράφη με την Τουρκία οικονομικό πρωτόκολλο αλλά προτού τεθούν σε ισχύ οι πρόνοιές του, ο Ερογλου εξελέγη «Πρόεδρος» και τώρα δηλώνει ότι θα υπάρξει νέα δέσμη μέτρων. Προβαίνοντας στη δήλωση αυτή δεν παρέλειψε να επικρίνει και την «κυβέρνηση».
Προειδοποίησε ότι ενημέρωσε τον «Πρωθυπουργό» για τα παράπονα που έχει ο λαός και ότι δεν ελήφθησαν τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Πρόσθεσε ότι οι απόφοιτοι πανεπιστημίων παραμένουν άνεργοι και ότι θα μπορούσαν να γίνουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για να εργοδοτηθούν στον ιδιωτικό τομέα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό βήμα να αναφέρεται σε ενέργειες τις οποίες επί «πρωθυπουργίας» του απέφευγε να εφαρμόσει. Ο ιδιωτικός τομέας απασχολεί απόφοιτους «πανεπιστημίων» της νήσου οι οποίοι ήλθαν στο νησί για σπουδές και μετά εγκαταστάθηκαν σε αυτό κάτι που αναγκάζει τους νέους της «ΤΔΒΚ» να ψάξουν εργασία εκτός νήσου. 

Ο Ερογλου αναφέρεται και στην εσωτερική πολιτική και δηλώνει ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία είναι αδύνατο να επιλυθούν με τη σημερινή σύνθεση της «βουλής» και του «υπουργικού». Σε παρόμοιες δηλώσεις προβαίνει και ο σύμβουλός του Κουντρέτ Οζερσάι. Αμφότεροι έχουν δίκιο. Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του 2012 δεν είναι δυνατόν να επιλύσει τα εσωτερικά προβλήματα. Παράλληλα και η αντιπολίτευση δεν είναι έτοιμη για μια εκλογική αναμέτρηση. Ως εκ τούτου το μόνο που απομένει είναι να συγυριστεί το ΚΕΕ. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.  
Ο Ερογλου ανησυχεί με τη σκέψη ότι το ΚΕΕ, με αρχηγό του τον Ιρσέν Κουτσιούκ και το παρόν «Υπουργικό», δεν θα έχει την επιτυχία των προηγούμενων αναμετρήσεων. Μετά την ανάληψη της «Προεδρίας» της «Δημοκρατίας»,ο Ερογλου βλέπει πιο ξεκάθαρα κάποιες πραγματικότητες. Μοιράζεται και με την κοινότητα τα ανοίγματα που κάνει στο Κυπριακό. Κατά την γνώμη μου, το 2012 δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία. Αλλάζοντας την ονομασία της «ΤΔΒΚ», το «κράτος» θα πάρει τη θέση που του αρμόζει στη διεθνή κοινότητα. Με τις δηλώσεις του ο Ερογλου έστειλε τα απαιτούμενα μηνύματα στην εξουσία και αντιπολίτευση. Αυτό που απομένει τώρα είναι η κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που δεν θα δυσαρεστήσουν τον λαό και η αντιπολίτευση να θέσει τις απόψεις της. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι πολίτες της «ΤΔΒΚ» όλο και περισσότερο λιγοστεύουν. Θα πρέπει να αναχαιτίσουμε τη μετανάστευση των νέων και να σκεφθούμε το πώς θα επαναπατρίσουμε τους απόδημους Τ/κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.