8/1/12

Οταν η γλώσσα της Αλήθειας Τσακίζει τον Νεο-Οθωμανισμό και τον Τουρκο-Ισλαμικό Φασισμό

Αλγέρι - O Πρωθυπουργός της Αλγερίας  Ahmed Ouyahia αντιδρώντας στις  δηλώσεις του Τουρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν με τις οποίες κατηγορούσε την Γαλλία για διάπραξη γενοκτονίας στην Αλγερία (ως αντίδραση στην ψήφιση νομοσχεδίου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων)  προέτρεψε την Τουρκία  να σταματήσει να προσπαθεί να χρησιμοποιεί για δικό της πολιτικό όφελος  τη δολοφονία χιλιάδων Αλγερινών απο την Γαλλία  κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας (απο το 1945) και ειδικότερα κατά την περίοδο του απελευθερωτικού αγώνα του Αλγερινού λαού (1954-1962)
Το 1954, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Αλγερίου (FLN), σκοτώνει Γάλλους αστυνομικούς, ξεκινώντας τον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας απο την Γαλλική αποικιοκρατία..

Ο Αλγερινός πρωθυπουργός Ahmed Ouyahia ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι κάθε χώρα έχει το δικαιωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της αλλά κανείς δέν έχει δικαίωμα να κάνει σπέκουλα με το αίμα των Αλγερινών

Στις δηλώσεις του ο Αλγερινός Πρωθυπουργός  Ahmed Ouyahia ζήτησε από την Άγκυρα να μη εμπλέκει την Αλγερία σε διαμάχες με άλλες χώρες. « Οι Οθωμανοί το 1830 μας παράτησαν στη Γαλλία μέσα σε 3 ημέρες. Ενώ η Τουρκία μέχρι και το 1962 ασκούσε βέτο στον ΟΗΕ σε όλες τις αποφάσεις οι οποίες ήταν υπέρ μας και παρείχε στην Γαλλία ως μέλος του ΝΑΤΟ υλική υποστήριξη. Αυτό που ζητούμε από την Τουρκία είναι να μην προσπαθήσουν να βγάζουν νέα συμφέροντα πάνω στις δικές μας πλάτες»

Η αντίδραση του Αλγερινού Πρωθυπουργού προκάλεσε σοκ στην Τουρκία

με πληροφορίες απο vancouversun.com,onalert.gr

2 σχόλια:

  1. Ενω εμεις χορευουμε προοδευτικα, ραγιαδικο τσιφτετελι με τον Ισλαμοφασιστα Τουρκο.

    - Ν. Λυγερός, "Τα γελοία λάθη της Τουρκίας"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8320-gr.html

    - Ν. Λυγερός, "Η αναγνώριση δεν επαρκεί"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8322-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο στην Αλγερία!!!!

    Με τη φόρα που έχει πάρει η Τουρκία σε λίγο θα κατηγορήσει την Γαλλία, που δεν έκανε τίποτε όταν οι Οθωμανοί μας σφάζανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.